Spawn: ​Kezdetek 6. (Spawn: Kezdetek 6.) 25 csillagozás

Todd McFarlane – Alan Moore: Spawn: Kezdetek 6.

A ​legendás író és rajzoló, Todd McFarlane a Spawn sorozattal egy ikonikus antihőst szabadított a világra, és minden idők legsikeresebb független képregényfolyamát indította el.

Spawn, az ivadék egyetlen más hőshöz sem hasonlítható. Al Simmons kormányzati ügynökkel a saját emberei végeztek. Feltámadva a pokol legmélyebb bugyraiból a Spawn nevű harcosként tér vissza a Földre, és őrzi New York elhagyott sikátorait. Saját múltját kutatva megküzd az őt feltámasztó sötét erőkkel, különös ellenségekkel találja szemben magát, és valószínűtlen szövetségesekre lel. Miközben megtanulja kordában tartani új szuperképességeit, lassanként teljességében megérti mindazt, ami visszahozta őt az élők sorába — és mindazt, amit maga mögött hagyott a Földön.

A Spawn: Kezdetek 6. kötete azokat a történeteket és rajzokat tartalmazza, amelyek örök érvényű alkotássá tették Spawnt. Benne a rajongók kedvencévé vált rajzoló, Greg Capullo művészete mellett izgalmas történeteket… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Infinity, Fertőd, 2018
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158084710 · Fordította: Galamb Zoltán · Illusztrálta: Todd McFarlane, Kevin Conrad, Tony S. Daniel, Greg Capullo

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Spawn / Az Ivadék (Al Simmons) · Cogliostro


Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Rodwin
Todd McFarlane – Alan Moore: Spawn: Kezdetek 6.

McFarlane tovább folytatja ámokfutását kedvenc antihőse lévén. Ez a kötet is nagyon szórakoztató volt számomra. Bár ha egy laikus csak belelapozna és meglátná a sok elborult képet, amit a kötet tartalmaz, bizonyosan kérdőre vonná az elmeállapotomat.
A sztori ugyebár összefügg, és közvetlen folytatása az előző könyvnek. McFarlane szavaival teljesen egyet értek az előszóban, hogy az előző kötetben miért is tette Spawn, azt amit Kincaiddel. spoiler
Spawn továbbra is mint általában mindig benne van a kátyúban, Terry új munkájának köszönhetően pedig még jobban bele tudja ásni magát a közelmúlt eseményeibe.
Twitch pedig továbbra is egy zseniális karakter, igen ütős párost alkotnak a társával. Így a családját megismerve igen leesett az én állam is.
Vendégírónk pedig Alan Moore, rá jellemzően igen elborult fejezetet írt a nagyközönségnek.
Ki ebbe a világba belép, nem nagyon tud szabadulni, máris kapnék a következő részért.
A képi világ pedig lélegzetelállító, amit a rajzolók művelnek a pennával.

>!
Infinity, Fertőd, 2018
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158084710 · Fordította: Galamb Zoltán · Illusztrálta: Todd McFarlane, Kevin Conrad, Tony S. Daniel, Greg Capullo
>!
Altarus P
Todd McFarlane – Alan Moore: Spawn: Kezdetek 6.

A 2. Spawn kötet, amit Alan Moore miatt vettem meg. Az árnyak és a Csapda c. részek újfent remekek lettek, főleg az utóbbinak a befejezéséért vagyok oda, viszont a Moore által jegyzett A szörny sztori személyszerint nekem nem igazán jött be, de meg nem tudnám mondani, hogy mi ennek az oka. Ahogy a kötetet záró történetet, az Elmejátékokat se csíptem, de ennél legalább tudom, hogy az nem tetszett csak, hogy unalmasnak találtam. De az első két rész bőven kompenzálta az utóbbi 2-t, így csak fél csillagot vonok le.

>!
Doctor_Manhattan 
Todd McFarlane – Alan Moore: Spawn: Kezdetek 6.

Azon kívül, hogy Sam és Twitch sunyiban szépen benőtte magát a szívembe, sok mindent nem tudnék kiemelni ebből a kötetből, főképp, mert kissé időhúzónak éreztem több ízben is. Még Moore fejezete is kissé csalódás volt, önmagához képest elég olcsó poénra húzta fel a neki jutó epizódot és még csak azt sem mondhatnám, hogy ne lenne érzéke ehhez az univerzumhoz, hiszen a 8. részben dantei magaslatokat verdesett, de még a nem túl meggyőző Violátorba is sikerült becsempésznie legendás kreativitásából. Rossznak ettől függetlenül nem mondanám ezt a kötetet, ráadásul az összképet nálam a gótikus horrorból is kölcsönző záró rész némileg fel is húzta.

>!
Leah P
Todd McFarlane – Alan Moore: Spawn: Kezdetek 6.

Azzal adtam vissza a páromnak hogy kérem a folytatást:)
-De hát most viszed a trónok harca képregényeket is.
-Nem baj. Gyors elolvasom :)

Höhh érdekesen alakulnak a dolgok, úgy tűnik a Violátortól Spawn nem szabadul meg, és én sem. Pedig kedvelni szoktam a gonosz karaktereket. De őt rühellem.
A Szörny története érdekes volt. És a „hajléktalan" ősz hajú segítő is egyre jobban érdekel.


Népszerű idézetek

>!
pelikanbence

„Az elmúlt néhány évben az éj új teremtményeként próbáltam megismertetni Spawnt, akinek háttere és kiképzése azonban több agressziót megenged a problémái kezelésében. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mivel erőszakosabb Batmannél, jobb hős nála. Ami azt illeti, ez a legtöbbször még több bajt hoz a fejére. Másrészről sosem értettem, hogy Batman, aki tisztában van a ténnyel, hogy a Joker egy pszichopata gyilkos, folyton csak eltángálja és börtönbe küldi őt, hiába tudja, hogy előbb utóbb megszökik onnan, és megint gyilkolni fog. Az évek során szó szerint több száz halál szárad a Joker lelkén, amelyeket Batman megakadályozhatott volna, ha meghozza a szükséges döntést, és a másvilágra küldi őt. Nem azt mondom, hogy minden hősnek ölnie kell, de bizonyos helyzetekben ez a logikus megoldás. Az 5. részben Spawn ezért tette Billy Kincaiddel azt, amit tett, hogy az az elvetemült gyilkos többé egyetlen gyermek életét se olthassa ki.”
Todd McFarlane
Spawn-levelezőrovat, 34. szám

>!
TribeBubu 

Cogliostro: Hát nem érted? A Pokol akarja, hogy ezt tedd.
Spawn: Néha nekik is lehet igazuk.

34. szám – 1995. augusztus – Árnyak – Második rész (Infinity, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Cogliostro · pokol · Spawn / Az Ivadék (Al Simmons)
1 hozzászólás
>!
Altarus P

Nem hinném, hogy létezik „normális ember”, legalábbis errefelé nem…


A sorozat következő kötete

Spawn: Kezdetek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. M. DeMatteis: A hihetetlen Pókember – Kraven utolsó vadászata
Brian Michael Bendis – Steve Niles: Hellspawn – Pokolivadék-gyűjtemény 1.
Scott Snyder: Batman – Nulladik Év
Lee Bermejo: Batman: Karácsonyi ének
Charles Dickens – Scott McCullar: Karácsonyi ének
Peyo: Karácsony a törpöknél
Christopher Moore: A leghülyébb angyal
Joe Hill: Locke & Key – Kulcs a zárját 1.
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme – A babaház
Mike Mignola: Hellboy – A leláncolt koporsó és más mesék