Égi ​zene 2 csillagozás

Az Angster-orgonák titka
Tolvaly Ferenc: Égi zene

Tolvaly ​Ferenc író, filmrendező 1957-ben született Marosvásárhelyen. Családjával tizenhét évesen hagyta el Erdélyt. Németországban végezte tanulmányait a Friedrich Alexander Egyetemen, illetve a Müncheni Filmfőiskolán. Filmrendezőként, forgatókönyvíróként és producerként dolgozott, a rendszerváltozás után tért vissza Magyarországra. Szerepet vállalt a hazai reklám- és médiaiparban. Üzleti tevékenysége mellett folyamatosan ír.

A Zsolnay-kód szerzője ezúttal Pécs másik nevezetes dinasztiájának, az orgonaépítő Angstereknek állít emléket.
Angster József, az ükapa (1834-1918) Európa legjobb műhelyeiben tanulta a szakmát. Mesterlevelét Párizsban szerezte a Notre-Dame orgonájának tekintélyes építőjénél. Hazatérve Pécsett telepedett le, műhelyt alapított, melyben nyolc évtized alatt körülbelül ezerháromszáz orgona és háromezer hatszáz harmónium készült: három orgonaépítő generáció munkája. Angster József rövid idő alatt Európa egyik legkeresettebb szakemberévé lett –… (tovább)

>!
Európa, Budapest, 2017
480 oldal · ISBN: 9789634058137

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
akire MP
Tolvaly Ferenc: Égi zene

Tolvaly Ferenc: Égi zene Az Angster-orgonák titka

Sajnos ez csak egy újabb kihagyott ziccer. Tolvaly Ferenc a filmes világból érkezve tehetséggel leli meg a szélesvászonra nagyregényekbe kívánkozó életrajzi történeteket, de irodalmi újrateremtő ereje, nyelvezete nem elégséges azok élővé/átélhetővé varázslására. Nekem most nem szólalt meg az a bizonyos „égi zene”, amit Angster József orgonakészítő halálos lázrohamában hallani vélt!

A dinasztiaalapító hangszerkészítő életrajza: https://moly.hu/karcok/1002482


Hasonló könyvek címkék alapján

Fahidi Éva: Anima Rerum
Fehér Klára: Hová álljanak a belgák?
Raana Raas: Ellenállók
Raana Raas: Hazatérők
Gion Nándor: Latroknak is játszott
Salamon Pál: A Sorel-ház
Szabó Magda: Pilátus
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Lesznai Anna: Kezdetben volt a kert
Hamvas Béla: Karnevál