Fiúkból ​lesznek a férfiak (Harry Silver 3.) 19 csillagozás

Tony Parsons: Fiúkból lesznek a férfiak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tíz ​év telt el azóta, hogy Harry Silverrel utoljára találkoztunk. Most tökéletesen elégedett az életével: szépséges felesége van, három nagyszerű gyereke (egy az övé, egy a feleségé, egy közös) és remek állása a BBC-nél.
Murphy törvénye szerint legfőbb ideje tehát, hogy rosszra forduljanak a dolgok. Így is történik. Egy napon váratlanul felbukkan Gina, Harry volt felesége és közös gyerekük anyja, aki világ körüli önismereti kalandozásai után visszaköltözött Londonba, és szeretné megismerni tizennégy éves fiát, Patet. Ez jól megbonyolítja apa és fia amúgy is bonyolult kapcsolatát, és persze az a vége, hogy Pat az anyjához költözik.
Harrynek a munkahelyén is gondjai támadnak, továbbá a jelenlegi felesége életében szintén megjelenik az exe, a jóképű sorozatszínész. És ebbe a káoszba érkezik még Harry néhai apjának két idős katonatársa, akikkel együtt harcolt 1944-ben Monte Cassino ostrománál.
Vajon segít-e majd ez a két zsémbes öregember Harrynek, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Európa, Budapest, 2013
356 oldal · ISBN: 9789630797825 · Fordította: Szécsi Noémi
>!
Európa, Budapest, 2013
356 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630796385 · Fordította: Szécsi Noémi

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Szédültnapraforgó >!
Tony Parsons: Fiúkból lesznek a férfiak

Harmadik olvasásom az írótól. Nagyon szeretem a stílusát, de ez a befejező rész nem lett az igazi. Az első két könyv, valahogy tartalmasabb volt. Igaz, hogy ebben is voltak fontos/magvas gondolatok, de nem hatott olyan erővel. Azért a végét szépen lezárta minden szereplő sorsa tiszta lett…

RandomSky>!
Tony Parsons: Fiúkból lesznek a férfiak

Ez most jó volt. Ritka az ilyen, de Parsons jól tette, hogy újra elővette Harry Silvert, hogy elmesélje, hogy megy a sora úgy 10 évvel a Férj és feleség vége után. Parsons hozza a maga kliséit: az idilli kezdést követően „hősünk” hamarosan a mindenek elvesztése szélén találja magát, és aztán persze nem így lesz, s közben megkapjuk a szokásos életbölcsességeket (vagy közhelyeket, kinek hogy tetszik) szülőkről és gyerekekről, régi és új nemzedékekről, családról és általában az életről a nyugati társadalom viszonylag, de nem túlságosan jól menő rétegében. A könyv megítélése, mint minden könyvé, nagyban múlik az olvasó személyén, aktuális helyzetén, és nekem történetesen most egész sokat mondott Parsons, és ez jó.
Bővebben: http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2013-11…

robinson P>!
Tony Parsons: Fiúkból lesznek a férfiak

Hozta a formáját…
Pat kisfiúból nagyfiú lesz, bár apja vattába csomagolva védené., mindentől: csalódásoktól, hülye iskolatársaktól, még a saját anyjától is.
Igazából ő maga is küzd a szabadságáért, bár az esze tudja, a családja mindennél fontosabb!
http://gaboolvas.blogspot.hu/2013/10/fiukbol-lesznek-fe…

meseanyu P>!
Tony Parsons: Fiúkból lesznek a férfiak

Egyszer majdnem félbehagytam, de aztán a végére egész jó lett. Parsons nem Hornby, de pótléknak jó. Kamaszokról, még ha fiú is az illető, egy 11 éves lány anyjaként egyébként is szívesen olvasok. Na meg nagyon régen olvastam már a szerzőtől, úgyhogy talán ez is hozzájárult, hogy összességében ez most jólesett.

XDóra>!
Tony Parsons: Fiúkból lesznek a férfiak

Nem túl nagy elvárásokkal, mégis kíváncsian vettem kezembe a 3. részt és Parsons némi kezdeti nehézség után kellemes meglepetést okozott és ez a könyv tetszett. A családi szerepek egyre általánosabbá váló realitásának újabb klasszikus mérföldkövei, közben pedig apja katonatársának karakterével sok szép pillanatot hoz a végére apák és fiúk között.

pelika_Bp>!
Tony Parsons: Fiúkból lesznek a férfiak

Tetszett a könyv, de a trilógia első 2 kötete jobb volt


Népszerű idézetek

robinson P>!

Ha az ember negyvenéves lesz, akkor az olyan, mintha az életnek végre a szemébe nézne. Még fiatal, de ahhoz már túl öreg, hogy átverje magát. Ez van, amikor az ember tudja, mire jutott az életével.

131. oldal

robinson P>!

Amikor huszonöt éves voltam, és első alkalommal készültem az apaságra, az anyám újra meg újra elmondta ugyanazt.
– Amint szülő leszel – mondta –, az életed nem a tiéd többet.

73-74. oldal

XDóra>!

Az van a nagyszülőkkel – mondta a fiam –, hogy máshogyan szeretnek. A szülők – bocs – a végsőkig taszítanak. Mert állandóan azt akarják, hogy jobb legyél. Okosabb. Keményebb. Kedvesebb. – A sírkőre nézett. – A nagyszülők egyszerűen csak úgy fogadnak el, ahogy vagy. A nagyszülők úgy örülnek neked, ahogyan a szülők soha. A szülők állandóan javítgatni akarnak – mintha valami lerobbant ingatlan lennél, amit ki kell pofozni. A nagyszülők esetében ez feltétlen szeretet. Legalábbis én így emlékszem rá.

250. oldal

1 hozzászólás
robinson P>!

Néha a látását se bírtuk azoknak a családoknak, ahol szépen zajlott a válás. Mert mi ebből kimaradtunk. Én és a fiam.

16. oldal

robinson P>!

Anya és apa egy személyben? Aligha. Már ahhoz is minden tudásomat mozgósítanom kellett, hogy jó apja legyek.

31. oldal

robinson P>!

Átkaroltam a fiam vállát és belém hasított, hogy magasabb nálam. Ez mikor történt?

270. oldal

pelika_Bp>!

Az új pasi a konyhájában főzött teát. Selyemszerű trikót és testhez álló sortot viselt kemény, szőrtelen, szinte hisztérikusan férfias testén. A bőre alatt gondosan felépített izmok domborodtak, amelyeket fehérjével pumpált, gondozott és táplált. Úgy nézett ki, mint egy dióval töltött óvszer.

321. oldal

Szédültnapraforgó >!

Eszembe jutott, hogy jobban szerettem, mint bárkit az életemben. Emlékeztem a házasságunkra és a fiunk születésére, és eszembe jutott, milyen volt mellette aludni. Az is eszembe jutott, hogyan keseredett meg minden, ami jó volt, és annyira fájt, hogy nem hittem, hogy valaha újra jó lehet.

15. oldal

Szédültnapraforgó >!

Van egy elméletem a válásról. Az az elméletem, hogy ami nem tragédia a felnőtteknek, az mindig tragédia a gyerekeknek. A felnőttek lefogyhatnak, találhatnak jobbat, visszakaphatják az életüket. A válás a felnőtteknek szabadulást jelent. A gyerekek fizetik meg az árát, és az életük végéig fizetik. De nem ismerhetjük el, mi, a válóperes bíróságok sebzett veteránjai, mert ez azt jelentené, hogy gyerekeinket sebezzük meg, és sebeiket életük végéig hordozni fogják.

52. oldal

Szédültnapraforgó >!

– Nem olyan nehéz a kedvükre tenni – mondtam. – A gyerekek nem akarnak olyan sokat. Csak az idődet akarják. Csak a figyelmedet akarják. Valaki azt mondta nekem, hogy „akkor van a legnagyobb szükségük a szeretetedre, amikor a legkevésbé érdemlik meg”. Azt hiszem, erről a nehéz időszakról beszélt az illető. Amikor a gyerekekből hirtelen idegenek lesznek.

324. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Átmeneti üresedés
Nick Hornby: Hogy legyünk jók?
Sophie Kinsella: Tripla koktél
Lionel Shriver: Beszélnünk kell Kevinről
Alison Weir: Aragóniai Katalin
Jodi Ellen Malpas: Ki ez a férfi
David Nicholls: Mi
Alain de Botton: A szerelem csapásai
Milly Johnson: Tavaszi affér
Hszinran: Égi szerelem