Életem ​szerelme 9 csillagozás

Tina Turner: Életem szerelme

TINA ​TURNER a rock and roll koronázatlan királynője, élő legenda. Ebben a megdöbbentően őszinte és szívmelengető önéletrajzban egyedülálló karrierjéről és magánéletéről egyaránt beszámol.
Minden titkot megismerhetünk a Tennessee állambeli Nutbushban töltött gyerekkorától kezdve az Ike Turner mellett elért hírnéven át az 1980-as évekbeli, egyedülálló szólókarrierjéig, és még tovább: Tina őszintén ír a megpróbáltatásairól, a győzelmeiről és az anyaságról. Elmeséli, hogyan dolgozott együtt a zenei élet olyan kiválóságaival, mint Mick Jagger, Keith Richards, David Bowie és Beyoncé. És természetesen ír arról a váratlan találkozásról is, amikor 1986-ban megismerte élete szerelmét, akihez végül huszonhét évvel később ment hozzá. Ahogy Tina mondja: „Van, hogy akkor ismerjük csak meg az igazi boldogságot, amikor már képesek vagyunk értékelni is.” Az utóbbi években Tinát egy sor egészségügyi probléma és családi tragédia sújtotta, melyek hatására most visszatekint a múltra: láthatjuk,… (tovább)

>!
Kossuth, Budapest, 2019
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630994583 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Kossuth, Budapest, 2019
312 oldal · ISBN: 9789630999137 · Fordította: Nagy Boldizsár

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

robinson P>!
Tina Turner: Életem szerelme

Tina Turner egyedülálló tehetségű nő, erővel és kitartással kombinálva. Nagyszerű könyv sok eddig nem publikált fotóval és szívvel elmesélt személyes történettel.

https://gaboolvas.blogspot.com/2019/10/eletem-szerelme.html

Schrera>!
Tina Turner: Életem szerelme

Egy nagyon érdekes karakter, egy nagyon jó könyv. Mintha nem is életrajzot olvastam volna, hanem egy izgalmas regényt. Most megyek, és megnézem a filmet is róla, bár azt már régebben egyszer láttam.

„Igenis, lehet méregből orvosságot készíteni.”

avalonavalon>!
Tina Turner: Életem szerelme

Érdekes, izgalmas élet, hullámhegyek, hullámvölgyek – ennyire sosem voltam erős, mint ő. A lemezei közül csak a Private dancer-ről mesél részletesebben, a többit csak megemlíti. Pedig szerintem a legjobb albuma a Break every rule. Olvasmányos könyv – a könyv magyar címe nem tetszik: Életem szerelme. Jobb lett volna az eredeti angol cím magyar változata: My love story. Sokkal több mindenre utal: zenére, életre, férfira.


Népszerű idézetek

robinson P>!

Az élet Ike mellett olyan volt, mint a kötéltánc.

81. oldal

Amapola P>!

A víz látványa mindig megbabonáz, ami ironikus, hiszen nem tudok úszni. Az érdeklődésem pusztán esztétikai irányultságú.

253. oldal

Amapola P>!

Mindig is úgy voltam vele hogy az embernek legyen egy tisztességes legyezője, és ne az étlapot vagy egyebet használja arra, hogy lehűtse magát.

22. oldal

Amapola P>!

Ahhoz, hogy tényleg megértsétek a történetemet, tudnotok kell, hogy honnan és milyen körülmények közül jöttem.
A születésem pillanatától, 1939. november 26-ától kezdve nehéz volt a sorsom, amikor is Anna Mae Bullock néven világra jöttem. Attól a naptól fogva egész életemben a rossz karmám miatt szenvedtem.

33. oldal

Amapola P>!

A legtöbb, szexisnek számító ruhára tulajdonképpen gyakorlati szempontból esett választás. A neccharisnya szemei például nem szaladnak fel olyan könnyen, mint a többi típusé. Miniruhában könnyebben ment a tánc, mert a lábam szabad volt, és elvonta a figyelmet a rövid felsőtestemről. A bőrön nem látszik a verejték vagy a szennyeződés, és sosem gyűrődik. Na hát ennyit a szexepilről.

188. oldal

2 hozzászólás
nusilamb>!

A legtöbb ember azt gondolja, hogy örökösen mozgásban vagyok: táncolok a színpadon, rohangálok a lépcsőházban, csimpaszkodom az Eiffel-toronyról, ilyesmi. De az élet megtanított arra, hogy a legjelentősebb és legemlékezetesebb pillanatok általában akkor történnek, amikor nyugalmi állapotban vagyok, ücsörgök, meditálok, szemlélődök.

avalonavalon>!

Majd Kobna Holdbrook-Smithre néztem, és közben Ike-ot láttam magam előtt. Mindkettőjüknek azt mondtam:
-Már nem haragszom.
És ezt őszintén gondoltam.

271. oldal

Amapola P>!

Édenkerthatás volt a cél, virágzuhataggal és sziromhalmokkal, és minden épp olyan lett, mint ahogyan elképzeltem. Jeff Leatham felépített egy hatalmas falat is, 140 ezer ragyogó vörös rózsa felhasználásával, ami, gondolom, az ikonikus vörös rúzsomra utalt..
– Ez én vagyok! – tört ki belőlem, amikor először megláttam.

23. oldal

Amapola P>!

Egyébként azt hiszem, azért is olyan erős a hangom, mert gyerekkoromban nem volt telefonunk: ehelyett rendszeresen átkiabáltunk a rokonoknak, akik az utca túloldalán laktak. Hát így tanultam meg, hogy mindig hangosnak kell lennem, ha azt akarom, hogy rám figyeljenek.

186. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bruce Dickinson: Mire való ez a gomb?
Phil Collins: Mindhalálig
Michael Jackson: Holdséta – Moonwalk
Susan Boyle: Akinek születtem
Komár László: Táncoló fekete lakkcipők
Bánfalvi Ákos: Marilyn Manson – A groteszk aranykora
Tom Jones: Önéletrajz
Marilyn Manson – Neil Strauss: (Nehéz) út a pokolból
Sean Smith: Ed Sheeran
Sting: Széttört zene