Kábulat 3 csillagozás

Tolnai Kálmán: Kábulat

TOLNAI ​KÁLMÁN új könyve, a KÁBULAT
„az első a magyar irodalomban, mely a kriminálpedagógus optikáján keresztül leplezi le a narkotikumok veszélyét, és világítja meg a kábítószerek térhódítása elleni tennivalókat. Őszintén, nyíltan beszél a kényes kérdésekről, miközben ismeretterjesztő, izgalmas, érdekfeszítő olvasmányként tárja az olvasó elé a valóságot."
„Nemzetközi méretekben szervezetten folyik a kábítószerek termelése, adásvétele, szállítása, illetve csempészete. A bűnelkövetések számtalan változata, a korrupciótól a zsaroláson keresztül a gyilkosságig kíséri ezt a sokszor ezerszázalékos haszonnal dolgozó illegális üzletágat.
A kábítószerüzérek leleményessége nem ismer határokat, még kevésbé emberi érzéseket. Jellemző példa erre, hogy az idegenben elesett amerikai katonák holttestét felvágták, és telerakták kábítószerrel. A lezárt ko porsókat gyászzenével, az amerikai zászló tisztelgő lobogtatásával vitték az Egyesült Államokba, és az »áru« simán eljutott… (tovább)

>!
Népszava, Budapest, 1986
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633223881 · Illusztrálta: Lengyel Gyula

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

saturdaysun>!
Tolnai Kálmán: Kábulat

Durva könyv. Olyan volt olvasni, mint amikor viszket valahol és csak vakarod… vakarod, pedig már fáj. Kegyetlen tud lenni a világ, amiben élni kell.


Hasonló könyvek címkék alapján

Zacher Gábor – Karizs Tamás: A Zacher
Kende Péter: Mik vagytok ti, istenek?
B. E. Belle: Megtörtek
Barak Dávid: Elásott igazság
Kádas Mária: Kurgáni napló
Tihanyi Péter: Csodák és gyógyulások
Sebők Erika: Egy Nővér Naplója
Petróczki Kitti: Lujzi élete
Benedek István: Aranyketrec
Balló Róbert – Gőbl Gábor – Kuncz Elemér – Lukács Marianna – Matkó Ida – Mogyorósi Dorottya – Sebők János – Straub Ilona: A betegek jogai