A ​jövő látomása (Thrawn keze-duológia 2.) 40 csillagozás

Timothy Zahn: A jövő látomása Timothy Zahn: A jövő látomása

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A sarokba szorított Birodalom a vészterhes időkben kétségbeesett lépésre szánja magát. Elszórva a viszály magvait, az Új Köztársaság jelentette törékeny szövetségben, a hajdan hatalmas Birodalom maradványa még egyszer harcba száll a győzelemért. Miután annak a gyanújába keverték a bothaiakat, hogy részt vettek egy faj teljes kiirtásában, most Han és Leia életére törnek, hogy aztán ezt is a bothaiakra fogják. Ha sikerrel járnak, az Új Köztársaság darabokra hullik. Az elkerülhetetlen katasztrófa megakadályozásához Luke, Leia, Han és barátaik kénytelenek bebizonyítani a boltahaik ártatlanságát, és leleplezni a Birodalom cselszövését. Az idő azonban vészesen fogy…

Eredeti mű: Timothy Zahn: Vision of the Future

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Szukits, Szeged, 2011
660 oldal · ISBN: 9789634972136 · Fordította: Békési József
>!
Aquila, Budapest, 1999
586 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636790744 · Fordította: Békési József

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Leia Organa Solo


Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
marschlako P
Timothy Zahn: A jövő látomása

Az első kötet lelkesedése a másodikra is kitartott, a történetszálak és a szereplők továbbra is hozták a várt SW hangulatotspoiler. Csak az a romantikus szál lehetett volna egy kicsit kevésbé… spoiler, úgy látszik Leia és Han óta ez nem igazán sikerülspoiler. Az Ismeretlen Régió szuper, hogy felbukkant. Néha, néhol talán egy kicsit túl lett nyújtva, de annyira élveztem a sztorit, hogy ez egyáltalán nem zavart. A Thrawn keze-duológia azt kell mondjam, az egyik (ha nem a) legjobb SW folytatás.

>!
Hippoforaccus P
Timothy Zahn: A jövő látomása

Na ez egy olyan második rész, ami (szerintem) jobban sikerült mint az első. Akciódús, sok szálat mozgató izgalmas, fordulatos és még sok ilyen jelző mű. Tényleg sok szálon fut, de ezek jól ki is vannak dolgozva, nem megy az élvezetfaktor rovására. Rettenetesen jó történet, csak ajánlani tudom, bár előtte mindenféleképpen javallott elolvasni Zahn mester ezelőtt megjelent műveit, mivel azok fonalát gombolyítja tovább.

>!
Dominik_Blasir
Timothy Zahn: A jövő látomása

Mondhatnám, hogy Zahn kifogyott az ötletekből, ugyanis nagyon úgy éreztem. Persze nem igaz, hiszen 660 oldalon keresztül szórakoztattak az izgalmak, de mégsem tökéletes az összkép. Az írótól nem szoktam meg, hogy felesleges szálakat rak helykitöltésül a történetbe, hogy a végső megoldás is légből kapottnak érződik, ráadásul a felvezetés is meglepően, már-már fárasztóan hosszúra nyúlik.
Ettől függetlenül a történetszálak többségét (főleg a birodalmiakat) élveztem, a korábbiakhoz hasonlóan most is kellemesen izgalmasak és mozgalmasak voltak, bár nem vagyok biztos benne, hogy Zahn elbírt a rengeteg szereplővel. Túl sok eseménysort akart kreálni, amelyek a szokásos módon véletlenek tömkelegének köszönhetően összefutnak, de végül inkább három szinte teljesen különálló cselekményt hozott össze.
Kicsit jobban átgondolva lehet, hogy jobban sikerült volna a regény, s így sem panaszkodok, de ha a Thrawn Keze duológia legkevésbé Thrawn Kezéről szól, az már elgondolkodtató.
Bővebben: http://ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2011-11-23+…

>!
Busmen
Timothy Zahn: A jövő látomása

Tetszett! Nagyon jól felvezetett új szálak , szépen lezárt más szálak! Kellő star warsos elemekkel és a tökéletes atmoszférával!

>!
lustica P
Timothy Zahn: A jövő látomása

Jó volt! Viszont a Mara Jade-del történt végkifejletett kihagynám:-)

>!
predator188
Timothy Zahn: A jövő látomása

Nem hiszem el,hogy ezt a könyvet ugyanaz az ember írta,mint „A múlt kísértete” címűt,ugyanis akkora a kettő közti minőségi különbség,legalábbis szerintem. Míg „A múlt kísértete” vontatott,a cselekmény nagyon sokáig egy helyben topog,ez addig pörög, mindig van történés, de ennek ellenére itt is kicsit elfárad a történet a végére.

>!
PAVideoStudio
Timothy Zahn: A jövő látomása

Ez a folytatás mindent visz, bitang nagy fordulatok, izgalmas, feszült, érdekes történet jellemzi, Zahn karakterei erősek. Nagyon tetszik.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/Qe0QqI_vtPM

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Szukits, Szeged, 2011
660 oldal · ISBN: 9789634972136 · Fordította: Békési József
>!
ChrisAdam
Timothy Zahn: A jövő látomása

Számomra A túlélők keresése és a III. rész mellett ez a legjobb Star Wars könyv. Iszonyú, amit Zahn itt művel. Ha filmben kéne csinálni, Nolant kéne megbízni, az biztos.

>!
ppayter
Timothy Zahn: A jövő látomása

Kissé túlzás, hogy két köteten keresztül folyt a bábuk fölállítása a táblán, hogy aztán egyetlen mozdulattal vége legyen. Nem ártott volna több kisebb csúcspont a folyamatos feszültségfokozás helyett, így a vége sem ütött akkorát, mint azt a szerző szerette volna. Illetve ezt a még a Star Wars világában is bugyutának ható romantikus szálat vagy ki kellett volna hagyni, vagy valahogy életszerűbben megírni, mert ez így nagyon béna volt.

>!
AgiVega IP
Timothy Zahn: A jövő látomása

Kedvenc Timothy Zahn regényem. Talán azért, mert már évekkel azelőtt, hogy kijött volna ez a könyv, abban reménykedtem, hogy Luke és Mara végre rájön, mekkora idióták voltak tíz teljes évig! És végre ebben rájöttek… ideje volt, gyerekek!


Népszerű idézetek

>!
Hippoforaccus P

– Azt mondod reggel van?
– Nos valójában délután – pontosított Luke. – De Han egyszer azt mondta, hogy technikai szempontból az az időpont számít reggelnek, mikor felébred az ember.

386. oldal

2 hozzászólás
>!
PAVideoStudio

– Akkor miért zaklatja ezzel a tanácsost? – tudakolta Sakhisakh.
– Mert, ahogy arra szintén utaltam már, a tanácsos nincs meggyőződve arról, hogy helyesen cselekedett – fordult vissza Leiához Elegos. – Fontos, hogy átgondolja ezt a dolgot, és végkövetkeztetésre jusson így vagy úgy. Vagy fogadja el helyesnek és lépjen tovább, vagy ismerje el, hogy helytelen, de akkor is lépjen tovább.
– Miért kellene ezt tennie? – kérdezte Sakhisakh. A caamasi szomorúan elmosolyodott.
– Mert tanácsos, diplomata és Jedi. Csak akkor szállja meg az a bölcsesség és nyugalom, amire mindannyiunknak támaszkodnunk kell a következő napokban, ha megtalálja a békéjét.
Egy hosszú pillanatig egyikük sem szólalt meg. Leia a mellettük elsuhanó hipertér foltos egére bámult, s égető szégyen társult a benne kavargó érzelmekhez. Elegosnak megint igaza volt.

286. oldal, 19. fejezet - A jövő látomása (Szukits, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Leia Organa Solo

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Isaac Asimov: Második Alapítvány
Dan Simmons: Ílion
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
John Scalzi: Vének háborúja
Joe Schreiber: Maul – Vesztegzár
John Jackson Miller: Kenobi
Christie Golden: Sötét tanítvány
James Luceno: Darth Plagueis
Jack Campbell: Rendíthetetlen