Az ​új idők hősei (A változások kora 3.) 19 csillagozás

Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

A háború borzalmai közepette George-ra komoly küzdelmek várnak, melyek lassan meghaladják a fiatalember erejét, ráadásul sikerül kivívnia elöljárói ellenszenvét is. Vissza kell találnia egykori céljaihoz és hitéhez, miközben egy súlyos titok felszínre kerülése mindannyiuk életét felforgatja.

A háború közepette egyre nyughatatlanabb Anna Stewart nyomozásba kezd, hogy helyére tegye a múlt darabkáit, azonban olyasmikre bukkan, amik veszélybe sodorhatják sokuk életét. Hamarosan a világ túlsó felén találja magát, és akaratlanul is súlyos intrikák és összeesküvések részesévé válik.
Miközben a világ két felén a szereplőkre komoly harcok várnak, új szövetségek és szerelmek szövődnek, felbukkannak régi barátok, de ellenségek is.

>!
Magánkiadás, Tatabánya, 2018
690 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158100120
>!
Magánkiadás, Tatabánya, 2018
ISBN: 9786158100137

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Henry Davis · George McAdams · Charlotte McAdams · Anna Stewart · Brian Hannigan · Jacob Kerrich


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Egy szenzációs alkotás, mely nemcsak történelmi, de romantikus és kalandvágyó könyvmolyok kedvencévé is válhat. Szerintem ez a regény mindhárom zsánert körülöleli.
Zseniális, lenyűgöző, érzelmekkel teli! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Az ajánló itt elérhető: https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/09/18/tomcsi…

>!
Borka_V_Szabó IP
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Abban a vicces helyzetben vagyok, hogy fogalmam sincs, mit írjak. Amíg olvastam ezt az *Igaz Mesét* – nem folyamatosan, mert csak este jutottam hozzá; de mindig alig vártam már, hogy falhassam a sorokat, vagy azon kaptam magam, hogy napközben a sztorin töprengtem –, számtalanszor elképzeltem, mit írok, de megvártam, míg a végére érek. Aztán tessék: itt ülök, és nem bírom szavakba önteni az érzéseimet. ^^ spoiler

Szerettem. Imádtam. Volt, amiből nekem kevés volt, és volt, amiből kaptam annyit, hogy a keveset kipótolta. És a legvégén pont annyira örültem, hogy lesz folytatása – megint ülhetek tűkön, mikor jön a negyedik rész, de így jártam :P –, mint amennyire révbe értek bennem a szereplők. Egyenesen a horizont vonalában, fejem fölött a zenit. ^^

Hiányoznak. :'( Úgyhogy, kedves Írónő, légy szíves hamar megírni a folytatást. ^^

És ezt olvassa el mindenki, könyörgöm, az egész eddigi sorozatot, mert compulsory reading. Ha én lennék az oktatásügyi miniszter spoiler, akkor máris betenném az irodalmi ajánlott kötelezők közé a 15-18. éves korosztálynak. Soha többet háborút, csak szerelmet!

(Az utolsó szó jogán: huncut ez a Moly. Belelát a vesémbe. Öt csillagot adott, mert bizony így van: potenciálisan ötcsillagos ez a mű. Ebből nem lehet elvenni, csak hozzáadni, tehát tökéletes a Saint-Exupéry-i metafizika szerint, és biztos vagyok benne, hogy meglesz az a bizonyos hozzáadás, amikor eljön az ideje. ^^ spoiler )

4 hozzászólás
>!
Gyöngyi0309 P
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Még mindig fenntartom, hogy Nóra nagyon tehetséges író, mindannak ellenére, hogy nagyon hajaz a történet néhány mozzanata egy kedvelt tévésorozatra, lenyűgöző a stílus, és a nagyobb terjedelem ellenére is fenn tudja tartani a figyelmet. Minden oldala izgalmas, érdekes, azt vettem észre, hogy mikor volt időm olvasni, odatapasztott a kanapéhoz, hogy csak még egy fejezetet, csak még egy fejezetet. Sőt Nóri szerintem olyan író, akinek a nagyobb terjedelmű művek sokkal jobban állnak, jobban ki tud bontakozni bennük.
Egy apróság miatt vontam le fél csillagot, ez pedig a következő: imádom Indiát, és a hozzá kapcsolódó leírások nekem nem voltak hitelesek, kicsit kesze-kuszának éreztem, túl sok minden volt belesűrítve, nem éreztem teljesen korhűnek a leírásokat, többször eszembe jutott az Aladdin, illetve az Ezeregy éjszaka meséi is.
Viszont a fiatalok sorsa zseniálisan alakul, sok a titok, sok a vívódás, nem hagyja pihenni, fellélegezni az olvasót, egy percig nem lehetünk nyugodtak a kedvenceink miatt.
Nagyon várom a következő kötetet, főleg azért, mert véget ér a háború, noha van egy olyan érzésem, hogy nem következnek boldog békeidők.
Tetszettek az új szereplők is, remélem, hogy többször felbukkannak még a továbbiakban.
Ahogy halad a történet, egyre látványosabb az írónő fejlődése, remélem, hogy a jövőben sok könyvvel ajándékoz meg még minket.

>!
Lang_Tünde IP
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Előolvasás:
Nóri megkért, hogy bétázzam a sorozat új kötetét, én pedig örömmel vállaltam el a megtisztelő felkérést. Jól forgatja a szavakat és érdekesen szövi a szálakat, néha egészen váratlan fordulatokkal lepi meg az olvasókat. A leírások érzékletesek, minden érzékszervünkre hatnak; a párbeszédek tartalmasak, fűti őket az érzelem, a karakterek önálló egyéniséggel rendelkeznek.
Nem dobálom könnyen az öt csillagokat, de Az új idők hőseinek megelőlegezem, ez a sorozat legütősebb darabja eddig. :)
Kiegészítem az értékelést, miután elolvasom a végleges, nyomtatott könyvet.

>!
KrenczNóra IP
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Nagyon szépen köszönöm Tomcsik művésznőnek, hogy megjelenés előtt olvashattam a könyvét! :)
Azt hiszem, túlzás nélkül állíthatom, hogy a sorozat eddigi legkiválóbb részét készül kiadni a kezei közül. Habár az első mondattól az utolsóig szerettem A változások korát, és lenyűgözött Az elveszett ifjúság, az új kötet mindegyikre keményen ráver egy körrel. Biztos vagyok benne, hogy a negyedik rész nemcsak meg fogja ugrani ezt a szintet, de még ennél is jobb lesz. Az írónő tehetsége ugyanis minden könyvvel többet mutat meg magából.

Komolyabb spoiler nélkül elárulom, hogy a szereplők önmagukhoz képest is lejjebb csúsznak a lelkük bugyraiban. A leírások nagyon érzékletesek, átélhetők. Henry, George és a többiek már rég nem azok a naiv ifjak, akiknek megismertük őket. Felnőttek, megkomolyodtak, lelki és testi sebeket szereztek, s kérdés, hogy képesek-e kitartani… mindenféle értelemben

Már korábban eldöntöttem, hogy a jövőben az írónő összes könyve ott lesz a polcomon, és ez a kötet meg is erősített benne. A borítója pedig eszméletlen szép. Csodálatos grafika. <3

11 hozzászólás
>!
LadyM
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Méltó folytatása volt az a kötet a sorozatnak. Végre felnőttek a szereplők, már nem álmodozó, romantikus lelkületű fiatalok, hanem mindegyiküket utolérte a felnőttkor, ráadásul egy olyan időszakban, amiről tudjuk, hogy nem a történelmünk legfényesebb időszaka. Szépen alakultak a karakterfejlődések, mindenki szintet lépett, noha ennyi kaland és hányattatás után eléggé furcsa is lett volna, ha ugyanolyanok maradnak, mint amilyenek az első kötetben voltak. Mivel ez már a sorozat harmadik része, nagyon nehéz róla úgy írni, hogy ne spoilerezzem el az előzményeket (sem), ezért csak óvatosan annyit írok, hogy Annát nagyon a szívembe zártam ebben a kötetben, volt olyan szereplő, akit megsirattam, volt, aki miatt nagyon mérges voltam az írónőre, és olyan is, akit vaslapáttal vertem volna agyon. :D Volt benne egy-két nagyon megható jelenet, az az igazi zsebkendőbe trombitálós, de izgalmakban és sötétségben sem volt hiány. Ez már tipikusan az a kötet, amikor már komorabb a hangulata a könyvnek, de ez mindenképpen előnyére vált a sztorinak. (A szereplőknek mondjuk nem biztos. :D) A borítóról már sejteni lehetett, merre fogunk kalandozni, ennek nagyon örültem, jó ötlet volt az írónőtől. Valaki írta, hogy úgy érzi, túl nagy kitérőbe kezdett az írónő. Én nem így gondolom, szerintem ezzel a kitérővel teret adott a szereplőknek, hogy beérjen a jellemük, időt kaptak rá, hogy felnőttekké váljanak és kiforrjon a végérvényes jellemük, amiket a történések formálnak olyanná, amilyenné. Szerintem a „kitérő” végén, a sorozatot lezáró kötetben így fognak a legtökéletesebb módon összefonódni a szálak, kellett ez bele. Ami kicsit meglepett, az a könyvnek a megszokottól különböző felépítése volt, szerintem ritkán szokás az ilyen „stílusváltás” egy utolsó előtti kötetben, de az újdonság egyáltalán nem rontott a köteten, csak meglepő volt, hogy most vannak benne visszaemlékezések, és kicsit másabban halad a történet, mint korábban. Nagyon várom már, hogy mivel fog záródni a sorozat, szerintem a kis csapat felkészült és megérett a végső megmérettetésre.

8 hozzászólás
>!
Miyako71
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Az első meglepetés akkor ért, amikor átpörgetve a könyvet megláttam, hogy várható a negyedik rész is – valamiért ugyanis abban a hitben éltem, hogy trilógiát olvasok. Nagyon vártam, hogy a szereplők – főleg Henry – élete pozitív fordulatot vegyen és megnyugtatóan lezáruljon. Ehhez képest a könyv valami teljesen mást adott. Pörögnek a kalandok folyamatosan, egy pillanatra sincs megállás, az író csak néha hagy egy-egy szusszanásnyi időt, amíg valamelyik szereplő gondolatait, vagy éppen egy táj vagy épület leírását olvashatjuk. Annyira pörgős, hogy az nekem már sok is volt. Az alapvető bonyodalom rendben van, valami ilyesmi fordulatot picit vártam is, viszont úgy érzem, nagyon nagy kitérőbe kezdett a szerző, mielőtt elkezdi majd lezárni a különböző szálakat. Soknak éreztem az ismétlést is, elsősorban két vonatkozásban: több szereplő részéről is sok utalás történik arra, hogy megértik, min megy keresztül Henry és Anna, de mire eljutottam odáig, hogy miért is ilyen megértőek, már majdnem elvesztettem az érdeklődésemet a sok utalgatástól. A másik, Henry félelmei a lelkében megjelenő sötétségtől. Ezen a két területen a kevesebb talán több lett volna.
Kíváncsian várom a folytatást, nagyon szorítok Henry-nek, George-nak, Charlotte-nak és persze a többieknek is :)

>!
E_W
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Nehéz úgy beszélni róla, hogy ne spoilerezzek, de minél kevesebbet tud előtte az olvasó, annál jobb.

Az új idők hősei ott veszi fel a fonalat, ahol Az elveszett ifjúság véget ért. Habár ez a kötet a háború utolsó éveiben játszódik, és többé nincs akkora szerepe a cselekményben, rendesen megtépázza a karaktereket, mind testileg, mind lelkileg. Meg kell találniuk önmagukat, a múltjukat, vagy a szeretteiket. Mindegyiküknek megvannak a maga démonjai, melyekkel meg kell küzdeniük, ezért a regény tagadhatatlan erőssége a lelki mélység. Nagyon ütősek a szereplők vívódásai, teljesen meg lehet érteni őket, és ettől csak még emberibbek lesznek.

Már egyikük sem az az álmodozó kamasz, akiket megismertünk A változások korában. Az elveszett ifjúság már sejteni engedte, hogy ki-ki milyen esemény miatt kénytelen felnőni, és itt már felelősségteljes férfiakról és nőkről van szó, akik önmaguk döntenek a sorsuk felől. A kérdés csak az, milyen emberekké válnak az események sűrűjében.

A jól ismert szereplők mellé ráadásul két új is felbukkan, akikért ugyanúgy lehet izgulni. Okozott nagy meglepetéseket, és fájt a szívem egyes karakterekért. Nem hittem volna, hogy lehet még fokozni Az elveszett ifjúság után a reménytelenség érzését, vagy a szadizmust, de hát, sikerült. És nagyon imádtam. :D

A függővég viszont egyszerűen kiakasztó, mert még jobban megtépázza az ember idegeit, – mintha a közel 700 oldalnyi szenvedés nem lett volna elég. No mindegy.
Nagy levegő, kifúj.
Huh.

Ez az eddigi legerőteljesebb kötet a sorozatból, (ha az oldalszámot nézzük, akkor is), melyre határozottan megéri várni. Készüljetek egy lelki hullámvasútra!

Szerencsés vagyok, hogy megjelenés előtt olvashattam, egy élmény volt! Nagyon szépen köszönöm <3

>!
Juca P
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Jó érzés volt újra elmerülni Henryék világában. :) És végre többet olvashattam kedvenc szereplőmről, Annáról is. Ebben a kötetben fény derül Henry múltjának árnyaira. Kalandok sora veszi kezdetét, amelyeknek köszönhetően eljutunk egészen Indiáig.

Charlotte-ból igazán ügyes nővérke vált, teljesen magabiztosan mozgott a sérültek között. George makacsságát végül Annának sikerült feloldania, és segítenie neki a rehabilitálódásban, legalábbis rövid távon. A fiú ebben a részben sokszor hasonlított Dr. House-ra. :D

Anna továbbra is nyomozgat Henry múltja után, sajnos ennek következményei lesznek. Váratlanul összefut Henry-vel Hágában, ami nagy boldogsággal tölti el mindkettejüket, ám a hazatérés még várat magára. Innentől kezdve válik csak igazán izgalmassá a regény, és mintha A Karib-tenger kalózaiba csöppennénk. Anna sorsa meglehetősen érdekesen alakult, India teljesen megváltoztatta őt. Korábban egy félénk kislány volt, de mostanra egy határozott nővé vált.

Jamal egy szadista, beteg alak, akárcsak Barrington, akinek múltjáról sok mindent megtudhatunk. Borzasztó volt a kínzásokról olvasni. Ha filmen néztem volna, biztosan behunyom a szemem, vagy áttekerem ezeket a jeleneteket.

Minden szereplő végig küzdi magát a felnőtté váláson, és ez mindenkinél másképp történik meg, de jellemzően saját maguk démonjaival kell szembeszállniuk. Eseménydús volt ez az epizód is, sokat haladtunk előre, lassan véget ér a háború. A történet ezúttal is izgalmas ponton szakad meg, épp ezért már nagyon várom a folytatást, és bízom a legjobbakban. Tetszett a könyv végén lévő utószó és köszönetnyilvánítás is (ezeket nagyon ritkán szoktam elolvasni).

>!
EsZti
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Szívfájdító. Izgalmas. Csodálatos. *-*
Talán ezek a szavak fejezik ki leginkább, hogy milyennek éreztem ezt a kötetet. A borító és a fűlszöveg alapján sejteni lehetett, hogy hol fog játszódni a történet és kicsit féltem, hogy így nem lesz az igazi. Most, hogy elolvastam tudom, hogy bárhol legyenek is főhőseink mindig hűek lesznek magukhoz és nem hagyják unatkozni az olvasót. Nagyon megszerettem Henryéket. Így a harmadik kötet megpróbáltatásai után már csak azt szeretném, hogy mindannyian révbe érjenek és boldogan éljenek míg meg nem…
Az írónő ebben a kötetben sem kíméli a szereplőket, mind testileg mind lelkileg megsínylik a háborút. Néha már nekem fájt. A sorozat harmadik könyve, mint ahogy az írónő az utószóban is írja, a felnőtté válás viszontagságairól szól, és valami fantasztikus. :D
Köszönöm szépen, hogy elolvashattam, mert olyan élményekkel és gondolatokkal gazdagodtam, amik még jó darabig elkísérték. :)


Népszerű idézetek

>!
Anarchia_Könyvblog

Menni fog. Idővel. De ez nem lesz rövid folyamat, és akarnod kell. Fájni fog, de tudom, hogy erős vagy.

2 hozzászólás
>!
GingerKid I

Ahhoz, hogy a világ fejlődjön, néha újjá kell formálni, és olykor… porig kell rombolni. Ez az út a tökéletességhez.

>!
Anarchia_Könyvblog

Az, hogy jó vagy rossz ember válik belőled, csupán döntés kérdése. Nem számít miket éltél át, csupán az, mit választasz a kínálkozó lehetőségek közül.

>!
itschristine

– És ne félj, bármit mondasz, nem fogom beverni a képed. Annak már úgyis mindegy – vigyorodott el, mire Henry sem bírta tovább, és kínjában elnevette magát.

Kapcsolódó szócikkek: Brian Hannigan
>!
Borka_V_Szabó IP

Túl régóta nem beszéltek már őszintén. Túl sok volt már a ki nem mondott sérelem.

33. oldal, 2. fejezet - Charlotte

Kapcsolódó szócikkek: őszinteség
>!
Borka_V_Szabó IP

– (…) Nem aludtam sokat, inkább csak gondolkodtam.
– Azzal vigyázz! Néha többet árt, mint használ (…)

458. oldal, 30. fejezet - Brian

Kapcsolódó szócikkek: Brian Hannigan · Henry Davis
>!
GingerKid I

– Én nem vagyok rossz ember – bizonygatta inkább csak magának. |…|
– Közel sem. De azzá válhatsz, ha nem vigyázol.

Kapcsolódó szócikkek: Henry Davis
>!
Anarchia_Könyvblog

Minden egyes katona után marad egy gyászoló özvegy, félárva gyermekek, elkeseredett szülők, testvérek, szerelmek, akiknek a fájdalma még ismeretlenül is eltörölhetetlen nyomot hagyott George-ban.

>!
GingerKid I

– Sajnálom, hogy nem lehettem veled, hogy nem védhettelek meg – szólalt meg Henry bűnbánóan.
– Jól vagyok – válaszolta Anna. – Most, hogy itt vagy, minden sokkal könnyebb.
– Nem lehetek valami jó társaság – mosolyodott el keserűen a fiatalember.
– Sosem a határtalan derűd miatt kedveltelek – jegyezte meg Anna incselkedve

>!
Anarchia_Könyvblog

Talán így kellett lennie, talán van, hogy egy nő életében két olyan férfi is lehet, akik között bár ne kéne választania.


A sorozat következő kötete

A változások kora sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Carsten Jensen: Mi, vízbefúltak
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Hédervári Péter: A jávai tekercsek
Dan Simmons: Terror
Orosz T. Csaba: Rubin avagy a király orvosa
Robin LaFevers: Halandó szív
Juliette Benzoni: A farkasok ura
Ethel Lilian Voynich: Vihar Itália felett
Marina Fiorato: A velencei szerződés
Ken Follett: A Titánok bukása