Spontán ​szerelem (Szerelem 1.) 216 csillagozás

Tina Reber: Spontán szerelem

Taryn ​Mitchell kisvárosi lány, aki két lábbal áll a földön. Biztos kézzel vezeti a családi örökségként rámaradt sörözőt, a Mitchell's Pubot, jól érzi magát barátai társaságában, örömét leli az alkotó tevékenységekben. Élete nyugodt, békés, nem hiányzik belőle semmi. Vagy mégis? Ami a férfiakat illeti, Taryn több fájdalmas csalódás és egy balul sikerült eljegyzés után úgy dönt, többé nem teszi kockára a szívét.
A csendes kisváros élete azonban egyik napról a másikra felfordul, amikor egy neves filmstúdió a városkát szemeli ki forgatási helyszínéül. Hamarosan megérkeznek a híres hollywoodi színészek, köztük a mindenki által rajongott sztár, a szőke, jóképű Ryan Christensen is.
Ryan sosem akart sztár lenni. A felhajtást, a rajongói levelek özönét, a sikoltozó tömeget a háta közepére sem kívánja. Aznap reggel is csak sétálni akart egyet a városka utcáin, amikor a rajongók hada felfigyelt rá, és üldözőbe vette. Ryan menekülés közben egyenesen a Mitchell's Pub bejárata felé… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror I.P.C.

>!
I.P.C., Budapest, 2013
560 oldal · ISBN: 9789636354510 · Fordította: Gábor Emma

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Ryan Christensen · Taryn Lynn Mitchell · Michael Bublé


Kedvencelte 29

Most olvassa 12

Várólistára tette 131

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Tina Reber: Spontán szerelem

Az álmok csak akkor válnak valóra, ha elindulsz felèjük.

Szuper volt ez a könyv! Nekem legalább is nagyon tetszett. Egyetlen hibája, hogy úgy èreztem az írónő az utolsó 100 oldalon, fölöslegesen kínozza a szereplőket, ès minket is, a folytonos veszekedèsekkel, ès bizalmatlansággal. Ezek nèlkül a helyzetek nèlkül is meglettem volna, ès akkor tènyleg egy tündèr aranyos sztorit kaptunk volna, minden mesterkèltsèg nèlkül. De ha ettől eltekintek, akkor egy nagyon jó hangulatú, humorú ès stílusú könyv ez. Aranyos, vicces, szeretni való karakterekkel:) Ryan-re, imádtam hogy a sztárokról alkotott sztereotípiák közül, egyet sem lehetett ráhúzni. Ő olyan valódi, emberi karakter, hogy kèptelensèg nem kedvelni. Taryn is makacs, de őszinte, talpraesett, ès nagyon jól kezeli a nehèz helyzeteket. Nagyon jó páros!
Összessègèben egy szórakoztató, izgalmakkal, romantikával ès egy kis csillogással teli könyv :) Ajánlom!

ez a mi kettőnk őrűlt mesèje

4 hozzászólás
Bajnoczianna>!
Tina Reber: Spontán szerelem

Az eleje sok jót igért. Taryn aranyos lány, sok csalódást megélt személy. Ming nem egy nap belép a kocsmájában egy híres sztár. Innentől pedig megváltozik az élete. A szereplők kidogozottak voltak, míg az eseményekben túl sok érzelmes rész kapott helyett. Ettől pedig számomra élvezhetetlen lett az olvasás. Rayn és Taryn aranyos páros lehetett volna, ha a bizalmatlanság nem áll kettejük közé.

Iloonka>!
Tina Reber: Spontán szerelem

Olyan régóta volt fent a várólistámon és most úgy döntöttem ,hogy végre elolvasom. Elsőnek is nem gondoltam volna, hogy Ryan egy ilyen imádnivaló pali lesz. A könyv előtt keresgéltem bizony olyan könyvet, ami kifejezetten egy rendes, aranyos srácról fog szólni és hát meg is lett, szóval már ezért megérte elolvasni.
Valamint azt hiszem ,hogy az írónő szerintem jól tette, hogy nem zárta le azzal ,hogy egymásba szerettek és boldogan éltek míg meg nem haltak Tarynék. Bemutatta mennyire kemény is a sztár világ. Noha akadtak túlzások, de amúgy ez kifejezetten tetszett.
Taryn számomra szimpatikus szereplő volt végig. Határozott és oda adó ember, én szerettem a karakterét, bár a tipikus lányos sírásai neki is megvoltak.
Ryant viszont imádtam. Nem elég ,hogy rendes és egyáltalán nem beképzelt, hanem több is rejtőzött ennél benne. Nem csak egy cuki pofa volt, hisz belátást nyertünk ,hogy ő egyenesen utálja azt, ami a sztársággal jár és ő csak egy napot akar, mikor is egy átlag emberként élhet.
Rajtuk kívül Marie és pete volt az, akik igazán tetszettek.
Szórakoztató könyv volt, bár a hosszúsága miatt nehezen haladtam vele, de azt mondom megérte.

kis_macko>!
Tina Reber: Spontán szerelem

Kellett egy plusz lökés a könyv megvételéhez, a borító és a fülszöveg még nem győzött meg önmagában, de könyvesboltban járva a kezembe akadt, belenéztem, kicsit beleolvastam és hazajött velem. Nem bántam meg!
Még friss az élmény, de lehet, hogy még a kedvenceim közé is bekerül.
Nekem kimondottan tetszett, hogy ilyen hosszúságú a könyv. El lehetett volna intézni kevesebb oldalszámmal is és akkor a szeretlek kimondásáig tart, ahogy az átlag, de itt az együttélés és a mindennapok nehézségeibe és szépségeibe is bepillantást kaptunk – általában pont ezt szoktam hiányolni.
Elképzeléseim vannak csak a filmvilág szereplőiről és az életükről, így azt nem tudom mennyire lehet hiteles az ilyen mértékű rajongás/zaklatás, de biztosan vannak olyan sztárok, akik Ryanhez hasonlóan nehezen birkóznak meg vele és ami a médiából kimarad, az az, hogy ezt a helyzetet a családjuknak és ismerőseiknek is kezelni kell tudni.

Amikor már épp hiányoltam, hogy Ryan „csak pasi”, azért fel-felvillant a sztár a viselkedésében.
Taryn is remekül hozta azt a nőt, aki ismeretlenként csöppen a filmes világba és a bizonytalankodásai teljesen érthetőek.
Egy-két ponton nem éreztem csak hitelesnek a karaktereket, de ezeket nem éreztem elviselhetetlennek.
Kaptak maguk mellé nagyon jó mellékkaraktereket Taryn barátai, Ryan szülei, kollégái személyében. Elég széles skálán mozogtak a felvonultatott szereplők és mindnek megvolt a maga helye a történetben.
Ezeket kiegészítik a jó párbeszédek, vicces jelenetek.
Bár van folytatása a könyvnek – és remélem hamarosan az is megjelenik magyarul –, nyugodtan olvasható a könyv kerek egész történetként is.

4 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Tina Reber: Spontán szerelem

Egy hìres filmsztár és egy egyszerű bártulajdonos lány izgalmakkal tarkított szerelmi története. Volt benne rendesen kavarás. Őrűlt rajongók, paparazzik és àrmánykodó volt szeretők. Taryn sajnos rengeteget sipákolt benne, kicsit Avára emlékeztetett az állandó bizalmatlankodással. Ryan jó pasi, de valahogy nem jött be nekem, Kyle jobban tetszett, kár hogy bekattant. A folytatás érdekel, nem lett kerek a lezárás.

3 hozzászólás
zia P>!
Tina Reber: Spontán szerelem

Tudom, hogy nem szabad a borító alapján ítélni, de tisztán emlékszem arra, hogy ennél a könyvnél még évekkel ezelőtt a borító csábított arra, hogy megvegyem. Annyira érdekes volt az egyszerű lányhoz illő szoknya, a piros tűsarkú és a régi padló közötti ellentét (vagy inkább összhang?), hogy úgy éreztem meg kell vennem. Már egyszer régebben bele is kezdtem, de nem jutottam az első oldalaknál tovább, mert egyáltalán nem kötött le. Most mégis újra kézbe vettem ,hogy csökkentsem már végre az évek óta a polcomon ülő könyvek sorát.
Mit is mondjak? Sokáig ingadoztam a három és a négy és fél csillag között. Az első fele borzasztóan untatott. Sokszor meg volt ismételve az, hogy Ryan milyen nagyszerű, és klassz pasi. Úgy éreztem ez azért van, mert a tettei nem bizonyítják. Mintha az írónő is érezné, hogy le kell írnia minden második oldalon, hogy igen, kedves olvasó, ezt itt a férfi főszereplő, ő a hős, az álompasi. Tessék már szeretni.
Valójában Ryant sokszor lagymatagnak éreztem. Csak néha láttam megcsillanni nála, hogy kiállna akár Taryn-ért, akár magáért.
Aztán úgy a könyv háromnegyedénél végre beindult a történet. Ez sokat vitte felfelé, de itt már nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy Ryan-t csak alkalmanként kedvelem, és, hogy Taryn egy picsogó liba, akit jó néhányszor kedvem lett volna egy péklapáttal arcon simogatni.
Ami igazán a hátán vitte a történetet, azok a mellékszereplők. Taryn barátai, Ryan szülei mind fantasztikusak voltak.
Ettől függetlenül mégis szeretném majd egyszer elolvasni a következő részt. Most már tudnom kell, hogy mi lett/mi lesz velük.

Dittta87>!
Tina Reber: Spontán szerelem

Nagyon szerettem ezt a könyvet. Humoros, romantikus, nagyon szerethetőek a szereplők. Imádtam, ahogy Taryn és Ryan között kialakult a szerelmi szál. Egyedül Taryn folyamatos bizonytalansága – (néhol már hisztinek éreztem) – zavart.

Odilia>!
Tina Reber: Spontán szerelem

Féltem ettől a könyvtől. Míg a figyeltjeim értékelési jókat mondtak róla, addig a többiek elég lehúzták a könyvet. A fülszöveg meg akár a Jennifer E. Smith: Milyen is a boldogság? fülszövege is lehetne, ami nem nagyon jött be nekem. Ezzel a tudattal vágtam bele, de mivel ez volt az utolsó könyv @kis_macko-tól nálam kölcsön, így sokáig nem is akartam húzni, hogy nekiálljak.

És akkor belekezdtem. Lassan indult, de ahogy kezdtem Taryn-t megismerni, úgy kezdtem beleszeretni a könyvbe. Teljesen egyetértettem vele végig, sosem volt túl hisztis, túl naív stb. Néha túlságosan akart a saját lábán állni, de ez az ő múltjával teljesen érthető is volt.
Ryan viszont tipikusan Sztár volt. aki hirtelen került középpontba, a családja és haverjai megpróbálták két lábbal a földön tartani, de ez sajnos nem mindig sikerült.
Nem mindig tetszik az E/1 írásmód, de ehhez nagyon jól illet. Jól végigvezet az író Taryn és Ryan szerelmén, ahogy próbálják egymást és saját magukat jobban megismerni, és aránylag normális életet kialakítani. Szép kerek történetet alkotva.nincs függővég…. mégis az ember tovább akarja olvasni a történetüket, hiszen annyira szerethetőek mindketten :)

10 hozzászólás
Kathreen>!
Tina Reber: Spontán szerelem

Összességében szívesen olvastam, voltak benne olyan oldalak, amik túl voltak ragozva, de mégis olvasmányos volt.
Taryn és Ryan kapcsolatának legnagyobb buktatója nem a távolság, a sztárság velejárói, stb. voltak, hanem saját maguk. A bizalmatlanság, ami néha már idegesítő volt, de ez az emberi természet, sokszor a rosszat könnyebb elhinni, mint a jót. De tetszett, hogy mindig meg tudták beszélni, és meg tudták oldani.

Moncsi22>!
Tina Reber: Spontán szerelem

Rengetegszer olvastam már ezt a történetet. Utána napokig álmodoztam Rayn és Taryn szerelmi életéről. Ez a könyv megváltoztatott engem valamilyen szinten. Sok ember azt képzeli, ha egy hétköznapi ember a sztárok világába él megváltozik. Beképzelt és arrogáns lesz. Éppen ezt cáfolja meg Rayn aki megmutassa nekünk, hogy milyen küzdelem van egy híres ember életében. Nem minden ember akar híres ember lenni ilyen körülmények közt amilyen az övé is, Ebből a történetből megtanuljuk, hogy igazi harcos tud lenni az ember, és nem engedi meg saját magának azt, hogy megváltoztassa a hírnév. Mennyi küzdelem és milyen árat füzet ezért. Ezzel szemben Taryn éli eleinte a megszokott nyugodt hétköznapi emberek életét. Amikor megismerkedik Raynnel nem esik hasra tőle. Ő az igazi embert akarja és látja is meg benne. Az ő szerelmi történetük tényleg egy Hamupipőke mesébe illő. Rayn és Taryn erős szerethető karakterek. Egyszerűen imádom ezt a sorozatot


Népszerű idézetek

nykyriana>!

– Állítsátok meg a sofőrt! Ki kell raknunk Tarynt! Itt azt állítják, hogy csak szexre kell neki az öcsém!
Ryan gyorsan kihúzta magát.
– Ez igaz! Kényszerít rá… – Eltakarta a szemét a pezsgősüveggel, úgy tett, mintha sírna, és összeroskadt az ülésen. – Folyamatosan! – nyöszörögte. – És meg is ver. Olyanokat mond, hogy: „azonnal vetkőzz le, és mássz be az ágyba, vagy különben adok én neked igazi okot a sírásra, miszter.” Pedig én emberi lény vagyok, nem egy gép!
– Janelle is folyton ver engem – zokogta Nick. – Egyszerűen kihasznál.
– Csak szeretnéd! – nevetett a felesége.
– Én nem tudom, te hogy vagy vele, Janelle, de ha nekem kell összeszednem a piszkos zokniját meg alsógatyáit, elvárom a viszonzást – mondtam.
– Hát igen – helyeselt Janelle. – A Christensenek egyáltalán nem rózsaillatúak.
– Hé, nagyon büszkék vagyunk a szagunkra! – vitázott Ryan.
– Ha a rajongóid tudnák… – feleltem. – Talán nem ácsorognának olyan közel az ajtónkhoz.

kis_macko>!

– Akkor úgy látszik, rokonlelkek vagyunk – feleltem.
– Hogy érted? – nézett rám kérdően Ryan.
– Te nem bízol a nőkben, én pedig nem bízom a férfiakban.

148. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ryan Christensen · Taryn Lynn Mitchell
nykyriana>!

Másnap többször is eszembe jutott Hamupipőke. Hogy lehet az, hogy soha nem állt a sarkára, és nem vágta gonosz mostohája és mostohatestvérei arcába, hogy menjenek a pokolba? Máshogy alakult volna az élete, ha a köténye alá egy baseballütőt rejtett volna, és nem lett volna szüksége arra, hogy a herceg eljöjjön érte, és kiszabadítsa?

krisztin1>!

– Ide süss, mekkora sügér! Ezt vétek lett volna visszadobni. Taryn, bemutatom a vacsorát. Vacsora, bemutatom Tarynt – próbált viccelődni szerencsétlen hal levágott fejével.
– Mit szólnátok, ha idekint sütnénk meg? – mutattam a tűzrakóhelyre. – Szép munka volt, ember – tettem hozzá tréfás ősasszonyi hangon, és megszorítottam a vállait.
– Ember fogni hal asszonynak – jelentette ki büszkén.

334. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ryan Christensen · Taryn Lynn Mitchell
nykyriana>!

– Kiről fogtok ti fecsegni, ha a celebek elmennek a városból? Kénytelenek lesztek más témát keresni. – nevettem el magam végül.
– Majd rólad beszélgetünk, Tar. Leülünk, és megemlékezünk arról, milyen vicces is voltál, amikor a lábad között növő pókhálóból sapkát kötöttél a szegényeknek – bökött oldalba Marie.
– Szemét vagy – röhögtem fel.
– Kösz a bókot!

nykyriana>!

– És tartoznak jó sztorik a törött csontokhoz? – kérdezte reménykedve a színész.
– A jobb bokám nem olyan izgalmas. Megcsúsztam, és leestem a jeges lépcsőn a főiskolán. – Belekortyoltam a sörömbe. – A bal csuklóm már poénosabb eset. Mondjuk úgy, hogy aznap megtanultam, hogy a tequila és a görkorcsolyázás szavakat ne használjam egy mondaton belül.

krisztin1>!

Amikor el kellett mennem mellette, Ryan a lábam elé csúsztatta a dákója végét, felbuktatva engem. Szabad kezével elkapott estemben.
– Szemét! – nevettem fel.
– Sajnálom, nem tehetek róla, ha belém esel – hangzott a nagyképű válasz.

31. oldal

krisztin1>!

[…] Egyetlen ajándékot akartam tőle, és azt sem pénz, sem hírnév nem vásárolhatja meg soha – hogy legyen az egyetlen, igaz szerelmem örökké.

222. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Taryn Lynn Mitchell
Wandamaci P>!

Néha igazán te vagy önmagad legnagyobb ellensége.

zia P>!

Az álmok csak akkor válnak valóra, ha elindulsz feléjük.

428. oldal


A sorozat következő kötete

Szerelem sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cora Carmack: Színjáték
Corinne Michaels: Miénk az éjszaka
Colleen Hoover: November 9.
M. G. Brown: Szerelempróba
Lylia Bloom: Csillagfény
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Ella Maise: Imádlak, Jason Thorn
Kelly Oram: Cinder és Ella
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal