Az ​új idők hősei (A változások kora 3.) 10 csillagozás

Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

A háború borzalmai közepette George-ra komoly küzdelmek várnak, melyek lassan meghaladják a fiatalember erejét, ráadásul sikerül kivívnia elöljárói ellenszenvét is. Vissza kell találnia egykori céljaihoz és hitéhez, miközben egy súlyos titok felszínre kerülése mindannyiuk életét felforgatja.

A háború közepette egyre nyughatatlanabb Anna Stewart nyomozásba kezd, hogy helyére tegye a múlt darabkáit, azonban olyasmikre bukkan, amik veszélybe sodorhatják sokuk életét. Hamarosan a világ túlsó felén találja magát, és akaratlanul is súlyos intrikák és összeesküvések részesévé válik.
Miközben a világ két felén a szereplőkre komoly harcok várnak, új szövetségek és szerelmek szövődnek, felbukkannak régi barátok, de ellenségek is.

>!
Magánkiadás, Tatabánya, 2018
690 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158100120
>!
Magánkiadás, Tatabánya, 2018
ISBN: 9786158100137

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Henry Davis · George McAdams · Charlotte McAdams · Anna Stewart · Brian Hannigan · Jacob Kerrich


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Egy szenzációs alkotás, mely nemcsak történelmi, de romantikus és kalandvágyó könyvmolyok kedvencévé is válhat. Szerintem ez a regény mindhárom zsánert körülöleli.
Zseniális, lenyűgöző, érzelmekkel teli! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Az ajánló itt elérhető: https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/09/18/tomcsi…

>!
Borka_V_Szabó IP
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Abban a vicces helyzetben vagyok, hogy fogalmam sincs, mit írjak. Amíg olvastam ezt az *Igaz Mesét* – nem folyamatosan, mert csak este jutottam hozzá; de mindig alig vártam már, hogy falhassam a sorokat, vagy azon kaptam magam, hogy napközben a sztorin töprengtem –, számtalanszor elképzeltem, mit írok, de megvártam, míg a végére érek. Aztán tessék: itt ülök, és nem bírom szavakba önteni az érzéseimet. ^^ spoiler

Szerettem. Imádtam. Volt, amiből nekem kevés volt, és volt, amiből kaptam annyit, hogy a keveset kipótolta. És a legvégén pont annyira örültem, hogy lesz folytatása – megint ülhetek tűkön, mikor jön a negyedik rész, de így jártam :P –, mint amennyire révbe értek bennem a szereplők. Egyenesen a horizont vonalában, fejem fölött a zenit. ^^

Hiányoznak. :'( Úgyhogy, kedves Írónő, légy szíves hamar megírni a folytatást. ^^

És ezt olvassa el mindenki, könyörgöm, az egész eddigi sorozatot, mert compulsory reading. Ha én lennék az oktatásügyi miniszter spoiler, akkor máris betenném az irodalmi ajánlott kötelezők közé a 15-18. éves korosztálynak. Soha többet háborút, csak szerelmet!

(Az utolsó szó jogán: huncut ez a Moly. Belelát a vesémbe. Öt csillagot adott, mert bizony így van: potenciálisan ötcsillagos ez a mű. Ebből nem lehet elvenni, csak hozzáadni, tehát tökéletes a Saint-Exupéry-i metafizika szerint, és biztos vagyok benne, hogy meglesz az a bizonyos hozzáadás, amikor eljön az ideje. ^^ spoiler )

4 hozzászólás
>!
Lang_Tünde IP
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Előolvasás:
Nóri megkért, hogy bétázzam a sorozat új kötetét, én pedig örömmel vállaltam el a megtisztelő felkérést. Jól forgatja a szavakat és érdekesen szövi a szálakat, néha egészen váratlan fordulatokkal lepi meg az olvasókat. A leírások érzékletesek, minden érzékszervünkre hatnak; a párbeszédek tartalmasak, fűti őket az érzelem, a karakterek önálló egyéniséggel rendelkeznek.
Nem dobálom könnyen az öt csillagokat, de Az új idők hőseinek megelőlegezem, ez a sorozat legütősebb darabja eddig. :)
Kiegészítem az értékelést, miután elolvasom a végleges, nyomtatott könyvet.

>!
KrenczNóra I
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Nagyon szépen köszönöm Tomcsik művésznőnek, hogy megjelenés előtt olvashattam a könyvét! :)
Azt hiszem, túlzás nélkül állíthatom, hogy a sorozat eddigi legkiválóbb részét készül kiadni a kezei közül. Habár az első mondattól az utolsóig szerettem A változások korát, és lenyűgözött Az elveszett ifjúság, az új kötet mindegyikre keményen ráver egy körrel. Biztos vagyok benne, hogy a negyedik rész nemcsak meg fogja ugrani ezt a szintet, de még ennél is jobb lesz. Az írónő tehetsége ugyanis minden könyvvel többet mutat meg magából.

Komolyabb spoiler nélkül elárulom, hogy a szereplők önmagukhoz képest is lejjebb csúsznak a lelkük bugyraiban. A leírások nagyon érzékletesek, átélhetők. Henry, George és a többiek már rég nem azok a naiv ifjak, akiknek megismertük őket. Felnőttek, megkomolyodtak, lelki és testi sebeket szereztek, s kérdés, hogy képesek-e kitartani… mindenféle értelemben

Már korábban eldöntöttem, hogy a jövőben az írónő összes könyve ott lesz a polcomon, és ez a kötet meg is erősített benne. A borítója pedig eszméletlen szép. Csodálatos grafika. <3

11 hozzászólás
>!
Miyako71
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Az első meglepetés akkor ért, amikor átpörgetve a könyvet megláttam, hogy várható a negyedik rész is – valamiért ugyanis abban a hitben éltem, hogy trilógiát olvasok. Nagyon vártam, hogy a szereplők – főleg Henry – élete pozitív fordulatot vegyen és megnyugtatóan lezáruljon. Ehhez képest a könyv valami teljesen mást adott. Pörögnek a kalandok folyamatosan, egy pillanatra sincs megállás, az író csak néha hagy egy-egy szusszanásnyi időt, amíg valamelyik szereplő gondolatait, vagy éppen egy táj vagy épület leírását olvashatjuk. Annyira pörgős, hogy az nekem már sok is volt. Az alapvető bonyodalom rendben van, valami ilyesmi fordulatot picit vártam is, viszont úgy érzem, nagyon nagy kitérőbe kezdett a szerző, mielőtt elkezdi majd lezárni a különböző szálakat. Soknak éreztem az ismétlést is, elsősorban két vonatkozásban: több szereplő részéről is sok utalás történik arra, hogy megértik, min megy keresztül Henry és Anna, de mire eljutottam odáig, hogy miért is ilyen megértőek, már majdnem elvesztettem az érdeklődésemet a sok utalgatástól. A másik, Henry félelmei a lelkében megjelenő sötétségtől. Ezen a két területen a kevesebb talán több lett volna.
Kíváncsian várom a folytatást, nagyon szorítok Henry-nek, George-nak, Charlotte-nak és persze a többieknek is :)

>!
itschristine
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

VIGYÁZAT: A KRITIKA SPOILERES.

Béta olvasóként olvashattam megjelenés előtt a kötetet, amit innen is köszönök az írónőnek. :)
Az új idők hősei története onnan folytatódik, ahol az előző kötet abbamaradt. Míg Az elveszett ifjúságban a háború közepébe kerülve küzdünk főhőseink oldalán, addig ebben a kötetben a frontvonal a háttérbe húzódik, hogy teret adjon új helyszíneknek és új kalandoknak. Az írónő ebben a kötetben sem kíméli főszereplőinket: lelki, mentális és fizikai szenvedéseiket egyaránt szomorúan olvastam és azon izgultam, hogy megpróbáltatásaik hamar véget érjenek. Főhőseink közül Henry, George és Anna szála voltak a legizgalmasabbak számomra.
George megpróbáltatásai (a függősége, a kételyei, a fájdalma) és talpra állása gyönyörű ívet ír le a a regényben. Az ő karaktere eléggé közönség kedvenc és ugyan kedveltem már az előző részekben is, azt hiszem itt került a legközelebb hozzám.
Henrynél végig azt vártam, hogy végre hazatérhessen Angliába kedves Charlottejához, azonban a sors egészen más utat szánt neki: a kalandjai ugyanis Indiában folytatódnak, ahol újabb (na és régi) veszélyek leselkednek rá. Itt kifejezetten tetszettek a hosszabb környezetleírások – így könnyebb volt átérezni az indiai atmoszférát. Az országba kerül akarata ellenére Anna is, aki már nagyon távol van attól a kislánytól, akit megismertünk A változások korában. Igazán belevaló ifjú hölgy válik belőle, aki bátran néz szembe a rá váró küzdelmekkel.
Az új karakterek közül Brian Hannigan jött és lenyűgözött. Gyengéim a badass, de nehéz múlttal rendelkező karakterek (na meg a pilóták), ezért kérdéses sem volt, hogy imádni fogom őt. Mellette Ashimát is megkedveltem, csak sajnos az imádatomnak elég hamar vége is szakadt, viszonylag rövid szereplése miatt. spoiler
A történet összeszedett és olvasmányos, mint a sorozat eddigi részei. Nagyon olvastatja magát, ami miatt szinte túl hamar ér az ember a regény végére, hogy aztán találkozzon azzal a bizonyos függővéggel. Így zárni egy kötetet, hogy aztán csak két év múlva olvashassunk a folytatást, nos, nem szép!
Összességében egy újabb izgalmas művet kaptunk – gyönyörű borítóval egyébként –, rejtélyekkel, nehézségekkel, de ami a legfontosabb*: Brian Hannigannel, aki egészen öt másodperc alatt el fog mindenkit varázsolni.

* Jó, rendben, nem ez a legfontosabb, de majd meglátjátok, hogy miről beszélek, mikor megismeritek Mr. Hannigant.

>!
E_W
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Nehéz úgy beszélni róla, hogy ne spoilerezzek, de minél kevesebbet tud előtte az olvasó, annál jobb.

Az új idők hősei ott veszi fel a fonalat, ahol Az elveszett ifjúság véget ért. Habár ez a kötet a háború utolsó éveiben játszódik, és többé nincs akkora szerepe a cselekményben, rendesen megtépázza a karaktereket, mind testileg, mind lelkileg. Meg kell találniuk önmagukat, a múltjukat, vagy a szeretteiket. Mindegyiküknek megvannak a maga démonjai, melyekkel meg kell küzdeniük, ezért a regény tagadhatatlan erőssége a lelki mélység. Nagyon ütősek a szereplők vívódásai, teljesen meg lehet érteni őket, és ettől csak még emberibbek lesznek.

Már egyikük sem az az álmodozó kamasz, akiket megismertünk A változások korában. Az elveszett ifjúság már sejteni engedte, hogy ki-ki milyen esemény miatt kénytelen felnőni, és itt már felelősségteljes férfiakról és nőkről van szó, akik önmaguk döntenek a sorsuk felől. A kérdés csak az, milyen emberekké válnak az események sűrűjében.

A jól ismert szereplők mellé ráadásul két új is felbukkan, akikért ugyanúgy lehet izgulni. Okozott nagy meglepetéseket, és fájt a szívem egyes karakterekért. Nem hittem volna, hogy lehet még fokozni Az elveszett ifjúság után a reménytelenség érzését, vagy a szadizmust, de hát, sikerült. És nagyon imádtam. :D

A függővég viszont egyszerűen kiakasztó, mert még jobban megtépázza az ember idegeit, – mintha a közel 700 oldalnyi szenvedés nem lett volna elég. No mindegy.
Nagy levegő, kifúj.
Huh.

Ez az eddigi legerőteljesebb kötet a sorozatból, (ha az oldalszámot nézzük, akkor is), melyre határozottan megéri várni. Készüljetek egy lelki hullámvasútra!

Szerencsés vagyok, hogy megjelenés előtt olvashattam, egy élmény volt! Nagyon szépen köszönöm <3

>!
Juca P
Tomcsik Nóra: Az új idők hősei

Jó érzés volt újra elmerülni Henryék világában. :) És végre többet olvashattam kedvenc szereplőmről, Annáról is. Ebben a kötetben fény derül Henry múltjának árnyaira. Kalandok sora veszi kezdetét, amelyeknek köszönhetően eljutunk egészen Indiáig.

Charlotte-ból igazán ügyes nővérke vált, teljesen magabiztosan mozgott a sérültek között. George makacsságát végül Annának sikerült feloldania, és segítenie neki a rehabilitálódásban, legalábbis rövid távon. A fiú ebben a részben sokszor hasonlított Dr. House-ra. :D

Anna továbbra is nyomozgat Henry múltja után, sajnos ennek következményei lesznek. Váratlanul összefut Henry-vel Hágában, ami nagy boldogsággal tölti el mindkettejüket, ám a hazatérés még várat magára. Innentől kezdve válik csak igazán izgalmassá a regény, és mintha A Karib-tenger kalózaiba csöppennénk. Anna sorsa meglehetősen érdekesen alakult, India teljesen megváltoztatta őt. Korábban egy félénk kislány volt, de mostanra egy határozott nővé vált.

Jamal egy szadista, beteg alak, akárcsak Barrington, akinek múltjáról sok mindent megtudhatunk. Borzasztó volt a kínzásokról olvasni. Ha filmen néztem volna, biztosan behunyom a szemem, vagy áttekerem ezeket a jeleneteket.

Minden szereplő végig küzdi magát a felnőtté váláson, és ez mindenkinél másképp történik meg, de jellemzően saját maguk démonjaival kell szembeszállniuk. Eseménydús volt ez az epizód is, sokat haladtunk előre, lassan véget ér a háború. A történet ezúttal is izgalmas ponton szakad meg, épp ezért már nagyon várom a folytatást, és bízom a legjobbakban. Tetszett a könyv végén lévő utószó és köszönetnyilvánítás is (ezeket nagyon ritkán szoktam elolvasni).


Népszerű idézetek

>!
GingerKid I

Ahhoz, hogy a világ fejlődjön, néha újjá kell formálni, és olykor… porig kell rombolni. Ez az út a tökéletességhez.

>!
Borka_V_Szabó IP

Túl régóta nem beszéltek már őszintén. Túl sok volt már a ki nem mondott sérelem.

33. oldal, 2. fejezet - Charlotte

Kapcsolódó szócikkek: őszinteség
>!
itschristine

– És ne félj, bármit mondasz, nem fogom beverni a képed. Annak már úgyis mindegy – vigyorodott el, mire Henry sem bírta tovább, és kínjában elnevette magát.

Kapcsolódó szócikkek: Brian Hannigan
>!
Anarchia_Könyvblog P

Az, hogy jó vagy rossz ember válik belőled, csupán döntés kérdése. Nem számít miket éltél át, csupán az, mit választasz a kínálkozó lehetőségek közül.

>!
Borka_V_Szabó I

– (…) Nem aludtam sokat, inkább csak gondolkodtam.
– Azzal vigyázz! Néha többet árt, mint használ (…)

458. oldal, 30. fejezet - Brian

Kapcsolódó szócikkek: Brian Hannigan · Henry Davis
>!
GingerKid I

– Én nem vagyok rossz ember – bizonygatta inkább csak magának. |…|
– Közel sem. De azzá válhatsz, ha nem vigyázol.

Kapcsolódó szócikkek: Henry Davis
>!
Anarchia_Könyvblog P

Menni fog. Idővel. De ez nem lesz rövid folyamat, és akarnod kell. Fájni fog, de tudom, hogy erős vagy.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Minden egyes katona után marad egy gyászoló özvegy, félárva gyermekek, elkeseredett szülők, testvérek, szerelmek, akiknek a fájdalma még ismeretlenül is eltörölhetetlen nyomot hagyott George-ban.

>!
GingerKid I

– Sajnálom, hogy nem lehettem veled, hogy nem védhettelek meg – szólalt meg Henry bűnbánóan.
– Jól vagyok – válaszolta Anna. – Most, hogy itt vagy, minden sokkal könnyebb.
– Nem lehetek valami jó társaság – mosolyodott el keserűen a fiatalember.
– Sosem a határtalan derűd miatt kedveltelek – jegyezte meg Anna incselkedve

>!
Anarchia_Könyvblog P

Talán így kellett lennie, talán van, hogy egy nő életében két olyan férfi is lehet, akik között bár ne kéne választania.


A sorozat következő kötete

A változások kora sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Carsten Jensen: Mi, vízbefúltak
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Hédervári Péter: A jávai tekercsek
Robin LaFevers: Halandó szív
Ethel Lilian Voynich: Vihar Itália felett
Marina Fiorato: A velencei szerződés
Juliette Benzoni: A farkasok ura
Ken Follett: A Titánok bukása
Paul Fischer: Kim Dzsongil bemutatja
Karl Gjellerup: A zarándok Kámanita