Tölgyesi László (szerk.) · Szántó Tibor (szerk.)

Mokhara ​– A mágustorony 20 csillagozás

Tölgyesi László – Szántó Tibor (szerk.): Mokhara – A mágustorony

Trigal Mardek, a démonokkal packázó varázstanonc addig pimaszkodott mesterével, mígnem a nagy hatalmú Kukhonal Thublog magisztert megütötte a guta. A mágustoronyban elszabadultak a fogva tartott démonok. Aki tehette, mentette az irháját… De ki nem tehette? Arra milyen sors vár?

A gazdátlanná vált mokharai Mágustorony szűk és poros toronyszobájában félredobott varázstárgyak – használatlan kacatok? szenderegnek évtizedes álmukban. Ám ahogy a védelmi eszencia lassacskán elenyészik, e kacatok többsége öntudatra kél, s ráébred, hogy létezése hamarosan véget érhet… hacsak… …hacsak ki nem találnak valamit.

E kötet – mely a Cherubion írói stábjának a Nordes és a Kondor I-II után immár a harmadik shared-world projektje – egymástól független, izgalmas és színes mesék tárháza, melyeket szervesen összefogva és magába foglalva alkot kerek egészet a mokharai Mágustorony története.

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 2003
358 oldal · ISBN: 9639346942 · Illusztrálta: Szendrei Tibor

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Shinzo>!
Tölgyesi László – Szántó Tibor (szerk.): Mokhara – A mágustorony

Újabb remekbe szabott antológia, szépen kidolgozva. Érdekes történetek, melyek külön-külön és egyben is megállják a helyüket. Ami a legjobban tetszett az a korona, Persion Csillaga, története volt. Bán Mór le sem tagadhatja, egyedien komor és izgalmas stílusa minden írására rányomja a bélyegét.

Ildó>!
Tölgyesi László – Szántó Tibor (szerk.): Mokhara – A mágustorony

Nem vagyok fantasy rajongó, ez az első ilyen könyv, amit olvastam (kölcsön kaptam), de nekem elnyerte a tetszésem. Szerethetők a karakterek, izgalmasak a történetek, bár a toll története nekem kevésbé tetszett, összességében kellemes csalódás volt a könyv. Nem számítottam rá, hogy ennyire tetszeni fog. :)

Razor P>!
Tölgyesi László – Szántó Tibor (szerk.): Mokhara – A mágustorony

Ez már a második Worlukos shared-world antológiám a Nordes után, így mondhatni van viszonyítási alapom. Maga az összefogó szál jóra sikerült. Az előzmények kellőképpen le voltak írva, hogy azok olvasása nélkül is érthető legyen az alaphelyzet. A tárgyak egymás közti marakodásain jókat mosolyogtam, mindig élvezet volt olvasni ezeket a részeket.
Összességében magukkal a novellákkal sem volt igazán gond. Egy-kettő talán kevésbé volt érdekes mint a többi, de ezeknek is megvolt valahol a szerepük az egészben. (Pl. a szem első története annyira nem jött be, viszont szükséges volt a második történetéhez, ami viszont csont nélkül elnyerte a tetszésem.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Novák Csanád – Nyulászi Zsolt – Borbás István – Gáspár Péter – Kornya Zsolt – Dacher Richárd – Kovács Adrián: Első Törvénykönyv
Szép Zsolt: Kárpát Walzer
Paál Zoltán: Arvisura – Igazszólás
Robert Clentar: Kristályszilánkok
Jocelyn Witech: A belső ajtók mágikus ereje
Alynne Webb: Az utolsó
Illyana Sanara: Látók Háza
Illyana Sanara: Vadmacskák
Pálos Csilla: Repülj madár!
Arielle Bourtree: Angyali kísértés