A ​hercegnő és a sárkányok dala 26 csillagozás

Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Vajon meg lehet szelídíteni a sárkányokat?

Felix a leleményes, de álmodozó tolvajlány, Edmund a muzsikus apród és Sir Marcus a magának való lovag azt a feladatot kapják, hogy keressék fel a hosszú ideje szunnyadó sárkányokat, így mentve meg az öt király birodalmát Aerion, a Nagykirály zsarnokságától.

Az út hosszú a sárkányok lakta Tüzes-szirtig, melynek során Felix, Edmund és Sir Marcus megtanulják a barátság, a lovagiasság és bajtársiasság fontosságát is, hisz ezen erények nélkül sosem ismerhetnék meg a sárkányok titkát, és győzhetnék le a Nagykirályt.

Izgalmas, kalandos meseregény főként a 9-14 éves korosztály számára.

Tagok ajánlása: 9 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Magánkiadás, Tatabánya, 2017
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781565812314 · Illusztrálta: Pongrácz Edit
>!
Magánkiadás, Budapest, 2016
138 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781565812314 · Illusztrálta: Pongrácz Edit
>!
78 oldal · ISBN: 9789631274103 · Illusztrálta: Pongrácz Edit

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Edmund · Felicia


Kedvencelte 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Deziréé
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Mostanában ismét rákaptam, hogy meséket olvasok és egy új kedvencet avattam, hála az írónőnek.
Gyerekként is imádtam a sárkányos meséket és úgy néz ki még mindig szeretem ezeket a történeteket. Az elején nem is gondoltam, hogy egy ilyen történet fog várni rám, de kellemes csalódást okozott. A sárkányok mellett imádom a lovagokról és uralkodókról szóló történeteket, tehát ez is csak erősíti, a pozitív értékelésem.
Nagyon aranyos kis történet. Örülök, hogy elolvastam, kellemes kikapcsolódást nyújtott.

4 hozzászólás
>!
vikcs P
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Örülök, hogy végre alkalmam nyílt olvasni az írónőtől, akinek a műveire már régóta fáj a fogam. Természetesen kihasználtam az írónő kedves ajánlatát és éltem a lehetőséggel, hogy a nehéz helyzet miatt most ingyenes e-könyveket biztosít olvasói számára.

Imádom a meséket a mai napig, gyerekkorom óta, mind nézve, mind olvasva. Ezáltal nagyon sokat tanulnak a gyerekek és még felnőtt fejjel is képes kikapcsolni és tanítani minket. Ezt a történetet pedig szívesen adnám a gyerekek kezébe, hiszen kellően izgalmas és fordulatos, amelyet a kicsik-nagyok egyaránt élvezhetnek.

Kaptunk egy kedves kis párt, akikért lehet szorítani, kaptunk misztikus lényeket, akikre mindenki kíváncsi és kaptunk egy történetet, ami eszméletlen aranyos volt. Néhol picit nagyokat ugrottunk és néhol elkélt volna picivel több leírás, de ez egy gyerekkönyv inkább, úgyhogy ne legyünk telhetetlenek ugyebár. :)

Alig várom, hogy újabb történetet olvashassak Nórától! :)

>!
CsakSimánDorka P
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Nagyon élveztem, örültem neki, hogy részese lehettem ennek a történetnek. Jó volt egy kicsit olyan könyvet olvasni, ami kikapcsolt és nem kellett azon gondolkozni, hogy most miért tette, amit tett az illető. A legjobban pedig azt szerettem az egészben, hogy volt hozzá térkép, és még a történetben megjelenő címerek is benne vannak a könyvben rajzzal együtt.

Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2017/08/tomcsik-nora…

>!
Viktória_Erdei 
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Ez a történet nagyon hasonlít Merlin kalandjai című sorozatra, amit nagyon szerettem. A sorozatban, ahogy itt is egy királyi vér és egy apród esett szerelembe. Már a filmben is szurkoltam nekik, ahogy itt is. Természetesen megkapták a happy end-et. De jó lenne még gyereknek lenni. Szívesen olvastam volna még. A szereplők mind szerethetők.

>!
Borka_V_Szabó IP
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

(Lányom) „Hogyha lenne több része, akkor én azt is megvenném, és ezt mindenkinek el kellene olvasnia. Lehet, hogy spoiler a 169. oldalon, de attól még jó történet. És jó lenne, ha léteznének sárkányok meg az a varázstárgy, és akkor lehetne repülni a sárkányok hátán, meg lehetne szelídíteni őket.”

(Én) Végtelenül hálás vagyok Nórinak, hogy könyvet adhattam tőle a lányom kezébe. Mert ő leült és olvasott, és ezzel egy varázslatos és csodás világot ismert meg. Köszönöm! Az összes csillagot oda akarta adni, ha nem csak öt van. Én is ezt tenném. Ezt a könyvet minden gyereknek odaadnám. Igényes irodalmi tartalmában és grafikájában is (ez Pongrácz Editet dicséri). Izgalmas, kedves, kalandos és érzelmes, meg ami a legfontosabb:
kiskorúaknak teljesen jó a mondanivaló.

spoiler

3 hozzászólás
>!
Laktózmentes_Csillag P
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Ha ez a formátum jobban érdekel:
https://inlilysgoodbooks.blogspot.hu/2018/05/ertekeles-…

…és ha nem:

Azt hiszem, most vesztette hitelét, hogy nem sűrűn osztogatok öt csillagot. Úgy tűnik, egész eddigi olvasói pályafutásom legjobb évében járok, ugyanis egy újabb emlékezetes könyv értékelését hoztam, ezúttal egy meséét.
Igen, 17 éves vagyok és mesét olvasok. Mégis miért?
1. Én szeretem a vért meg a hulló embereket, igazán, de néha jó egy kis álomvilágba is bezárkózni.
2. Ez a mese nem ám a kiszámítható, herceg megmenti a királylányt típusú történet.
Nézzük is, hogy mit rejteget!

Cselekmény:
A szerző fantasztikusan válogatta össze és vegyítette a klasszikus mesei fordulatokat, miközben egy stabil lábakon álló történetet épített fel, ahol talán látod, mi fog történni, talán nem, de mindenképp visz magával, és nem válik unalmassá egy percig sem. Szeretjük a tőmondatokat. Amit még jobban szeretünk, az az események megfelelő időzítése és elnyújtása, amibe itt nemigen lehet belekötni.
A kaland izgalmas, a romantika szép (és pont eltalálta az ízlésem), a dráma átérezhető.
Tökéletesen kikapcsol a hétköznapokból, lélekemelő, olvasás után sokáig érezhető a hatása.

Karakterek:
Egy mese olyan hősökkel, akik regénybe illően kidolgozottak. Néhány tipikus szereplő felbukkan, de ennek van helye és szerepe, nem a fantázia hiányából fakad.
Nézzük is a nagy hármast:

Felix:
Nem is tudom, hányszor találkoztam olyan női karakterrel, aki nem túl maszkulin, de nem is a végletekig törékeny hölgy. Én maximálisan támogatom az aranyközéputat.
A megmentésre váró, kényes, naiv királylányok taszítóak, és meglehetősen negatív képet mutatnak a nőkről, míg a túl maszkulin, harcos típusnak is sikerült párszor elvetnie a sulykot, teljesen kifordítva a nőket magukból.
És akkor itt van Felix. Bátor, talpraesett, önálló. Fára mászik, karddal jár, és szép ruhákról, szerelemről álmodik. Ó, igen! Hajrá kard és szoknya!

Edmund:
Edmund egy egyszerű álmodozó, akiben ott rejlik a harcos hős, és aki igyekszik mindig a legjobb döntést hozni. Ehhez hol tartja magát a szabályokhoz és szokásokhoz, hol szembefordul velük. Kételkedik magában, de amikor elérkezik a tettek ideje, képes kétségeit félredobni. Igazság szerint a regényes álompasik tanulhatnának tőle. Részemről

Sir Marcus:
Azt hihetnénk elsőre, hogy nincs új a nap alatt a kívül maguknak való, belül mégis érzelmes hősök terén. Úgy érzem, van. Sir Marcus üdítően nem emlékeztetett senkire és semmilyen sablonra, mégis igaz rá a fenti jellemzés. Na, ez a valami!

Hangulat:
A mesei atmoszféra működik, emellett olyan hősi, lovagkori hangulat is átjárja, hogy szinte hallottam a muzsikus játékát olvasás közben. És persze a lant zenéjét.

Világépítés:
Tomcsik Nóra mesevilága alaposan kidolgozott, a sárkányok és sok más mítosz mellett földrajzilag is részletes, nem beszélve a különböző népek, szokások, történelem ismertetéséről. Mindezt izgalmasan, krónikásan tálalva. És még függelék is van.

Kedves fantasy-szerzők!
Így kell ezt. 200 oldalon belül is.
Greetings,
Egy A hercegnő és a sárkányok dala olvasó

Nyelvezet:
Erre nagyon kíváncsi voltam, ami az írónő könyveivel való ismerkedést illeti, és azt kell mondjam, ezzel vagyok az egyik leginkább elégedett. Magas színvonalú, szívből örülök, hogy a megcélzott korosztály ilyet is olvashat mai szleng és egyszerű tőmondatok kavalkádja mellett.

Tanulság:
Igazán nincs kimondva, de úgy hiszem, működik.

Borító:
Hogy ne csak a belbecsről szóljunk, a csomagolás is igen figyelemfelkeltőre és szépre sikeredett.
A „korongos” borítóhoz volt szerencsém (ezt láthattátok a bejegyzés elején), igazi szépség, az a néhány rajz a könyv lapjain ugyancsak.

Szóval, újabb üdítő öt csillag kortárs magyar könyvnek!
Ajánlom mindenkinek, aki szeretne izgalmas kalandot és romantikát átélni, elmerülni egy alaposan kidolgozott fantáziavilágban, pár ütős karaktert megismerni, vagy gyermeki lelkét egy jó mesével felébreszteni.

Ezek után Tomcsik Nóra kevésbé lélekemelő, első világháborús regénysorozatára még kíváncsibb lettem.

To be continued…

4 hozzászólás
>!
Blue_Nadine P
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Alapjáraton nagyon jól szórakoztam a könyv olvasása közben. Egy kicsit több leírást én is elviseltem volna, de maga a cselekmény, a karakterek és a világ tetszett. Jó kis mese, egy határozott, rátermett főhősnővel és egy kalandos úttal, ami a sárkányokhoz vezet.
Meglepődötten láttam, hogy ez egy sorozat, úgyhogy kifejezetten kíváncsi vagyok a következő részre.
A borító pedig remek munka – ahogy a belseje is a könyvnek, gondolok itt a függelékekre és az illusztrációkra, amik még inkább feldobják a történetet.

>!
DianaSoto I
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Meseregény. Ebben a szóban minden benne van. Gyerekeknek, fiataloknak és talán a gyerek lelkű felnőtteknek is kellemes kikapcsolódás.
Találtam benne egy-két ellentmondást, de ettől eltekintve teljes értékű könyv.
Nekem talán hiányoztak a leírások, és több szóismétlést is találtam, csak ezért vonok le csillagot.
A borítót külön kiemelném, nekem nagyon tetszik.
Gratulálok :)

>!
mgbrown I
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Magam is meglepődtem rajta – mivel nem vagyok már gyerek – de teljesen beszippantott, és csakhamar rá is jöttem, hogy ez nem egy kedves kis mese, hanem egy kifejezetten tanúságos történet idősebb gyerekeknek, úgy is mondhatnám, hogy ifjúsági könyv. A történet nagyon szerethető, és rövidsége ellenére is megállja a helyét; az írónő ilyen szűkös oldalszámok között is képes volt felépíteni egy fantasyvilágot, és még jellemfejlődést is tapasztalhatunk. Általában realisztikus vagyok, de most különösen jólesett a mesékre jellemző cukormázas happy end. A kedvenc karakterem Edmund volt, de belopta magát a szívembe Sir Marcus is. Nagyon szurkoltam neki, hogy kapja meg ő is a maga happy end-jét. Felicia is szeretető karakter, azt pedig egyenesen imádtam, hogy nem egy megmentésre váró hercegnőcske, mint általában a mesékben lenni szokott, hanem egy igazi kemény csaj, aki passzivitás helyett aktívan kiveszi a részét a harcból és a kalandokból. Az írónő egyébként is szeret erős női karakterekkel dolgozni, és hála az égnek, ez itt is megmutatkozott. Egy élvezhető, kedves és könnyen olvasható történethez volt szerencsém, ami nem csak fiataloknak, hanem felnőtteknek is szórakoztató olvasmányélmény lehet. Nem rég fejeztem be, de máris hiányoznak a karakterek, ami azt jelenti, hogy tényleg egy ügyesen megírt történettel és frappánsan megalkotott szereplőkkel volt alkalmam megismerkedni.

>!
Jucko84 P
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Nos, a sárkányok alapból a gyengéim, így nem kellett sok, hogy levegyen a lábamról a könyv. Bár koromból fakadóan egyértelműen nem vagyok a célközönsége, mivel a rövidsége miatt kissé talán elnagyoltnak tűnhet, de ettől függetlenül nagyon kellemes, olvasmányos történet, kedvelhető szereplőkkel. Az stílus viszont nagyon tetszett, kíváncsivá tett az írónő többi könyvére is.
Köszönöm, hogy olvashattam!


Népszerű idézetek

>!
Deziréé

– Ne árts magadnak azzal, hogy olyat szeretsz, aki nem lehet a tiéd!

>!
CsakSimánDorka P

– Egész életemben nem tehettem semmit, mert csak egy utcagyerek voltam. Most nem tehetek semmit, mert kötnek a törvények és a hagyományok.

83. oldal, A haramiák kardja

Kapcsolódó szócikkek: Felicia
>!
Laktózmentes_Csillag P

Jólestek neki az apród szavai, és az, hogy nem a piszkos tolvajt látja benne, hanem a lányt, aki a kopott ruhák alatt és a lelke mélyén valójában volt.

29. oldal

>!
Laktózmentes_Csillag P

– Milyen bátor nő volt – sóhajtott fel elálmodozva Felix. – És milyen szomorú az élete.

38. oldal

>!
mgbrown I

Felicia Edmund derekába kapaszkodva figyelte az eseményeket.

>!
mgbrown I

– Néhány katona elől hamar elsurranok, de két sárkány az eléggé félelmetes.

Kapcsolódó szócikkek: Felicia
>!
CsakSimánDorka P

A nagykirályok mindig szerették megmutatni, hogy ők az igazán hatalmasok.

26. oldal, Sir Marcus nagy fogása

Kapcsolódó szócikkek: Edmund

Hasonló könyvek címkék alapján

Cressida Cowell: Így lehetsz kalóz
Bombicz Judit: Csodák könyve
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Vivian French: A macerás medve
Jessica Ennis-Hill: A lidércek tanyája
J. M. Barrie: Pán Péter
Bódai-Soós Judit: Petya, Matyi és a duliánok
Ana Galán: A nagy próbatétel
Zágoni Olga: Kajtikó, a derék sárkányfiú
Both Gabi: Palipál, a csupaszív lovag