Még ​mindig rólad álmodom (Álmodtam már rólad 2.) 79 csillagozás

Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom

Mit ​kezdesz az életeddel, ha egy nap felébredsz, és minden, amiről azt hitted, a valóság, arról egyszer csak kiderül, hogy csupán egy álom volt?
Liv egy hajón ébred, és úgy érzi, napok, sőt hetek teltek el egyetlen éjszaka alatt. Tisztán emlékszik az álmára: Kambodzsára, a régészkedésre, a különleges világra, ahol megannyi kalandban volt része, és ahol igazán beleszeretett Davidbe, a pasiba, aki mellett most felébredt. David azonban nem emlékszik arra, hogy milyen veszélyes kalandokban vettek részt együtt, és arra sem, hogy az életét adta volna a lányért, hogy megmentse.
Aztán különös dolgok kezdenek történni. David elmegy, Livnek pedig indul a gépe Kambodzsába. Ázsiába érkezve Livre egyre gyakrabban tör rá déja vu érzés, minden olyan ismerősnek tűnik számára, minden olyan, mintha már megtörtént volna egyszer. Csak David nincs ott vele. Livet nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy valami nem stimmel, és keresni, kutatni kezd Angkor romjai között, míg utat nem talál egy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Pyrus, 2018
342 oldal · ISBN: 9786158048293
>!
Pyrus, 2018
342 oldal · ISBN: 9786158048286

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

David Delano · Adam · Alice · Erika · Liv · Sorya


Kedvencelte 13

Most olvassa 10

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 79


Kiemelt értékelések

>!
klara_matravolgyi
Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Az első rész nekem jobban tetszett, ott volt valami kis misztikum és rejtély. Viszont ebben a részben már 'a másik világ' van előtérben amivel én nem vagyok kibékülve :( suta az egész, valahogy furcsa nekem az a világ. Ettől függetlenül rossznak se mondanám, mert olvasmányos volt.

>!
gabiica P
Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom

Na, hát a folytatást már egy fokkal jobbra tudom értékelni. Liv és David története újabb fordulatot vesz, sokkal kalandosabb, sokkal jobban megírt, mint az első kötet.
Tetszettek a helyszíni leírások, a kalandok, az események. Liv sokat fejlődött az első kötethez képest. Kevésbé játssza a naiva szerepét, sokkal érettebb, megfontoltabb, ami számomra nagy előrelépést jelentett, talán ezért is tetszett jobban ez a kötet.
Úgy érzem, maga az írásmód is egy hatalmas fejlődésen ment keresztül.
Szép „fogás” volt így befejezni a könyvet, így még kíváncsibb lettem a folytatásra…

>!
Petra_Tatár
Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom

Úristen, hogy én ezt mennyire imádtam! *-* Tomor Anita belopta magát a kedvenc íróim közé Liv és David fantasztikus történetével. Már az első rész is nagyon tetszett, de ez még jobban! Szeretem Anita romantikus könyveit is, de ez a „kalandregényes” stílus még jobban áll neki. A sztori második része ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt, és hát számomra itt is voltak váratlan fordulatok amitől még izgalmasabb lett az egész. Livéken annyira érződött hogy lelkitársak Daviddel és hogy ők mennyire összetartoznak (még az ebben a könyvben lévő cselekmény ellenére is)! A mellékszereplők is remekek voltak (főleg Ryan, Erika), Kambodzsát és Angkort pedig olyan gyönyörűen bemutatta az írónő, hogy egyszer mindenképp muszáj lesz ellátogatnom oda, hogy én is élőben is átéljem ezt a csodát.Az előző rész végén lévő csavart szerintem zseniális oldotta meg és hát egyetlen „negatívumnak” maximum csak azt tudnám írni, hogy az egész könyv alatt vártam valamire és hát csak az utolsó oldalon történt meg. :D Emiatt és a függővég miatt is már nagyon várom a következő részt, mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a sorozatot, és ezt a részt is! :)
#álmokonátívelőszerelem

>!
Momo89 P
Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom

Az első rész befejezése után nem is sejtettem, hogy így folytatódik majd a történet. Igazság szerint túlságosan sokat nem is haladt a cselekmény, de sok megválaszolatlan kérdésre kapunk ebben a részben választ. Itt már váltott szemszög van, így David-et is jobban megismerhetjük, aminek nagyon örülök, bár eddig is nagyon szerettem. Egyedül azt sajnálom, hogy David és Liv a könyv nagy részében külön vannak, mivel imádom őket együtt. De azt hiszem a 3. és aztán majd a 4. rész bőven kárpótolni fog ezért. ;-) Alig várom a folytatásokat.
És már nagyon szeretném tudni, hogy mi lesz Andrew-val és Alice-sel is. Az ő kapcsolatuk egy hatalmas kérdőjel számomra. :D

>!
Dora_Sullivan
Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom

Azt a mindenit!
Így abbahagyni???!!! Gonoszság volt, kedves írónő! :D
De örülök, hogy lesz folytatása. Mert ugye lesz???
Már az első rész is tetszett. Ez viszont még annál is inkább.
Az Álmodtam már róladban hiányoltam Liv jellem fejlődését, hát itt megkaptam. Ezért hálás köszönetem is. Sokkal pedánsabb, szimpatikusabb és megnyerőbb volt a karaktere. Külön tetszett, hogy próbálta összerakni és összeegyeztetni az „álomnak” vélt eseményeket, a valósággal.
Elárulom, féltem, hogy nem lesz valami hihető élményszerű… de kellemesen csalódtam, mert remekül lett felvezetve.
Tetszett ez a két főszereplő közti „párhuzamos” szemszög felépítés. Mármint, hogy bár külön voltak, de végig tudtam követni a másik féllel történteket is.
David-nél is érezhetőbb volt a fejlődés. Igaz nem is volt rá esélye, hogy birtoklómániásként viselkedjék. De így sokkal megnyerőbb volt a személye.
Nem tudtam rá haragudni, amiért csak megakarta védeni Liv-et. *.*

Remélem nem itt ért véget David és Liv története, és hogy még lesz szerencsém róluk olvasni és a sorsukról. *.*

>!
Farkas_Éva P
Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom

Az első részt sokkal jobban szerettem. DE természetesen ennek a kötetnek is meg volt a maga varázsa.
Érdekes volt, ahogy a valóság keveredett az álommal. A Liv-es részek tetszettek is meg nem is… Jó volt, amikor próbálta össze tenni a dolgokat, de nem tetszett, amikor folyton elhessegette magától a gondolatot, hogy ez nem így van és Davidnek csak egy egy éjszakás kalandot jelentett.
Davidék része kicsit unalmas volt, mert szinte sehova sem haladtak. Nagyon sok idő elment azzal, hogy Alice-t ápolni kellett.
A táj gyönyörű és nagyon tetszik, hogy jó pár helyen érdekes információt oszt meg velünk Anita a valódi Angkorról.
Nagyon várom a folytatást, mert kíváncsi leszek arra, hogy mi történik Livékkel. Legyőzik-e a gonoszt, vagy ez lesz az első könyv, ahol a gonosz győz?
Ki tudja….

>!
anesz P
Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom

borító: 5
tartalom:4
stílus: 4
szereplők: 4
élmény: 4
mondanivaló:4

Az előző rész nekem sokkal jobban tetszett. Értem, hogy miért volt szükség a váltott szemszögre, de talán ettől (is) olyan vontatottá vált a történet, főleg a közepén. Ott kicsit sok volt nekem a nyavalygás, miközben nem történt semmi. Pedig a világ is, meg a szituáció is érdekes volt.
A trilógia három borítója közül ez tetszik a legjobban, kezdetben a könyvesboltban is erre figyeltem fel. Sajnálom, hogy csalódnom kellett, de a végén felpörögtek az események, így a 3. részt újra várakozás teljesen olvasom majd. Azért nem volt ez a könyv egy katasztrófa, csak az első rész nagyon magasra tette a lécet.

>!
Kovács_Ági_3 P
Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom

Istenkém, ez a könyv… Waoo… Micsoda kalandok, izgalmak voltak… Hmm… Imádtam. Nem semmi egy történet. Olyan filmszerűen hatott rám, hogy nem bánnám, ha meg is filmesítenék. Tök jó lenne.
David és Liv külön utakon járnak, de bízom benne, hogy újra egy pár lehetnek. Ahogy haladt a történet, úgy titkok is felszínre kerültek.
Első részhez képes izgalmasabb és feszültséggel volt tele ez a történet.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/07/tomor-anita-meg-min…

>!
Georginanéven P
Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom

Furcsa volt a második résszel kezdeni. Sajnos az első kötet az nálunk törlésre került már, tehát nem fogom tudni megszerezni. De igazság szerint, ez a történet így már önmagában is megállja a helyét. Nem volt fontos, hogy ismerjem az első rész konkrétumait.
Érdekes volt inkább, mint izgalmas. Kedvelhetőnek ítéltem meg a szereplőket, mozgalmasnak az eseményeket.
Lehetséges, hogy folytatom az olvasást, és előkeresem a harmadik kötetet is.
Ez a jövő zenéje.

>!
Szil78
Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom

Húúú, hát ez a rész még jobb volt mint az előző, pedig ritkán futok bele ilyen sorozatba. Először kicsit féltem, hogy nem leszek képben, mert az első részt már elég régen olvastam, de ahogy haladtam előre a történetben úgy jött vissza szépen sorban minden. Mikor annak a végére értem (akkor még nem tudtam, hogy ez egy sorozat első része), totál ki voltam akadva, hogy nehogy már ez csak egy álom legyen! Ilyen nincs. Aztán kiderült, hogy lesz folytatás és nagyon vártam hogy végre kiderüljön hogy mi is van most.
Időnként nagyon sajnáltam Liv-et, mert tényleg azt hihette szegény, hogy elment az esze. Annyira össze olvadt az álma a valósággal, annyi minden volt gyanús. Szerintem parádésan oldotta meg az írónő ezt.
David viselkedését amúgy nem feltétlen értettem, hiszen tudható volt, hogy úgyis megtörténik az amit ő nagyon nem szeretne és mikor Liv rájön az igazságra akkor úgyis utána megy. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mit hoz a következő rész, mert a vége elég izgalmasra sikeredett, na és persze nagyon, de nagyon nyitva lett hagyva.


Népszerű idézetek

>!
janee P

– Ha szeretsz valakit, az életedet is odaadnád azért, hogy megmentsd!

301. oldal

>!
Farkas_Éva P

Basszus! Miért van az, hogy amikor a legjobban kéne, hogy teljen az idő, a másodpercek csak úgy vánszorognak.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adam · Liv
>!
Nórcsy08

Azt hiszem, mindaddig tudatlanok vagyunk, amíg nem kezdünk el hinni.

303. oldal

>!
janee P

A búcsú mindig nehéz. Különösen akkor, ha azoktól búcsúzunk, akit nagyon szeretünk.

71. oldal

>!
Farkas_Éva P

"Gyertek, vigyük be Alice-t! – invitált beljebb bennünket Sorya.
A kastély valami elképesztően nézett ki. Valóságos üvegkalitka. A szó legmodernebb értelmében."

Kapcsolódó szócikkek: Alice · Sorya
>!
Nórcsy08

Annyira jó lenne felhívni és beszélni vele. Csak egy röpke percig hallani a hangját. Egy pillanatig azt hinni, minden a régi, és ő még mindig az enyém.

54. oldal

>!
Farkas_Éva P

Már előre várom a végtelen hosszú estéket, amikor azt kell boncolgatnom vele, vajon Ryan eléggé szereti-e.

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Erika
>!
Farkas_Éva P

Erika kábé úgy nézett rám, mint aki Joda mestert látja a Star Warsból.

147. oldal

>!
Hársi_Era

– Az álmok nem csalnak Liv, csak éppen nem a valóságról szólnak. Álmunkban csupán a képzeletünk játszik velünk.

>!
Nórcsy08

Egy nő nagyon tud haragudni, de nagyon tud szeretni is. Ha szeret téged, képtelen lesz elszakadni tőled, hiába akarja.

316. oldal


A sorozat következő kötete

Álmodtam már rólad sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
A. O. Esther: Gombnyomásra 2.
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Rachel Hartman: Seraphina
A. O. Esther: Frigg rokkája II.
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Hestia Potter: Legendary – Lázadás