Discovery ​Expressz 1 csillagozás

Tom Adams – Emily Hawkins: Discovery Expressz

Készen állsz? Lélegzetelállító utazásra indulunk, az úti cél nem más, mint a talányos múlt… Segíts a Discovery Expressz személyzetének kibogozni a rejtélyt, hogy előkerüljön az elveszett professzor! Életed nagy kalandja vár. Teljes gőzzel előre!
Hajtogasd ki a füleket, járj a nagy feltalálók nyomdokában! Utazz a világ körül és történelmi korokon át vonattal, kocsival, tengeralattjáróval, hőlégballonnal, elképesztő úszó és repülő szerkezetekkel! Elő a jeggyel, beszállás!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Babilon, 2018
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632944890

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Caledonia_Valley P
Tom Adams – Emily Hawkins: Discovery Expressz

A kötet rengeteg érdekes információt tartalmaz, amit nem száraz tényként, hanem érdekesen és humorosan közöl az író, folyamatosan fenntartva ezzel a figyelmet.
Az elrejtett nyomokban megismerkedhetünk a morze ABC-vel, különféle titkosírásokkal, és jópofa verseket is olvashatunk. Pendleton professzor után nyomozva pedig mi magunk is a történet részesévé válunk, ami egy külön pluszt adni a könyvnek.

A könyvet ajánlom mindenkinek, akit érdekel a történelem, a hajózás, a vonatok, és az a hosszú folyamat, ahogyan eljutottunk a mai, modern közlekedési eszközökig. Ajánlom továbbá mindazoknak, akik szeretik a szemet gyönyörködtető illusztrációkat, szeretik a kalandot és szeretnének egy igazán egyedi kötetet a kezükben tartani! ;)

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2018/09/tom-adams-emily-h…


Népszerű idézetek

>!
Caledonia_Valley P

A Discovery Expressz nem hétköznapi vonat. Míg alagutak rejtekében és hidakon büszkén pöfékelve átkalauzol a tájon, visszarepít az időben! Oda visz, ahová csak szeretnéd: a reneszánsz Firenze szűk sikátoraiba, vagy éppen az első gőzhajók korába, a Mississippi partjára.

>!
Caledonia_Valley P

Az automobil Karl Benz nevéhez fűződik, ahogyan az első autóbaleset is: rögtön a bemutató alkalmával falnak ütközött járművével.

>!
Caledonia_Valley P

John Joseph Merlin 1760-ban egy londoni bálon csatolta fel először találmányát, a görkorcsolyát. A bemutató emlékezetesre sikeredett: hegedülés közben nekiment egy tükörnek.

>!
Caledonia_Valley P

Karl Benz német mérnök 1885 decemberében elkészítette az első benzinmotoros automobil tervrajzát.
Csakhogy Karl nem volt valami jó a találmányai reklámozásában, inkább egyedül farigcsált a műhelyében. A felesége, Bertha lépett helyette akcióba. Egy reggel a két fiával elkötötték Karl egyik autóját, és elindultak az édesanyja 100 km-re lévő házához. Berthának minden leleményére szüksége volt a célba éréshez, benzinkutak híján egy patikában tankolt fel lakkbenzinből, és amikor a kocsi lerobbant, a hajtűjével szerelte meg.

>!
Caledonia_Valley P

Megérkeztünk a hatalmas Mississippi folyóhoz, New Orleansba! Nagy nap ez a mai – mire leszáll az este, és tücsökciripeléssel, jázminillattal telik meg a levegő, befut a városba az első gőzhajó.


Hasonló könyvek címkék alapján

Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika
Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?
Tóth Szandra: Kukac Marci és az erdő titkai
Julia Boehme: A nagy Bori-könyv
Béatrice Égémar: Mi leszel, ha nagy leszel? – Állatorvos
Günter Wongel: Cikkcakk lapozó – Állatok
Tóth Szandra: Kukac Marci és barátai
Hekli Éva: Játékos foglalkoztató ovisoknak
Cselenyák Imre: Az aranyhajú kisfiú álma
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul