Utolsó ​parancs (Jack Ryan-univerzum 9.) 21 csillagozás

Tom Clancy: Utolsó parancs

Ryan ​épp csak elfogadta az alelnöki kinevezését, és máris egy nagyhatalom súlya nehezedik a vállára. Hogy lehet egy kormányt irányítani, ha nincs is? Ryanre megszámlálhatatlanul sok feladat és kihívás vár. Meg kell nyugtatnia egy riadt és gyászoló nemzetet, el kell oszlatnia a világ vezető hatalmainak kételyeit, villámgyorsasággal ki kell derítenie a tragédia okát, majd le kell bonyolítani egy állami temetést, s mindeközben a lehető legrövidebb időn belül próbálja meg újraszervezni a kabinetet és a kongresszust. Ez még nem minden. Száz meg száz fürkésző tekintet figyeli minden lépését, s a legtöbb közülük nem a legjobb szándékkal. Pekingben, Teheránban és a világ számos más fővárosában, beleértve Washingtont, nem eggyen, nem ketten – ki ilyen, ki olyan okokból – várnak arra, hogy újabb óriási csapást mérjenek az Egyesült Államokra. Hamarosan mozgósítják erőiket, s olyan krízishelyzetet teremtenek, amilyet Jack Ryan elképzelni sem tudott. Tom Clancy már jó néhány remekművel… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Aquila, Debrecen, 2000
1032 oldal · ISBN: 9636791287 · Fordította: Kőrös László

Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Balázs_Erőss >!
Tom Clancy: Utolsó parancs

Hogyan lehetne újjáépíteni egy teljes országot? Úgy, hogy ténylegesen a jobbító szándék vezérel, és nem tudnak beleavatkozni a klikkek, a titkos társaságok, és úgy általában bárki, akinek a jelenlegi helyzet előnyös? Semmi extra, csak egy tollvonással tüntesd el a teljes államvezetést, és tégy a helyükre egy magabiztos, erős igazságérzettel megáldott, kemény akaratú embert, aki tisztában van vele, mihez ért, és mihez nem.
Elképesztően jó politikai thriller, arról, hogyan lehetne (borzalmas áron, ezt nem vitatom) 'újraindítani' egy gazdaságot és egy katasztrófa szélén álló országot.
Nagy kedvenc!

coleman>!
Tom Clancy: Utolsó parancs

Mivel összefügg az előzménnyel (Elnöki játszma), az után érdemesebb elolvasni. Együtt majdnem 2000 oldal.de ami benne van, az nem semmi.Ami egy politikai-thrillerbe belefér,azt meg is találjuk benne.Óriási!

dusi>!
Tom Clancy: Utolsó parancs

A könyv magában elég nehezen olvasható mivel az író rögtön a közepébe vág és feltételezi, hogy olvastuk az összes előző kötetet, mert rengeteg szereplőt mozgat akik közül maximum 3-at ha bemutat, a többit pedig úgy kezeli mintha már rég ismernénk.
Azonban ennek ellenére engem így is magával ragadott, rengeteg szál ás szereplő mozog, mintha egy valódi és élő világot láthatnánk.
Végig érezhető, hogy az író biztos talajon mozog, vagy legalábbis velem sikerült ezt elhitetnie. Remek kis könyv a maga ezer oldalával


Népszerű idézetek

zoli211>!

– Fenség, minek nevezné azt, amikor egy magas rangú személy az ember szemébe hazudik?
– Diplomáciának.

zozo70bus>!

– Egyvalamit meg kell tanulnia, uram. A Pentagonban kétféle tiszt szolgál: operátor és bürökrata. De Marco admirális több mint a fél pályafutását itt töltötte. Mancuso és Seaton operátorok, és mindent megtesznek, hogy be se kelljen tenniük ide a lábukat. De arra, amit mondanak, hétszentség, hogy érdemes odafigyelni.
– De maga sem bürökrata, igaz?
– Inkább zongoráznék egy kuplerájban, uram, az sokkal tisztességesebb meló.

474. oldal

zozo70bus>!

A vírusos betegségek megelőzhetők oltásokkal, de ha a páciens már megkapta a fertőzést, vagy az immunrendszere győz, vagy a vírus. Betegágya mellett ott lehetnek akár a legjobb orvosok is, de ők is csak állhatnak és figyelhetnek.

303. oldal

zozo70bus>!

A felügyelő egy négykerék-meghajtású kisteherautóval érkezett meg a Fehér Házba – mint Price megállapította cowboycsizmában! –, és körülbelül annyira szerette a publicitást, mint kecske a kést.

122. oldal

xeral>!

„Nem volt olcsó mulatság, de megérte, mert az idő volt a legnagyobb értek, hiszen az ember csak bizonyos mennyiséggel – egy életnyivel- rendelkezett belőle magát a pontos mennyiséget viszont nem ismerte.”

237. oldal


A sorozat következő kötete

Jack Ryan-univerzum sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Frei Tamás: Bábel
Robert Ludlum: A Fantom
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Robert Ludlum: Holcroft küldetése I-II.
Stephenie Meyer: A Vegyész
Andrew Gross: Egy kém Auschwitzban
Stieg Larsson: A kártyavár összedől
Alistair MacLean: Kémek a Sasfészekben
Daniel Silva: A Moszad ügynöke és az oligarcha