Most ​már együtt álmodunk (Álmodtam már rólad 3.) 80 csillagozás

Tomor Anita: Most már együtt álmodunk

Vajon ​milyen érzés lehet belecsöppenni egy világba, ahol királyok és királynők harcolnak a hatalomért? Ahol minden pillanatban veszély leselkedik, és ahol sohasem tudni, kiben bízhatsz meg, ki a barát és ki az ellenség.
Liv éktelenül haragszik Davidre. A pasira, aki átverte, otthagyta és elhitette vele, hogy sosem volt számára több egy egyéjszakás kalandnál. Aki mellesleg azt sem vallotta be neki, hogy igazából egy titokzatos királyság trónörököse, amelynek kapuja Kambodzsa rejtett őserdejében nyílik, és ahová szinte senki sem juthat át. Liv most mégis ebben a felettébb hátborzongató világban, Indorában találja magát újra, ahol őt is elveszett hercegnőként emlegetik, és ami talán még meghökkentőbb, David menyasszonyának tartják. Sőt, parancsba adják neki, hogy hozzá kell mennie feleségül az egyetlen emberhez, akit per pillanat a legjobban gyűlöl.
Vajon létezhet szerelem egy vad és kiszámíthatatlan világban, ahol a trón jelenti az egyetlen hatalmat? Ahol még az sem… (tovább)

>!
Pyrus, 2019
400 oldal · ISBN: 9786155749094
>!
Pyrus, Budapest, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155749087

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Aaron herceg · David · Liv · Liv (Vivien) · Manja · Sorya


Kedvencelte 9

Most olvassa 5

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 52


Kiemelt értékelések

Simon_Ziti>!
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk

Mondanám, hogy : nem hiszem el, hogy mindig a legjobb résznél hagyják abba! De nem. Most nem jó résznél hagyták abba! Fogalmam sincs, hogy álom vagy valóság a leírt rész. Bár, ha engem kérdeztek, akkor álom.

Szerintem már annyira meg akar téveszteni minket a szerző, hogy közben mi is rájöhetünk mi a megtévesztés és mi nem. Lehet pont ez a lényeg, mert azt meg kell hagyni, hogy vannak olyan részek, ahol a karom is borsódzott.

Összességeben jó volt Indorában lenni, ahol minden lehetséges, de már várom hogy vége legyen!

2 hozzászólás
gabiica P>!
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk

Nekem laposabb és kevésbé cselekményes volt, mint az első két kötet. Nem nevezném rossznak, de ettől kicsit többet vártam volna. Kicsit túl soknak éreztem az évődést, ami David és Liv között zajlott, túlzónak és soknak tartottam figyelembe véve a háttérben zajló szituációt. Ez valahogy elnyomta az izgalmat és a pörgést.
Alapvetően tényleg jó volt, csak nekem valahogy kevesebbet adott, mint a korábbi kötetek. A befejezés után azonban nagyon kíváncsian várom a folytatást.

Farkas_Éva P>!
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk

Óh, édes istenem mégis mi volt ez?
Akárhányszor elkezdtem fogni a fejem, hogy mi a fene történik és ez nem lehet igaz mindig jött a kopp és a mondat, hogy spoiler
Életemben nem koppantam ennyiszer egy könyv olvasása közben. Hihetetlen….
És a befejezés?????
Anita mégis ezt, hogy gondoltad??
Mi a fene történt itt és mégis ezt, hogy?
Ennyi kérdés nem maradt még bennem könyv olvasása közben. És mindennek ellenére egyszerűen imádtam…. David és Liv hatalmas kedvenc. Annyira szuperek együtt és külön is. Sok szereplő szerepe kérdéses még számomra, de biztos, hogy helyre zökkenti majd a kis mozaikokat a következő részben Anita.
Nagyon várom, hogy a folytatást a kezembe vegyem.
Ahogy elkezdtem olvasni azonnal beszippantottak a sorok. Sajnos csak este tudtam olvasni 1-2 órát, így eltartott a könyv 3 napig, de minden percet megért.
Ahogy haladtam a történetbe egyre többször akartam a könyvet kivágni a francba :) Nem egyszer merültem el annyira benne, hogy csak arra eszméltem fel, hogy hangosan „kiabálok”, hogy ezt nem hiszem el.. Már megint?
Nagyon örülök, hogy bekerült Sorya a történetbe. Egy nagyon fontos szereplője lett a történetnek, akinek hála nagyon sokszor megúszták hőseink a biztos halált, vagy épp sikeresen elkerülték a bajokat.
Ha ő nincs nem biztos, hogy eljutottak volna Drúna-Csomba. Rengeteget segített hőseinknek. A harcok alatt végig az élen volt, nem futamodott meg semmi és senki elöl. Igaz harcos, igazi vezető. Szinte úgy vezette Davidéket, mintha egész életét a dzsungelben élte volna le.
Szegény Manját nagyon sajnáltam. Miért kellett spoiler? És ami Carrick-el történt az se kellemes. Én biztosan nem bírtam volna ki, ha ilyen körülmények közt veszítettem volna el a spoiler.
A kis Shaya volt a legédesebb az egész történetben. Én is akarok egy kis tigrist ❤
Hihetetlenül meglepett Babi szerepe….. Kíváncsi leszek rá, hogy kiderül-e róla még több a következő részben.
David és Liv kitartása és az, hogy mindig mindenhol képesek voltak egymásra gondolni, egymást védeni az csodálatra méltó. Hihetetlenül erős mindkét karakter.
A kaland és a hosszú út, amit megtettek a barlangtól a dzsungelen át, Bahramon keresztül és az Elátkozott-szorosban hihetetlenül izgalmasan lett megírva. Nem gondoltam volna, hogy szinte az egész könyv azzal fog eltelni, hogy megpróbálnak eljutni Drúna-Csomba.
Nehéz utazáson vannak túl a szereplők és mikor már azt hittem, hogy végre egyenesbe érnek, akkor megint egy hihetetlen csavar következett.

Könyvpillangó92_εïз P>!
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk

Szeretem ezt a sorozatot! ♥
Gyönyörű borítója van a könyvnek. Szerintem pont azt a pillanatot ábrázolja, ahogy Liv elképzeli az esküvőjét.. Homokos tengerpart, menyasszonyi ruha, hófehér esküvői csokor, mezítláb… ♥ Mesés és pazar ♥
Nagyon izgalmas, romantikus és egyben kalandos is. Óriási fordulatok vannak benne, amik mindig meg lepnek… Na és az álmok.. :) Fantasztikusan ki van találva ez a történet! ♥ Imádom David karakterét!! Bárcsak nekem is lenne egy ilyen Davidem! :) Mindennél jobban szereti Livet, a saját életénél is jobban! ♥

anesz P>!
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk

borító: 5
tartalom:
stílus: 5
szereplők: 5
élmény: 4
mondanivaló: 4

Az előző részhez képest előny, hogy végre együtt van Liv és David. Viszont olyan kalandos ez az utazás, hogy igazán fellélegezni sincs idő. Az érzelmekre, a gondolatokra, sőt egy kiadós beszélgetésre sincs alkalom, mert egyik veszélyből a másikba esnek a hőseink. Nincs idő megismerni az új szereplőket, birodalmakat. Ezért vontam le fél csillagot.
Az álmok viszont egyre érdekesebbek. Sokszor nem is lehet megkülönböztetni, hogy mi az álom, és mi a valóság. Ez nagyon jó húzás az írónőtől, már profi módon működik ez a szisztéma a harmadik részben. Az egyik feszültségforrás ez.
Azt hittem ez a befejező rész, de ezzel a függővéggel alig várom a 4. kötetet.

Kovács_Ági_3 P>!
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk

Ez komoly?? Így kell véget érnie?? Hee?
Ne máár?? Hogy bírom ki a következő részt?

Ez …ez.. Döbbenetes. Egy perc levegővételnyi időm sem volt, hogy felfogjam mi is történik. Hihetetlenül sodródtam a történettel… Egyik kaland követte a másikat. Nagyon izgultam a főszereplőkért. Abszolút 10-est érdemel ez a könyv. Ez lett igazán a kedvencem.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/07/tomor-anita-most-ma…

Rebbencs>!
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk

Ennél a résznél kezdtem határozottan megkedvelni a sorozatot, de ha őszinte akarok lenni és már miért ne lennék, akkor azt is hozzá kell tennem, hogy azért nem vagyok odáig érte. Attól elég messze állok.

Ami tetszett az az, hogy volt benne jó pár izgalmas fejezet, az írónő szépen építgeti a világot, ami egyedi és érdekes. A cselekmény jó szálon haladt, mert lekötött, tudni akartam, mi a vége és hamar végeztem is vele.

De van pár olyan dolog is, ami még mindig nem tetszik. Például rögtön az, ahogyan Tomor Anita ír. Igazából olvasmányos, de nekem olykor elég nyögvenyelősnek tűnik, vagy felszínesnek. Néha nem tűnnek túl kereknek a mondatai és valahogy nekem ez így gyengécske.
Meg az sem nyerte el annyira a tetszésem, hogy nem igazán bátor író. Úgy értem, éppen amikor már történt volna valami igazán izgalmas, váratlan vagy éppen durva, akkor mindig kiderült róla, hogy spoiler Ebből pedig akadt jó pár, nem csak egy-egy váratlan dolog, hanem jó párszor el lett játszva a dolog, így már előre el tudtam dönteni néhány jelenetről, mi lesz a vége. spoiler
Továbbá, nekem még mindig olyan felszínesnek érződik a sorozat. Pedig ez már a harmadik kötet volt, de lényegi előrelépés még kb. csak most történt.
Mindemellett Liv és David kapcsolata sem alakul sehogy se, mert még mindig makacskodnak, akár csak az első részben. Pedig most már azért illene történnie valami előrelépésnek. Mert azért ők ketten jó párost alkotnak, még úgy is, hogy külön-külön annyira nem vagyok odáig értük.

Szóval annak ellenére, hogy Tomor Anita nem került fel még most sem a kedvenc szerzők listámra, adok még esélyeket neki, mert van valami a történeteiben, ami arra késztet, hogy olvassam őket. Remélem, lesz olyan története, amit igazán szívembe zárok majd, ezekkel úgy vagyok, hogy egynek jó, többnek már sok lenne.
Azért kíváncsian várom, hogyan alakul ez a történt valamint, hogy van-e másik olyan könyve, ami esetleg jobban betalál nálam.
Erről ennyit.

inci81 P>!
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk

Éppen annyira rabul ejtett, mint a korábbi részek. Imádtam minden sorát!
Elég durva függővége volt, így most türelmetlenül várom a folytatást!

janee P>!
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk

Na neeee… Jesszusom, ilyen befejezést… Ezt el se hiszem! És még hónapokat kell várni a folytatásra…
Nagyon tetszett! Igazi kalandregény, pont annyi fantasy elemmel, ami azok számára is igazán élvezetessé teszi, akik esetleg nem a műfaj rajongói. Indora igazi ezerarcú világ, ahol a pokol és a paradicsom között minden megtalálható: hihetetlen, de közben mégis olyan valóságos. Liv és David, Sorya és Narith és a többiek is nagyon a szívemhez nőttek, annyira jó karakterek, szívesen megnézem ezt mozifilmen is, bár annyira tartalmas a könyv, hogy el sem tudom képzelni hány részt kívánna a megvalósítása. Gratulálok kedves Anita, igazán izgalmas sorozatot írtál nekünk, alig várom a következő részét, ugye nem váratsz majd minket sokáig? :)

Zsóci3 >!
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk

Nagyon jó ez a rész is. A dzsungel leírása nagyon tetszett. Annyira beszippantott a könyv,hogy végig olyan érzésem volt mintha ott lennék én is és az egészet átélném. A vége nagyon érdekes lett. Annyira kíváncsivá tett az egész esemény a történet,hogy az utolsó mondatnál szomorú lettem. Pedig annyira kíváncsi voltam,hogy na mi fog történni. Nem tudom mikor jön ki a következő rész. De már most izgatja a fantáziámat,hogy most akkor a legvégét a könyvnek csak álmodta Liv mint ahogy előtte is voltak hasonló álmai vagy nem. A tippem az,hogy ez is hasonlóan álom volt mint ahogy előtte párszor már volt hasonló neki. De nagyon érdekel,hogy az író végül hogy alakítja majd a történetet a következő könyvben.


Népszerű idézetek

janee P>!

– Ezt nem tudhatod. Egyikünk se tudhatja, mi lett volna, ha… Sosincs olyan, hogy mi lett volna, ha… Az van, ami megtörtént.

173. oldal

Vagánylány>!

Ismerd meg az ellenségedet a leg rosszabb oldaláról, és akkor nem fog meglepetés érni, legalább tudod, hogy ennél rosszabbra már nem kell számítanod tőle!

Clara_Wolf>!

– Értékelem a humorodat, de közel sem erről van szó. Az uralkodásra születni kell. Én gyerekkorom óta erre vágyom. Hogy a legnagyobb uralkodó legyek.
– Házasodj össze Vazullal, és megkapod, amit akarsz!

261. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron herceg · Liv
Farkas_Éva P>!

-Nyugi ez csak egy kockás piton. Nem bánt! – súgta oda nekem hátulról David.
-Emberre csak nagyon ritkán támad.
Ritkán? Hát, ez most kifejezetten megnyugtatott! – sápadtam el még jobban.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: David · Liv (Vivien) · piton
Farkas_Éva P>!

A halál nem válogat. Csak jön és könyörtelenül elragad. Ezt most már én is így látom.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: David
Farkas_Éva P>!

Mindenkinek csak a saját fájdalma számít. Olyankor eltörpülnek az okok, az indokok, a kifogások, amikor veszteség ér minket. Senkit nem érdekel a másik, amíg neki is fáj valami."

296. oldal

Farkas_Éva P>!

-Te bizonyára Vivien vagy. Még be sem mutatkoztam, Sorya vagyok – nyújtott kezet nekem széles mosollyal az arcán a férfi.
– A leendő férjed mostohaapja – tette hozzá Davidre sandítva.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sorya
Farkas_Éva P>!

Felállni és továbbmenni a bajban még a legnagyobb hősöknek is nehéz. De nem kérdés, hogy meg kell tenni – mondta bölcsen Sorya.

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sorya
janee P>!

Ismerd meg az ellenségedet a lerosszabb oldaláról, és akkor nem fog meglepetés érni, legalább tudod, hogy ennél rosszabbra már nem kell számítanod tőle!

261. oldal

janee P>!

– Előfordulhat, Zavran, hogy kérdéseket tesznek majd fel, hogy megtudják a valódi kilétünket. A neved itt nem cseng jól, de tudom, ha az életed múlna rajta, akkor sem hazudnál. Nem is biztatnálak erre! De ideje elárulnom: ha igazat mondasz, megölnek, ám ha nem mondasz igazat, akkor is meghalsz.
– Még valami jó tanács?

300. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary E. Pearson: Az árulás csókja
J. Goldenlane: Isteni balhé
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
J. A. Redmerski: A soha határa
Kresley Cole: A sötétség démona
David Levithan: Nap nap után
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen