Mellékhatás (BuKo történetek 2.) 6 csillagozás

Tiszlavicz Mária: Mellékhatás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Azt ​mondták, csodaszer.
Azt mondták, javítja az életminőséget.
De azt nem mondták, hogy halálos lehet.

Viktor Martinek nyomozó a magánélete elől a munkába menekül. Informátora tippjét követve egy veszélyes összeesküvésre bukkan, ám mielőtt megoszthatná felfedezését a társával, Felixszel, balesetet szenved. A Fehér-tónál tér magához, és csak egy névre emlékszik: Tom. Erején felül kell teljesítenie, ha a kusza emléktöredékeit rendszerezni akarja.

Viktor eltűnése után Felix veszi kézbe a nyomozást, de alig akad valami, amin elindulhat. Kutatását segítik a Viktor életét megszínesítő – vagy éppen megkeserítő – nők.
Egyre több szövevényes titokra bukkan, és csakhamar a gyógyszeripar sötét oldalával találja szemben magát. Ahhoz, hogy megoldja az ügyet és Viktort épségben tudja, hét évet vissza kell lépnie az időben – amikor a társa kezdő nyomozóként először találkozott a nemezisével.

Vannak sérelmek, amelyek lassan… (tovább)

>!
Magánkiadás, Székesfehérvár, 2020
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150068695 · Illusztrálta: Hajnal Krisztina
>!
EZ-Könyv, 2020
220 oldal · ISBN: 9786155752889

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Felix Auer · Nora Kramer · Viktor Martinek · Irene Dorner


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Papucskosbor>!
Tiszlavicz Mária: Mellékhatás

Elkezdtem es szinte le sem tettem, meg az elso resznel is jobban tetszett. Mikor jon a kovetkezo? :)

1 hozzászólás
picibodza>!
Tiszlavicz Mária: Mellékhatás

Szépen követhető, izgalmas cselekménnyel és szerethető karakterekkel. Nagyon élveztem, hogy nem vesztem el és én is a rendőrséggel együtt tudtam nyomozni. :)

3 hozzászólás
marcopsycho>!
Tiszlavicz Mária: Mellékhatás

Első olvasásom az írónőtől, de biztosan nem az utolsó. Nekem nagyon bejött ez a történet. Pont elegendő akció, jópofa, szerethető karakterek és szép ívű történetvezetés. Ajánlom, olvassátok el! :)

3 hozzászólás
schuminator>!
Tiszlavicz Mária: Mellékhatás

Kedvenc írónőm! :)
Lassú, megfontolt olvasó vagyok, így ritkaság, hogy egy könyvet pár nap alatt elolvasok. Általában hetek szükségesek hozzá. Ezt viszont 3 nap alatt sikerült elolvasnom, szóval ez mindent elmond. Izgalmas történet, akárcsak a kötet első része! Folytatásoknál nem jellemző, hogy sikerül fenntartani az izgalmat az előző munkához képest, az írónak viszont sikerült! Jár az öt csillag!

1 hozzászólás
bambali>!
Tiszlavicz Mária: Mellékhatás

Nagyon szeretem az olyan könyveket, amiknek van hangulata, amikor a lapokat forgatva úgy érzem, ott vagyok a helyszínen, mintha magam is megélném a történéseket.
Ez a regény pont ilyen. Hangulatos, izgalmas, fordulatos, és még mondanivalója is van.
Ajánlom mindenkinek!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

TiszlaviczMarcsi IP>!

Francnak vettem meg neki azt a mobilt! – gondolta Viktor Martinek hadnagy, miközben ránézett a szélvédőre tűzött sárga juharlevélre. Feltámadt a szél, tucatnyi levelet sodort magával, teleszórta a járdát és a parkoló autókat. Viktor lesöpört párat a Citroën motorháztetejéről, majd felvette azt az egyet, amit egy gondos kéz betett az ablaktörlő lapátja alá. Fekete filccel apró, nyelvet öltő emotikont rajzoltak rá.

Kapcsolódó szócikkek: Viktor Martinek
TiszlaviczMarcsi IP>!

– Ez sem fáj? – nézett fel rá Irene, és Tom elkapta a kárörvendés apró szikráját. Szóval, ha így akar játszani a nő, ő benne van.
– Nem fájt, amíg maga meg nem nyomkodta – közölte, majd panaszos hangon hozzátette: – Minden betegét így kineveti?
– Csak akik büszkeségük miatt magas lóról esnek pofára! Ó, nem büszke, hanem fafejű! Maga nagyobb tuskó, mint amiket itt hasogat!
– Mióta szerette volna ezt a poént elsütni?

130-131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Irene Dorner
Papucskosbor>!

Az a nap jutott eszébe, amikor Viktorral először ültek le átnézni néhány biztonsági kamera felvételét. Nem értette, újdonsült társa miért lelkesedik annyira a több órán át tartó, szemtúráztató képernyőbámuláshoz, ő a maga részéről a háta közepére sem kívánta a sötétben ücsörgést. Aztán mindent megértett, amikor Viktor egy teletömött hátizsákkal jelent meg, és sorba húzta elő a különféle chipseket, kekszeket meg gumicukrokat.

93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: chips · Felix Auer · gumicukor · Viktor Martinek
TiszlaviczMarcsi IP>!

…ahogy Nora haladt a történettel, úgy felhősödött el Kramer parancsnok arca. Eleinte még kevergette az elé helyezett kávét, de egy idő után a kanál megállt a levegőben, majd apró darabokra tördelte a csészealjra helyezett kockacukrokat. Mikor Nora a mondandója végére ért, Kramer letette a kanalat, összefűzte az ujjait, és hatalmas sóhaj után ennyit kérdezett:
– Mondd csak, édes egyetlen kislányom, te eszednél vagy?

184. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nora Kramer

Hasonló könyvek címkék alapján

Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Anita Boza: Édes borzongás
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Szabó Tünde: Rácsok
Jay Crownover: Az utcák királya
Jodi Picoult: Házirend
Blake Crouch: Wayward Pines
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Jud Meyrin: A múlt bűnei