Álmodtam ​már rólad 114 csillagozás

Tomor Anita: Álmodtam már rólad Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Liv ​hallani sem akar új pasiról, a régi pasijáról még úgy sem. Megcsalták, otthagyták. Éppen elég volt átélni mindezt egyszer. A diplomájához már csak egy kambodzsai régész gyakorlat hiányzik, de mielőtt elutazna, találkozik Daviddel. Ez a pasi túl sármos, túl pimasz és túl rámenős. Nem lehet megszabadulni tőle. Ráadásul egy túltequilázott éjszaka után, Liv reggel egy hajón „ébred" David mellett az ágyban. Úgy érzi, nagyon gyorsan el kell tűnnie. El a férfitól, a lehető legmesszebb, mielőtt egy újabb „belehabarodok, szerelmes leszek, majd kidobnak" katasztrófa bekövetkezne. De hogy tudsz eltűnni egy hajóról, és hogy tudod megértetni a pasival, akivel az éjjel lefeküdtél, hogy csupán egy egyéjszakás kaland volt, ha ő nem akarja megérteni? Van ennél rosszabb? Naná hogy van! Ha kiderül róla, hogy a legjobb barátnőd bátyja, Angkor-wat kutató régész, akivel a következő három hónap minden átkozott napján találkozni fogsz, és még a tetejében: rendkívül vonzó és állati jó az ágyban.
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Pyrus, 2017
256 oldal · ISBN: 9786155749018
>!
Pyrus, Budapest, 2017
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155749001
>!
Pyrus, 2016
252 oldal · ISBN: 9786158027557

1 további kiadás


Kedvencelte 8

Most olvassa 13

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 101

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Bitten
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Pontosítsunk néhány dolgot!
-> Megkérnék vkit aki ért a könyv profiljának módosításához vagy molyon joga van változtatni tegyen meg pár apróságot : az első erotikus tartalom, a második a kaland jelzőt tudnám ajánlani. Régészet + egy misztikus jelzőt is megkockáztatnék!

A történelmi hátteréről fogalmam sincs megalapozott e vagy fikció szóval ebben nem foglalnék álláspontot.
A borító közel sem illik a könyv tartalmához, amúgy szép meg minden, de nem talált el hozzá (borító a témához).
Első kötetem Anitától, a napokban keltette fel a figyelmem – a fülszöveg megtévesztő.
Mozgalmas, tartalmas újdonság – nem egy agyon csépelt témával. Finom-könnyed erotikus pillanatokkal. Olvastatta magát.
Igazság szerint folytatásért kiált – de hogy lesz e, hát ezután utána érdeklődöm, ha kell magától az írónőtől.
David és Liv – egyszerű páros. Tetszett David személyisége és közel áll szerény személyemhez az ő megnyilvánulási formája.
Feleslegesnek éreztem ennyi mellékszereplőt foglalkoztatni, volt akire nem tudok rájönni hova tűnt vagy mi lett vele – figyelmetlen voltam? ….. lehet.
Üdítő volt a régészvilág és a kis ízelítő helyszínből. Ajánlani tudom ;-) tegyétek próbára!
spoiler

Update:
Anita engedélyével – idézném, a jövőt illető terveiket:
„…. Igen, tervben van a folytatás. Még mindig rólad álmodom lesz a címe. A nemrég megjelent Helló újra, kedves exem! c. regényemet, ha kinyitod, ott már látható is a tervezett borító. Várhatóan jövő márciusban jelenik majd meg, mert előtte novemberben egy másik regényem jön, a Nyolc éjszaka. ……”

2 hozzászólás
>!
VNoémi P
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Ez a regény egy meglepetésekkel teli, változatos romantikus írás, melynek szinte minden jelenetét uralja a szerelem. Suliregény egy kambodzsai régészgyakorlattal misztikusabbá téve. Műfajok keveredése, ahol a végletekig kérdéses, mégis milyen könyvet olvasunk most. A kivitelezés még nem tökéletes, de első regényes írónőtől egy nagyon jó, ígéretes kezdet. Szórakoztató, egy cseppet sem unalmas, és könnyed, ha épp egy ilyenre vágysz.

http://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2016/04/tomor…

>!
KönyvMoly_1989
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Van az az emoji, smiley, ki hogy hívja, ahol a sárga kis fej bambán néz előre és fintorog, unottan kinyitja/becsukja a száját, ahogy például az öreg bácsiknál szoktam látni.
Na, az az én fejem most csak 3D-ben.

Olyan rossz volt, akár egy Dallas epizód.

a múltkori után megfogadtam, hogy visszafogom magam, de ezt azért muszáj volt

>!
sedina22
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Első könyvem volt az írónőtől…és Nekem 5 csillagos. :)
Nem volt lapos, folytonos maradt az érdeklődésem, izgalmas volt, tele kalanddal.
A szereplők is nagyon szerethetőek, és hát bámulatos volt ez a világ, ami elém tárult. :)
Itt semmi sem volt megszokott :D Nagyon lendületesnek mondanám, magukkal sodortak az események :) Egészen megszerettem..és ez a befejezés a halálom volt, olvastam volna még, kiváncsi lettem volna, hogy mi sül ki ebből az egészből..mert ez nem lehet a vége! :)
Bizakodom még a folytatást illetően :D

3 hozzászólás
>!
Niitaa P
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.com/2018/07/tomor-anita-almo…

"Nagyon nehéz erről a könyvről úgy beszélni, hogy ne áruljak el semmilyen plusz információt, de mégis megosszam veletek az élményeimet. Egy igazi háború dúl bennem, melynél nem tudom megjósolni, ki áll nyerésre. Az egyik részem azt mondja, hogy ez egy nagyon jól megírt könyv, hisz képes volt meglepni, s a felépített szabályainak teljesen megfelel az egész világ, ugyanakkor nagyon sok helyen hitetlenkedve vontam fel a szemöldököm, s az összecsapottság érzése uralkodott bennem. Nem jutok igazán dűlőre vele, pedig tényleg sok időt fektettem bele, hogy letisztázzam a kiváltott reakciót. S pont ezért döntöttem úgy, hogy maradok a középútnál az értékelés szempontjából.
Az Álmodtam már rólad egy igen egyedi elképzelés, melyben jóval több lapul, mint amit a fülszöveg sejtetni enged, ám ehhez nyitottnak is kell lenni. Bőven ad gondolkodnivalót, ám nélkülözi a mély tartalmakat, ezért inkább mondanám egy nyári, könnyed olvasmánynak, mint egy téli, begubódzós könyvnek.
S még egy gondolatot engedjetek meg: aki a Szürke ötven árnyalatához hasonlítja ezt a könyvet, az bizonyára nem olvasta. Azon kívül, hogy David szereti érvényesíteni az akaratát, mindezt bárminemű erőszak nélkül, s hogy Livre egyenesen lehengerlően hat, semmi közös nincs bennük. Az én szerencsémre.
Összeségében nem mondanám negatív töltetű olvasmánynak, mert az alapötlet nagyon jó, s bevallom, engem is jól átvert. Aláírom, hogy ezt másként nem is lehetett volna megírni, hiszen pont a siettetés, a logikai dilemmák lerövidítése volt a történet alapköve, de mégis erősebb maradt bennem a zavart érzés, mint a meglepetés ereje."

>!
Dora_Sullivan
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Hm…hm…hm…
Tény, s való, hogy ez nem csak egy szimpla romantikus történet, ha nem több annál. Ami az én részemről, a kaland és a „misztikus” séma számlájára írnám.
Kicsit becsapós hatása lehet a fülszövegnek – én is úgy éreztem, amíg a végére nem értem –, de a végére érve tulajdonképpen nem az. Csak éppenséggel tartalmaz egy rejtélyt. Rejtélyt melyre fény derül a történetben
Meglepett a történet, a fülszöveg után… másként alakult, minden mint ahogyan azt hittem volna. Nem számítottam a kaland és misztikus alapra. S bár először egy kicsit elvesztettem a vonalat ez miatt, de aztán egyre csak arra lettem figyelmes, hogy még jobban érdekelt a kimenetele és az, hogy mi fog történni – ami egyébként egész történet alatt furdalt –, és arra, hogy tetszik is ez a fordulat.
Események követték egymást, amelyek azért nem is voltak restek kérdéseket felölelni bennem. De mindezekre – legalábbis a többségére választ is kaptam -. Aminek azért örültem is.
Viszont, a legfőbb kérdés… ami jó nagy kérdőjellel tátongott a fejemben a végére érve… hogy mi a csuda??? Anita most tényleg beszúrta a végére, hogy ez csak álom volt??? De aztán következett az, hogy lesz folytatás? Mert ez aztán folytatás gyanús… s aztán kicsit utánajártam, s amikor megpillantottam, hogy lesz… megnyugodtam.
Azért azt megjegyezném, hogy azért ez az álom nem lehet merő véletlenség… kell, hogy legyen valami kellően jó magyarázat rá. S remélem, az írónő meg is fogja adni ezt a folytatásban.
#remenykedik s bizikbennehogyigylesz *.*
Tény, hogy meglepő volt ez a történet azzal, hogy nem csak szimpla romantikus s erotikus tartalmat rejt, s hogy nem csak ebből állt… de nekem ez így csak még jobban tetszett.
Nem éreztem unalmasnak, sőt folyamatosan fenntartotta a figyelmemet. Olvastatta is magát. S abszolúte, hogy akarom a folytatását (olvasni)!
A karakterek meg… nos, én hiányoltam a főszereplő csajnál egy kis jellem fejlődést.
Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy Liv ahhoz képest, hogy nem akart pasit magának… azért mégis beszállt az elején David kocsijába, majd aztán nem sokkal rá később meg hagyta, hogy a pasi leteperje – s hogy ezt meg is tegye amaz később is -… Oké, értem én hogy nem tudott neki ellen állni, de kicsit zavart, hogy nem tudott nagyobb, erősebb ellenállást tanúsítani David-el szemben, aki ezt ki is használta, s aki ezen szempontból is tudta őt magához „láncolni”. Talán ha egy picivel több ellenállást tanúsított volna, akkor még egészen szimpatikus karakter lehetett volna, de így csak félig lett az…
David pedig… nos… annak ellenére, hogy azért már jóval azon a határon túl volt, amikor nekem már sok ez a „birtoklómánia fétis”… „tudom, hogy akarsz, s az enyém vagy” stb…stb… még is bírtam a fizimiskáját. S bár birtoklómániásként viselkedett, mellette mégis tudott egy tök „ahw” típus fazont hozni, akinek szerintem még én se igen tudtam volna ellenállni… :D

Kíváncsi vagyok a folytatásra, akárcsak persze Liv és David kapcsolatára is, hogy miként fog alakulni.

>!
_Enii_ P
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

3.5*
A könyv úgy harmadáig minden egyes oldalnál rá kellett magam venni a lapozásra. spoiler Mivel régóta kívánságlistán volt,és a könyvtárban is várnom kellett rá,ezért úgy döntöttem,ha törik,ha szakad ezt végignyomom.
Ami abszolút meglepetés volt számomra az a könyv kb. utolsó 50-60 oldala,na,az tényleg izgalmas volt. Viszont számomra az a csavar felesleges…,oké meglepődtem mert tényleg egy szokatlan 'figurát' hozott,de pont ez kavart össze. Mivel pedig nincs folytatása,így erősen lezáratlan maradt…

>!
ladybird P
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Ez tipikusan az a könyv, amit nem szabad a borító alapján megítélni, ugyanis ami e mögött a csajos borító mögött lapul, az csupa kaland és rejtély, és telis-tele van fordulatokkal!
A könyv épp jókor talált meg, mivel nem sok romantikust olvastam mostanság, és már nagyon hiányzott ez a műfaj. Ezért aztán nagy elánnal vetettem bele magam, ám egy kicsit megtorpantam az elején, mivel kb minden szembejött velem, ami egy átlagos romantikus regényben zavarni szokott: instant szerelem, kissé hisztis hősnő, aki kézzel-lábbal ellenkezik egy új kapcsolat ellen, és egy tökéletes pasi, aki akár a saját testvérét is hajlandó feláldozni a főhősünkért egyetlen szerelmes éjszaka után… nekem ez egy kicsit sok volt. Már épp ott tartottam, hogy kétségbeesetten kijelentsem, nem lesz ez így jó, amikor úgy körülbelül az 50. oldal után történt valami… Fordulatot vettek az események, elindult egy misztikus szál, ami elég érdekesnek tűnt ahhoz, hogy folytassam, és magam sem hittem volna, de végül úgy beszippantott a történet, hogy képtelen voltam letenni, míg el nem olvastam az egészet. Így történt, hogy csupán egyetlen délután alatt végeztem a könyvvel, és végül is nagyon élveztem!
A sok romantikus jelenet mellett sok-sok akciót és sajátos ötletet kaptunk. Bőven voltak benne kalandregényekre és fantasykre jellemző elemek, és valahogy erősebbnek éreztem ezt a részét a regénynek, mint a romantikus szálat. Mindenesetre nagyon örültem, hogy Idria belekerült, és hogy ilyen részletesen ki volt dolgozva ez a világ is. Hihetetlen fantáziával rendelkezik az írónő, és örültem, hogy ebbe bepillantást nyerhettem. A vége pedig… Le a kalappal az írónő előtt, akinek sikerült úgy megcsavarnia a dolgokat az utolsó oldalon, hogy még napokkal később se hagyjon nyugodni a gondolat, mi is történt valójában.

Bővebben: https://konyvextrak.blogspot.hu/2016/05/tomor-anita-alm…

>!
Eszter_Kocsis_2
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Ez egy igen érdekes könyv volt. Meg voltak a megszokott klisék, de mellette rengeteg meglepő húzás is volt benne. Liv karaktere néha nagyon bosszantott, de mellette vagány volt és szókimondó. David nagyon szererhető és imádnivaló, főleg miután kiderült, hogy ő a jelenkor dögös Indiana Jones-a. Bár az ilyen túlféltő pasik nekem kicsit sokak. Lassan kezd elegem lenni a Szürke ötven árnyalata másolatokból, miért kell minden határozottabb pasit egy kis zsarnoknak beállítani??
A helyszín nagyon jól eltalált. A történet fordulatos.
A vége pedig egy hatalmas NE MÁÁÁÁR volt.


Népszerű idézetek

>!
VNoémi P

– Hogy lehetsz ennyire…
– Vonzó és ellenállhatatlan? – vágott a szavamba vigyorogva.
– Éppenséggel a pökhendi bunkó kifejezés találóbb lenne. – feleselem.

17. oldal - 1. fejezet (Pyrus, 2015)

>!
VNoémi P

Sokan úgy tartják, az emberi élet is akkor teljes, ha képesek vagyunk a megtisztulásra, és ha rút környezetünk ellenére is meg tudjuk őrizni önmagunkat, s ha kell, újra és újra képesek vagyunk a megújulásra.

100. oldal - 6. fejezet (Pyrus, 2015)

>!
Laura_Bakos

– Soha többé ne hagyj el, mert beleőrülök – suttogta a fülembe. – Bármit is mondok, bármit is teszek, tudnod kell, hogy szeretlek! Érted? – Szavai a szívemig hatoltak, már nem tudom, hogy az alkohol hatása volt-e, vagy csak elment a józan eszem, de boldog voltam.

172. oldal

>!
napsugar213

-Lótuszvirág, az egyik kedvencem .
Itt Kambodzsában a tisztaság , a megújulás és az újjászületés jelképe. A keleti vallásokban Buddhát gyakran ábrázolják lótuszvirágon ülve, ezzel szimbolizálják a teljes emberi életet . A lótusz iszapos, lápos vizekben nő , de a felszínen gyönyörű virágokat hoz . Sokan úgy tartják , az emberi élet is akkor teljes ha képesek vagyunk a megtisztulásra, és ha rút környezetünk ellenére is meg tudjuk őrizni önmagunkat, s ha kell , újra és újra képesek vagyunk a megújulásra.

100. oldal

>!
napsugar213

– Vigyázz magadra!
– Mikor ezt kimondtam, felém fordult, beletúrt a hajamba, magához húzott és forrón, szenvedélyesen megcsókolt. Aztán mielőtt elindult volna, a fülembe súgta:
– Nem veszíthetlek el, abba beleőrülnék . Érted ?
– Az eszedbe sem jutott, hogy én is féltelek ?
– Hidd el , tudom , de ne aggódj, tudok vigyázni magamra .

137. oldal

>!
napsugar213

Mikor leparkolt és leállította a motort, mielőtt kiszállhattam és elmenekülhettem volna, egy gombnyomással lezárta az ajtókat, hozzám hajolt, beletúrt a hajamba és szenvedélyesen megcsókolt. Egy pillanatra elfelejtettem mindent, elfelejtettem , hol vagyok , elfelejtettem a haragomat, a félelmeimet, mindent. A vérem felforrósodott. Ő meg csak csókolt és csókolt. Vadul és éhesen .

62. oldal

>!
napsugar213

Próbáltuk megfogadni a helyiek tanácsát, mely szerint abba az étterembe kell beülni, ahol a legtöbben vannak, hiába néz ki esetleg úgy a hely, mint egy lerobbant lebuj, ha sok vendég van , baj nem lehet vele . Először teljesen elszörnyedtünk a kínálat láttán, volt ott minden: sült sáska, különböző pókok, és egyéb bizarrabnál bizarrabb kinézetű rovarok sütve , vagy főzve, kígyók és halak mindenféle módon elkészítve rizskörettel és valami gyümölcsös kásaszerűséggel .

116. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

B. M. Grapes: Jóslatok hálójában
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Becca Fitzpatrick: Silence – Vihar előtt
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Rachel Hartman: Seraphina
Andrew Davidson: A vízköpő
Kristin Cashore: Bitterblue – Keserkék