The ​4-Hour Workweek 11 csillagozás

Timothy Ferriss: The 4-Hour Workweek Timothy Ferriss: The 4-Hour Workweek Timothy Ferriss: The 4-Hour Workweek Timothy Ferriss: The 4-Hour Workweek

More ​than 100 pages of new, cutting-edge content. Forget the old concept of retirement and the rest of the deferred-life plan-there is no need to wait and every reason not to, especially in unpredictable economic times. Whether your dream is escaping the rat race, experiencing high-end world travel, earning a monthly five-figure income with zero management, or just living more and working less, „The 4-Hour Workweek” is the blueprint. This step-by-step guide to luxury lifestyle design teaches: -How Tim went from $40,000 per year and 80 hours per week to $40,000 per month and 4 hours per week -How to outsource your life to overseas virtual assistants for $5 per hour and do whatever you want -How blue-chip escape artists travel the world without quitting their jobs -How to eliminate 50% of your work in 48 hours using the principles of a forgotten Italian economist -How to trade a long-haul career for short work bursts and frequent „mini-retirements” The new expanded edition of Tim… (tovább)

>!
Vermilion, London, 2011
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780091929114 · Illusztrálta: Rhyder Cookman, Two Associates
>!
Random House, New York, 2010
396 oldal · ISBN: 9780307465351
>!
Crown, New York, 2007
308 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780307353139

Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

metahari>!
Timothy Ferriss: The 4-Hour Workweek

Nem rossz, de igazi amerikai stilusa miatt kicsit nehezen olvastam, a lenyeg kivadaszasa utan (a rengetek ismetlodo agyonmagyarazas atugrasa volt) a megmarad tiz oldal egeszen hasznalhato…. viszont abbol ugye nincs biznisz… hat ez is egy erdekes nezopont.

UPDATE
Masodik olvasas, az uj es kibovitett kiadas kerult a kezemben, amirol most egy egesz masfele ertekelest tudok irni.
Eltelt par ev, sajat tapasztalatok es eletfordulatok utan egy masik szemmel olvastam vegig, most kerestem megoldasokat es talaltam par jo otletet.
A stilus meg mindig sokat beszelos, sokat ismetlos, de most mar nem emelem ki, legyen igy, ha mar. A hasznos linkek es dolgok listaja meg hosszabb lett, amit a konyv elonyenek irok fel. Az IT annyira gyorsan valtozik, hogy azt nehez kovetni, egy ket evvel ezelott irt lista bizony tartalmazhat mar osdinak tuni dolgokat, de sebaj. A bankszamla-penzatutalassal foglalkozo reszekhez kell majd europai (magyar) kiegeszites mert odaat a tengeren tul mas a rendszer. A konyv gondolatmenete egy bizonyos iparagban remek, szerencsere ebben a kiadasban mar az is benne van, hogy nem mindenki dolgozik 9-tol 5-ig irodaban, lehetnek mas munkahelyek es penzszerzesi forrasok es Tim Ferriss mondja is, hogy ok szabjak testre a konyveben ajanlottakat. Na ez emelt az ertekelesen egy csillagot.

Rebecca_Darinchen>!
Timothy Ferriss: The 4-Hour Workweek

Nem voltam megelégedve ezzel a könyvvel, szerintem túlságosan hosszú volt. Értem, hogy mit akar mondani a szerző, de mindvégig úgy éreztem, hogy az ötletek egy jó része nem hasznosítható bárki számára a mindennapi életben. Továbbá az is problémás nekem, hogy ha minden munkát más végez el helyettünk, akkor hol marad a munka öröme? Mi értelme van a munkának úgy, ha jóformán nem is én végzem el, hanem minden kevésbé kellemes feladatomat mással végeztetem el? Mennyire etikusak ezek a módszerek? Nekem mind hosszban, mind tartalmilag túl sok volt ez, a könyv egyáltalán nem ért fel az őt övező hype-pal.

szelpe>!
Timothy Ferriss: The 4-Hour Workweek

Persze a négy órás munkahét inkább csak hangzatos cím, ami biztos, hogy meg fog változni a világról, életedről és céljaidról alkotott kép, miután elolvastad a könyvet. Tele van tömve hasznos tanácsokkal, amelyek segítenek hatékonyabban dolgozni, hogy végső soron arra fordítsd a felszabaduló idődet, ami boldogságot fog hozni.
Etikai szempontból van bőven kivetni való a könyvben, nem kell persze mindent szóról-szóra követni, de tanulságos látni, hogy így is lehet élni.


Népszerű idézetek

apple_pie>!

Being overwhelmed is often as unproductive as doing nothing, and is far more unpleasant. Being selective – doing less – is the path of the productive. Focus on the important few and ignore the rest.

Chapter 5 - The End of Time Management


Hasonló könyvek címkék alapján

Greg McKeown: Essentialism
David Heinemeier Hansson – Jason Fried: Rework (angol)
Gary Vaynerchuk: Crush It!: Why NOW is the Time to Cash in on Your Passion
Robert Knapp: Invisible Romans
Robert T. Kiyosaki – Sharon L. Lechter: Cashflow Quadrant
Gary Vaynerchuk: #AskGaryVee
José Silva – Philip Miele: The Silva Mind Control Method
Mark Manson: The Subtle Art of Not Giving a F*ck
Laura Ingalls Wilder: On the Banks of Plum Creek
Bruce D. Perry – Maia Szalavitz: The Boy Who Was Raised As a Dog