Mesél ​az erdő a törpékről (Mesél az erdő 2.) 70 csillagozás

Tony Wolf: Mesél az erdő a törpékről

A népszerű sorozat második részében folytatódnak az erdő lakóinak kalandjai. Az árvíz elől menekülő kis állatokat a törpék fogadják be az erdő felső részén elterülő birodalmukba. Az okos, szorgalmas és kedves törpék életébe vidámság költözik, az állatok pedig nem győznek ámulni vendéglátóik zseniális találmányain! A rozoga létra helyett liftet szerelnek a magas fa mellé, a békának pedig hőlégballont készítenek, hogy kipróbálhassa, milyen a repülés. A mókus úgy dönt, hogy köszönetképpen szobrot kell emelniük a törpéknek. Tony Wolf örökzöld mesegyűjteményében elragadó, vidám illusztrációk kísérik a történeteket!

Mesél az erdő az állatokról, a törpékről… címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1989

Kiadói ajánlás: 4 éves kortól · Tagok ajánlása: 3 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2021
94 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034551 · Fordította: Todero Anna · Illusztrálta: Tony Wolf
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2019
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034551 · Fordította: Todero Anna · Illusztrálta: Tony Wolf
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2018
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034551 · Fordította: Todero Anna · Illusztrálta: Tony Wolf

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Hintafa P>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a törpékről

A folytatásban is azzal a gondossággal találkoztunk, amivel a kiadó az első részben kezelte a szöveget. Ezúttal azonban nemcsak leporolták a ’90-es évek elején megjelenő kiadást, hanem némi átfazonírozást is kapott Tony Wolf meséje. Ennek köszönhetően mérhetően viccesebb lett (őszintén szólva a régi kiadás nem volt különösebben humoros). A legvégére például belekerült egy olyan rész, ami az első kiadásban egyáltalán nem szerepelt (az eredetiről nem tudok nyilatkozni). Mindenesetre a fordító Todero Anna igen jó humorral megáldott és még a biológiában is jártas, így történt, hogy szegény úszópatkány végre elnyerhette a törpék falujában az őt megillető helyet.

Akiket esetleg zavart, hogy a törpék almapálinkát isznak, most az is nyugodtan dőljön hátra. Az elmúlt évtizedekben absztinensek lettek és, átváltottak almalére.
Folytatás itt:http://hintafa.blog.hu/2018/02/13/ot_mese_kicsiknek

6 hozzászólás
Rodwin>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a törpékről

Nem kérdés, hogy ez is öt csillagos mese lesz! Bár az első rész bájosságát nem üti meg, azért a törpékről is élvezet volt olvasni. Kis állathadunk tovasodródott, mégpedig a törpék birodalmába, ahol nem kevesebb kalandban lesz részük, mint a hőn szeretett erdejükben.
Tony Wolf illusztrációi továbbra is meseszépek, és szemet gyönyörködtetőek! Kedvenc állatainknak sok akadállyal kell megküzdeni, mert a törpék előszeretettel alkalmazzák az eszüket. A sokszor fura szerkezetektől pedig elsőre tartanak az állatok.
Okos és tanulságos mesék ezek is. Törpék pedig nem csak a fantasy könyvekben tudnak sokat inni. :)
Várom az óriásokról szóló kötetet, biztos résztvevője a polcunknak!

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2018
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034551 · Fordította: Todero Anna · Illusztrálta: Tony Wolf
Kiss_Julianna >!
Tony Wolf: Mesél az erdő a törpékről

Az állatok mellett már a törpék is megjelentek. Mulatságos történetekkel. :))

Trixi>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a törpékről

Az erdei állatok találkoznak a törpékkel, a piros orcájú, fapapucsos lényekkel. Az élet velük sem unalmas :D, mindig akad 1-2 bonyodalom, kaland, kalamajka. Mókás, hogy színházi előadásként előadják a Lómeó és Nyúliát :D :D . A rajzok még mindig csodásak, le a kalappal a szerző/rajzoló előtt.

Veron>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a törpékről

A régi változat ott áll a polcon, a gyerekkori könyveim között, és nagyon szerettük (bár volt, amit emlékszem, már akkor sem értettem, pl nem jókor nő ki a törpe haja a képen, meg ilyenek…)
Így felnőtt fejjel újraolvasva már kevésbé varázsol el, pedig az első részt még egészen értékeltem… sokkal érzékenyebb lettem a hibáira, nemcsak a hibás kép, de pl a divat magasztalása se tetszett…

Pennmenelien P>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a törpékről

Kétségtelenül az illusztráció a mese erőssége, de azért a történetek is aranyosak.Sajnos a tördelésnél nem figyeltek és nem mindig igazodtak a képek az íráshoz és ez engem felnőttként is zavar, biztos a gyerekeket is zavarja. Ezúttal a törpéket ismerhetjük meg közelebbről, akiknek minden helyzetre van egy-egy ötlete, amik nekem személy szerint nem mindig tetszettek teljesen. A kinézetük kissé furcsa, én az erdőben nem teljesen találom praktikusnak a facipőt, bár az is tény, hogy ahhoz tuti találnak alapanyagot. A nevek fordításai ebben a kötetben is viccesnek hatottak (pl. Józsi a holló).

Gabriella_Balkó>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a törpékről

Az állatok az árvíz elől menekülnek, és a törpök vannak olyan segítőkészek, hogy befogadják őket az erdejükbe. Szórakoztató mesék, a rajzok pedig nagyon kidolgozottak.
Most nem emlékszem, de tényleg csak férfi törpök voltak a könyvben? :D

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2018
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034551 · Fordította: Todero Anna · Illusztrálta: Tony Wolf
Biry P>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a törpékről

Az új kiadásoknak két szépséghibája van csak, ami viszont ront az amúgy szuper mesekönyvek élményén:
– A tördelés, ami valami botrány rossz… Ha engem, mint jelenleg még gyermek nélküli olvasót zavar, akkor ez a gyerekesekre duplán igaz lehet. A probléma, hogy az új tördelésnél sikerült arra a „lényegtelen apróságra” nem figyelni, miszerint a képeket a szöveghez kellene igazítani… Ugyanis még én is visszalapozgattam, hogy az előző oldalon szereplő képen megnézzem a szövegben szereplő részletek, amik bizony átfolytak… Ez mesekönyvek esetén igazán szerencsétlen, a gyerek ugyanis szereti nézni a képet, amiről a történet szól… :( Kisebb betűtípus, vagy több tördelés…
– Amire pedig csak a 4. kötetnél jöttem rá, hogy újraírták a meséket… Méghozzá nem kicsit :( Értem én, hogy nem volt elég „családbarát” az eredeti, de az, hogy megváltoztatták őket, az nagyon nem szimpi, így szerintem le kellene venni róluk az író nevét, mert nem ezt írta ő… Ha nem emlékeztem volna tökéletesen az eredeti kiadás 4. részének meséire, akkor fel sem tűnik. Márpedig elég komoly átirat, amikor 3 eltűnő/meghaló karakter él és virul!!! Az egyik ráadásul még az „aki rosszat tesz, pórul jár” tanulságot is kihagyja, ez meg mi?! :(

Amúgy a képek még mindig szépek, cukik, aranyosak a mesék, de nekem így csalódás… :(

Sztike74>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a törpékről

Tony Wolf meséi valahogy kimaradtak a gyerekkoromból, így most a kisfiamnak olvasom az erdő lakóiról szóló történeteket. A kötet 13 mesét tartalmaz, amely a kis állatok mindennapjait mutatja be a törpék birodalmában. A mesék viccesek, hiszen a törpéknél bármi megtörténhet, még az is, hogy az almalétől mindenkinek kinő a haja. Az illusztrációk csodaszépek, már a képeket is élmény nézegetni.


A sorozat következő kötete

Mesél az erdő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Fodor Sándor: Csipike
Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai
Daisy Meadows: Kira titka
Jill Tomlinson: A tyúk, aki soha nem adta fel
Megumi Iwasa: Szeretettel üdvözöl: Pingvin
Bálint Ágnes: Micsoda pók a vízipók!
Julia Boehme: Tafiti
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Drajkó-Sárosi Kinga: Lórika kalandjai
Turczi István: Robin, a szerencse fia