Zombifarm 8 csillagozás

Tolnai Panka: Zombifarm

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Zombik! ​Mindenhol zombik!

Voltak. Úgy öt évvel ezelőttig. Mostanra azonban csak néhányan maradtak, Gyarmati István, az egykori kukoricatermesztő tartja őket hét lakat alatt a Hortobágyon. Eddig kizárólag a felső tízezer előtt nyitotta ki a luxusfarm kapuját, csakis ők lőhették – meglehetősen exkluzív körülmények között – festékpuskával az élőhalottakat, de most változtatni akar ezen. Egyedülálló szolgáltatásait egy kevésbé módos réteg számára is elérhetővé szeretné tenni, ehhez azonban több élőhalottra és a kormány támogatására van szüksége.

Akadnak viszont, akiknek még ez a néhány zombi is sok. Például a farm felszámolásáért küzdő Országos Zombiellenes Mozgalom, akik régóta próbálják keresztülhúzni Gyarmati számításait, vagy Vincze László, az átlagos budapesti építésvezető, aki szíve szerint tudomást sem venne az élőhalottakról. Útjaik keresztezik egymást, ám ahogy telik az idő, Laci egyre kevésbé biztos benne, hogy a jó oldalon áll.

A szokványos zombis… (tovább)

>!
Delta Vision, Budapest, 2021
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633953402

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

donzella P>!
Tolnai Panka: Zombifarm

Ahogy a beharangozó is jelezte, nem szokványos zombi történetről van szó. Sokkal inkább azt mutatja be, hogy a pénz, ritkább esetben az elismerés kedvéért, milyen messzire hajlandók az emberek elmenni. Illetve azt, hogy akinek pénze van, mennyire nem érzi a határait, rosszabb esetben nem is érdekli.
Mondani sem kell, hogy mindenkinek van hátsó szándéka, ezért, amikor megvan a nagy zombikonfliktus csúcspontja, és utána még marad 100-150 oldal, akkor sajnos az új szereplőket már pontosan tudjuk, hova tegyük, mivel már új mélységek kibontására nincs idő, így a vége sok meglepetést nem tartogat.

Összességében a Jurassic Park zombi változata, ami azért vicces, mert az egyik szereplő is ahhoz a filmhez hasonlította, valahol a történet közepén. :)

lisawicca>!
Tolnai Panka: Zombifarm

Szivből ajánlom nem véres zombis, inkább vicces, és elgondolkoztató.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Hádész Háza
Jeaniene Frost: Síri csendben
Gabriel Wolf: Pszichokalipszis
Terry Pratchett: A Kaszás
Mark Lawrence: Tövisek Császára
Ann Aguirre: Horda
Kemese Fanni: A viharszívű Mya Mavis
Amy Plum: Álomfogó
Kercsmár Bella Noémi: Arion