Irány ​Hollywood! 146 csillagozás

Tomor Anita: Irány Hollywood!

Zoé ​egyetemre jár, másról sem szól az élete, mint tanulásról és vizsgákról. Egy nap a barátnője, Hanna megkéri, hogy ugorjon be helyettesíteni őt egy bárba, ahol pincérnőként dolgozik. Zoé tudja, ha nem teszi meg ezt a szívességet, akkor a barátnőjét kirúgják, ezért segít neki.

Jake Bartlett híres amerikai filmcsillag, és egyben sikeres hollywoodi producer is. Egy olyan pasi, aki falja a nőket, és akiről az egész világon fiatal lányok milliói álmodoznak. Jake Magyarországon forgat, és épp a barátaival iszogat egy bárban, amikor beszélgetés közben felmerül egy érdekes téma. A többiek szerint a kasszasikerhez egy befutott sztárt kell szerződtetni. Jake-nek viszont erről más a véleménye. Szerinte egy jó filmhez egy jó sztori kell, és bárkiből, akár egy hétköznapi lányból is fél év alatt sztárt lehet csinálni, még egy olyan csajból is, aki nem beszél angolul.

Jake a saját csapdájába esik. Fogadást kötnek a barátai, hogy nem tudja mindezt megvalósítani. A terv az, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Pyrus, Budapest, 2019
400 oldal · ISBN: 9786155749049
>!
Pyrus, Budapest, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155749032

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Farkas Zoé


Kedvencelte 16

Most olvassa 12

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nypiro P>!
Tomor Anita: Irány Hollywood!

Régóta tervezem az olvasásást (karácsony), mert nagyon tetszik a borítója a címe, úgy egyben ahogy van.
A történt Magyarországon kezdődik. zoe egyetemista, majd találkozik Jake Bartlett amerikai színésszel. Az alapfelállás több könyvben is szerepelt már, a kivitelezésre kíváncsi voltam.
Zoe nekem egy kicsit nyafka Jake-el. Túlontúl agyalós. Nem azt mondom boruljon azonnal a nyakába, de talán több kommunkiációval mindkét részről és némi lazasággal Zoétól picit jobban tetszett volna. Az amerikai történésről szerettem volna többet olvasni. Hogyan tanul meg angolul, hogy sajátítja el a színészmesterséget. Milyen a kapcsolatuk. Hogyan illeszkedik be Zoe, stb.
Egy hibát találtam benne: kicsit sok volt a "Jake Bartlett☺
Ez most nem annyira jött át. Továbbra is a Nyolc éjszaka a kedvencem.
Jake-t kedveltem, de Zoet annyira nem.
A történelemrajongóban ráismertem a „mintázott” karakterre☺

>!
Pyrus, Budapest, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155749032
2 hozzászólás
Dorina_S>!
Tomor Anita: Irány Hollywood!

Ez a második regényem az írónőtől. Már a fülszövege is egyből magával ragadott, a borítóról nem is beszélve. Imádok mindent, ami Hollywoodban, Los Angelesben és a filmiparban játszódik. Ezért nagyon megörültem, hogy ezt a témát választotta az írónő. Nem mellesleg, hogy a regény témája erősen koncentrál is a filmes szakmásra. Meglátszik az írói kutatómunka, mert olyan alaposan van ez megjelenítve a regényben, hogy én úgy éreztetm magam olvasás közben, mintha egy forgatáson lennék.

Mostanában, ezekben a nyomasztó napokban és hetekben csakis a romantikus, szerelmi történetekhez nyúlok. Na nem a csöőögős, nyálas rózsaszín felhőn végbemenő sztorikhoz, hanem a valódi érzelmeket felvonultató regényekhez. Valahogy ez kell most a lelkemnek, ami kikapcsol a mindennapi feszültségekkel teli mókuskerékből… és ezt a regény teljes mértékben megtette. Egy könnyed, romantikus történet, amely arra tanít, hogy nem szabad alábecsülni magunkat. Bennünk is meg lehet az a plusz az a valami, ami ahhoz kell, hogy elérjük az álmainkat. Fontos az alázat, a szerénység…de a túlzott szerénység kárt is okozhat. Illetve talán az örök érvényű igazság, amelyre rájöttem e kötetet olvasva, hogy ha megtaláljuk azt az embert, aki mellett boldogok lehetünk, aki mellett kiteljesedhetünk akkor nincs lehetetlen. A reményt soha nem szabad feladni, és az álmokat sem.

A Irány Hollywood nagy része azonban mégsem az angyalok városában, hanem Budapesten játszódik. Nálam ez is plusz pontot, vagyis inkább csillagot ért. Kapásból megismerkedhetünk a regény két főszereplőjével…akik nem is lehetnének különbözőbbek. Jake a menő, amerikai (félig magyar) filmsztár – aki épp egy forgatás miatt tartózkodik a magyar fővárosban- és Zoe a magyar egyetemista lány, aki az ELTE-n magyar és német szakra jár és a vizsgaidőszak kellős közepén jár. Nem is jöhetnének eltérőbb társadalmi rétegből, és mégis…nem mindig az határoz meg bennünket, honnan jövünk, hanem valójában kik is vagyunk.

Zoé nekem roppant szimpatikus volt, már az első perctől. Átéreztem a helyzetét, mert a vizsgaidőszak kellős közepén-miután meghúzzák az egyik legnehezebb vizsgán- az ember lánya elég bugris és kedvetlen tud lenni. A sikeres vizsga után, pedig úgy tud egy egyetemista szárnyalni mint egy madár. És Zoé nem olyan mint a vele egykorúak többsége: becsületesen tanul, tudja hogy elsődlegesen ez a feladata, és nem él pezsgő társasági életet sem. Számos sebet is hordoz magában, nem túl kirívó természet sem. Ezekért is kedveltem. Roppant szerény, kedves lány…aki azonban ha kell nem fél szembeszállni az érdekeiért. Amit furcsálltam benne, hogy túlontúl is alábecsülte önmagát, a szépségét, a nőiességét. Lehet a személyisége miatt tette ezt, vagy valami múltbeli sérelem és megalázottság miatt…nem tudom, remélem egyszer megtudom. De nem értettem miért tartja ennyire kevésnek magát. Néhol önbizalomhiányos volt, néhol pedig tele volt önbizalommal és nem félt kiállni a mondandójával, hangot adott az akaratának. Megmondta a véleményét. Erősen koncentrál a tervére, és becsületesen csinálja az egyetemet…holott a számításaiba hiba csúszik, amikor ráparkol egy amerikai filmcsillag.

Jake Bartlett az amerikai filmsztár, aki mellesleg félig magyar. Emiatt is jár a plusz csillag. Jake karakterét imádtam. Tipikus hollywoodi ficsúr volt, tudta hogy baromi jó pasi, és ezt ki is használja. Ugyanakkor ő sem egyszerű..igaz egy szép nő leveszi a lábáról, de hát ez az élet rendje. Ugyanakkor szerintem ő is elég összetett karakter volt. Végtelenül alázatos a szakmája iránt, alárendelt mindent a színészetnek és azzal járó feladatoknak…ugyanakkor érző lelke és szíve van. Bár a csalódások és sebek után ezt nem mindenkinek mutatja meg, ami teljesen érthető. Zoéban először csak a szép nőt látja, majd megtetszik neki a lány egyszerűsége, természetessége és ez vonzza a sok hollywoodi cukormáz után. Valamint, hogy nem esik hasra a lány attól, hogy ki is ő valójában. Nem akarja kihasználni Jake-t. A regény előrehaladtával fokozatosan ismerjük meg férfi főhősünket is. Igaz, hogy egy fogadással kezdődik minden, de ő bármit megtesz hogy Zoéból színésznőt faragjon. Tetszett az irányító jelleme, a dominanciája, egy igazi férfi volt. Nem tűrt ellenvetést, ezáltal kihozta Zoéból, amit a lány nem is sejtett, hogy megvan benne. Jake számos érzelmes pillanatot is okozott az olvasás során.

Persze számos mellékszepelő felbukkan, akik nem könnyítik meg hőseink életét. A helyzet is egyre csak bonyolódik a vége felé, és persze jön a nagy bonyodalom is, amikor kitúdódik a fogadás. A végét tekinte kicsit többet olvastam volna még Zoe LA-ben töltött idejéről, de remélem lesz a regénynek folytatása. Nagyon élveztem ezt a Tomor Anita kalandot; azt pedig különösen, hogy ezt a könyvemet személyesen tudtam dedikáltatni még 2019. decemberében tartott tatabányai könyvbemutatón és dedikáláson az írónővel. Az egyik kedvenc olvasmányom lett, köszönöm Anita a kedves szavakat. Nagyon szerettem és várom a következő kötetedet és a találkozást.

5 hozzászólás
Ella19>!
Tomor Anita: Irány Hollywood!

Mióta megjelent azóta tervezem, hogy elolvasom, de csak most sikerült megvennem. A történet Magyarországon kezdődik, ahol Zoé egy egyetemista lány találkozik egy amerikai színésszel Jake Bartlett-el. Jake célja az, hogy egy teljesen random, ismeretlen embert híressé tegyen fogadásból. A szereplők nekem egy kicsit talán túl sokak voltak. A történetben voltak amik tetszettek, de voltak hiányosságai is. Kíváncsi lettem volna például arra, hogy milyen volt az élete Zoénak Los Angelesben tartózkodása alatt és hogy hogyan tanulta meg az angolt és a színészkedést. A forgatások viszont elképesztően jól meg lettek írva, olyan volt mintha én is ott lettem volna. Nem bántam meg, hogy elolvastam.

gabiica P>!
Tomor Anita: Irány Hollywood!

Kedvelem Anita stílusát. Könnyed és magával ragadó, olvasmányos, szórakoztató. Azonban ez a kötete engem annyira nem nyert meg. Kicsit összecsapottnak, kapkodónak éreztem, ahhoz képest, hogy az elején milyen hosszan és sokáig nyúlnak a dolgok, a végén nagyjából 10 oldalban van összecsapva egy 'mondhatni' lezárás. Sajnáltam, mert egyáltalán nem voltak így számomra összhangban az események, nem éreztem az egyensúlyt az első és második „fele” (idézőjelben, mert épp az a gondom, hogy nem lehet ténylegesen kettéosztani az eseményeket) között. Valahogy most nem éreztem azt, amit a korábbi könyveinek olvasása során, nem sikerült azt a szórakoztató élményt nyújtania, mert sokkal inkább hangsúlyosnak éreztem az olvasás során ezeket a hibákat.

pinkprincessreads>!
Tomor Anita: Irány Hollywood!

Egy egyetemista lány tündérmeséje
Régóta szemezgettem már ezzel a regénnyel, viszont nyáron egy nagyon jó kis akció keretein belül, muszáj voltam a hiányzó Tomor Anita könyveket beszereznem, szóval Irány Hollywood!

Első körben megismerhetjük Zoét, aki egy átlagos pesti egyetemista lány addig a napig, míg jól be nem szól Jake Bartlettnek, Hollywood ügyeletes szépfiújának, akit onnantól kezdve le sem tud magáról vakarni. Jakenek viszont más tervei is vannak Zoéval, nem csak a trófea szerzés…

Te képes lennél nemet mondani a világkerekség legsármosabb férfiának, ha egy olyan lehetőséget kínálna neked, ami mindent feje tetejére állít a nyugodt, már-már unalmas életedben?

Hogy miért fogott meg annyira ez a könyv?

Első körben a helyszínek miatt, imádtam, hogy olyan helyeken fordultak meg a szereplők, amik az én szívemben is fontos helyen vannak pl.: ELTE, Etyek, Budapest, Balaton, Hollywood,… Másodjára Zoé miatt, akivel minden egyetemista lány tud azonosulni. Esküszöm, olvasás közben éreztem a vizsga időszak nyomását, pedig már rég túl vagyok rajta. Harmadjára pedig a történet miatt, hisz melyik lány ne álmodott már róla, hogy egyszer csak belebotlik kedvenc színészébe, ráadásul nem is akárhogyan. Végül pedig Hannah személye miatt, aki egy igaz jó barátnője volt végig Zoénak, és csak az ő érdekeit tartotta szem előtt. Mindenkinek megérdemelne egy ilyen barátnőt.

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a történetet, mert picit mesebeli mégis valós, emellett pörgős és igen humoros is. Igazi nyári olvasmány.

Még több értékelést és kedvcsináló képeket találsz itt:
https://linktr.ee/pinkprincessreads

pandáslány>!
Tomor Anita: Irány Hollywood!

Első benyomás: gyönyörű borító, csábító fülszöveg. Ez nekem való lesz!
Azt nem mondom, hogy csalódtam, de annyira jó sem volt ez a könyv. Az alap történet nagyon ötletes volt, hiszen ki nem álmodozik arról, hogy egy nap egy híresség kiszemeli magának?! Szerintem mindenki így van vele, viszont Zoé egy elég makacs szereplő. Bennem is felmerülne a kérdés, hogy ez nem egy átverés-e. A makacsságával még kicsit azonosulni is tudtam :D Jake viszont a könyv 80%-ban elég unszimpatikus volt. Túlontúl erőszakos. Engem ez elrettentene egy személytől. Az sem tetszett benne, hogy ennyire át akarja alakítani Zoé életét, pedig tudja jól, hogy ő nem szeretné ezt spoiler
Bár jó a háttérsztori, sok helyen borzasztóan el volt húzva spoiler. Annyira fordulatok sem voltak a könyvben, és a végére nyilván mindenki számított.
spoiler
Összességében egy kellemes könyv volt, de felejthető. Esetleg egy folytatást el tudok hozzá képzelni.

Szyszyyy I>!
Tomor Anita: Irány Hollywood!

Ez volt az első könyvem a szerzőtől…
És sajnálom, de nekem nem tetszett.
Nem győzött meg, hogy nekem mást is el kellene olvasnom az írónőtől. Pedig tudom mennyien szeretik.
Nem mondhatnám, hogy azért nem tetszett, mert egy nagy sablon az alap. Hisz olvastam a tartalmát és ezzel tisztában voltam, ennek ellenére mégis érdekelt.
De valahogy a karakterek is túl idegesítőek voltak és képtelen voltam őket szeretni.
Nem bírtam egyikük stílusát sem.
Jake nem dobogtatta meg a szívem, Zoéról pedig nem gondoltam, hogy milyen belevaló csaj. :/
Az egész sztori alatt azt éreztem, hogy nem történik semmi. Ha pedig mégis, mindig ugyanaz.

Silverlight>!
Tomor Anita: Irány Hollywood!

Alapvetően szeretem az írónő regényeit, s ez a könyv is tetszett. Azonban nekem valahogy nem volt az igazi. Az előző könyveket valahogy jobban élveztem. Maga a történet önmagában elég érdekes volt, szórakoztató. Teljesen jól kitalált az egész cselekmény, s a két főszereplő is szerethető. Nekem azonban ezúttal nem tetszett, hogy túl gyorsan történnek a dolgok, s kicsit néhol összecsapottnak hatott. Amennyire jól indult az eleje, úgy kezdett lohadni a lelkesedésem a végére. Nagy pozitívum azonban, hogy a befejezés ezúttal nem összecsapott, s kellően lezárt. Ez most jól sikerült.

>!
Pyrus, Budapest, 2019
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155749032
LadyM>!
Tomor Anita: Irány Hollywood!

Nálam ez egy feles, azért is adok rá 2,5 csillagot. Az első problémám nem is a történettel volt, hanem a fülszöveggel. Valójában, ha csak azt olvastam volna, is meg tudnám írni ezt az értékelést (legalábbis egy részét), mert a fülszövegben le van írva az egész történet. A könyv már tényleg csak ennek a bővebben kifejtett változata, de maga a sztori teljesen benne van.
A másik, ami nekem nagyon furcsa volt, az angolszász karakterek (nevek) egy magyar történetben. Nem hiszem el, hogy ennyi angolajkú dolgozik egy bárban. Hogy kerültek oda? Meg miért? Már maga az is furcsán jön ki, hogy csak úgy be lehet ugrani egy bárba, helyettesíteni. Az is banális hülyeség, hogy ha meg is tanul valaki fél év alatt (nem tanul meg) angolul, képernyőre állni azzal az angol tudással nem fog. Évek óta lakok UK-ben, de még mindig nincs igazi angol akcentusom (és vélhetően soha nem is lesz teljesen), úgyhogy én már itt húzgáltam a szemöldökömet. Az olyan filmeket pedig, amik több nemzet összefogásával készülnek, és különböző nyelvűek a színészek (surprise, surprise, surprise!) szinkronizálni szokták, azaz egy szinkronszínész adja a hangot a más nemzetiségű színész szájába. A rendezői utasításokat meg fél év angoltanulás után nem fogja megérteni senki, mert ennyi idő alatt – hacsak nem egy zseniről beszélünk – nem lehet ilyen magas szintre fejleszteni a „nem beszélek angolul” szintről az idegennyelv tudást. Ez nekem eléggé a valóságtól elrugaszkodott volt, sikeresebb lett volna egy már eleve angol nyelven otthonosan mozgó szereplővel indítani. Vagy nem behozni a magyar közeget, mert így az egész wtf-szintre ugrott (süllyedt) nálam.
Ami a szereplőket illeti… Tipikus sablon-klisé: Határozatlan, balfék, lehetetlen kiscsaj (Ana Steel effektus), és büdös, tahó, bunkó hapsi (Grey effektus). Uncsi, lejárt és szerintem már ennél magasabban van a közízlés. Most már nem divat ilyen sablonokkal dolgozni, mert az olvasók már belefáradtak ebbe a „szellő is megfúj, összeesek, már ha eldönti valaki helyettem” és „arrogáns görény vagyok, de minden nőt csettintésre megfektetek” típusú love couple ábrázolásba.
Ami még nem tetszett, hogy nagyon sok az indokolatlan obszcén beszéd. Nekem nincs bajom a ronda beszéddel, sőt, úgy gondolom, hogy az élet része. Vidéken nőttem fel, felénk mindenki úgy cifrázza a mondandóját, hogy végig lehetne sípolni az egészet, de az tájegységi sajátosság, itt viszont nagyon sokszor indokolatlanul jelennek meg az obszcén szavak, és nem is illeszkednek a szövegkörnyezetbe. Ugyebár a legtöbbször ezeket nyomatékosításra használjuk, esetleg hozzátartoznak egy-egy karakter szava járásához, stílusához, de itt bőven több volt, mint elég. Emellett hiányoltam még az izgalmat is, amiben ez a könyvecske nem nagyon bővelkedett. Inkább egy kis laza limondádénak mondanám, nem akar túl sokat adni az olvasónak (ez nem feltétlenül hiba, csak nekem hiányzott. Én több konfliktushelyzetet el tudnék képzelni egy ilyen történetben.)
Ami viszont tetszett, hogy nem vitte át pornóba a történetet az írónő. Ennek nagyon örültem, mert már a könyököm jönnek ki az indokolatlan és néha nevetségesen valóságszerűtlen pornójelenetek, amik nem adnak semmit a történethez, mégis beleszuszakolják őket a könyvbe, szerintem azért, mert hogy eladhatóbb legyen, mert akkor rá lehet aggatni az „erotikus” címkét. Ennyiből azt mondom, hogy kellemesen csalódtam, ezt mindenképp értékelem. A másik, ami tetszett, hogy könnyen lehetett haladni a szöveggel, nem volt döcögős, vitt magával. A hibákat és az erényeket összevetve adtam a feles értékelést.

3 hozzászólás
Angieolvas>!
Tomor Anita: Irány Hollywood!

Asszem Tomor Anita könyveivel befejeztem…
Hiába olvastam el tőle 3 könyvet, úgy érzem mindegyik ugyanaz csak más szereplők és élet helyzettel
Nagyon bugyuta és erőltetett. Zoét Magyarországon egy bárban meglátja egy nagyon híres(persze, hogy minden könyves szereplője sztár vagy dúsgadag) színész Jack, aki meglátja benne a potenciált, hogy híressé tegye Amerikába. Hogyne. Ez csak így megy. Ráadásul a csaj nem tud angolul és félév alatt megtanul!!!!
Annyira hiteltelen az egész.
Jack egy arrogáns visszataszító seggfej. Nagyon utáltam, hogy felsőbbrendűnek képzelte magát. A könyvben folyamatos a kurva szó ismétlése. Nincs bajom a káromkodással, de elég zavaró volt, hogy oldalanként 10-zel találkoztam, mert egy mondatot nem lehet anélkül elmondani.
Zoé idegesítő, hisztis „ nem tesz semmit" karakter.
Az írónő se semmi, Óbudát Kambodzsához hasonlítja! Elhiszem hogy Tomor Anita nyaralt ott és beleakarta fűzni a történetébe, de ez nagyon gáz.
Ráadásul Magyarországon miért van ennyi angol név? John, Christopher. Miért nem Krisztián, hogy hű legyen?
Kár érte, mert a borító nagyon szép.


Népszerű idézetek

Harriet P>!

Jobb bűnbakot találni, mint magunkban keresni a hibát.

377. oldal

Clara_Wolf>!

Miért van az, hogy a pasik mindig utólag jönnek rá, ha hibáznak?

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Farkas Zoé
Dorina_S>!

Ott aludtam vele, ahogy kérte. A karjai közt, óvó ölelésében.

346. oldal

Vörös_Viktória>!

– Hallottad minden szavamat, amit mondtam, Zoé? Szeretlek! Még soha életemben nem szerettem ennyire nőt, leszámítva persze az édesanyámat. Fontos vagy nekem! Nem hagyhatsz el!

376. oldal

VVivuss>!

– Mi az, ami a legjobban tetszik Magyarországban?
– Most mondjam azt, hogy a magyar lányok tényleg szépek?

Könyvpillangó92_εïз P>!

Teljesen kicsinálsz. Képtelen vagyok koncentrálni, képtelen vagyok élni, képtelen vagyok bármire is, ha nem vagy velem. Ha pedig velem vagy, egyfolytában ölelnélek és csókolnálak. Mit műveltél velem?

344. oldal

HENGYE >!

Kinek akarok hazudni? Saját magamnak? Igenis , lázba hoznak az üzenetei. Igenis számít, hogy folyton ír.

204

Delena>!

Erősen, két kézzel markolom a kormányt, hogy el ne aludjak.

(első mondat)

Delena>!

És azt is érzem, hogy a szívem ezúttal a mellkasom helyett a torkomban ver. Miért van rám mindig ilyen hatással?
– Ez már zaklatás! – vágom a fejéhez, mikor odaérek hozzá.
– Igazából vártál rám! Szóval nem az!- reagálja nevetve. – Alig vártad, hogy láthass!
– Inkább hallgass!- szólok rá sértődöttséggel.

295

>!

.Jake karja hátulról ölel át, és elöl a hasamnál fonódik össze…
– Fogalmam sincs, meddig bírom még türtőztetni magam – leheli a fülembe hátulról. – Iszonyúan kívánlak – suttogja, és csak simogat.Minden egyes centiméter, amelyet az ujjai a testemen megtesznek, fájdalmas gyönyörrel tölt el. Érzem, amint a testem reagál, és újabb és újabb érintést követel. Az arca egyszer csak az arcomhoz ér. A szája egyre közelebb és közelebb van, mígnem rátalál az enyémre. Míg meg nem csókol. Úgy csókol meg, mint eddig soha senki.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Smith: Ismert ismeretlen
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Visszatérünk
Leiner Laura: Emlékezz rám
Kelly Oram: Cinder és Ella
K. M. Smith: A szerelem ezer arca
Szőke Szakáll: Vonósnégyes Casablancában
M. G. Brown: Szerelempróba
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Lylia Bloom: Csillagfény
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú