Nyolc ​éjszaka 177 csillagozás

Tomor Anita: Nyolc éjszaka

Trishnek ​elege van az unalmas mindennapokból. Úgy érzi, valami új dolgot kell tennie, valami olyat, amit eddig még nem csinált. Elhatározza, hogy életében először elutazik New Yorkba. Egyedül. Felejteni akar és világot látni. Egy valamire viszont nem számít, arra, hogy betoppan az életébe Ryan.

Ryan híres hollywoodi színész, és nem mellesleg rohadt jó pasi. Nincs a világnak olyan pontja, ahol ne csengene ismerősen a neve és ne ismernék fel azonnal az utcán. Mindene megvan, amiről csak álmodni lehet. Ő viszont úgy érzi, valami mégis hiányzik az életéből, és erre csak akkor döbben rá, amikor a londoni reptéren belebotlik Trishbe.

Te mit tennél, ha az álompasi a tévéből egyszer csak előtted állna és le sem venné rólad a szemét, sőt úgy bámulna rád, mintha azonnal ágyba akarna vinni? És akkor, ha ráadásul kiderülne, hogy egymás mellé szól a jegyetek a London-New York járaton?

Trish legszívesebben hanyatt-homlok elmenekülne, de nem teheti. A gép indul és neki le… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Pyrus, 2017
334 oldal · ISBN: 9786158048279
>!
Pyrus, 2017
334 oldal · ISBN: 9786158048262

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Ryan Davis


Kedvencelte 30

Most olvassa 11

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 116

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Tomor Anita: Nyolc éjszaka

Aranyos történet, csak kicsit meseszerű, a Harlequin füzetek hangulatát idézi. Tiszta Hamupipőke, modern átiratban, ahol a herceg egy híres filmsztár, a lány pedig egyszerű tanárnő. Csak hát nehéz volt elhinni, hogy egy híres filmszínész ennyire odalegyen egy egyszerű lányért, sőt még azt is, hogy akár hajlandó legyen másodosztályon utazni a repülőn. Amúgy aranyosak voltak együtt, a történet is olvastatta magát, bár kell az a hangulat, hogy az ember ennyire édes kis sztorikat olvasson. Két thriller vagy dark fantasy között viszont pont belefér.

>!
Bitten
Tomor Anita: Nyolc éjszaka

Közeleg a karácsony, nálam kész fejetlenség uralkodik. Gondolom Nálatok is. Minden napra jut valami. Kaptam egy új receptet, gondoltam kipróbálom. Aztán míg a tészta pihent, én bűnbe estem. Majd míg a tészta sült, megint csak volt pár szabad percem.

Könnyed, humoros, romantikus olvasmány. Tökéletes kikapcsolódás ;-)

Én még egy kicsit drámáztam volna benne, de ez én vagyok ;-) Csaknem a folytatásra tartogatja? :P

4 hozzászólás
>!
Katicabogárka
Tomor Anita: Nyolc éjszaka

Nagyon tetszett!
Az Álmodtam már rólad című könyvével kapcsolatban becsapottnak éreztem magam, de nincs veszve semmi, mert hamarosan jön a folytatás! Úgy olvastam volna még a régészetes sztorit.
Fentartásokkal kezdtem el a Helló újra, kedves exem című könyvébe és azt nagyon megszerettettem.
Nyolc éjszaka is kedves lett számomra, itt is folytattam volna még legalább egy prológussal, de így is kaptam útmutatást a jövőre nézve. Ezentúl is olvasni fogom az írásait.

2 hozzászólás
>!
ria_konyvei 
Tomor Anita: Nyolc éjszaka

Életem első Tomor Anita könyve, és kedvencem is lett.
Megfogott az írónő írásmódja, könnyen érthető.
Szerettem a szereplőket, tetszett a könnyed humor ami Ryan és a barátai között volt.
Trish viselkedését logikusnak tartottam, hiszen tényleg hihetetlen azért, hogy egy sztár egy pillanat alatt bele szeret egy teljesen hétköznapi lányba. Kettejük kapcsolatát nagyon élveztem, jó párt alkottak. Úgy gondolom, hogy semmi sem volt túl elhamarkodott. Na jó talán a sok célzás az esküvőre kicsit túl gyors volt.

Azt nem gondoltam volna, hogy lesz bent egy enyhe krimi szál, jó nagy meglepetést okozott. Az meg pláne, hogy ki tehetett mindenről.
Egy biztos: nem ez volt az utolsó könyvem az írónőtől.
Nekem nagyon tetszett.

>!
Silverlight
Tomor Anita: Nyolc éjszaka

Ez a könyv is nagyon tetszett. Egyszerű, szórakoztató, könnyed olvasmány, ami az embert kellően felvidítja. Eleve vicces szituációval kezdődik minden, s szerintem ez már az elején felkeltette az érdeklődésemet. Aranyos szereplők. Nagyon olvastatta magát a történet.
Bár a realitás talajához nem sok köze van, hiszen mennyi az esélye, hogy az ember belefut egy sztárba, akivel bármi is történhetne. Mindenesetre egy dolgot nagyon élveztem benne, hogy ez a könyv is bemutatja azt, hogy egy helyes arc, a gazdaság, a népszerűség mellett mindenkinek van egy másik arca, mindenkinek van egy múltja. Az írónőnek egy kis krimis vonalat is sikerült belecsempészni a sztoriba, bár nem sok értelmét láttam a dolognak. Ja és a vége, megint összecsapott, nem annyira mint a legutóbb olvasottjának, de azért ha egy romantikus film is ilyen hirtelen érne végett, tuti tombolnák a tévé előtt. :)

>!
Pyrus, 2017
334 oldal · ISBN: 9786158048262
>!
Faythe P
Tomor Anita: Nyolc éjszaka

Jaj de jól esett ez a kis romantikus könyvecske a lelkemnek. :)
Izgalmas egy nyaralása volt Trishnek, az már egyszer biztos :D
Komolyra fordítva a szót, ilyen a valóságban kb 0% eséllyel történhet meg, hogy egy szupersztár mellett ülsz a másodosztályú repülőn, és mindketten buktok a másikra, aztán az adott híresség felkarol és beköltöztet magához. :)
Egy kis negatívum: voltak helyesírási hibák illetve irritáló fogalmazások (pl. szájunkat), ezért fél pontot levontam. Át kellett volna nézni még egyszer…
Néha kell egy kis könnyed olvasmány a hétköznapokba. :) Nagyon olvastatta magát. Ahelyett, hogy tanultam volna, kb az összes szabadidőm ezzel ment el, de minden perc megérte. :) Tomor Anitának pedig köszönet a könyvért, meggyőzött, fogok még tőle olvasni. :)

>!
Dora_Sullivan
Tomor Anita: Nyolc éjszaka

Nem tudom, hogy miért… de engem az írónő jobban megfogott a kaland sémájú írásaival, mint a csak magában romantikus sémájú írásaival.
Nem mondanám azt, hogy nem akadt ebben olyan ami nem tetszett volna, hiszen mégis csak 3* lett és nem kevesebb. De bár tudtam volna adni többet. Viszont annyira nem fogott meg.
Olyan „meseszerű” volt az egész. Ryan-nél ez a Meglátni és megszeretni vagy Szerelem első látásra mondás nagyon bejött. Ráhatott. Elején fura volt, hogy pasi szemszögnél olvasok ilyent, de utána éppen ez tetszett meg.
A változatosság nem árt.
Viszont ennek ellenére, bár romantikus feelinget adott és látszódott is, hogy ilyen téren a pasi kész főnyereménynek hatott… de nekem ez kevésbé volt ínyemre.
S ez azért volt így, mert sokszor hatott beképzelt, s öntelt fickónak. Aki csak azzal foglalkozott, hogy ő mit akar, meg hogy szerinte az úgy jó, ahogyan ő azt kigondolta, eltervezte.
A hatalommániának van egy bizonyos határa, amit ő nálam túl lépett egy – két fokkal. Mert zavart, hogy nem hagyott szinte választási lehetőséget Trishnek, és hogy nem foglalkozott azzal, hogy a lány miért nem akart belekerülni az életébe. És, hogy az helyett, hogy figyelembe vette volna a lány visszavonultságát, vagyis elzárkózását a média figyelmétől, ő inkább beledobta a mély vízbe.
Oké, nem mondom azt, hogy ne legyen egy pasi, határozott s egy csöppet öntelt, de azért ne essünk túlzásba. Nem mondom azt, hogy ne vegye kézbe a dolgokat, de megint csak ne essünk túlzásba… és nem mondom azt, hogy ne legyen egy kicsit irányításmániás, de újfent csak ne essünk túlzásba… mert így olyan hatást kelt, hogy a nőt csak egy gyönyörű babúnak tart, akit úgy és akkor mutogathat és dönthet felette, ahogyan kedve szottyan..semmi önálló döntést hagyva neki.

És ha már Trish… az elején még szimpatikus karakter volt… bár sokat nem lehetett megtudni róla attól függően, hogy író, egy szülője van…, hogy utazni szeretne és világot látni, és hogy mennyire gyönyörű……
Viszont aztán már zavart, s sokszor hajtogattam magamban, hogy állj már a saját lábadra kislány, és mond nemet a fickónak, és ne hagyd, hogy ő döntsön az életed felől, és irányítsa is azt, állj ki magadért! stb…
De hogy ezt nem kaptam meg, azt nagyon sajnáltam. És így magából a karakterének a szimpatikus fényéből is vesztett nálam.
Ugyanis nem bírom az olyan karaktereket, akik nem képesek kiállni magukért, és nemet mondani… és akik hagyják magukat, hogy „marionettbábuként” kezeljék őt…
Mert hiába a fényűző élet… hiába csodás az együtt lét… ha önálló saját döntéseiket elnyomatják…

Maga a történet… sablonszerű hatású ezzel a színész vs civil személlyel való egymásra találással… viszont itt a karaktereken múlott az egész.
Ha az egyik kevésbé lett volna irányítómániás, és ha az egyik kevésbé lett volna visszafogott, „önként” bábú… még jobb is lehetett volna.
A romantikus száll az rendben volt, bizonyos kereteken belül. A város és a helyek bemutatása, leírása pedig sokat dobott rajta, nálam is.
Viszont ott a végén azt a krimi szálat, én nem szerettem. Más történetnél esetlegesen végig olyan fokozatú sémánál még elbírtam volna… de itt ebben nem kellett volna. Én úgy éreztem, hogy az nagyon nem lett volna szükséges benne…

De hát ha maga az írónő így tervezte, így akarta, s így is csinálta meg, hát akkor ez van… én meg elolvastam, hát elolvastam… :D

>!
ViRead
Tomor Anita: Nyolc éjszaka

Hihetetlenül régóta kíváncsi voltam már Tomor Antita könyveire. Sehonnan sem tudtam rábukkanni sem erre a kötetre, sem pedig a Helló újra, kedves exem! című könyvére, de végre, végre teljesült a vágyam… :D
Azt kell, hogy mondjam, nem hiába voltam ennyire izgatott. A fülszöveg is nagyon bizalomgerjesztő és már az első pár sor is rögtön beindítja az olvasó képzeletét.
Pozitívan csalódtam, mert a szeretnivaló, életvidám karakterek hamar mosolyt csaltak az arcomra. Jópofák, viccesek, szókimondóak és vannak érzelmeink… Kell ennél több? :) A velős, rövid mondatok is előnyére szolgáltak a könyvnek, mert egy kicsit naplószerű hatást keltett vele az írónő. Azon is sokat vigyorogtam, hogy a Nyolc éjszaka cím legalább húszszor elhangzott, ha nem többször. :D
Végtelenül örülök neki, hogy nem kellett csalódnom, azt kaptam, amire vágytam: egy kis könnyed kikapcsolódást. Nálam ötösre vizsgázott Tomor Anita. :)

>!
Momo89 P
Tomor Anita: Nyolc éjszaka

A kedvenc Tomor Anita könyvem. Imádtam az egész történetet. És Ryant. Igazi könyves álompasi. Reménykedem benne, hogy olvashatok hamarosan még Trishről és Ryanről, mert nagyon megszerettem őket és kíváncsi lennék mi van velük. ;-) :D

>!
Georgina_Sipos
Tomor Anita: Nyolc éjszaka

A befejezés miatt lett a fél csillag levonás.
Drága Anita, hát hogy lehet így abbahagyni?? Folytatást akarok! Most! Azonnal!!
Nagyon tetszett a könyv. A hires színész beleszeret az átlagos lányba. Tudom, hogy az életben ez kb. lehetetlen, de azért jó egy kicsit elszakadni a valóságtól, és azt hinni, hogy ez mégis lehetséges.
Ajánlom a könnyed olvasmányok kedvelőinek, akik szeretik a romantikát, és nem bánják, ha van egy pici izgalom is a történetben.
U.i.: Örülök, hogy egy pici „magyarság” is került a könyvbe :)


Népszerű idézetek

>!
Gabó21

– A könyvek nem bántanak, nem hagynak ott, nem csalnak meg és nem okoznak csalódást. Megéri szeretni őket.

151. oldal

>!
nypiro P

– Nem érdekelnek a kifogásaid – súgtam a fülébe. – Ne haragudj rám azért, mert szeretni akarlak.

Kapcsolódó szócikkek: Patrícia "Trish" Abbott · Ryan Davis
>!
ria_konyvei

– (…) Ezren, sőt millióan vannak, akik ölni tudnának, csak hogy a pasijuk legyél.
– Kár, hogy nem érdekel az a több millió csaj. Engem te érdekelsz. (…)

126. oldal, Trish

>!
napsugar213

– Mióta vagy szerelmes a könyvtárakba?
– Gyerekkorom óta, azt hiszem.
– Szeretném, ha egyszer a meztelen mellkasomon húznád így végig a kezedet.
– A könyvek nem bántanak, nem hagynak ott, nem csalnak meg és nem okoznak csalódást. Megéri szeretni őket.
– Ne egy könyvtárba legyél szerelmes, ne is a könyvekbe, inkább belém, és megmutatok neked mindent, amiről a könyvekben csak írnak. Velem át is élheted a szerelmet.
– Átélhetem, milyen szerelmesnek lenni, aztán elveszíteni valakit.

151. oldal

>!
napsugar213

Ha végre hagynád, hogy beléd szeressek, és nem harcolnál ellene minden erőddel. Szeretném, ha az enyém lennél, és senki másé. Szeretnék olyan szerelmes lenni, hogy a szerelem elvegye az eszemet. És minden zsigeremben érzem, hogy így beléd tudnék szeretni.

271. oldal

>!
ria_konyvei

A gyanúm megalapozott volt, ott ült a kanapén egy bögrével és egy könyvvel a kezében. Egészen meglepett ez a látvány. Egy hollywoodi sztár olvas.

107. oldal, Trish

>!
ria_konyvei

— Izgalmas? Jobb, mint a film?
— A film is nagyon jó. Könyvben olvasni viszont egészen más élmény.

107. oldal, Trish

>!
ria_konyvei

Már alig várom, imádom New Yorkot fehér hótakaró alatt.

113. oldal, Ryan

>!
napsugar213

Nem vagyok kisegítve azzal, ha egy napra vagy egy éjszakára megkaplak, beléd zúgok, és aztán a tévében látom, hogy összejöttél valaki mással, egy hét múlva pedig azt, hogy egy újabb nőről cikkeznek majd az újságok veled kapcsolatban.
Nem akarok sírni, aztán zokogni, aztán újra sírni és újra zokogni, végül meg valahogy feldolgozni, hogy nem is kellettem neked – vetettem ellen és és ki akartam térni előle, de nem engedte, újra elkapta a karomat és magához húzott.
– Megérdemlek egy esélyt

153. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Fragments – Töredékek
Vi Keeland: A beosztott
Whitney G.: Alapos kétely
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Meghan March: Vágy és szerelem
Sophie Jackson: Egy font hús
Anne L. Green: Elvarratlan szálak
Nalini Singh: Angyalvér
Catherine Rider: Csók New Yorkban