A ​változások kora (A változások kora 1.) 65 csillagozás

Tomcsik Nóra: A változások kora Tomcsik Nóra: A változások kora

Anglia ​az 1910-es évek hajnalán.
A szegény sorsú Henry, abban a reményben, hogy pénzt és rangot szerezve elveheti a gróf kisasszony Sarah-t, Londonba utazik. Sarah azonban választás előtt áll. Az egyszerűbb életet választja-e Henryvel, vagy elfogadja a birtok új örökösének, Jacobnak házassági ajánlatát és ezzel a grófnői címet? Bátyja, George ugyanis lemond örökségéről és papnövendék lesz Lancesterben, ahol hamarosan megismeri a tragikus körülmények közt elárvult, ám mindig derűs Annát. Mindeközben George és Sarah húga, a bájos és lázadó kamasz, Charlotte arról álmodozik, hogy Henry egy nap őt veszi el feleségül.
Mind az öten más-más tervekkel és ábrándokkal vágnak neki a körülöttük egyre gyorsabban változó világnak, ahol a társadalmi elvárások és előítéletek mellett leginkább önmagukkal kell újra és újra megküzdeniük.
A dolgok aztán váratlan fordulatot vesznek, mikor Henry New Yorkba érkezve radikális, rendszerellenes szervezkedések és lázongások közepébe… (tovább)

>!
Magánkiadás, Tatabánya, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631270242
>!
Élő Irodalom / Élő könyv, Budapest, 2017
282 oldal · ISBN: 9789631274110
>!
Magánkiadás, Budapest, 2016
282 oldal · ISBN: 9789631274110

1 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Henry Davis · George McAdams · Anna Stewart · Sarah McAdams · Peter atya


Kedvencelte 13

Most olvassa 7

Várólistára tette 125

Kívánságlistára tette 131

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Tomcsik Nóra: A változások kora

„– Drága Sarah, a szerelem szép dolog, de házassághoz nem mindig elég.”

Valamiért nagyon féltem tőle.
Azt hiszem végig volt egy olyan érzésem nem jó időbe olvasom.
Vannak regények, melyek nagyon jók, de ha nincs meg hozzá az a bizonyos hangulat, akkor nem éri el a hatását.
Én most így jártam evvel a kötettel.
Ugyan akkor nagyon olvastatta magát, helyenként éreztem le akarom tenni, de mindig szívesen fogtam ismét neki az olvasásnak.
A történelmi romantika régen nagy kedvencem volt, aztán pár évig leáldozott az ideje.
De evvel a történettel ismét kedvet kaptam hozzá.
Mégis az egy csillag levonást fent tartom.
Lesz egy saját példányom és újra fogom olvasni, mert tudom, hogy most a hangulatom nem illeszkedett hozzá.

Az írásmód nagyon tetszik, szívesen olvasok mást is az írónő tollából.
Szépen ívelt mondatok halmaza jellemzi és érzelmek ezernyi színskáláját mutatja be.

Valamint ezúton is szeretném megköszönni, hogy olvashattam, ismételten utazókönyvként került hozzám.
Köszönöm.

Ajánlom.

>!
CsakSimánDorka P
Tomcsik Nóra: A változások kora

Ez a könyv nekem a ki-a-komfortzónámból-fajta könyv. Nagyon féltem tőle, mert nem igazán olvastam még történelmi romantikus könyvet. Annyira távol éreztem magamtól ezt a műfajt, hogy messziről elkerültem. Aztán gondoltam adtok neki egy esélyt és jelentkeztem az utazókönyvre.
A történet sodort magával, mint Henrty a hajó, és nagyon tetszett, hogy mindig történt vele valami. A kor, amiben játszódik nagyon szépen meg van jelenítve és teljesen bele tudtam magam élni. Ezentúl nem fogok félni a történelmi romantikus műfajtól, köszönöm ennek a könyvnek!

Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2017/09/tomcsik-nora…

>!
efenera
Tomcsik Nóra: A változások kora

Szilveszterkor megfogadtam, hogy több magyar könyvet fogok olvasni. Amikor megnyertem ezt a könyvet, nagyon örültem, hogy gyarapíthatom a kortárs magyar írók klubját a polcomon.
Ám sajnos nem kötött le annyira, mint azt vártam, habár ebben talán tesóm is ludas, aki hetekre lenyúlta a könyvet. Neki egyébként nagyon tetszett! ;)
Nem sok történelmi regényt olvasok, viszont a romantikus szál miatt pozitívan álltam hozzá. Ugyan volt benne egy két helyesírási hiba, de tetszettek a szereplők, a helyszínek… csak rá kellett jönnöm, hogy ez a műfaj annyira nem az én terepem.

>!
Ez_elment_vadászni
Tomcsik Nóra: A változások kora

Utazókönyvként jutottam hozzá a szerző jóvoltából, amit ezúton is köszönök.

A fülszöveg alapján azt is gondolhatnánk, hogy ez egy nyálas, romantikus vmi lesz, milyen klisés már, hogy a szegény srác elmegy rangot szerezni, hogy a grófkisasszony kezét elnyerje. Az eleje olyan is volt, az annyira nem is tetszett, meg a stílus se, aztán az író belejött az írásba és más fordulatot vett a történet és azt mondtam, hmmm, ez egész jó. Romantikus gondolatokból eljutunk az élet nehézségeihez viszonylag könnyeden tálalva, amivel nincs nagy probléma, mert olyan témákat vet fel a történet, amit tovább lehet gondolni és (legalábbis nekem) a saját életre vonatkoztatható témákról is szól. Ha 15 évvel ezelőtt olvasom, sokkal jobban át tudom érezni, mert akkor lettem volna épp abban a korban, mint a főszereplők és ugyanazokkal a nehézségekkel küzdöttem akkoriban, mint Henry és George. Pályaválasztás, kiemelkedés vágya a szegénysorból, otthagyni a megszokott családi fészket és elindulni az ismeretlenbe, szülőkkel való konfrontáció, vajon kibírja-e a szerelem a távolságot, ezek a témák bármelyik fiatal életében előfordulnak kortól és társadalmi rangtól függetlenül, így ez a történet univerzális és kortalan. És szvsz egy könyv attól lesz igazán jó, hogy olvashatja 15 vagy 95 éves, megtalálja benne a neki tetsző és a neki átélhető dolgot és ebben a könyvben ez megvan. Most, 35 évesen is átélhető volt, mert eszembe jutottak a 15 évvel ezelőtti történések.
Akkor miért adtam csak 3,5 csillagot? Egyrészt, mert a történet olyan 4 csillagos, másrészt a hibák miatt, meg mert én érzem, hogy az írónő tud ennél sokkal jobbat is. A tehetség, a elbeszélő képesség, a fantázia abszolút megvan, egy tisztességes kiadó kéne és Tomcsik Nóra ezt megérdemelné.
Én a 2016-os kiadást olvastam és ez legnagyobb sajnálatomra még úgy is, hogy javított kiadás, volt korrektor és viszonylagos szakmai tanácsadás, hemzseg a nyomdai hibáktól. Szavak összecserélve, indokolatlan írásjelek, pont hiányzik mondatok végéről, betűtípusváltások stb. Ez nem feltétlenül az író hibája, de az élményhez hozzátartozik és rontott rajta.
Ami viszont az író hibája, meg persze a próbaolvasóké, a tanácsadóé IS, az a történelmi tévedések.
Az FBI 1908-ban alapult, 1910-ben még teljesen más neve volt, nem volt tanúvédelmi programjuk és megmondom őszintén, erőteljesen kétlem, hogy egy angliai istállósfiú a Tóvidéken hallott volna róla, sőt még azt is megkockáztatom, hogy az USA lakosságának jelentős része sem. Ezek a fenti tények a Wikipédiáról is ellenőrizhetőek, ezért is annyira „dühítő” egy hiba. A másik az, hogy az USA-ba bejutni ennyire nem egyszerű, hogy csak lesétálunk a hajóról, pláne nem 1910-ben, még plánébban nem USA állampolgárként, több hetes karantén, orvosi vizsgálat, papírok, csomagok átvizsgálása, megvesztegetés, ez mind hozzátartozott akkoriban ahhoz, hogy vki végre az USA földjére léphessen. Ez is kb. 5 perces „guglizás”, nem olyan dolog, amiről csak egy történelemben jártas ember tudhat és én elvárom, hogy ha már vki a múltat választja a történet hátteréül, legalább ilyenekre figyeljen és akkor az egyik legnagyobb hiba: 1908-ban Londonban Olimpia volt és erről egy árva szó, utalás, semmi nincs. Lehet, hogy volt más ilyen történelmi hiba is, azokat nem vettem észre, az anarchisták életét annyira nem ismerem.
Ami még nem tetszett, de nem rovom fel hibának, csak mint egyéni ízlés hozom fel, hogy felszínes volt, nem ment le mélyebben a problémák kitárgyalásába, de ezt végülis nem várom el egy szórakoztató, némileg romantikus könyvtől.
Összességében a hibák ellenére én ajánlom a könyvet, mert van benne potenciál, sokkal jobban is meg lehetett volna írni, de első regénynek nem rossz és alapvetően kikapcsolódtam, szórakoztatott, elgondolkodtatott és még "gugliz"hattam is kicsit, utánajártam dolgoknak, amit szeretek.

>!
Laura_Bakos
Tomcsik Nóra: A változások kora

Ha tehetném, akkor nem csak 5 csillagot adnék a könyvre, hanem sokkal többet.
Imádtam a karaktereket. Mindegyikben volt valami, ami miatt a szívemhez tudott nőni.
Leginkább George került hozzám közelebb.
Fantasztikus indító könyv volt. Ebben megismertük magát a háttért és a karakterek jó részét, akiknek az életét a továbbiakban nyomon követhetjük.
https://krvilagakonyvek.blogspot.hu/2017/06/tomcsik-nor…

>!
Borka_V_Szabó IP
Tomcsik Nóra: A változások kora

El sem hiszem, hogy egy évet kellett várnom arra, hogy elolvassam, de így alakult. :/ Csak azt bánom, hogy nem jutottam az elolvasásához előbb. De most akkor végre el tudom olvasni a második részt is! :D Egyébként a saját írói restanciáim miatt nehezen indultam el, pedig a történet vitt volna magával, aztán a felétől felkapott és elsodort (egy este alatt kiolvastam a másik felét), és a szereplők hamar a szívembe lopták magukat… Még a hatása alatt vagyok, szóval lehet, hogy egy komolyabb értékelés később jön, de ez eddig… Lenyűgöző! ^^ Várom a folytatást! spoiler
@GingerKid, köszönöm, hogy megírtad, hogy írod és nagyon ajánlom, hogy írj tovább! <3

2 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Tomcsik Nóra: A változások kora

Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz. Tele van izgalommal és érzelemmel. Néha nem értettem Henry-t, hogy lehet ennyire naiv. Egy igazi kalandregény. Történelmi regényeket nem annyira olvasok, de most már kezdem megszeretni.

1 hozzászólás
>!
Veda_Sylver I
Tomcsik Nóra: A változások kora

Ez a könyv nekem sem a műfajom, de olvasás közben rájöttem, hogy mégis. Zseniális. Időutazásban volt részem, és közben csupa érdekes, szerethető figurával találkoztam. A karakterek közül nem tudtam (tudok) választani Henry és George között. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az igényesen fogalmazott, izgalmas, múltba repítő történeteket!

1 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog P
Tomcsik Nóra: A változások kora

Egy történet, ami tele van izgalommal és érzelemmel. Egyszerűen csak pörögtem a szereplőkkel, mert annyira beleéltem magamat a lapok mélységeibe, hogy nehezen tudtam elszakadni tőlük. Aztán a gondolataimat is lefoglalták.

Egy regény, ami nemcsak kissé történelmi, de rengeteg kalandot rejt magában. Amik csak arra várnak, hogy az olvasó belemélyedjen!

Az ajánló itt folytatódik: http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/07/03/tomcsik…

>!
Ács_Milán 
Tomcsik Nóra: A változások kora

Ebben a könyvben minden megvolt, ami egy jó kalandregényben meg kell, hogy legyen. Izgalmakban és cselekményekben gazdag történet volt. Egy percig sem engedi az írónő, hogy unatkozzon az olvasó, mert szinte mindig történik valami. A főszereplő Henry egy igazi nyílt és tiszta szívű és lelkű karakter volt. Nagyon szerettem kalandokban gazdag életéről olvasni. Tetszett, hogy ennyire részletesen olvashattam Henry mindennapjairól. Illetve az is jó volt, hogy az egyes részek váltott szemszögből íródtak.
A történet végén érdekes események tanúja lehet az olvasó, ami arra ösztönöz, hogy minél előbb be kell szerezni a folytatást, mert rengeteg kérdésre kell válaszokat kapni.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Judit91

– Ne légy letörve, kölyök! – lépett oda Zacharias, vállon ragadva a fiút. – Ez a te történeted, rajtad múlik, mi lesz a vége.
– Ez nem ilyen egyszerű – ellenkezett Henry.
– Azt hiszed, ennél nem lesz nehezebb? – kérdezte Zacharias.
Henry megvonta a vállát, és olyan arcot vágott, mint aki próbál reménykedni abban, hogy ez után elkerülik őt a nehézségek.
– Mindig van rosszabb – folytatta Zacharias. – Igazad van, a világ kegyetlen, az emberek rosszak, de ez sosem szegheti a kedvedet. Ne törődj az egész világgal! Csak a magad sorsáért vagy felelős.

230. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Davis
>!
Juca P

Ne foglalkozz azzal, mit gondolnak rólad ismeretlen emberek, akik csak a látszat alapján ítélnek!

13. oldal

>!
CsakSimánDorka P

– Drága Sarah, a szerelem szép dolog, de házassághoz nem mindig elég.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sarah McAdams
>!
CsakSimánDorka P

– A barátaink nem mindig részesei a teljes életünknek. A felnőtt lét szükségszerű velejárója, hogy idővel más utakat járunk.
– De ilyen különbözőeket?
– Ha a barátság igaz barátság, akkor újra és újra összeérnek ezek az utak, bármily távol is kezdődjenek.

81. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George McAdams · Peter atya
>!
gabriellaeld IP

– (…) Bajba kerülhetsz.
– Ennél nagyobba? – kérdezett vissza Henry nagyot sóhajtva. – Aligha.

208. oldal

1 hozzászólás
>!
Laura_Bakos

Henry még utoljára megállt a domb tetején, mielőtt elhagyta volna otthonát.

(első mondat)

>!
Laura_Bakos

Henry nem akart lemondani álmairól, mert más egyebe nem volt, amihez ragaszkodhatott.

>!
Ács_Milán 

(…) a szerelem legyőzi a pénz és a hatalom utáni vágyat.

211. oldal

>!
Judit91

– A szeretet, ha tiszta szeretet, a javunkra válik, legyünk Isten vagy urak szolgái. A felnőtté válás, nem pedig a papság felé vezető út az, amitől félsz.
George még nem értette pontosan miről beszél az idős atya. Ő látva, hogy a fiú várja a folytatást, tovább beszélt:
– A barátaink nem mindig részei a teljes életünknek. A felnőtt lét velejárója, hogy idővel más utakat járunk.
– De ilyen különbözőket?
– Ha a barátság igaz barátság, akkor újra és újra összeérnek ezek az utak, bármilyen távol is kezdődjenek. Tanulj a barátodtól, ahogy majd ő is tanulhat tőled, George!

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: George McAdams
>!
Judit91

– Túl hamar semmit sem szabad feladni.
– Nem. De túl sokáig sem lehet hiú ábrándokat kergetni, nem igaz?

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Henry Davis

A sorozat következő kötete

A változások kora sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Carsten Jensen: Mi, vízbefúltak
Iny Lorentz: A remény földjén
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Robin LaFevers: Halandó szív
Ethel Lilian Voynich: Vihar Itália felett
Juliette Benzoni: A farkasok ura
Kerékgyártó István: Trüffel Milán
Pusztai Andrea: A zöld szemű kígyó
Bíró Szabolcs: Ötvenezer lándzsa
Bán Mór: A Holló háborúja