Duplacsavar (BuKo történetek 1.) 39 csillagozás

Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amy remek színésznő, mindent tud a fegyverekről, és ki nem állhatja a rendőröket.
Szeretője egy kétes üzletet készül megkötni, amikor meggondolatlanságában balesetet okoz Klagenfurt határában, majd lelép a helyszínről. Amy kénytelen egyedül szembenézni a rendőrökkel, ráadásul az egyik nyomozó azonnal kikezd vele. Amy szánalmasnak találja Martinek hadnagy próbálkozását, mégis enged neki, hogy a nyomozás közelébe férkőzhessen.
Miközben szemmel tartja a hadnagy minden lépését, egy teljesen más oldaláról is megismeri őt. Amynek át kell értékelnie mindent, amit eddig a rendőrökről hitt.
Életében először ellenszegül a kapott parancsoknak. Kész megfizetni a döntése árát – még akkor is, ha emberéletekbe kerül.

>!
Egri Zsanna, Debrecen, 2018
196 oldal · ISBN: 9786155752230
>!
Underground, Budapest, 2017
218 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150004259 · Illusztrálta: Hajnal Krisztina

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Felix Auer · Nora Kramer · Viktor Martinek · Katherine Marshall/Amy Schwarz

Helyszínek népszerűség szerint

Klagenfurt


Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

"– És mi a helyzet Bodannal? – szólalt meg Viktor.
– Martinek, tudja maga, hány Bodan él csak Klagenfurtban és a vonzáskörzetében? Bár közel sem olyan sok, mint amennyi morzsát maguk szétszórtak itt nekem az utóbbi tíz percben – tette hozzá Iris kisasszony, miközben újra lesöpörte az íróasztalát."

Első gondolatom a könyv befejezése utána: „ Mégis, hogy a fenébe gondolta ezt az írónő? És mégis hol a folytatása? ” (Már elnézést a kifejezésért).

A fenti epéskedés érthető, nagyon erős vége volt számomra.
Mérgelődtem is, hogy megakarom rendelni a folytatással együtt, de az még sehol….mi lesz így velem?

Ennyit a hisztiről.
Fantasztikus volt, imádtam minden párbeszédet, a humort és igen végre egy kortárs írónő, aki mert valami újba kezdeni és csodálatosan izgalmasat alkotni.

Két picike problémám volt: a betűméret cseppet kikészítette a szemem. És Nora….az a Nő, hogy én mennyire utálom….

Amy: Hihetetlen voltál, annyira át tudtál engem is ejteni. Remek színésznő vagy, de egyben hatalmas lelked és csodás elméd van. És amiket elviselsz…..számomra most te vagy a kedvenc karakter. ♥

Viktor: Tessék Magyarországra jönni. spoiler, az elején húztam a számat, hogy jó ég milyen klisés bolond vagy. De ez csak a felszín és talán az sem. Vagány, érző szívű és nagyon okos férfi vagy, akiért rajongok. Kész nem tagadom! ♥

Nora: Rólad csak annyit, egy elkapatott, apuci vigyázó karjai között, a hősnőt játszó személy vagy. Nekem túl felszínes és mindenbe beleüti az orrát.

Felix: Nem lehet, nem kedvelni. Hű társ és barát. A figyelmed, a humoros oldalad…nagyon szerettem rólad olvasni.♥

A rosszak tényleg olyanok, mint a nagykönyvben ….és bizony lehet őket utálni rendesen.

Nekem tetszik, mert árnyalt, bonyolult, több szemszögű, már az elején belecsöppentem a „jóba”. Egy percre sem lankadt a figyelmem.

Imádtam, imádom. Kérem a folytatást és egy példányt ebből is beszerzek addig is.

Köszönöm, hogy olvashattam, melyet utazókönyv formájában kaptam. Hálás vagyok érte!♥

Ajánlom, kedvenc! ♥♥

3 hozzászólás
Any>!
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

Ismét kedvencet avattam! Mivel nem vagyok sem egy nagy kortárs-, sem pedig krimi rajongó, ezért nagyon féltem tőle, de igazán kellemeset csalódtam :) Végre egy fiatal, magyar írónő tollából származó történet, ami nem felszínes és nem a szex körül forog!

Részletek a blogon:
https://lafleurkonyvtara.blogspot.de/2018/01/tiszlavicz…

2 hozzászólás
Joxer>!
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

Egy izgalmas, és fordulatos, Ausztriában játszódó mai akció-krimi, ami kicsit a Cobra-11-es feelinget hozza, és csak úgy olvastatja magát.
A szereplők nagy része szerethető, bár némelyikről csak a történet előrehaladásával derül ki, hogy tulajdonképp melyik oldalon is áll, és őérte off a végén már szorítottam, hogy ne legyen áldozata a jók és rosszak összecsapásának.
A sorozat első történetében megismerjük az összeszokott rendőrpárost, Felixet és a részben olasz származású Viktort, akinek a történetben többször elhangzó finom káromkodása (Porca miseria) rögtön eszembe jutatta gyermekkorom egyik kedvenc mesehősének, Pampallininek ismert mondatát: „O donna Clara, Porca miseria!” :)
Mint az várható volt, a történetet átszövi a XXI. századi nemzetközi történések szele, így az ukrán szélsőséges fegyvercsempész mellett említésre kerül egy olasz feketéző is, és a nyomozás kapcsán a csempészút részeként kis hazánk is szóba kerül.
Mivel a bűnözők nem mindennapi „meglepetést” terveztek nyomozópárosunknak, így az utolsó pillanatig nem voltam biztos benne, hogy a magát Interpolosnak kiadó nyomozó esetleg nem-e a rosszfiúk egyike, és mivel magát mindenki fölé helyezte, az nagyon tetszett, ahogy a főkapitány helyreigazította.
Szerintem ez a regény simán felveszi a versenyt bármelyik osztrák (pl. Rex felügyelő), vagy német krimivel, és szerencsére a szereplők nem a műmájer macsó rendőrök, mint pl. a Stohl András fémjelezte kicsit izzadtságszagú Európa Express-ben és a Tűzvonalban sorozatban.
Ajánlom a könyvet mindazoknak, akik szeretik a mai nyomozós történeteket, és kedvelték a Cobra-11 hangulatát.

7 hozzászólás
TiszlaviczMarcsi I>!
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

Saját regényt csillagozni? Hàt, lehet, hogy nagyképűség. Én mégis adok magmnak egy erős négyest, figyelembe véve az akkori tudásomat, és a tényt, hogy holtig tanul az ember.
Elképesztően tanulságos volt most újraolvasni a történetet, sok mindent észrevettem, jót és rosszat is, amit akkor nem, és sok tanulságot levontam magamban, amik segítenek majd a folytatásban és a jövőbeli munkáim során is.

2 hozzászólás
Kovaxka P>!
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

Kedvelem a magyar szerzőket, a krimiszerzőkre meg különösen kíváncsi vagyok – nagyon örülök, hogy megismertem egy újat. Az viszont most is bebizonyosodott, hogy nem kedvelem a romantikus krimit, így az értékelésem nem biztos, hogy releváns. Kicsit erős volt a Cobra 11-es előkép, de a sztori megállt a lábán. Jó a kezdet és a végére is felpörög spoiler, de közben azért volt, hogy unatkoztam. A karakterek kissé sematikusak, a dialógusokon és egyes jelzős szerkezeteken még lehetne dolgozni. A szerelmes tekintetű, parancsnoklánya Nórától és munkahelyi enyelgésétől, valamint Viktor olasz kiszólásaitól konkrétan kirázott a hideg. Biztos vagyok benne, hogy a folytatás ütősebb lesz. (Nekem a borító tetszik.)

1 hozzászólás
Ameriel>!
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

„A sztori végig érdekfeszítő, alig várjuk, hogy kiderüljön, mi miért történik, folyamatosan sodródunk az eseményekkel, észre sem vesszük az idő múlását. Az írónő fokozatosan építette fel a történetet, így mindig egyre több dologgal tudunk szembesülni, amitől valóban letehetetlenné válik a regény. ”

Bővebben a blogon: http://ameriel-konyvei.blogspot.hu/2018/02/tiszlavicz-m…

2 hozzászólás
Judit_Megyeri IP>!
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

A Duplacsavar egy Ausztriában játszódó krimi, kis romantikus szállal, így a kedvenc zsánerembe tartozik. Az írónő szépen fogalmaz, látszik a szövegen, hogy jól átgondolt, és annak is örültem, hogy egy kevésbé gyakori regényhelyszínen, Ausztriában játszódik. Mindezek ellenére a történet nem tudott beszippantani, ami főleg a karaktereknek köszönhető.
Viktor Martinek a klagenfurti rendőrség egyik legjobb nyomozója, ám a tettei ennek épp az ellenkezőjét mutatják. Befogad a lakásába egy gyanúsan viselkedő szemtanút, mert a nő megtetszik neki, majd egyedül hagyja a számítógépével, amin nyomozati anyagokat tárol. Egy pillanatig sem merül fel benne, hogy ez nem a legokosabb dolog, és ahogy szaporodnak a gyanús jelek Amy körül, akkor sem tesz semmit, hanem homokba dugja a fejét. A nyomozást is leginkább a társai mozdítják előre, nem ő.
Az értékelés folytatása itt található:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2020/05/vele…

1 hozzászólás
Vhrai P>!
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

Nem igazán kedvelem a klasszikus krimiket, de egy modern „nyomozósdival” mindig le lehet venni a lábamról. Ez az írónőnek sikerült is! Tömör, lényegre törő, kizárólag a cselekményre koncentrál. A hangulat végig feszült, csak úgy peregnek az események. Na és a vége….tudtam volna rögtön a következő résszel folytatni.
Nagyon tetszett a karakterábrázolása is, egyáltalán nem a megszokott sablonok szerint kell a szereplőket elképzelni. Amit én kicsit keveselltem, azok a leírások. pl.: a város, a környezet…stb.

http://libellum.blog.hu/2018/01/09/tiszlavicz_maria_dup…

2 hozzászólás
Vivinnie>!
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

Kérem szépen, ilyennek kell lennie egy igazán jó kriminek. :-D Egy kis humor, egy kis romantika, rengeteg akció, nyomozás… Nagyon tetszett! :-D
Remekül megírt történet, ami az elején teljesen beszippantott és el sem engedett egészen a végéig. Folyamatosan pörögtek az események, egy percig nem lehetett rajta unatkozni. Izgalmas, fordulatos.
A szereplők könnyen megkedvelhetők. A legizgalmasabb karakter számomra Amy volt. Nagyon kíváncsi vagyok a fejleményekre. ;-)
Szóval remélem hamar jön a folytatás! :-D

>!
Underground, Budapest, 2017
218 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150004259 · Illusztrálta: Hajnal Krisztina
2 hozzászólás
Cetti94 P>!
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

„A Duplacsavar egy csavaros krimi, megfűszerezve egy kis romantikával, és a kellő mennyiségű humorral. A krimi, mint műfaj, a kedvenceim közé tartozik, azonban a romantika már kevésbé, nagyon nehezen tudok vele megbarátkozni, a humor vonal pedig mindig kétes: vagy bejön, vagy nem. Kicsit féltem is a romantikus vonal miatt, de amikor érzékeltem, hogy nem a csöpögős, lapokat nyálban úsztatós módon van jelen, hanem inkább egy kicsit hétköznapibb, természetesebb értelemben, nagy kő esett le a szívemről.”

„Minden mondatban van valami, ami nem engedte, hogy csak úgy letegyem a könyvet, hol a nyomozás lépett előrébb, hol pedig Amy tette a dolgát, és persze a többi szereplő sem tétlenkedett. Szinte észre sem vettem, hogy elrepült az idő a nyomozók és bűnözők társaságában, és vészesen közeledek a történet vége felé. Ha addig lehetetlennek tűnt letenni a könyvet, az utolsó oldalnál még nehezebb lett volna a feladat. A történet zárása egyértelműen utal arra, hogy itt bizony még nem ért véget minden, és az olvasó lehetőséget kap arra, hogy fejben kicsit tovább gondolja a szálakat… egészen addig, míg meg nem jelenik a folytatás, amire remélem, hogy nem sokáig kell már várni!”

Bővebben: http://szellemicsemegek.blog.hu/2018/01/28/tiszlavicz_m…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

TiszlaviczMarcsi I>!

– És mi a helyzet Bodannal? – szólalt meg Viktor.
– Martinek, tudja maga, hány Bodan él csak Klagenfurtban és a vonzáskörzetében? Bár közel sem olyan sok, mint amennyi morzsát maguk szétszórtak itt nekem az utóbbi tíz percben – tette hozzá Iris kisasszony, miközben újra lesöpörte az íróasztalát.

78-79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Klagenfurt · Viktor Martinek
5 hozzászólás
TiszlaviczMarcsi I>!

Viktor Martinek hadnagy érezte az ereiben dübörgő adrenalint. Görcsösen markolta a kormányt, szemét nem vette le az előttük cikázó sötétzöld Audiról, és teljesen megfeledkezett arról, hogy a jobb oldalán ülő Felix Auer nem éppen a féktelen száguldozás híve.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Audi · Felix Auer · Viktor Martinek
TiszlaviczMarcsi I>!

– Most meg azt a vörös hajú rendőrnőt mutatják, azt az autópályást – hallotta újra Amy hangját. – Látta azokat a tűsarkakat? Azt hittem, a rendőrségen megszabják, hogy milyen ruhában járhatnak a rendőrök meg a nyomozók. Nem hinném, hogy ekkora tűsarkakon biztonságosan lehet üldözni a rosszfiúkat…
– Emilia elég magasra tornázta magát a ranglétrán ahhoz, hogy ilyen cipőkben billegjen – jegyezte meg Viktor.

40. oldal

TiszlaviczMarcsi I>!

– Milyen jó lába volt, nem?
– Mármint ennek a bigének a lábára gondolsz, aki az előbb ment le a lépcsőn? Te munka helyett már megint idegen csajokat bámulsz! De igazad van, tényleg jó lába volt. Kár, hogy hozzád túl fiatal!

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felix Auer · Viktor Martinek
molybaba>!

– Legközelebb majd kérvényt nyújtok be, hogy mindenkit takarítsanak el az utakról, ha kocsiba szállsz!

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Viktor Martinek
2 hozzászólás
molybaba>!

– Hogy vagy? Mit mondtak az orvosok? – kérdezte.
– Fáj a tetanusz helye, de csak egy kis pihenés kell…
Viktor végig sem mondta a mondatot, Nora máris felkapta mellőle a leletét.
– Két bordád eltörött és enyhe agyrázkódásod van! Öt öltést kaptál a lábadba, hármat a szád mellé. A karodat két hétig pihentetned kell. Látom, minden rendben!
Viktor megrántotta az ép vállát, de válaszolni már nem volt ideje, mert kivágódott a kezelő ajtaja és Felix tántorgott elő hófehér gézzel a fején. Arca fehérsége összeolvadt a kötés színével.
Lerogyott Nora mellé, és nagyokat sóhajtozott.
– Mi történt drágám? – fogta meg a lány Felix kezét.
– Soha… soha… – nyögte Felix. – Soha ne vitatkozzatok egy szemésszel! Mondtam, hogy nem bírom kinyitni a szemem, erre… Az inkvizíció sem lehetett rosszabb! {…}
– Hat öltés a karodban. Négy bordád eltörött és neked is enyhe agyrázkódásod van! Egy hét múlva szemészeti kontroll. Neked is két hétig pihenned kell!

209. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felix Auer · kórház · Nora Kramer · Viktor Martinek
molybaba>!

A harminchárom éves Nora apró termetű, vékony, de erős nő volt, merész kék szemmel és kissé széles szájjal. Ő volt az egyetlen olyan lány Viktor életében, aki érdekelte, de mégsem vitte ágyba. Noha először nagyon szeretett volna közelebbi ismeretségbe kerülni a szőke rendőrlánnyal, végül mégis visszalépett. Felix úgy tudta, Viktor azért nem ment a lány után, mert Nora a bűnügyi parancsnok lánya. Az igazság az volt, hogy Viktor észrevette, milyen vágyakozva nézett Felix a lányra, és szó nélkül félreállt a barátja útjából. Azóta elégedetten figyelni Felix és Nora kapcsolatának alakulását.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nora Kramer
molybaba>!

Viktor tüntetőleg nem vett tudomást a mellette sétáló Felixről, miközben beléptek a bűnügyi osztályra.
– Fiúk, nektek még otthon kellene pihennetek! – állt meg előttük Nora. – Apa kiíratott titeket betegszabadságra. Alig telt el pár nap azóta, hogy…
Felix szenvtelenül közbeszólt:
– Édesem, a világbéke és kettőnk testi épsége érdekében az lesz a legjobb, ha visszaülünk a nyeregbe bűnözőkre vadászni. {…}
Nora végignézett a férfiakon.
– Hát igen, tegnap is úgy martátok egymást, mint a régi házasok. De legalább már sokkal jobban néztek ki, mint péntek este. {…}
Felix a lány elé tartotta a kezét, a hüvelyk- és mutatóujja közötti hajszálvékony rést mutatva:
– Babám, csak ennyi választott el attól, hogy kitekerjem a nyakát!

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felix Auer · Nora Kramer · Viktor Martinek
Molymacska P>!

– Mutassátok meg egy olyan madártudósnak…
– Ornitológusnak – segítette ki Felix a barátját.
– Annak – morogta Viktor (…)
– Várom a jelentést – vetette oda Emilia a két nyomozónak, miközben tovább sétált az autója felé.
– Galambpostával küldjük! – kiáltott utána Felix.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felix Auer · Viktor Martinek
molybaba>!

Akarta a lányt, de tartotta magát az elhatározásához, hogy nem fekszik le vele, amíg jobban meg nem ismeri.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Viktor Martinek

A sorozat következő kötete

BuKo történetek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Jégtánc
Vavyan Fable: Mogorva nyár
Stephenie Meyer: A Vegyész
Julie Garwood: Árnyéktánc
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Vavyan Fable: My fair lord
Julie James: A hamis partner
Kerstin Gier: Fellegszálló
J. D. Robb: Halálos testvériség
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen