A ​hercegnő és a sárkányok dala (Beleanordi krónikák 1.) 48 csillagozás

Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Vajon meg lehet szelídíteni a sárkányokat?

Felix a leleményes, de álmodozó tolvajlány, Edmund a muzsikus apród és Sir Marcus a magának való lovag azt a feladatot kapják, hogy keressék fel a hosszú ideje szunnyadó sárkányokat, így mentve meg az öt király birodalmát Aerion, a Nagykirály zsarnokságától.

Az út hosszú a sárkányok lakta Tüzes-szirtig, melynek során Felix, Edmund és Sir Marcus megtanulják a barátság, a lovagiasság és bajtársiasság fontosságát is, hisz ezen erények nélkül sosem ismerhetnék meg a sárkányok titkát, és győzhetnék le a Nagykirályt.

Izgalmas, kalandos meseregény főként a 9-14 éves korosztály számára.

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Mogul, Budapest, 2021
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156170194 · Illusztrálta: Pongrácz Edit
>!
Magánkiadás, Tatabánya, 2017
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781565812314 · Illusztrálta: Pongrácz Edit
>!
Magánkiadás, Budapest, 2016
138 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781565812314 · Illusztrálta: Pongrácz Edit

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Edmund · Felicia


Kedvencelte 2

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

„Mindenki lehet szerelmes.”

Sokszor hangoztatom, hogy mennyire szeretem a mesék világát. Nagy rajongója vagyok a különleges lények történeteinek, hiszen jómagam is sok ilyen témájú könyvet vettem már kézbe. Felnőttként azt gondolhatnám, hogy már kinőttem ebből, de az én belső gyermeki énem tapsikol örömében, mikor egy-egy ilye regény kerül a kezembe. A mostani történet ugyan kicsit másabb a megszokottnál, mégis az egyik legősibb és legkedvesebb mitológiai lényről is szól. A sárkány rajongásom nem csak a könyvek nyújtotta történetek miatt adott, ráadásul biztos forrásból merítkezve tudom, hogy több rájuk jellemző vonással rendelkezem magam is. Hogy ez mennyire előny már más kérdés, de ennek a meseregénynek biztos gyöngyszemei.

Tomcsik Nóra nevével nem először találkozom és kissé szokatlan is ez a témaválasztása, hiszen eddig inkább a történelmi fikció körében tevékenykedett. A változások kora című sorozatát nagyon szerettem, így kíváncsi voltam, hogy ebben a világban hogyan is állja meg a helyét.

A hercegnő és a sárkányok dala című regény 2021–ben immáron harmadszori újrakiadását ünnepelhette, amely jelen esetben a Mogul Kiadó gondozásában kapott új külsőt. A borítót szemlélve egy színes sziluett látható, amely teljes mértékben megegyezik a belső tartalommal és remek hangulatfokozó olvasás előtt. Pongrácz Edit illusztrációi és borítóterve nagyon kellemessé teszi az izgalmakban gazdag történetet.

Nézzük is, hogy jelen esetben mivel is találkozhat az olvasó:

Adott egy birodalom, ahol nem a szokványos uralkodói trendek a jellemzőek. Beleanord földjét négy égtáj szerint osztották fel, ahol ennek következtében négy uralkodó család őrzi népeik felett a békét. De létezik egy ötödik ház is, a Nagykirály, kinek létezése oly különös minden tekintetben.

Felix egy tolvajlány, akinek a mindennapi élete az életben maradás és élelemszerzés körül forog, míg egyik nap egy különleges zenére lesz figyelmes. Kíváncsiságának engedve megismerkedik Edmund a muzsikus apróddal, aki hű szolgálója a híres Sir Marcus lovagnak. Ez a történet elsődlegesen e három karakter körül forog. Szerelem, intrika, kaland, ármány és két legendás sárkány már elég lehet ahhoz, hogy egy remek szórakozásban legyen részünk. Hogy mi köze van ehhez a Nagykirálynak? És eme három hős, hogyan is csiszolódik össze? Nos, erről igazán nem írhatok, de természetesen megtudhatod, ha kézbe veszed a könyvet.

Saját élményem kicsit felemásra sikeredett, ugyanis bár valóban kalandokban gazdag lett ez az utazás, és a kötet tartalmazza azon jegyeket, amiktől igazán izgalmassá válna egy mese, mégis többnyire kívülről figyeltem az eseményeket.

„– Egész életemben nem tehettem semmit, mert csak egy utcagyerek voltam. Most nem tehetek semmit, mert kötnek a törvények és a hagyományok.”

Bővebben a blogomon:
https://konyvelvono.blogspot.com/2021/11/tomcsik-nora-h…

>!
Mogul, Budapest, 2021
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156170194 · Illusztrálta: Pongrácz Edit
Deziréé>!
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Mostanában ismét rákaptam, hogy meséket olvasok és egy új kedvencet avattam, hála az írónőnek.
Gyerekként is imádtam a sárkányos meséket és úgy néz ki még mindig szeretem ezeket a történeteket. Az elején nem is gondoltam, hogy egy ilyen történet fog várni rám, de kellemes csalódást okozott. A sárkányok mellett imádom a lovagokról és uralkodókról szóló történeteket, tehát ez is csak erősíti, a pozitív értékelésem.
Nagyon aranyos kis történet. Örülök, hogy elolvastam, kellemes kikapcsolódást nyújtott.

4 hozzászólás
vikcs>!
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Örülök, hogy végre alkalmam nyílt olvasni az írónőtől, akinek a műveire már régóta fáj a fogam. Természetesen kihasználtam az írónő kedves ajánlatát és éltem a lehetőséggel, hogy a nehéz helyzet miatt most ingyenes e-könyveket biztosít olvasói számára.

Imádom a meséket a mai napig, gyerekkorom óta, mind nézve, mind olvasva. Ezáltal nagyon sokat tanulnak a gyerekek és még felnőtt fejjel is képes kikapcsolni és tanítani minket. Ezt a történetet pedig szívesen adnám a gyerekek kezébe, hiszen kellően izgalmas és fordulatos, amelyet a kicsik-nagyok egyaránt élvezhetnek.

Kaptunk egy kedves kis párt, akikért lehet szorítani, kaptunk misztikus lényeket, akikre mindenki kíváncsi és kaptunk egy történetet, ami eszméletlen aranyos volt. Néhol picit nagyokat ugrottunk és néhol elkélt volna picivel több leírás, de ez egy gyerekkönyv inkább, úgyhogy ne legyünk telhetetlenek ugyebár. :)

Alig várom, hogy újabb történetet olvashassak Nórától! :)

kratas P>!
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Nagyon bájos mese, szerethető szereplőkkel és izgalmas helyszínnel, amiből remélem többet is megismerhetek majd a következő részben.
A kedvencem Edmund lett, mert igazán jó, de persze Felicia is tüneményes, bár nála nem látom a fejlődést úgy, mint Edmundnál.

CsakSimánDorka>!
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Nagyon élveztem, örültem neki, hogy részese lehettem ennek a történetnek. Jó volt egy kicsit olyan könyvet olvasni, ami kikapcsolt és nem kellett azon gondolkozni, hogy most miért tette, amit tett az illető. A legjobban pedig azt szerettem az egészben, hogy volt hozzá térkép, és még a történetben megjelenő címerek is benne vannak a könyvben rajzzal együtt.

Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2017/08/tomcsik-nora…

Habók P>!
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Minimalista mese kezdő olvasóknak. Van benne sárkány, szerelem, ármánykodó király, megtalált leány, győzedelmes legkisebb ember. Kevés kaland, kevés szóval, egyszerű mondatokkal. Mindenből elég ahhoz, hogy megkedveltessék az olvasást, és nem elég ahhoz, hogy letegyék a könyvet, mert fárasztó. Azért a folytatás lehetne kicsit kevésbé egyszerű is…

josageszter P>!
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Aranyos kis történet. Nagy dolgokat nem vártam, hiszen ez „csak” egy mese. Meg van benne minden, ami egy klasszikus mesében van, semmi nincs túlbonyolítva. Tisztán látható ki a jó, ki a rossz, mit kell tenni azért, hogy boldog legyen mindenki. Tetszett a királyság is, kíváncsi lennék a többi részre is :) szerintem egyre jobban lennének.

Viktória_Erdei P>!
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Ez a történet nagyon hasonlít Merlin kalandjai című sorozatra, amit nagyon szerettem. A sorozatban, ahogy itt is egy királyi vér és egy apród esett szerelembe. Már a filmben is szurkoltam nekik, ahogy itt is. Természetesen megkapták a happy end-et. De jó lenne még gyereknek lenni. Szívesen olvastam volna még. A szereplők mind szerethetők.

AranyCsillag>!
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Oké, 4,75 pontot adtam neki januárban, de most visszagondolva lehet fejjebb kerekítem :D
Már nem is emlékszem hogyan találtam rá a könyvre, talán a sárkány vagy meseregény címkére kerestem rá? Nem tudom, de aztán láttam, hogy nem nagyon lehet beszerezni, így megejtettem első vásárlásomat (az e-könyveket nem számítva) a shop.konyvmogul oldalán :D Aztán valahogy eljutottam a Flórián térre és kisebb eltévedések után meg is kaptam a könyvet, amit szinte azonnal elkezdtem olvasni. :)
Bevallom, hogy az első benyomás nem volt túl jó, ugyanis az első pár oldalon szinte minden egyes sor elválasztással végződött. Nem tudom, hogy így jöttek ki a szavak, vagy tördelés miatt, de bántotta a szememet. Megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy nem lesz ez annyira jó…
Aztán valahogy elmúlt ez a dolog, vagy csak nem figyeltem már rá és teljesen beszippantott a világ és úgy izgultam, mint egy kisiskolás :D (Zárójelben megjegyzem, hogy 25 éves vagyok :D) Annyira, de annyira jó volt! ^^
A végén azt hittem, hogy az utcai bajtársakról már meg is feledkezett a mi Félixünk, de szerencsére nem. Mindenkiről megtudtam mindent és tökéletes lezárást kaptam! ^^ Egyszerűen imádom, ha egy történet végét nem rontják el! :D Azért a végén a kis beleolvasó a következő részbe felkeltette a figyelmemet, de nem függővéges, úgyhogy tudok még várni. :)
Egyetlen pici dolog (az elválasztásos-megfigyelésemen kívül), hogy valahogy a rajzok stílusa nekem nem passzolt annyira a történethez, de lehet csak azért, mert a képzeletemben minden máshogyan volt. :) Egyébként maga a képek ötletéért hatalmas plusz pont, csak valahogy a stílust nem éreztem magaménak.

Befejezésül már csak egyetlen dolgot nem értek – miért nem ismerik és olvassák ezt többen? De komolyan! Sokkal átlagosabb tucat-történetek keringenek mindenhol, hogy gyerekeknek ez meg az való, meg mennyire szereti ezt meg azt a történetet. De most komolyan – mese, sárkány, lovag, hercegnő, kaland, szuper befejezés!!!!! Hahó! :D Azt hiszem hirdetni fogom az igét és erősen gondolkodom azon az 5 csillagon (lehet újraolvasom majd, ha megjelenik az új kiadásban, aztán egyből a második részt is :D).

PTJulia P>!
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala

Engem kicsit Narniára emlékeztet ez a sorozat, mind a hangulata, mind a szereplők, mind a szándék, de még a formátum is. Persze abszolút távol áll tőle, hiszen nincs másik világ, és az Aslan-vonal is teljesen hiányzik. De akkor is kedves, izgalmas, szerethető meseregények, a 2. rész talán kiforrottabb mint az első – az elsőben van pár zavaros tényező.
Mindkettőben bántó viszont a sok elírás, botlás, egy szerkesztő igazán átnézhette volna, főleg, hogy az első rész 3.kiadását olvastam…


Népszerű idézetek

Deziréé>!

– Ne árts magadnak azzal, hogy olyat szeretsz, aki nem lehet a tiéd!

CsakSimánDorka>!

– Egész életemben nem tehettem semmit, mert csak egy utcagyerek voltam. Most nem tehetek semmit, mert kötnek a törvények és a hagyományok.

83. oldal, A haramiák kardja

Kapcsolódó szócikkek: Felicia
Laktózmentes_Csillag P>!

Jólestek neki az apród szavai, és az, hogy nem a piszkos tolvajt látja benne, hanem a lányt, aki a kopott ruhák alatt és a lelke mélyén valójában volt.

29. oldal

Laktózmentes_Csillag P>!

– Milyen bátor nő volt – sóhajtott fel elálmodozva Felix. – És milyen szomorú az élete.

38. oldal

mgbrown I>!

Felicia Edmund derekába kapaszkodva figyelte az eseményeket.

mgbrown I>!

– Néhány katona elől hamar elsurranok, de két sárkány az eléggé félelmetes.

Kapcsolódó szócikkek: Felicia
CsakSimánDorka>!

A nagykirályok mindig szerették megmutatni, hogy ők az igazán hatalmasok.

26. oldal, Sir Marcus nagy fogása

Kapcsolódó szócikkek: Edmund

A sorozat következő kötete

Beleanordi krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dér Adrienn: Hősteki és az eltűnt holdtehén
Berg Judit: Rumini és az elsüllyedt világ
Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Geronimo Stilton: A szeretet ereje
Mickey Long: Kócos és a szivárvány
Tea Stilton: A sivatag hercegnője
Somfai Anna: Barátságháló
Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
J. K. Rowling: Az Ickabog