Álmodtam ​már rólad (Álmodtam már rólad 1.) 175 csillagozás

Tomor Anita: Álmodtam már rólad Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Liv ​hallani sem akar új pasiról, a régi pasijáról még úgy sem. Megcsalták, otthagyták. Éppen elég volt átélni mindezt egyszer. A diplomájához már csak egy kambodzsai régész gyakorlat hiányzik, de mielőtt elutazna, találkozik Daviddel. Ez a pasi túl sármos, túl pimasz és túl rámenős. Nem lehet megszabadulni tőle. Ráadásul egy túltequilázott éjszaka után, Liv reggel egy hajón „ébred" David mellett az ágyban. Úgy érzi, nagyon gyorsan el kell tűnnie. El a férfitól, a lehető legmesszebb, mielőtt egy újabb „belehabarodok, szerelmes leszek, majd kidobnak" katasztrófa bekövetkezne. De hogy tudsz eltűnni egy hajóról, és hogy tudod megértetni a pasival, akivel az éjjel lefeküdtél, hogy csupán egy egyéjszakás kaland volt, ha ő nem akarja megérteni? Van ennél rosszabb? Naná hogy van! Ha kiderül róla, hogy a legjobb barátnőd bátyja, Angkor-wat kutató régész, akivel a következő három hónap minden átkozott napján találkozni fogsz, és még a tetejében: rendkívül vonzó és állati jó az ágyban.
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Pyrus, 2017
256 oldal · ISBN: 9786155749018
>!
Pyrus, Budapest, 2017
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155749001
>!
Pyrus, 2016
252 oldal · ISBN: 9786158027557

1 további kiadás


Kedvencelte 19

Most olvassa 15

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 119

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Bitten
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Pontosítsunk néhány dolgot!
-> Megkérnék vkit aki ért a könyv profiljának módosításához vagy molyon joga van változtatni tegyen meg pár apróságot : az első erotikus tartalom, a második a kaland jelzőt tudnám ajánlani. Régészet + egy misztikus jelzőt is megkockáztatnék!

A történelmi hátteréről fogalmam sincs megalapozott e vagy fikció szóval ebben nem foglalnék álláspontot.
A borító közel sem illik a könyv tartalmához, amúgy szép meg minden, de nem talált el hozzá (borító a témához).
Első kötetem Anitától, a napokban keltette fel a figyelmem – a fülszöveg megtévesztő.
Mozgalmas, tartalmas újdonság – nem egy agyon csépelt témával. Finom-könnyed erotikus pillanatokkal. Olvastatta magát.
Igazság szerint folytatásért kiált – de hogy lesz e, hát ezután utána érdeklődöm, ha kell magától az írónőtől.
David és Liv – egyszerű páros. Tetszett David személyisége és közel áll szerény személyemhez az ő megnyilvánulási formája.
Feleslegesnek éreztem ennyi mellékszereplőt foglalkoztatni, volt akire nem tudok rájönni hova tűnt vagy mi lett vele – figyelmetlen voltam? ….. lehet.
Üdítő volt a régészvilág és a kis ízelítő helyszínből. Ajánlani tudom ;-) tegyétek próbára!
spoiler

Update:
Anita engedélyével – idézném, a jövőt illető terveiket:
„…. Igen, tervben van a folytatás. Még mindig rólad álmodom lesz a címe. A nemrég megjelent Helló újra, kedves exem! c. regényemet, ha kinyitod, ott már látható is a tervezett borító. Várhatóan jövő márciusban jelenik majd meg, mert előtte novemberben egy másik regényem jön, a Nyolc éjszaka. ……”

2 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Ezt a könyvet nem tudom helyén kezelni.
Mert se nem jó, se nem rossz.
Ugye, mint várható volt tele van a megszokott klisével, de ugyan akkor tudott meglepetést okozni és voltak részek amin el gondolkodtam.

Azt érdemes megjegyezni semmilyen mélységet nem takar, nem megy bele igazából a lényegbe, csupán megvan említve, ezt pedig nem tudom hova tenni.
Ezt a „kaparjuk a falat, mállik a vakolat, de, hogy alatta mi van nem érdekel” érzést nem szeretem.
Olyan kidolgozatlan érzetet von maga után.

A két karakter érdekes volt, Liv néhol az agyamra ment, szívesen megráztam volna, máskor meg tetszett a karakán stílusa.
David viszont pont ellenkezője hatást érte el, az elején kedveltem, aztán meg egyszer csak elkezdet irritálni.

Szóval marad a három csillag, és bár első könyvem az írónőtől, kicsit pihentetem ezt az élményt.
Az biztos, hogy egyszer még megpróbálkozom vele, aztán eldöntöm folytatom e, vagy kerülöm.

Egy olvasásnak megfelelt.

>!
VNoémi
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Ez a regény egy meglepetésekkel teli, változatos romantikus írás, melynek szinte minden jelenetét uralja a szerelem. Suliregény egy kambodzsai régészgyakorlattal misztikusabbá téve. Műfajok keveredése, ahol a végletekig kérdéses, mégis milyen könyvet olvasunk most. A kivitelezés még nem tökéletes, de első regényes írónőtől egy nagyon jó, ígéretes kezdet. Szórakoztató, egy cseppet sem unalmas, és könnyed, ha épp egy ilyenre vágysz.

http://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2016/04/tomor…

>!
gabiica P
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Néhol zavaros volt, sokszor elég klisés vagy megalapozatlannak tűnő, de olvastatta magát, és ez számomra nagy előnyt jelentett. Bármennyire is zavartak a hibái, az írónő elérte, hogy akarjam olvasni, akarjam tudni, hogyan is fog tovább zajlani a törénet.
Meglepően izgalmas, de tökéletesnek nem mondhatnám. Zavart a kifejtetlenség, az ide-oda ugrándozás, sokszor magam sem tudtam, hogy most mi is történik. Ettől eltekintve azonban szerintem egész jó volt, jó az alapötlet, a megvalósításon még lett volna mit javítani, de engem azért megnyert a folytatás olvasására.

>!
KönyvMoly_1989
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Van az az emoji, smiley, ki hogy hívja, ahol a sárga kis fej bambán néz előre és fintorog, unottan kinyitja/becsukja a száját, ahogy például az öreg bácsiknál szoktam látni.
Na, az az én fejem most csak 3D-ben.

Olyan rossz volt, akár egy Dallas epizód.

a múltkori után megfogadtam, hogy visszafogom magam, de ezt azért muszáj volt

>!
sedina22
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Első könyvem volt az írónőtől…és Nekem 5 csillagos. :)
Nem volt lapos, folytonos maradt az érdeklődésem, izgalmas volt, tele kalanddal.
A szereplők is nagyon szerethetőek, és hát bámulatos volt ez a világ, ami elém tárult. :)
Itt semmi sem volt megszokott :D Nagyon lendületesnek mondanám, magukkal sodortak az események :) Egészen megszerettem..és ez a befejezés a halálom volt, olvastam volna még, kiváncsi lettem volna, hogy mi sül ki ebből az egészből..mert ez nem lehet a vége! :)
Bizakodom még a folytatást illetően :D

3 hozzászólás
>!
Niitaa P
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.com/2018/07/tomor-anita-almo…

"Nagyon nehéz erről a könyvről úgy beszélni, hogy ne áruljak el semmilyen plusz információt, de mégis megosszam veletek az élményeimet. Egy igazi háború dúl bennem, melynél nem tudom megjósolni, ki áll nyerésre. Az egyik részem azt mondja, hogy ez egy nagyon jól megírt könyv, hisz képes volt meglepni, s a felépített szabályainak teljesen megfelel az egész világ, ugyanakkor nagyon sok helyen hitetlenkedve vontam fel a szemöldököm, s az összecsapottság érzése uralkodott bennem. Nem jutok igazán dűlőre vele, pedig tényleg sok időt fektettem bele, hogy letisztázzam a kiváltott reakciót. S pont ezért döntöttem úgy, hogy maradok a középútnál az értékelés szempontjából.
Az Álmodtam már rólad egy igen egyedi elképzelés, melyben jóval több lapul, mint amit a fülszöveg sejtetni enged, ám ehhez nyitottnak is kell lenni. Bőven ad gondolkodnivalót, ám nélkülözi a mély tartalmakat, ezért inkább mondanám egy nyári, könnyed olvasmánynak, mint egy téli, begubódzós könyvnek.
S még egy gondolatot engedjetek meg: aki a Szürke ötven árnyalatához hasonlítja ezt a könyvet, az bizonyára nem olvasta. Azon kívül, hogy David szereti érvényesíteni az akaratát, mindezt bárminemű erőszak nélkül, s hogy Livre egyenesen lehengerlően hat, semmi közös nincs bennük. Az én szerencsémre.
Összeségében nem mondanám negatív töltetű olvasmánynak, mert az alapötlet nagyon jó, s bevallom, engem is jól átvert. Aláírom, hogy ezt másként nem is lehetett volna megírni, hiszen pont a siettetés, a logikai dilemmák lerövidítése volt a történet alapköve, de mégis erősebb maradt bennem a zavart érzés, mint a meglepetés ereje."

>!
Momo89 P
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Sokáig halogattam az olvasást, mivel sorozatról van szó és inkább egyben szerettem volna olvasni a 3 részt spoiler, de nem bírtam tovább. Igazából azt se értem, hogy bírtam eddig. Nagyon-nagyon tetszett. Szinte, mintha én is Kambodzsában lettem volna. Meg is jött a kedvem egy kis utazáshoz… talán majd egyszer. :) David és Liv is nagyon szerethető karakterek, imádtam őket együtt, a szócsatáikat, mindent. Rajtuk kívül még Alice és Andrew párosát szerettem nagyon. Kíváncsian várom, mi lesz velük. Főleg a vége (?) miatt… ehh??? Hatalmas nagy kérdőjel. :D Alig várom, hogy elkezdjem a 2. részt.

>!
turanett P
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Határozottan élvezhető és olvasattatja magát. Jó a történet és a főbb karakterek. Viszont azért hibái is vannak. Sokszor elvész a részletekben. Kicsit soknak találom a mellékszereplőket. Néha kautikusnak éreztem a történéseket. Viszont a folytatásra kiváncsi vagyok. Érdekel, hogy mi lesz David és Liv sorsa. Alice viszont nagyon meglepett :(

>!
Dora_Sullivan
Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Hm…hm…hm…
Tény, s való, hogy ez nem csak egy szimpla romantikus történet, ha nem több annál. Ami az én részemről, a kaland és a „misztikus” séma számlájára írnám.
Kicsit becsapós hatása lehet a fülszövegnek – én is úgy éreztem, amíg a végére nem értem –, de a végére érve tulajdonképpen nem az. Csak éppenséggel tartalmaz egy rejtélyt. Rejtélyt melyre fény derül a történetben
Meglepett a történet, a fülszöveg után… másként alakult, minden mint ahogyan azt hittem volna. Nem számítottam a kaland és misztikus alapra. S bár először egy kicsit elvesztettem a vonalat ez miatt, de aztán egyre csak arra lettem figyelmes, hogy még jobban érdekelt a kimenetele és az, hogy mi fog történni – ami egyébként egész történet alatt furdalt –, és arra, hogy tetszik is ez a fordulat.
Események követték egymást, amelyek azért nem is voltak restek kérdéseket felölelni bennem. De mindezekre – legalábbis a többségére választ is kaptam -. Aminek azért örültem is.
Viszont, a legfőbb kérdés… ami jó nagy kérdőjellel tátongott a fejemben a végére érve… hogy mi a csuda??? Anita most tényleg beszúrta a végére, hogy ez csak álom volt??? De aztán következett az, hogy lesz folytatás? Mert ez aztán folytatás gyanús… s aztán kicsit utánajártam, s amikor megpillantottam, hogy lesz… megnyugodtam.
Azért azt megjegyezném, hogy azért ez az álom nem lehet merő véletlenség… kell, hogy legyen valami kellően jó magyarázat rá. S remélem, az írónő meg is fogja adni ezt a folytatásban.
#remenykedik s bizikbennehogyigylesz *.*
Tény, hogy meglepő volt ez a történet azzal, hogy nem csak szimpla romantikus s erotikus tartalmat rejt, s hogy nem csak ebből állt… de nekem ez így csak még jobban tetszett.
Nem éreztem unalmasnak, sőt folyamatosan fenntartotta a figyelmemet. Olvastatta is magát. S abszolúte, hogy akarom a folytatását (olvasni)!
A karakterek meg… nos, én hiányoltam a főszereplő csajnál egy kis jellem fejlődést.
Ezzel csak arra akarok kilyukadni, hogy Liv ahhoz képest, hogy nem akart pasit magának… azért mégis beszállt az elején David kocsijába, majd aztán nem sokkal rá később meg hagyta, hogy a pasi leteperje – s hogy ezt meg is tegye amaz később is -… Oké, értem én hogy nem tudott neki ellen állni, de kicsit zavart, hogy nem tudott nagyobb, erősebb ellenállást tanúsítani David-el szemben, aki ezt ki is használta, s aki ezen szempontból is tudta őt magához „láncolni”. Talán ha egy picivel több ellenállást tanúsított volna, akkor még egészen szimpatikus karakter lehetett volna, de így csak félig lett az…
David pedig… nos… annak ellenére, hogy azért már jóval azon a határon túl volt, amikor nekem már sok ez a „birtoklómánia fétis”… „tudom, hogy akarsz, s az enyém vagy” stb…stb… még is bírtam a fizimiskáját. S bár birtoklómániásként viselkedett, mellette mégis tudott egy tök „ahw” típus fazont hozni, akinek szerintem még én se igen tudtam volna ellenállni… :D

Kíváncsi vagyok a folytatásra, akárcsak persze Liv és David kapcsolatára is, hogy miként fog alakulni.


Népszerű idézetek

>!
VNoémi

– Hogy lehetsz ennyire…
– Vonzó és ellenállhatatlan? – vágott a szavamba vigyorogva.
– Éppenséggel a pökhendi bunkó kifejezés találóbb lenne. – feleselem.

17. oldal - 1. fejezet (Pyrus, 2015)

>!
VNoémi

Sokan úgy tartják, az emberi élet is akkor teljes, ha képesek vagyunk a megtisztulásra, és ha rút környezetünk ellenére is meg tudjuk őrizni önmagunkat, s ha kell, újra és újra képesek vagyunk a megújulásra.

100. oldal - 6. fejezet (Pyrus, 2015)

>!
Fruzsiv

– (…) Ha szeretsz valakit, nem bírod elviselni a gondolatot, hogy elveszítheted.

77. oldal, 5. fejezet

>!
Laura_Bakos

– Soha többé ne hagyj el, mert beleőrülök – suttogta a fülembe. – Bármit is mondok, bármit is teszek, tudnod kell, hogy szeretlek! Érted? – Szavai a szívemig hatoltak, már nem tudom, hogy az alkohol hatása volt-e, vagy csak elment a józan eszem, de boldog voltam.

172. oldal

>!
napsugar213

-Lótuszvirág, az egyik kedvencem .
Itt Kambodzsában a tisztaság , a megújulás és az újjászületés jelképe. A keleti vallásokban Buddhát gyakran ábrázolják lótuszvirágon ülve, ezzel szimbolizálják a teljes emberi életet . A lótusz iszapos, lápos vizekben nő , de a felszínen gyönyörű virágokat hoz . Sokan úgy tartják , az emberi élet is akkor teljes ha képesek vagyunk a megtisztulásra, és ha rút környezetünk ellenére is meg tudjuk őrizni önmagunkat, s ha kell , újra és újra képesek vagyunk a megújulásra.

100. oldal

>!
janee P

Mielőtt útnak indított, jó erősen magához ölelt, és a fülembe suttogta a legegyszerűbb, de egyben a legszebb szót a világon: Szeretlek!

>!
janee P

Össze vagyok zavarodva, nem tudom, mit akar tőlem az az őrült, aggódom Alice miatt, aggódom miattad. Ez is zavar. Nem akarok aggódni senki miatt, mert ez azt jelenti, hogy akiért aggódom, az fontos nekem. Nem akarom, hogy fontos legyél, mert ha megkedvellek, úgy értem, túlzottan is megkedvellek, akkor, ha egyszer továbbállsz, az fájni fog nekem. És én nem akarom, hogy fájjon, ezért inkább bele sem kezdek. Így megspóroljuk magunknak a bonyodalmakat. Érted már?

>!
napsugar213

– Vigyázz magadra!
– Mikor ezt kimondtam, felém fordult, beletúrt a hajamba, magához húzott és forrón, szenvedélyesen megcsókolt. Aztán mielőtt elindult volna, a fülembe súgta:
– Nem veszíthetlek el, abba beleőrülnék . Érted ?
– Az eszedbe sem jutott, hogy én is féltelek ?
– Hidd el , tudom , de ne aggódj, tudok vigyázni magamra .

137. oldal

>!
napsugar213

Mikor leparkolt és leállította a motort, mielőtt kiszállhattam és elmenekülhettem volna, egy gombnyomással lezárta az ajtókat, hozzám hajolt, beletúrt a hajamba és szenvedélyesen megcsókolt. Egy pillanatra elfelejtettem mindent, elfelejtettem , hol vagyok , elfelejtettem a haragomat, a félelmeimet, mindent. A vérem felforrósodott. Ő meg csak csókolt és csókolt. Vadul és éhesen .

62. oldal

>!
napsugar213

Próbáltuk megfogadni a helyiek tanácsát, mely szerint abba az étterembe kell beülni, ahol a legtöbben vannak, hiába néz ki esetleg úgy a hely, mint egy lerobbant lebuj, ha sok vendég van , baj nem lehet vele . Először teljesen elszörnyedtünk a kínálat láttán, volt ott minden: sült sáska, különböző pókok, és egyéb bizarrabnál bizarrabb kinézetű rovarok sütve , vagy főzve, kígyók és halak mindenféle módon elkészítve rizskörettel és valami gyümölcsös kásaszerűséggel .

116. oldal


A sorozat következő kötete

Álmodtam már rólad sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Joss Stirling: Summer
J. R. Ward: Életre keltett szerető
A. O. Esther: Frigg rokkája II.
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Anna Banks: Poszeidón