Barátom, ​Pötyi 9 csillagozás

Tölgyesi Lívia: Barátom, Pötyi

Nyuszi történetének hosszú sora van. Váratlan és kalandos élete egy műhelyből indul útjára. Itt találkozik Pankával és Macókával. Ki lehet ez a kislány? Hogyan kap nevet valaki? Milyen érzés barátra lelni, főleg, ha az a valaki nem is nyuszi?
Olvasmányos történet a gyermeki találékonyságról és a szeretet erejéről. A Barátom, Pötyi az olvasással ismerkedő korosztály számára készült: jól látható betűkkel, szellős sorközökkel, sok-sok színes rajzzal. A könyv végén néhány oldalnyi foglalkoztató résznek is jutott hely. Ide került a Varróiskola, szabásminta melléklettel.

>!
Nyom6, Budapest, 2019
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158118408 · Illusztrálta: Nagy Boglárka

Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Tölgyesi Lívia: Barátom, Pötyi

Bővebb értékelés a blogomon:
https://ujalmok.blogspot.com/2020/03/tolgyesi-livia-bar…

Abban a szerencsében volt részem, hogy ezt a mesekönyvet és a hozzá készült foglalkoztató füzetet, személyesen vehettem át az alkotótól.
A találkozáson egy röpke beszélgetés történt, mely alkalmával megtudtam miképpen készült a kötet és a foglalkoztató feladatai.
Valamint megállapítottam, hogy mekkora szeretettel tekint az írónő eme két kötetre, szinte gyermekeként mesélt, büszkén. Így nagy lelkesedéssel kezdtem neki az olvasásnak és a feladatok átnézésének.

Először a mesekönyvet szeretném értékelni.
Ugyanis vegyes érzésekkel csuktam be az utolsó oldalt.
Mindazonáltal, hogy a célközönség nem én vagyok, számos barátnőm csemetéje szereti ha felolvasok nekik, így gondoltam annyi tapasztalatom talán akad, hogy megállapíthassam vajon érdemes e beszerezne egy példányt!
Az első tíz oldal nem nyerte el tetszésemet, ezt őszintén be kell valljam.
Nem egy helyen helyesírási hibával találkoztam, ami megzavart olvasás közben. De a legnagyobb problémám, azon becézgetések, melyek a kötetet végig követik.
Bár egyedi, nekem túl rózsaszínné változtatta, és nem kedves érzést hagyott bennem, hanem megülte a lelkemet.
Persze pár oldal után magyarázatra leltem, miként is születtek ezen becézgetések, de sajnos az émelyítő érzetet nem mulasztotta el.
De, hogy ne csak negatívan értékeljem az adott történetet, meglepően sokszor kacagtam fel…..

PTJulia P>!
Tölgyesi Lívia: Barátom, Pötyi

Csupaszív mese egy kislányról, az anyukájáról, egy nyusziról, egy mackóról no meg a varrásról. A könyv végén szabásmintákat találhatunk, és részletes, hasznos útmutatást a kis varrónők kezdő lépéseihez.
Valamiért úgy érzem, hogy igaz történetbe ágyazódik ez a mese; kedvem támadt megkeresni Szentendrén az iparművész édesanyát és játékait a szentendrei boltok kirakatában. Járjatok utána!

2 hozzászólás
Tóth_Füle_Bernadett>!
Tölgyesi Lívia: Barátom, Pötyi

A szerző édesanyám személyes ismerőse, így nálunk Tölgyesi Lívia eddig összes megjelent könyve megtalálhatò a házikönyvtárban- személyre szòlò ajánlásokkal.
Már attòl kedvenccé vált a könyv, hogy a főszereplő kislány neve Panka és kisiskolás. És ez a Panka bizony viselkedésében is nagyon hasonlít a mi Pankánka. Felnőttként számomra nem volt túl érdekfeszítő a történet, ám leánykáim nagyon kedvelik ezt a könyvet. Szép az illusztrációja is, és egyszerű a szövegezése, nagyok a betűi. Ideális könyv az önálló olvasás elsajátításához, megszerettetéséhez.


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

Panka izgatottan toporgott a Könyvesbolt előtt.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Bende Nelly: Papírfül kapitány
G. Szász Ilona: A Mindentvarró Tű
Timo Parvela: Ella és barátai
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) visszatér (bár el se ment)
Adamik Zsolt: Bibedombi szörnyhatározó
Julia Donaldson: Zog és a repülő doktorok
Annie M. G. Schmidt: Titi a toronyház tetején
Mosonyi Aliz: Mesék Budapestről