Kapd ​el, ha tudod 17 csillagozás

Tom Bale: Kapd el, ha tudod

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mit nem tennél meg a családodért?

Az éjszaka közepén Alice és Harry French a legkegyetlenebb lidércálomra ébred.
Álarcos férfiakat találnak a hálószobájukban, akik a néhány hónapos lányuk életét fenyegetik.
Ez nem félresikerült rablás. A brutális behatolók pontosan tudják, kit keresnek: egy Edward Renshaw nevű férfit.
És ölni is hajlandók, hogy eljussanak hozzá.
Az ifjú szülők hamarosan ráébrednek, hogy a rémálom csak most veszi kezdetét.
Véletlen személycseréről van szó? Ki ez a Renshaw, és mit rejteget?
Egyvalami biztos: máris túl sokat tudnak.
Alice és Harry egymástól elsodródva menekül és harcol, miközben a támadóik egyre közelebb jutnak hozzájuk. Csak egyetlen megoldás marad, hiszen az életük a tét.

Eredeti mű: Tom Bale: See How They Run

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155676413 · Fordította: Tóth Attila
>!
Művelt Nép, Budapest, 2018
542 oldal · ISBN: 9786155676420 · Fordította: Tóth Attila

Most olvassa 3

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 67


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Tom Bale: Kapd el, ha tudod

Ajánló:

Te mit tennél, ha egy éjszaka betoppanna két vadidegen maszkban, és életveszélyesen megfenyegetnék a pár hetes kisbabádat? Mit tennél, ha olyat akarnának tőled, ami soha nem is volt nálad? Kiben bízhatsz?

Ebben a könyvben egy olyan történetben találjuk magunkat, ahol a párunkat testileg megbecstelenítik, a gyermekünket életveszélyesen megfenyegetik, az életünket tönkretehetik. A tény, hogy az egész betörés tévedés is lehet, hogy azok az emberek akik éjnek évadján betörnek, és egy olyan embert keresnek akiről soha nem is hallottunk, az már rémisztő. De mi van akkor, ha az egész szándékos félrevezetés? Egy embert keresnek, és egy csomagot, akiről és amiről semmit nem tudni.

Bővebb ajánló a honlapon:
https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/02/20/tom-…

A könyv 16% kedvezménnyel elérhető a BOOK24 online könyváruházban!

https://goo.gl/PKXiMM

>!
mate55 P
Tom Bale: Kapd el, ha tudod

Mit számít a magánélet szentsége, ha egyeseknek kedve szottyan bármikor beleférkőzni. Ez olyan jól kezdődött. Feszült volt, megragadó, érdekes. Aztán mélyen elkapta a hülyeséget. Szó szerint elvesztette a cselekményt. A rutinmunka átcsapott macska-egér harcba – ez a lehető leggyengébb hasonlat. Úgy éreztem magam, mintha futópadon lennék. A vége felé pedig egyszerűen unalmas lett. Elfáradtam a babától. Eladható-eladott árucikk lett. Lassan kezdem megszokni… A valóság néha olyan, mint egy ügyefogyott bokszoló, akit folyamatosan püföl a szurkolók kedvence, de az utolsó menetben sportolónk mégis „talál” egy ütést, amelytől a favorit padlót fog. Éppen ez történt Tom Bale – vel is. Ezáltal: a kötet végére a csinos építmény úgy dűl össze, mint Stieg Larsson kártyavára. Sablonos, kiszámítható iparos munka. Nincs benne semmi, ami kiemelné a több ezer tucat krimi közül. Egyszer elolvasod, elfelejted, és pár évvel később csak úgy jut eszedbe, hogy az a könyv, tudod, amelyik semmiben sem különbözik a többitől, és arról szólt, hogy „kapd el, ha tudod”. Kár érte.

>!
agi452
Tom Bale: Kapd el, ha tudod

Először egy javaslat: terhesek, babaprojektben lévők, kisbabás anyák ne ebben az időszakban olvassák el a könyvet!
Sokkoló jelenettel indul a történet: egy fiatal házaspár, 8 hetes kisbabával arra ébred, hogy idegenek hatoltak be a lakásukba. Ez olvasva már önmagában is sokkoló gondolat, de a könyv lapjain keresztül is szinte érezni a sűrű félelmet, ami a szülőket áthatja, nem a saját, hanem kisbabájuk életét féltve. A feszültség egészen a könyv utolsó lapjaiig velünk marad. Sodró lendületű, feszes tempójú thriller, amiben az olvasó folyamatosan bizonytalan egy kicsit, a főhősök vajon kiben bízhatnak, és kiben nem kellene. Elgondolkodtató, egy a családját védő ember erkölcsi normája, értékítélete hova alakul, ha a szeretteit veszély fenyegeti. Harry és Alice mindketten nagyon erős karakterek, akiket mindenek felett mozgat az, hogy kisbabájuk akár saját életük árán is túlélje ezt a rémálmot. Letehetetlen!

>!
Alexandra_Tóth P
Tom Bale: Kapd el, ha tudod

Ez a könyv több szempontból is hátrányokkal indult.. Igazán nem akartam szeretni.. Kicsit olyan zabigyerek jelleget öltött fel, de mégis megszerettem..

Kezdjük ott, hogy egy hatalmas olvasási válságon vagyok túl, egyszerűen semmi nem köt le mostanában, viszont ennek a könyvnek köszönhetően sikerült kilábalnom ebből a kicsit sem kellemes helyzetből :/

A másik dolog pedig az, hogy ezzel az Ulpius koppincs kiadóval nem igazán vagyok nagy barátságban és nagyon sok negatív regény áll már a hátam mögött tőlük:/

..De! és itt jöjjön a sok pozitívum. Egy nagyon jó kis regényt sikerült lefordítaniuk, márcsak a külföldi értékeléseket olvasva is észrevehető :)

Az elején kicsit durva volt a lakásban zajló esemény, de később elkezdtek kibontakozni a cselekmény szerteágazó fonalai.. melyek itt-ott a történet folyásával találkoztak, hol szétválnak, hol összegubancolódnak, de a végkifejlet abszolút tetszetős :D

Jó kis sztori, kicsit maffiás, gyerekkereskedelem, prostitúció, gyilkosság, erőszak.. ez mind-mind szerepel benne.

Nekem az utolsó fejezet még hagyott maga után kiskaput, ezért is kap csak 4 csillagot, de ajánlom mindenkinek, aki szereti a jó krimiket :)

>!
Deersandowls
Tom Bale: Kapd el, ha tudod

Nem igazán krimi, nem igazán nyomozós, nem igazán rejtélyes, mégis nagyon tetszett, bár nem erre számítottam. Keverve van benne szinte minden, ami egy jó krimi alappillére, talán kicsit a család témája felé elbillent a mérleg.

>!
Ági_Homonnai
Tom Bale: Kapd el, ha tudod

Kettős érzések vannak bennem, és nem tudom miért. Viszonylag hamar elolvastam mert mostanság nehezen alszok a meleg miatt, így volt, hogy még hajnali egykor is Harryvel és Aliceval izgultam. A nem tetszem érzést valszeg az váltotta ki hogy nagyon elhúzta az író mikor ezt akár 300 oldallal kevesebb rizsával is megoldhatta volna. Tőlem csak ezért kap kevesebb csillagot. Bár ha nem rizsázik nem teszem le :D Tetszett a sztori a maffia, a belegondolás, hogy bár nem itthon de amerikában akár egy család bele eshet ebbe csak mert rossz címet adott meg az üldözött.

>!
Zsuzsa_Szalainé_Simon
Tom Bale: Kapd el, ha tudod

Nagyon jó könyv, végig a hatása alatt voltam. Letehetetlen.

>!
My_favorite_books P
Tom Bale: Kapd el, ha tudod

Hát, elég nehezen kezdtem ezzel a könyvel, egy 8 hetes baba ilyen veszélynek kitéve? Biztos hogy el akarom ezt én olvasni? Még az elején úgy voltam vele, ezt inkább félbe hagyom, de a kiváncsiságom gyözött. Nem bántam meg, hogy elolvastam, a könyv az elsö oldaltól az utolsó oldalig izgalmas volt, szinte követelte, hogy olvassam tovább. Alapjában véve nem volt rossz, tetszett, egyszer olvasható könyv.


Népszerű idézetek

>!
mate55 P

Most éjszakánként minden zajra felriadt.

(első mondat)

>!
agi452

– Végtére is, mind azt hisszük el, amit el akarunk hinni. Úgy alakítjuk az igazságot, hogy megfeleljen az igényeinknek, mert egyébként túl nehéz lenne elviselni az életet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mario Puzo: A Keresztapa
Réti László: Budapest Boulevard
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Don Winslow: Az egység
Gregg Hurwitz: Kíméletlen
Brenda Joyce: Halálos ölelés
Réti László: Kaméleon
Angela Marsons: Egy élet ára
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Greg Iles: Csontfa