Manók ​könyve (A Spiderwick Krónika 1.) 107 csillagozás

Tony DiTerlizzi – Holly Black: Manók könyve

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor a Grace gyerekek beköltöznek Lucinda nagynénjük Viktória-stílusú házába, felfedezik a Manók könyvét, különleges lényekkel találkoznak, és ezzel megkezdődnek valószerűtlen kalandjaik.

Eredeti mű: Holly Black – Tony DiTerlizzi: The Field Guide

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Ciceró, Budapest, 2004
104 oldal · ISBN: 9635394713 · Fordította: Till Tamás · Illusztrálta: Tony DiTerlizzi

Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 76

Kívánságlistára tette 74

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Navi P
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Manók könyve

Még moziban láttam a könyvekből készült filmet, s mivel nagyon tetszett, meg is szereztem. Évekig csak itt volt a polcomon, de most hála @KillerCat kihívásának, kézbe vehettem :) S egyáltalán nem bántam meg. Látszik, hogy első kötet, rengeteg lehetőség van benne. Nekem nagyon tetszettek benne a rajzok, kifejezetten szép, igényes könyv, amit majd szerintem a gyerekeim kezébe is bele fogok adni, amikor már abban a korban lesznek. Egyszerűbb nyelvezet, könnyen értelmezhető mondandó, kifejezetten gyermek könyv :)

>!
Edina_Varga
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Manók könyve

Egy kihívás miatt került a polcomra. Rövid, velős, aranyos kis történet. Három rosszcsont gyerkőc főszereplésével. Talán túlságosan is rövid, mire az ember belelendül vége lett. Gyerekeknek, az olvasást megszeretendő kis könyvecskeként tudom ajánlani.

>!
Angele P
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Manók könyve

Nekem ez a sorozat könyvbe, filmbe is tetszett.
Aki csak a filmet látta érdemes elolvasnia a könyveket is, mert van azért sok plusz benne. Kicsi, rövid könyvek. Kisgyerekeknek önálló olvasásra is alkalmas.

>!
Siberian_girl
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Manók könyve

Egyik barátom ajánlotta nekem. Szerencsére.
A szövege gyermekbarátiasabb mint amienre számítottam. Igazából ez egész könyv teli volt meglepetésekkel, furcsaságokkal és valami megfogalmazhatatlan dologgal…
Az illusztrációk nagyon jók, remekül át tudják adni a könyv hangulatát. Bárkinek, bárhol tudom ajánlani, nem fog benne csalódni, az tuti ;))

>!
mrsp
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Manók könyve

Mivel a Gyerekkönyvtárból vettem ki, gyanítottam, hogy nem igazán nekem való – de tévedtem. Nagyon is tetszett! Valahogy minden megvan benne, amire épp szükségem van: egy könnyed kis olvasmány, kedvelhető szereplők és egy kibogozásra váró rejtély. A manós téma igazából nem áll közel hozzám, de hát ez van, attól még tetszik. :)

http://mostjo.blogspot.hu/2014/08/tony-diterlizzi-holly…

>!
tees06
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Manók könyve

Tetszett az első könyv, de csak azért nem adtam 5 csillagot, mert érezhetően ez csak egy bevezető kötet volt. Megismertük a főbb szereplőket és megtudtuk, hogy miről lesz szó a későbbiekben. Biztos vagyok benne, hogy igazán izgalmas sorozat lesz belőle, amelyet az is alátámaszt, hogy nagyon olvasmányos kötetről van szó.

http://discussion.blog.hu/2016/02/16/spiderwick_kronika…

>!
Sabinomi
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Manók könyve

Hát… Nem volt valami ez a Spiderwick könyv. Már több gyerekkönyvet olvastam, így nem mondhatom azt, hogy azért nem tetszett ez a könyv, mert gondom van a műfajjal.
A könyvet azért tettem várólistára, mert még gyerekkoromban láttam a filmet, és akkor nagyon tetszet… Rájöttem, hogy ma már sok film nem tetszik azok közül, így nem tudom, milyen lenne a kapcsolatom 23 évesen a filmmel… De mivel szerettem a filmet, gondoltam elolvasom a könyvet is.
Hát ez a könyv túlságosan gyerek nekem. Szinte semmi nem történik, és ha volt valami, az sem kötött le. Az a gond, hogy egy Geronimo Stilton könyvben több minden történik, és érdekesebb is.
A testvérek sem lettek szimpatikusak, és a manók világa sem keltett bennem érdeklődést. Szerencsére a könyv nagyon rövid, így nem kellett sokat bajlódnom vele. De ennyi elég volt belőle, ez a sorozatot nem nekem találták ki.

>!
Avely
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Manók könyve

Év vége felé sose szeretek egy hosszú könyvbe belekezdeni, ezért alternatívaként találtam rá erre a kötetre. A filmet régen láttam, ha emlékeim nem csalnak talán tetszett is, a könyvvel sincs ez másként. A maga kategóriájában nagyon jó könyvnek számít, egy fiatal elmének nagyon lefoglalhatja a fantáziáját, nekem csak könnyed kikapcsolódás volt. Talán majd eljutok egyszer a sorozat végére, de olyan ritkán fejezek be sorozatokat, hogy ez 10 év múlva is megtörténhet.

>!
victoria_m997
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Manók könyve

Kawaiiiiiiiii ⌒.⌒
Nagyon tetszett, aranyos könyv volt, az illusztrációkat pedig élvezet volt nézni.
Mégis azért érzik rajta, hogy egy bevezető kötet, ennek ellenére tudom, hogy a manókat imádni fogom. Jaj, de sajnáltam, hogy ilyen rövid volt!

>!
Börtöntöltelék P
Tony DiTerlizzi – Holly Black: Manók könyve

Na, ez a történet cuki.
Erre azt mondom, hogy Arizónából jött.
Mert… cuki. Édi.
Holnap meg megyek a többi részeiért a könyvtárba! :)


Népszerű idézetek

>!
mrsp

Jaredet a könyv lapjai egyre beljebb és beljebb vitték a furcsa élőlényektől hemzsegő erdők és patakok világába, ahol a hableányok olyan közel kerültek hozzá, hogy szinte megérinthette sima, pikkelyes testüket. Tisztán érezte a koboldok forró leheletét, és hallotta a törpék kovácsműhelyeiből kiszűrődő kalapácsolást.

69. oldal

>!
mrsp

Vajon tejfogad
Hová repül?
Barát vagy ellenség
kezébe kerül?

>!
mrsp

Azért, mert én nem gondozok egy rakás ostoba állatot, még nem jelenti azt, hogy nem lehetek elfoglalva.

59. oldal

>!
mrsp

A mumusok élvezettel kínozzák azokat, akiket korábban védőszárnyaik alatt tartottak – megsavanyítják a tejüket, csapkodják az ajtóikat, lesántítják a kutyáikat, és még sok egyéb gonosz csínyt eszelnek ki ellenük.

69-70. oldal

>!
mrsp

Az egereknek nincs semmi haszna,
ha jégbe vannak fagyasztva.

78. oldal

>!
Lahara ISP

Abban a törzsben megleled
Mi a titka az embernek
Ha igaz vagy hamis ugyanaz
A hírnevemnek jót tesz az
Csak tovább, egyre meg és meg
Barátom, sok szerencsét

48. oldal

>!
mrsp

Miközben a bőröndöt az ebédlő felé vitte, New York-i kis lakásukra gondolt és a válás előtti családik életükre. Szerette volna, ha ez csak egy bolondos kirándulás lenne, és nem a valódi élet színtere lenne ezentúl.

13. oldal

>!
mrsp

Láttam, hogy az egyik vívótőrével feküdt le az ágyba. Én nem szívesen húznék újat vele.

>!
greenjojó14

A barna bőrön domborított betűkkel a következő cím állt: Arthur Spiederwick gyakorlati útmutatója a bennünket körülvevő fantasztikus világról.

54. oldal

>!
greenjojó14

A hártyavékony lapokat hajtogatva a fiú egyre több új dologról értesült.Lehet,hogy tényleg vannak manók a házban.Koboldok az udvarban,sellők a ház mögötti patakban.A könyv valósnak tűnő leírást adott róluk.

63. oldal


A sorozat következő kötete

A Spiderwick Krónika sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant és a tivornya élére állt
L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
Scott Westerfeld: Behemót
Mary Pope Osborne: Őserdő mélyén
Brian Selznick: A leleményes Hugo Cabret
Nemere István: A fantasztikus nagynéni
Jeff Kinney: Egy ropi naplója – Az utolsó szalmaszál
Lemony Snicket: A visszataszító város
Bökös Borbála: Szmirkó