A ​Várnegyed titkai 7 csillagozás

Tittel Kinga: A Várnegyed titkai

Tudod-e, honnan ered a Savanyúleves bástya elnevezés? Kíváncsi vagy, hol található Buda egyetlen megmaradt utcahídja, vagy milyen titkot rejt a pizsamacsíkos ház udvarán található japánkert?
A Várnegyed titkaiból mindezt, és még rengeteg érdekességet tudhatsz meg. Ha szeretnéd megismerni fővárosunk ékszerdobozának kevésbé ismert részeit is, és a mögöttük rejlő lebilincselő történeteket, ha részt vennél egy játékos kincskeresésben, ez a könyv épp neked való!
A nagysikerű Mesélő Budapest zsebkönyv-sorozatának első kötete a már ismert stílusban kalauzolja végig az olvasót a zegzugos utcákon, a várfal tetején, a királyi palota kertjében. Akár családdal, akár osztállyal, akár barátokkal indulsz útnak, vágd zsebre a Várnegyed titkait, és csodálkozz rá közös értékeinkre!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2019
148 oldal · ISBN: 9789634375104 · Illusztrálta: Kecskés Judit

Most olvassa 2

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 56


Kiemelt értékelések

>!
Sister
Tittel Kinga: A Várnegyed titkai

Igazság szerint cseppet elfogult vagyok Tittel Kinga munkásságával kapcsolatban, mivel a Mesélő Budapest is hatalmas élmény volt számomra. Biztosra vettem, hogy e soron következő zsebkönyv sorozat legelső kötete sem fog csalódást okozni, és – dobpergés – nem is tette! :)

Nagyon örülök, hogy a kiadó látott fantáziát a folytatásban, így a főváros további érdekességeire is fény derülhet a későbbiekben. A már jólismert kedves, informatív stílusban fedezzük fel a Várnegyed rejtelmeit, amiből bizony nem is kevés akad!

Elsősorban a török kori emlékek keltették fel az érdeklődésem, hiszen ez a korszak történelmi szempontból abszolút meghatározó számunkra, mivel a 150 éven át tartó megszállás nem tűnt el nyom nélkül. A maradványokat akár a saját szemünkkel is láthatjuk, amihez kiváló segítséget nyújt a könyv végén található függelék, ami játékos kincsvadászatra invitálja olvasóit. :)

Bennem töretlen és hűséges rajongóra lelt ez a sorozat, nem kérdés, hogy a többi résznek is a polcomon a helye! Addig pedig összeírom azokat a helyeket, amik a legjobban érdekelnek, zsebre teszem ezt a kis méretű kalauzt, és csak hagyom, hogy a város vezessen az utamon és meséljen nekem…


Hasonló könyvek címkék alapján

Öveges József: Nagy Öveges Könyv
Papp János: Játékos természetismeret
Timár György: A Duna titkai
Havril Erzsébet – Szabó Éva – Tarnay Márta: Régen és most
Teknős Péter: Mi leszel pajtás?
Janikovszky Éva: Aranyeső
Böszörményi Gyula: Gergő és a táltosviadal
Bosnyák Viktória: Elképesztő!
Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk
Bartos Erika: Buda tornyai