Kutyatartás ​– nevelés 1 csillagozás

Tobiás Loránd: Kutyatartás – nevelés

A Kutya-újságban közölt szakcikkei révén sokak által ismert szerző ebben a könyvben összegzi a kutyatartásról, főleg a nevelésről vallott felfogását. Vizsgálja azokat a belső folyamatokat, amelyek a fejlődő kutyában a tapasztalatszerzés, a tanulás, a környezettel, az emberekkel kialakított kapcsolatai során lejátszódnak. Íly módon kerül közel a kutya lényének kialakulásához, testi adottságainak és alaptermészetének kifejlődéséhez, a nagyrészt öröklött viselkedésformákban megnyilvánuló értelmének és érzelmeinek megértéséhez.
Ennek keretében izgalmas és elgondolkoztató kérdések kerülnek terítékre, mint az emberiuesítés, (antropomorfózis) létjogosultsága, vagy van-e a kutyának tudata, erkölcse és így tovább…

>!
Tricon-trade, Budapest, 1992
150 oldal · ISBN: 9637676007

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Bla IP>!
Tobiás Loránd: Kutyatartás – nevelés

Szóval ezt a könyvet tegnap vettem a Bosnyákon.Éjszaka beleolvasgattam. De nagy kár, hogy nem 11 évvel ezelőtt, mielőtt kutyatartó lettem volna. Ilyen hozzáértéssel és szakszerűséggel elmagyarázott elvi és gyakorlati útmutatást eddig egyetlen könyvben sem olvastam, pedig megvan egynéhány a felhasznált irodalom közt megjelölt alkotásokbó isl, amelyeknek egyébként jó kétharmada német nyelvű.
A könyv a Kutya folyóirat legjobb Tóbiás cikkeit, útmutatásait szerkesztette egybe, s eddig a leghasznosabb útmutatónak tűnik a kutyás ember számára. 100 Ft-ért a kutyának is megérte!!! :-) Egyszerűen szuperprofi!


Népszerű idézetek

Bla IP>!

Volt egy aranyos kis kutyám – egy foxterrier keverék – főleg azzal barátkoztam, azt próbáltam erre-arra megtanítani.

3. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jan Fennell: Hallgassunk a kutyánkra!
Miriam Fields-Babineau: A kutyakiképzés alapjai
Bruce Fogle: A kutyatartók kézikönyve
Anna Katherine Nicholas: A mopsz
Bruce Fogle: Így neveld a kutyádat
Victoria Stilwell: A póráz két végén
Andrew Banks: A kiskutyák titkos nyelve
Derek Tattersall: A westie
Vágó Tibor: A kutyakiképzés ABC-je
Peter Brehm: Német juhászkutya