Duplacsavar (BuKo történetek 1.) 35 csillagozás

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amy remek színésznő, mindent tud a fegyverekről, és ki nem állhatja a rendőröket.
Szeretője egy kétes üzletet készül megkötni, amikor meggondolatlanságában balesetet okoz Klagenfurt határában, majd lelép a helyszínről. Amy kénytelen egyedül szembenézni a rendőrökkel, ráadásul az egyik nyomozó azonnal kikezd vele. Amy szánalmasnak találja Martinek hadnagy próbálkozását, mégis enged neki, hogy a nyomozás közelébe férkőzhessen.
Miközben szemmel tartja a hadnagy minden lépését, egy teljesen más oldaláról is megismeri őt. Amynek át kell értékelnie mindent, amit eddig a rendőrökről hitt.
Életében először ellenszegül a kapott parancsoknak. Kész megfizetni a döntése árát – még akkor is, ha emberéletekbe kerül.

>!
Egri Zsanna, Debrecen, 2018
196 oldal · ISBN: 9786155752230
>!
Underground, Budapest, 2017
218 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150004259 · Illusztrálta: Hajnal Krisztina

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Felix Auer · Nora Kramer · Viktor Martinek · Katherine Marshall/Amy Schwarz

Helyszínek népszerűség szerint

Klagenfurt


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

"– És mi a helyzet Bodannal? – szólalt meg Viktor.
– Martinek, tudja maga, hány Bodan él csak Klagenfurtban és a vonzáskörzetében? Bár közel sem olyan sok, mint amennyi morzsát maguk szétszórtak itt nekem az utóbbi tíz percben – tette hozzá Iris kisasszony, miközben újra lesöpörte az íróasztalát."

Első gondolatom a könyv befejezése utána: „ Mégis, hogy a fenébe gondolta ezt az írónő? És mégis hol a folytatása? ” (Már elnézést a kifejezésért).

A fenti epéskedés érthető, nagyon erős vége volt számomra.
Mérgelődtem is, hogy megakarom rendelni a folytatással együtt, de az még sehol….mi lesz így velem?

Ennyit a hisztiről.
Fantasztikus volt, imádtam minden párbeszédet, a humort és igen végre egy kortárs írónő, aki mert valami újba kezdeni és csodálatosan izgalmasat alkotni.

Két picike problémám volt: a betűméret cseppet kikészítette a szemem. És Nora….az a Nő, hogy én mennyire utálom….

Amy: Hihetetlen voltál, annyira át tudtál engem is ejteni. Remek színésznő vagy, de egyben hatalmas lelked és csodás elméd van. És amiket elviselsz…..számomra most te vagy a kedvenc karakter. ♥

Viktor: Tessék Magyarországra jönni. spoiler, az elején húztam a számat, hogy jó ég milyen klisés bolond vagy. De ez csak a felszín és talán az sem. Vagány, érző szívű és nagyon okos férfi vagy, akiért rajongok. Kész nem tagadom! ♥

Nora: Rólad csak annyit, egy elkapatott, apuci vigyázó karjai között, a hősnőt játszó személy vagy. Nekem túl felszínes és mindenbe beleüti az orrát.

Felix: Nem lehet, nem kedvelni. Hű társ és barát. A figyelmed, a humoros oldalad…nagyon szerettem rólad olvasni.♥

A rosszak tényleg olyanok, mint a nagykönyvben ….és bizony lehet őket utálni rendesen.

Nekem tetszik, mert árnyalt, bonyolult, több szemszögű, már az elején belecsöppentem a „jóba”. Egy percre sem lankadt a figyelmem.

Imádtam, imádom. Kérem a folytatást és egy példányt ebből is beszerzek addig is.

Köszönöm, hogy olvashattam, melyet utazókönyv formájában kaptam. Hálás vagyok érte!♥

Ajánlom, kedvenc! ♥♥

3 hozzászólás
>!
Any P
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

Ismét kedvencet avattam! Mivel nem vagyok sem egy nagy kortárs-, sem pedig krimi rajongó, ezért nagyon féltem tőle, de igazán kellemeset csalódtam :) Végre egy fiatal, magyar írónő tollából származó történet, ami nem felszínes és nem a szex körül forog!

Részletek a blogon:
https://lafleurkonyvtara.blogspot.de/2018/01/tiszlavicz…

2 hozzászólás
>!
Kovaxka P
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

Kedvelem a magyar szerzőket, a krimiszerzőkre meg különösen kíváncsi vagyok – nagyon örülök, hogy megismertem egy újat. Az viszont most is bebizonyosodott, hogy nem kedvelem a romantikus krimit, így az értékelésem nem biztos, hogy releváns. Kicsit erős volt a Cobra 11-es előkép, de a sztori megállt a lábán. Jó a kezdet és a végére is felpörög spoiler, de közben azért volt, hogy unatkoztam. A karakterek kissé sematikusak, a dialógusokon és egyes jelzős szerkezeteken még lehetne dolgozni. A szerelmes tekintetű, parancsnoklánya Nórától és munkahelyi enyelgésétől, valamint Viktor olasz kiszólásaitól konkrétan kirázott a hideg. Biztos vagyok benne, hogy a folytatás ütősebb lesz. (Nekem a borító tetszik.)

1 hozzászólás
>!
TiszlaviczMarcsi IP
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

Saját regényt csillagozni? Hàt, lehet, hogy nagyképűség. Én mégis adok magmnak egy erős négyest, figyelembe véve az akkori tudásomat, és a tényt, hogy holtig tanul az ember.
Elképesztően tanulságos volt most újraolvasni a történetet, sok mindent észrevettem, jót és rosszat is, amit akkor nem, és sok tanulságot levontam magamban, amik segítenek majd a folytatásban és a jövőbeli munkáim során is.

2 hozzászólás
>!
Ameriel
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

„A sztori végig érdekfeszítő, alig várjuk, hogy kiderüljön, mi miért történik, folyamatosan sodródunk az eseményekkel, észre sem vesszük az idő múlását. Az írónő fokozatosan építette fel a történetet, így mindig egyre több dologgal tudunk szembesülni, amitől valóban letehetetlenné válik a regény. ”

Bővebben a blogon: http://ameriel-konyvei.blogspot.hu/2018/02/tiszlavicz-m…

2 hozzászólás
>!
Judit_Megyeri IP
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

A Duplacsavar egy Ausztriában játszódó krimi, kis romantikus szállal, így a kedvenc zsánerembe tartozik. Az írónő szépen fogalmaz, látszik a szövegen, hogy jól átgondolt, és annak is örültem, hogy egy kevésbé gyakori regényhelyszínen, Ausztriában játszódik. Mindezek ellenére a történet nem tudott beszippantani, ami főleg a karaktereknek köszönhető.
Viktor Martinek a klagenfurti rendőrség egyik legjobb nyomozója, ám a tettei ennek épp az ellenkezőjét mutatják. Befogad a lakásába egy gyanúsan viselkedő szemtanút, mert a nő megtetszik neki, majd egyedül hagyja a számítógépével, amin nyomozati anyagokat tárol. Egy pillanatig sem merül fel benne, hogy ez nem a legokosabb dolog, és ahogy szaporodnak a gyanús jelek Amy körül, akkor sem tesz semmit, hanem homokba dugja a fejét. A nyomozást is leginkább a társai mozdítják előre, nem ő.
Az értékelés folytatása itt található:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2020/05/vele…

1 hozzászólás
>!
Vhrai P
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

Nem igazán kedvelem a klasszikus krimiket, de egy modern „nyomozósdival” mindig le lehet venni a lábamról. Ez az írónőnek sikerült is! Tömör, lényegre törő, kizárólag a cselekményre koncentrál. A hangulat végig feszült, csak úgy peregnek az események. Na és a vége….tudtam volna rögtön a következő résszel folytatni.
Nagyon tetszett a karakterábrázolása is, egyáltalán nem a megszokott sablonok szerint kell a szereplőket elképzelni. Amit én kicsit keveselltem, azok a leírások. pl.: a város, a környezet…stb.

http://libellum.blog.hu/2018/01/09/tiszlavicz_maria_dup…

2 hozzászólás
>!
Vivinnie 
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

Kérem szépen, ilyennek kell lennie egy igazán jó kriminek. :-D Egy kis humor, egy kis romantika, rengeteg akció, nyomozás… Nagyon tetszett! :-D
Remekül megírt történet, ami az elején teljesen beszippantott és el sem engedett egészen a végéig. Folyamatosan pörögtek az események, egy percig nem lehetett rajta unatkozni. Izgalmas, fordulatos.
A szereplők könnyen megkedvelhetők. A legizgalmasabb karakter számomra Amy volt. Nagyon kíváncsi vagyok a fejleményekre. ;-)
Szóval remélem hamar jön a folytatás! :-D

>!
Underground, Budapest, 2017
218 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150004259 · Illusztrálta: Hajnal Krisztina
2 hozzászólás
>!
Ashley_Redwood
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

"Az egészet áttekintve egy kellemes, kissé humoros, ámde véresen komoly képet kapunk arról, hogy nem mind arany, ami fénylik. Peregnek előttünk az események, lendületesen, szinte már túl sok is kerül elénk.
(…)
Marcsi stílusa elképesztő, látszik, hogy nagyon sokáig tervezgette a karaktereket/regény egészét, hogy aztán a lapokon keresztül életre keltse őket. A humora a szereplők, s az ő oldaláról is nézve túlteng, de elég sok esetben a komolyságot és tekintélyességet parancsoló oldalát is megtapaszthatjuk. A Duplacsavar egy olyan regény, amely nem egy szokványos történet, nem egyszerű cselekménnyel, s mindezt megspékeli nekünk az írónő nem mindennapi csavarral!
Mindenkinek bátran ajánlom! "
Bejegyzés a blogon:
http://fleurdelivre.blogspot.hu/2018/01/tiszlavicz-mari…

1 hozzászólás
>!
Cetti94 P
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

„A Duplacsavar egy csavaros krimi, megfűszerezve egy kis romantikával, és a kellő mennyiségű humorral. A krimi, mint műfaj, a kedvenceim közé tartozik, azonban a romantika már kevésbé, nagyon nehezen tudok vele megbarátkozni, a humor vonal pedig mindig kétes: vagy bejön, vagy nem. Kicsit féltem is a romantikus vonal miatt, de amikor érzékeltem, hogy nem a csöpögős, lapokat nyálban úsztatós módon van jelen, hanem inkább egy kicsit hétköznapibb, természetesebb értelemben, nagy kő esett le a szívemről.”

„Minden mondatban van valami, ami nem engedte, hogy csak úgy letegyem a könyvet, hol a nyomozás lépett előrébb, hol pedig Amy tette a dolgát, és persze a többi szereplő sem tétlenkedett. Szinte észre sem vettem, hogy elrepült az idő a nyomozók és bűnözők társaságában, és vészesen közeledek a történet vége felé. Ha addig lehetetlennek tűnt letenni a könyvet, az utolsó oldalnál még nehezebb lett volna a feladat. A történet zárása egyértelműen utal arra, hogy itt bizony még nem ért véget minden, és az olvasó lehetőséget kap arra, hogy fejben kicsit tovább gondolja a szálakat… egészen addig, míg meg nem jelenik a folytatás, amire remélem, hogy nem sokáig kell már várni!”

Bővebben: http://szellemicsemegek.blog.hu/2018/01/28/tiszlavicz_m…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
TiszlaviczMarcsi IP

– És mi a helyzet Bodannal? – szólalt meg Viktor.
– Martinek, tudja maga, hány Bodan él csak Klagenfurtban és a vonzáskörzetében? Bár közel sem olyan sok, mint amennyi morzsát maguk szétszórtak itt nekem az utóbbi tíz percben – tette hozzá Iris kisasszony, miközben újra lesöpörte az íróasztalát.

78-79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Klagenfurt · Viktor Martinek
5 hozzászólás
>!
TiszlaviczMarcsi IP

Viktor Martinek hadnagy érezte az ereiben dübörgő adrenalint. Görcsösen markolta a kormányt, szemét nem vette le az előttük cikázó sötétzöld Audiról, és teljesen megfeledkezett arról, hogy a jobb oldalán ülő Felix Auer nem éppen a féktelen száguldozás híve.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audi · Felix Auer · Viktor Martinek
>!
TiszlaviczMarcsi IP

– Most meg azt a vörös hajú rendőrnőt mutatják, azt az autópályást – hallotta újra Amy hangját. – Látta azokat a tűsarkakat? Azt hittem, a rendőrségen megszabják, hogy milyen ruhában járhatnak a rendőrök meg a nyomozók. Nem hinném, hogy ekkora tűsarkakon biztonságosan lehet üldözni a rosszfiúkat…
– Emilia elég magasra tornázta magát a ranglétrán ahhoz, hogy ilyen cipőkben billegjen – jegyezte meg Viktor.

40. oldal

>!
TiszlaviczMarcsi IP

– Milyen jó lába volt, nem?
– Mármint ennek a bigének a lábára gondolsz, aki az előbb ment le a lépcsőn? Te munka helyett már megint idegen csajokat bámulsz! De igazad van, tényleg jó lába volt. Kár, hogy hozzád túl fiatal!

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felix Auer · Viktor Martinek
>!
molybaba

– Legközelebb majd kérvényt nyújtok be, hogy mindenkit takarítsanak el az utakról, ha kocsiba szállsz!

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Viktor Martinek
2 hozzászólás
>!
molybaba

– Hogy vagy? Mit mondtak az orvosok? – kérdezte.
– Fáj a tetanusz helye, de csak egy kis pihenés kell…
Viktor végig sem mondta a mondatot, Nora máris felkapta mellőle a leletét.
– Két bordád eltörött és enyhe agyrázkódásod van! Öt öltést kaptál a lábadba, hármat a szád mellé. A karodat két hétig pihentetned kell. Látom, minden rendben!
Viktor megrántotta az ép vállát, de válaszolni már nem volt ideje, mert kivágódott a kezelő ajtaja és Felix tántorgott elő hófehér gézzel a fején. Arca fehérsége összeolvadt a kötés színével.
Lerogyott Nora mellé, és nagyokat sóhajtozott.
– Mi történt drágám? – fogta meg a lány Felix kezét.
– Soha… soha… – nyögte Felix. – Soha ne vitatkozzatok egy szemésszel! Mondtam, hogy nem bírom kinyitni a szemem, erre… Az inkvizíció sem lehetett rosszabb! {…}
– Hat öltés a karodban. Négy bordád eltörött és neked is enyhe agyrázkódásod van! Egy hét múlva szemészeti kontroll. Neked is két hétig pihenned kell!

209. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felix Auer · kórház · Nora Kramer · Viktor Martinek
>!
molybaba

A harminchárom éves Nora apró termetű, vékony, de erős nő volt, merész kék szemmel és kissé széles szájjal. Ő volt az egyetlen olyan lány Viktor életében, aki érdekelte, de mégsem vitte ágyba. Noha először nagyon szeretett volna közelebbi ismeretségbe kerülni a szőke rendőrlánnyal, végül mégis visszalépett. Felix úgy tudta, Viktor azért nem ment a lány után, mert Nora a bűnügyi parancsnok lánya. Az igazság az volt, hogy Viktor észrevette, milyen vágyakozva nézett Felix a lányra, és szó nélkül félreállt a barátja útjából. Azóta elégedetten figyelni Felix és Nora kapcsolatának alakulását.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nora Kramer
>!
molybaba

Viktor tüntetőleg nem vett tudomást a mellette sétáló Felixről, miközben beléptek a bűnügyi osztályra.
– Fiúk, nektek még otthon kellene pihennetek! – állt meg előttük Nora. – Apa kiíratott titeket betegszabadságra. Alig telt el pár nap azóta, hogy…
Felix szenvtelenül közbeszólt:
– Édesem, a világbéke és kettőnk testi épsége érdekében az lesz a legjobb, ha visszaülünk a nyeregbe bűnözőkre vadászni. {…}
Nora végignézett a férfiakon.
– Hát igen, tegnap is úgy martátok egymást, mint a régi házasok. De legalább már sokkal jobban néztek ki, mint péntek este. {…}
Felix a lány elé tartotta a kezét, a hüvelyk- és mutatóujja közötti hajszálvékony rést mutatva:
– Babám, csak ennyi választott el attól, hogy kitekerjem a nyakát!

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felix Auer · Nora Kramer · Viktor Martinek
>!
Molymacska P

– Mutassátok meg egy olyan madártudósnak…
– Ornitológusnak – segítette ki Felix a barátját.
– Annak – morogta Viktor (…)
– Várom a jelentést – vetette oda Emilia a két nyomozónak, miközben tovább sétált az autója felé.
– Galambpostával küldjük! – kiáltott utána Felix.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felix Auer · Viktor Martinek
>!
molybaba

Akarta a lányt, de tartotta magát az elhatározásához, hogy nem fekszik le vele, amíg jobban meg nem ismeri.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Viktor Martinek

A sorozat következő kötete

BuKo történetek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Jégtánc
Vavyan Fable: Mogorva nyár
Stephenie Meyer: A Vegyész
Julie Garwood: Árnyéktánc
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Vavyan Fable: My fair lord
Julie James: A hamis partner
Kerstin Gier: Fellegszálló
J. D. Robb: Halálos testvériség
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen