Spawn: ​Kezdetek 2. (Spawn: Kezdetek 2.) 21 csillagozás

Todd McFarlane – Neil Gaiman – Alan Moore – Frank Miller: Spawn: Kezdetek 2.

A ​legendás író és rajzoló, Todd McFarlane a Spawn-sorozattal egy ikonikus antihőst szabadított a világra, és minden idők legsikeresebb független képregényfolyamát indította el.

Spawn, az ivadék egyetlen más hőshöz sem hasonlítható. Al Simmons kormányzati ügynökkel a saját emberei végeztek. Feltámadva a pokol legmélyebb bugyraiból a Spawn nevű harcosként tér vissza a Földre, és őrzi New York elhagyott sikátorait. Saját múltját kutatva megküzd az őt feltámasztó sötét erőkkel, különös ellenségekkel találja szemben magát, és valószínűtlen szövetségesekre lel. Miközben megtanulja kordában tartani új szuperképességeit, lassanként teljességében megérti mindazt, ami visszahozta őt az élők sorába – és mindazt, amit maga mögött hagyott a Földön.

A Spawn: Kezdetek 2. kötete azokat a történeteket és rajzokat tartalmazza, amelyek örök érvényű alkotássá tették a Spawnt. Benne rendkívül részletgazdag rajzokat és történeteket találhatunk az Ivadék… (tovább)

Eredeti cím: Spawn Origins Collection Volume 2

Tartalomjegyzék

>!
Magánkiadás, Pereszteg, 2017
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631280746 · Fordította: Bárány Ferenc, Galamb Zoltán, Uray Márton · Illusztrálta: Todd McFarlane

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Spawn — Az Ivadék · hősök · Sátán


Kedvencelte 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Kilgores P
Todd McFarlane – Neil Gaiman – Alan Moore – Frank Miller: Spawn: Kezdetek 2.

Nagyon vártam ezt a kötetet a következő okból: helyet kaphatott benne a hírhedt 10. rész, ami még az eredeti amerikai kiadásban sem szerepel. spoiler Meg kell mondjam megérte, remek kis fricska volt a két nagyobb kiadó és a karakterüket eladó alkotók felé, még ha kicsit kicsinyes, vagy gyerekes szurkálódásnak is érződik.
A történet ugyanakkor továbbra is csapong, én nem érzek egy átívelő szálat, vagy bármi célt, ami felé haladhatna a történet, de tudjuk, hogy a Spawn-t nem McFarlane írása miatt szeretjük. Angela karaktere ugyanakkor tartogat magában még izgalmakat, talán nem véletlen a jogi herce-hurca Todd és Neil között. spoiler
De akkor mi a jó a Spawnban? Kinek mi, ugye. Nekem a rajzok, amik néha undorítóak, erőszakosak és már azt kívánom, bár mehetne Batman történetekben is ez a részletesség, és nem szólna mindenért a korhatárok bűvöletében élő szerkesztő. A szabadság, ami szerzői képregényekre jellemző. És nem utolsó sorban a 90-es évek érzés.
A kötet megint nagyon szép lett, masszív, ugyanakkor pár milivel nagyobb, mint az első kötet, ami kicsit zavaró a polcon. Remélem később erre jobban figyelnek, de ezen kívül minőségi kiadvány született újra.

>!
Magánkiadás, Pereszteg, 2017
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631280746 · Fordította: Bárány Ferenc, Galamb Zoltán, Uray Márton · Illusztrálta: Todd McFarlane
4 hozzászólás
>!
TribeBubu P
Todd McFarlane – Neil Gaiman – Alan Moore – Frank Miller: Spawn: Kezdetek 2.

A magyar kiadó ismét kitett magáért.
A történet kissé kicsapongó és itt-ott zavarosnak tűnik, (talán később mindenre fény derül,) viszont a rajzok lehengerlőek. Már itt látható a fejlődés, pedig csak a 14. részig jutott el a kötet.


Népszerű idézetek

>!
TribeBubu P

vajon minden halott csak a saját haláláról álmodik?

A MENNYBEN

Kapcsolódó szócikkek: álom · halál · halott
>!
TribeBubu P

A szerelem a Gonosz ütőkártyája. Ez az ellentmondás nem kerüli el a legfőbb jó, Isten figyelmét. Eljő majd a nap, amikor e két hatalom összecsap, s e harc oka az emberiséget megteremtő eszme lesz, melynek neve:
szerelem

VISSZAPILLANTÁS

Kapcsolódó szócikkek: ember, emberiség · gonosz · gonoszság · Isten · Sátán · Spawn — Az Ivadék · szerelem
>!
TribeBubu P

Gyűlölhetsz valakit harag nélkül. És haragudhatsz rá gyűlölet nélkül. Nagyon gonosznak kell lennie, hogy haraggal gyűlöld.

VISSZAPILLANTÁS — MÁSODIK RÉSZ

Kapcsolódó szócikkek: gonosz · gonoszság · gyűlölet · harag · Spawn — Az Ivadék
3 hozzászólás
>!
Th3DarkKn1ght

Hé! Hova szaladsz? Higgy nekem, imádni fogod a nyolcadik bugyrot! Nem igaz, hogy „bűzletes, dögszagú kínzókemence”. Ezt a pletykát csak a riválisaink terjesztik!

>!
Th3DarkKn1ght

– Kik? Kik Ők?
– Szuperhősök.
– És… ezek az emberek?
– Az alkotóik. Akik eladták őket.

Kapcsolódó szócikkek: Spawn — Az Ivadék
>!
pelikanbence

– Mi a baj Chapel! Azt hitted megfúrlak? Vagy nem tetszik a szerkóm vagy a séróm? Sosem kellett igazi ok, hogy ölj! Csak a célpont kellett! Mindegy, hogy barát vagy ellenség!

>!
pelikanbence

– Nem rémítesz meg Simmons! Egyszer már megöltelek! Újra menni fog!
– Tévedsz! Itt egyedül én tudok ölni! Ha akarnám már halott lennél!


A sorozat következő kötete

Spawn: Kezdetek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mike Mignola: Hellboy – A leláncolt koporsó és más mesék
Robert Kirkman: The Walking Dead: Élőhalottak 12. – Idegenek között
Sang-Sun Park: Tarot Café 7.
Tiziano Sclavi: Dylan Dog – Az alkonyatzóna lakói
Robert Kirkman: Outcast: A kitaszított – Körülvesz a sötétség
Fábián Péter – Kozmajer Viktor – Molnár Dénes – Szűcs Gábor: Bloodlust 3. – Tisztességtelen ajánlat
Le Renard: Eleven Cthulhu
Kurt Busiek: Csodák kora
Brian Michael Bendis: Fenegyerek 1. – Alfőnök
Brian Michael Bendis: Mutánsvilág – Angyalok és Mutánsok