The ​Farm 2 csillagozás

Tom Rob Smith: The Farm Tom Rob Smith: The Farm

Until ​the moment he received a frantic call from his father, Daniel believed his parents were headed into a peaceful, well-deserved retirement. They had sold their home and business in London, and said „farewell to England” with a cheerful party where all their friends had gathered to wish them well on their great adventure: setting off to begin life anew on a remote, bucolic farm in rural Sweden.

But with that phone call, everything changes. Your mother's not well, his father tells him. She's been imagining things – terrible, terrible things. She's had a psychotic breakdown, and has been committed to a mental hospital.

Daniel prepares to rush to Sweden, on the first available flight the next day. Before he can board the plane, his father contacts him again with even more frightening news: his mother has been released from the hospital, and he doesn't know where she is.

Then, he hears from his mother:

I'm sure your father has spoken to you.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Simon & Schuster, New York, 2014
400 oldal · ISBN: 9781471110672

Kiemelt értékelések

Kun_Csilla I>!
Tom Rob Smith: The Farm

A 44. gyermek után nagyon kíváncsi voltam a szerzőnek erre a könyvére. Nem csalódtam. Tom Rob Smith-nek olyan a stílusa, hogy hiába nem történik semmi száz oldalon keresztül, mégis odaszögez a lapokhoz és nem tudod letenni.
Az elején meg voltam győződve róla, hogy Tilde összeesküvés-elmélete igaz, hiszen csak nem szól egy egész könyv arról, hogy a nő egyszerűen őrült és képzelődik. Aztán volt egy pont, ahol átfordult a dolog, és meg voltam győződve róla, hogy mégiscsak megőrült. Kíváncsi voltam, hogy fog ebből kimászni a szerző, mert mindkét befejezést gyengének éreztem volna, a függő „döntse el az olvasó, mi az igazság”-befejezést pedig olcsónak. Nos, Smith-nek sikerült úgy lezárnia, hogy minden értelmet kapott, és mégsem egyszerű, nem kiszámítható, nem okoz csalódást.
Nem egy hagyományos krimi, számomra egy idő után már nem az volt a kérdés, hogy történt-e valami bűneset Svédországban. Végtelen szomorúság lengi körbe az egész könyvet. Nem igazán szerettem Tildét, de mélyen együttéreztem vele. Egész addigi élete darabokra hullott. Mindegy, hogy képzelődik, megőrült, és azért; vagy azért, mert a férje, akivel leélt egy életet, valóban részese egy ördögi bűnszervezetnek, és most őellene fordul. Így is, úgy is látható volt, hogy már nincs visszaút. Talán nem olyan mély könyv, mint amilyen érzésem szerint szeretne lenni, de a hangulata nyomot hagy az emberen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Pinborough: 13 Minutes
Paula Hawkins: The Girl on the Train
Dennis Lehane: Shutter Island
Alice Feeney: Sometimes I Lie
J. P. Delaney: The Girl Before
Kathryn Croft: The Girl You Lost
Paula Hawkins: Into the Water
Angela Marsons: Evil Games
B. A. Paris: Behind Closed Doors
A. J. Finn: The Woman in the Window