Mesél ​az erdő a kis dinoszauruszról (Mesél az erdő 8.) 43 csillagozás

Tony Wolf: Mesél az erdő a kis dinoszauruszról

A sorozat utolsó kötetében ismét találkozhatunk régi ismerőseinkkel, a törpékkel és az erdei állatokkal, akik ezúttal is rengeteg izgalmas kalandot élnek át. Új barátot is szereznek: ő Dinó, a kis dinoszaurusz, akit egy tündér varázsol közéjük…

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2020
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634031895 · Fordította: Todero Anna · Illusztrálta: Tony Wolf
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2019
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634031895 · Fordította: Todero Anna · Illusztrálta: Tony Wolf

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Ingryd>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a kis dinoszauruszról

Tony Wolf illusztrációi ebben a kötetben is csodálatosak, de valahogy nem éreztem már olyan „igazinak”, mint az első 3-4 részben. A szöveget sajnálom, hogy „újraírták”. A régi kötetek szerint kellett volna kiadni újra, ill. folytatva. Ez így túl képleírásszerű, túl modern…
Ettől függetlenül a sorozat nagyon szép, igényes, egységes kiadást kapott. :)

Szabóné_Erdős_Gyöngyi>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a kis dinoszauruszról

A kis dinoszaurusz, amiért ezt a könyvet megvettem sajna alig szerepel, jószerivel semmit meg nem tudunk róla azon kívül, hogy mindenki őt akarja. Most aztán némileg csalódott vagyok. A mesécskék kicsit rövidek, vagy inkább igen hirtelen kezdődnek és rajtaütésszerűen végződnek (nem igazán tudtam előre, hogy ez nem egy darab mese lesz). Végül is nem olyan rosszak, vannak egészen érdekes részeik. Kicsit zavartak, kizökkentettek a kifejezetten felnőttes beszólások (pl. "nem hinném, hogy az egérke ideadná, hacsak nem egy tekintélyes összeg fejében"). Ezzel együtt a varangy által jó alaposan meghipnotizált békáig még alapvetően a humoromnál voltam, ott elpattant egy másik csillag. Az ábrázolás kellemes, szép alakú, szép színű, mozgalmas képekkel, biztosan szívesen nézegetik majd a kicsik is. Esetenként nekem is volt olyan érzésem, hogy a történetekben az alkotó csak a képeket gondolta elmagyarázni kis körítéssel. A postát, és a szolgáltatását viszont jól feldicsérte több mesében is, miért is nem ez lett a címe? A jégkerék ötletes és kedves, eltekintve némi fizikai gondtól és a realitástól. A kedvencem a kilencedik nyúlfit keresgélő, megtaláló és jól megkönnyebbülő Nyúlanyó volt, az is rövid, de az olyan nekem, mint egy igazi mese.

Vörös_Brigitta>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a kis dinoszauruszról

Az illusztrációk ebben is szuperek, mint a többiben és a történetek is elmennek. A dínó viszont nem szerepelt túl sokat.
A szöveg engem mindegyikben zavart, és most találtam meg rá a megfelelő kifejezést: nekem ez túl didaktikus, olyan képleírás-szerű. Talán ez az oka, hogy nálunk az első rész után nem is kérték a fiúk (4 és 7 év most, de korábban már a nagynak is próbáltuk a régebbi kiadást még), ők szeretik a szép, kerek mondatokat, és nem feltétlenül ragaszkodnak a képhez (a kicsinél ezt mostanában tapasztalom).
Azért a könyvtárba beszereztem a sorozatot, igényes, aranyos.

Millázs>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a kis dinoszauruszról

A rajzok, mint a többinél imádnivalóan aranyosak. A történetek jók. Csak nem mindegyikben szerepel a dinó. Az elején és a végén találkozhatunk vele és slussz. A többi „maradék” történet, amit ide besúvasztottak. Hiányzik az eddig megszokott kohézió. Na, de kit érdekel, imádom ezt a sorozatot!

Pennmenelien P>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a kis dinoszauruszról

Nagyjából ugyanazok a gondolatok voltak a fejemben, mint amikor jönnek az újabb és újabb Disney mesék folytatásai, feldolgozásai, hogy miért!? Miért nem lehet leállni?! Az volt az érzésem, hogy akartak még egy mesét, de valahogy elfogytak a szereplők, a történetek, csak a szép grafika maradt meg. Ráadásul fura az egész, ahogyan a dínó bekerül ebbe a nagyon mesei képbe. Egyébként rövid mesék, találmányok és mindenféle „elmés gondolatok” vannak, ahogyan a többi kötetben is, de abszolút érezhető a színvonal romlása.

Anreppa>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a kis dinoszauruszról

A sorozatbol az osszes kotet megvan. A rajzok szepek es otletesek voltak a korabbi kiadasoknal, de ebben csak szineseknek mondanam.
Maga a tortenet csapnivalo, semmi fantazia nincs benne, unalmas es mig korabban otletes rajzok kisertek a cselekmenyt, itt egy-egy unalmas jelenetet kisero rajz jelenik meg. Sajnalom, hogy megvettem.

JuhKriszti P>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a kis dinoszauruszról

Egy kis multidezes meg gyermekkorombol. Örülök, hogy ujra kiadtak a sorozatot. Ezt az uj reszt meg nem is olvastam. Aranyos kis mesek. Szepseges grafika. Szamomra ezek az igazan jo gyerekkönyvek.

horoszpalagota>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a kis dinoszauruszról

Nagyon szépek az illusztrációk, aranyosak a történetek. Kisfiam szívesen olvassa. Az egyetlen negatívum, hogy magáról a dínóról kevés mese van benne. Inkább az erdőlakók életéről szól, mint a kis dinoszauruszról.

Luca87 I>!
Tony Wolf: Mesél az erdő a kis dinoszauruszról

Még mindig aranyos, de meg sem közelíti a sorozat első néhány részét. Van benne izgalom, humor, tanulság, voltak olyan fejezetek, amelyek különösen tetszettek, de nem volt az igazi. Viszont a képeket továbbra is szeretjük nézegetni a lányommal.


Népszerű idézetek

Caledonia_Valley P>!

A varázslótörpe hivatalosan megbízza a békákat, hogy úszóleckéket adjanak a gyakorlatlanabbaknak. Ettől kezdve az „erdei úszómester” címet viselik, és borsóhüvelyből számos kenut készítenek az úszásoktatás megkönnyítésére.

44. oldal

Caledonia_Valley P>!

Az égbolton ragyogó, szépséges csillagok között van egy, amelyik különbözik az összes többitől.

11. oldal

Caledonia_Valley P>!

– Á! Majdnem elfelejtettem: az egyik könyvemben azt olvastam, hogy azok a kemény gömbök, amik lepotyognak róla, kókuszdiók, és meg lehet őket enni. De hogyan? Odaadtam egyet a kovácstörpének, és még a legnagyobb kalapácsával sem bírta felnyitni! – sóhajt a varázslótörpe.

38-39. oldal

Caledonia_Valley P>!

Az erdő lakói régóta csak Egykének hívják, és nagyon is illik rá ez a név.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Geronimo Stilton: A tűzvörös rubin temploma
Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai
Daisy Meadows: Kira titka
M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Berg Judit: Két kis dinó Krétán
Gerald Durrell: Léghajóval a dinoszauruszok földjén
Geronimo Stilton: A bátor lovag
Tea Stilton: Tea angyalai a vadonban
Geronimo Stilton: A jégpálya bajnoka
Tea Stilton: Az álmok őrzői