Halvaboncolás 10 csillagozás

Toby Litt: Halvaboncolás

London ​egyik felkapott éttermében egy biciklisfutárnak öltözött merénylő fejenként három lövést ereszt bele Conradba és exbarátnőjébe, a felfutóban lévő modell-színésznő Lilybe. Miután magához tér a kómából, Conrad arra teszi fel az életét, hogy rájöjjön: ki és miért akarta Lily halálát. Mindeközben pedig rákényszerül, hogy alapjaiban újraértékelje a kapcsolatát a nővel – és a világgal.
A Halvaboncolás egyszerre fordulatos krimi és bosszúdrámába oltott gyilkos szatíra; hátborzongató, mégis mulattató látlelete mindannak, ahogyan itt és most erőszakról, nemiségről, hírnévről, szépségről és sikerről gondolkodunk. Shakespeare drámáiról már nem is beszélve.

Részlet a regényből:
„Valami történt. Abban a pillanatban, ahogy Lily anyja elment, hirtelen újra működésbe léptek a régi érzelmeim. Megint rádöbbentem, mit műveltek Lilyvel. Borzalmas dolgot műveltek vele, és félig-meddig – már ami a dolog sikertelen, elfuserált felét illeti – velem is. Porszem voltam a… (tovább)

Eredeti cím: Corpsing

Eredeti megjelenés éve: 2000

A következő kiadói sorozatban jelent meg: ArtPop

>!
Libri, Budapest, 2016
450 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633108451 · Fordította: Csuhai István
>!
Libri, Budapest, 2016
452 oldal · ISBN: 9789634330141 · Fordította: Csuhai István

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
smetalin
Toby Litt: Halvaboncolás

Nem nagyon ismerem a szatírákat, de úgy gondolom ha a kezembe akad egy, akkor annyit megtudok mondani, hogy más mint amiket eddig olvastam. Igen, ha ez a könyv a kezedben van, akkor egy krimi-szatírát tartasz benne. Van ilyen egyáltalán, ilyen kifejezés? (gondolom)
Mikor elkezdtem olvasni, gyanús volt, semmi extra gyanú, de olvastam a sorok között. Nem hagytam abba, tetszett. Majd kezdett kibontakozni a cselekmény krimi része, hisz megöltek benne valakit, és az asztaltársát a főszereplőnket súlyosan megsebesítették. Saját szakállára elkezd nyomozni, mégis ki akarhatta megölni? Ez a rész jó volt, csak a végére laposodott el kicsit. A végkifejlet, ha nem is minden, de azért összerakható előbb is. Egy olvasásra mindenképp ajánlott, már a stílus miatt is.

>!
nyolcadikutas
Toby Litt: Halvaboncolás

Szatíra? A fenéket!
Foxpost csomagot vittem egy pláza automatájába. Épp ürítették, mondták, tizenöt perc türelmet. Akkor addig irány egy könyvesbolt.
Szeretek csak úgy céltalanul – értsd: konkrét vásárlási szándék nélkül – betérni egy könyvüzletbe, mert elfeledve az idő múlását, böngészés közben mindig ráakadok valami számomra érdekfeszítőre.
Így történt ez most is.
Az angol Toby Littről sosem hallottam, de adtam számára egy esély – éljen az akció! –, és milyen jól tettem. A fél csillagot csak azért vontam le a pontozáskor, mert valahol a történet háromnegyedénél rám tört némi unalom, ott húztam volna az oldalakból, de ha valaki elakar egy nagyon egyberakott, kiváló nyelvérzékkel megírt könyvet olvasni, ami egyáltalán nem szatíra, csak egy kicsit bosszú, de leginkább dráma, akkor tegyen vele bátran egy próbát.
A Libriben pont 1.200.- Ft.!

>!
Szeifert_Natália IP
Toby Litt: Halvaboncolás

Izgalmas könyv, pedig az elején már mindent tudunk. Vagy mégsem mindent :) Írok róla majd hosszabban, addig is ajánlom szeretettel mindenkinek a nyárra. Vagy télre.
UPDATE: Írtam :) Fúródj bele Lily testébe: https://gittegylet.com/2016/07/27/furodj-bele-lily-test…


Népszerű idézetek

>!
smetalin

( Mindenki ismeri a gyerekviccet: A rendőr nyalogat egy könyvet. Kérdezi a másik, miért nyalogatod? Mert ide van írva: lsd. 24. oldal.)

36. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Galbraith: Gonosz pálya
Agatha Christie: Halál a felhők között
Daniel Cole: Rongybaba
Agatha Christie: A Bertram Szálló
Martina Cole: A madám
Arthur Conan Doyle: Tanulmány vérvörösben
Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája
Joss Stirling: Storm és Stone
Agatha Christie: A titkos ellenfél
Ben Aaronovitch: Föld alatti suttogás