Hollywood ​hercege 6 csillagozás

Tony Curtis – Peter Golenbock: Hollywood hercege

Tony Curtis a 20. század második felének emblematikus filmcsillaga. Barátai között tudhatta John F. Kennedyt, Frank Sinatrát, Cary Grantet és más óriásokat. Viszonya volt Marylin Monroe-val. Elvis Presley tőle „lopta” ikonikus hajviseletét. A kor meghatározó figurájaként fotója szerepel a Beatles lemezének borítóján. A 21. század hírnökeként szakmájában elsőként követelte, hogy Sidney Poitier, afroamerikai filmpartnere vele egyenrangúan szerepeljen közös filmjük plakátján. Szereti az életet, imádja a nőket és a művészeteket. És most először elmeséli életét, a bronxi magyar-zsidó srác hihetetlen kalandját, amely a nyomasztó gyermekkorból Hollywood csúcsáig vezet…

>!
Alexandra, Pécs, 2009
320 oldal · ISBN: 9789633709917 · Fordította: Getto Katalin

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Tony Curtis


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

robinson P>!
Tony Curtis – Peter Golenbock: Hollywood hercege

Egészen átlagos, szokásos sztáréletrajz. Enyhén beképzelt, önimádó, de ezt elismeri…
Mindeközben az összes ismert sztárbarátrátnak jól odamondogat, és rájuk húzza a vizes lepedőt. Csak Lemnon, Brandó és Moore akit elismer. Marilynről is szépít sokat, amúgy meg minden női partnert „kötelességszerűen” meg… ennyit a „boldog” hollywoodi házasságról, ami valahogy így mindig elromlott. Ő meg a második legjobb pasi Brando mellett…. színészileg is, persze. (haha!).
Szerette, ha körülötte, tőle forog a világ… a szegény zsidó fiú nagy álma, avagy, hogyan lettem mindenáron sztár, mikor melyik filmet kivel forgatta, kivel bújt ágyba.
Többet vártam.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

robinson P>!

Ismét Marilynre pillantottam. Nyílt szívű lány volt, így én is őszinte voltam hozzá. Azon az estén tisztán éreztem, hogy mi ketten nagy dolgokat viszünk még véghez ebben a városban.

29. oldal

Niko7>!

A Lepke után majdnem két évig megint a közelébe se jutottam a kamerának. 1974-ben érkezett Elia Kazan felkérése, aki Az utolsó filmcézár (The Last Tycoon) cimű filmjében Rodriguez szerepét szánta nekem. Csodálatos színészekkel dolgozhattam együtt, Monroe Stahr producert Robert De Niro alakította. Amikor Elia felkért, könnyek szöktek a szemembe; korábban azt hittem, tényleg véget ért a filmes pályafutásom.

269. oldal

Kapcsolódó szócikkek: 1974 · Elia Kazan · Robert De Niro
robinson P>!

Pályám elején rajta kívül még egy nagyszerű színészt mondhattam barátomnak: James Deannek hívták.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: James Dean
robinson P>!

Tony Curtisnek rendkívüli élete volt.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Tony Curtis
robinson P>!

Az volt a baj, hogy nem tudtam kimutatni az érzéseimet a szeretteim iránt.

266. oldal

robinson P>!

A turné végeztével visszarepültem Los Angelesbe, ahol Janet várt rám közös, új otthonunkban. Élveztem, hogy feleségem van, bár a házasélet kissé szokatlan volt számomra.

133. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Los Angeles
robinson P>!

Miután összeházasodtunk, Janet vitt magával az MGM stúdió összes partijára. A partik látogatása egyébként „munkaköri kötelesség” számba ment Hollywoodban.

142. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Charles Casillo: Marilyn Monroe
Matthew McConaughey: Zöldlámpa
Marlon Brando: E dalra tanított anyám
J. Randy Taraborrelli: Elizabeth
Jane Fonda: Eddigi életem
Dave Itzkoff: Robin
Marie Benedict: Hedy Lamarr, az egyetlen nő
Diane Keaton: Játszd újra, Diane!
Carrie Fisher: A hercegnő naplója
Norman Mailer: Marilyn