The ​Hunt For Red October (Jack Ryan 4.) 3 csillagozás

Tom Clancy: The Hunt For Red October

Somewhere under the Atlantic, a Soviet submarine commander has just made a fateful decision: the Red October is heading west. The Americans want her. The Russians want her back. And the most incredible chase in history is on.

>!
HarperCollins, London, 1993
544 oldal · ISBN: 9780006172765

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Aerandir
Tom Clancy: The Hunt For Red October

Ta-da-dadada-da, da-dadada-daaa* Juhú! Ebben aztán volt minden, ami a kalandregénymániás szívemet megdobogtatja. Tengeralattjárók, kémkedés, lopakodás, cserkészés, kettős ügynökök, tengeralattjárók, hősies katonák, fiatal zsenik, kiöregedett-de-még-mindig-jó-vagyok-valamire-zsenik, tengeralattjárók, „lőjünk vagy ne lőjünk” problémák. Ja és tengeralattjárók.
Sikerült egy kis időre visszahozni a 12 éves körüli énemet, amikor hihetetlen sebességgel fogyasztottam a Winnetoukat, Dékány András, Dumas és Verne könyveit. Ha akkor olvastam volna, biztos, hogy nagyon előkelő helyet kapott volna a kedvenc könyveim között. Most azért annyira nem varázsolt el, de így is nagyon kellemes olvasmány volt.
Néha egy kicsit simábban mentek a dolgok, és egyszerűbben megoldódott minden, mint amennyire én optimista lennék, illetve az amerikai felsőbbrendűségi érzését sem sikerült mindenhol levetkőznie az írónak, ezzel együtt határozottan az intelligens kalandregény csoportba sorolnám. Ez nálam azt jelenti, hogy nem az a cél, hogy mindenkit lőjünk le, van elgondolkoztató háttere, nem fekete-fehér, mindkét (vagy három vagy négy vagy akármennyi) oldalt meg lehet érteni. Vagyis mélyebb a konfliktus annál, hogy egy főgonosz el akarja pusztítani a világot, csak úgy mermérne. Ez pedig itt nagyon is így volt, tehát minden okom megvan arra, hogy elégedett legyek vele.

*Aki ebből nem ismeri fel Das Boot zenéjét, azon nem tudok segíteni. :D


A sorozat következő kötete

Jack Ryan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Ludlum: The Holcroft Covenant
Olen Steinhauer: The Tourist
James H. Cobb: The Arctic Event
Alan Furst: The Spies of Warsaw
Kristin Cashore: Graceling
Brent Weeks: Beyond the Shadows
Mark Lawrence: Prince of Thorns
Kevin Hearne: Hounded
Clive Cussler: The Mediterranean Caper
Kevin Costner – Jon Baird: A Passage to Shambhala