Angyalok ​pokla 1 csillagozás

Tom Sweterlitsch: Angyalok pokla

A ​közeli jövő technológiailag sokkal fejlettebb Amerikájában járunk. Tíz évvel ezelőtt egy atomrobbanást követően Pittsburgh a hamu martalékává vált, a túlélők és az ország többi része pedig egy zord disztópiába menekült, ahol a média és különböző virtuális kiterjesztései befolyásolnak mindenkit, a társadalmat körbelengi a pornográf tartalom és a szexipar, a bűnözők kivégzését pedig élőben lehet nézni bárhonnan.
Dominic Blaxton a pittsburghi katasztrófa egyik túlélője, a tragédia során azonban elvesztette a feleségét, aki születendő lányukkal volt terhes. Jelenleg biztosítási kárigényeket mér fel egy magáncégnek: gyilkossági ügyekhez köthető holttesteket keres az Archívumban, a város épületeinek, parkjainak és látványosságainak interaktív rekonstrukciójában, ahol a valaha élt lakosok szimulációi is megtalálhatók. Dominic a virtuális térben történő nyomozás mellett újra és újra átéli a feleségével közös utolsó emlékeit is, a veszteség folyamatos érzete pedig komoly alkohol-… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
384 oldal · ISBN: 9789634196907 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2019
384 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634196891 · Fordította: Farkas Veronika

Most olvassa 4

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 159

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
NewL P
Tom Sweterlitsch: Angyalok pokla

Talán ezt a könyvét még jobban is szerettem, mint a Tom Sweterlitsch: Letűnt világok -t.
Itt is a világ felépítése korrekt, bár a beültetésekről olvastam volna többet is. Okoscímkék, állandó reklámok, online társadalom. Ez valahol elborzasztott (mert én még facebook felhasználó sem vagyok, annyira nem az interneten akarom élni az életemet), de a mostani informatikai fejlesztések, nagyon efelé a világ felé tendálnak. És ebben az érdekes világban a főhős belekerül egy olyan esemény folyamba és nyomozásba, amibe esze ágába sem volt belecsöppenni, és bár az Archívumban jól tud kutakodni, azért nem igazán nyomozó. Az író megint sikeresen alkotott egy főhőst, akit ugyan nem tudtam igazán megszeretni (olyan szerencsétlen), de a szimpátiámat és a részvétemet elnyerte, ezért végig izgatottan olvastam a történteket. Ajánlom.
A borító meg egyszerűen csodálatosan szép.

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mur Lafferty: Hat ébredés
Karin Slaughter: Az eltűnt lány
Anthony O'Neill: A sötét oldal
Blake Crouch: Hamis emlékek
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Jeffery Deaver: Ablak a halálra
Karin Slaughter: Hitetlen
Blake Crouch: A pokol kapujában
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Sandra Brown: A csapda