Ég ​és föld között (Vango 1.) 47 csillagozás

Timothée de Fombelle: Ég és föld között

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1934, Párizs. A Notre-Dame katedrálisa előtti téren negyven fehér ruhás férfi fekszik a kövezeten. A szemerkélő esőben arra várnak, hogy pappá szenteljék őket. Köztük van Vango, a titokzatos fiú, aki éjszaka a párizsi háztetőket járja. Három perc, és a sorsa megváltozik. Három perc, és kezdetét veszi a véget nem érő hajsza: szökés a katedrális harangtornyából, utazás a Graf Zeppelin léghajón, bujkálás szicíliai szigeteken és a skót felföldön. Vango azt reméli, hogy az örökös menekülés végén megismerheti családja múltját, viszontláthatja a zöld szemű Ethelt, és végre otthonra lelhet.

Az Ágrólszakadt Tóbiás szerzőjének új, lebilincselően izgalmas kalandregénye, amely számos fordulattal lepi meg az olvasót, miközben történelmi hitelességgel ábrázolja az 1930-as évek Európáját.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2011
346 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631189278 · Fordította: Pacskovszky Zsolt

Kedvencelte 10

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

SzKatyesz>!
Timothée de Fombelle: Ég és föld között

Húúú… ez nagyon meglepő könyv volt. Azt hittem, valami gagyi kis kölyök sztori lesz, a végére pedig alig bírtam letenni. Végül kénytelen voltam. Még nincs meg a folytatása. :(

Cinka>!
Timothée de Fombelle: Ég és föld között

Ifjúsági regény, felnőtteknek is! Egy kis történelem, romantika, kaland és meglepő fordulatok. Várom a folytatást…

Wish P>!
Timothée de Fombelle: Ég és föld között

Zseniális ifjúsági regény. A cselekmény több szálon fut, miközben azért izgulunk, hogy Vango megmeneküljön a üldözői elől, szép lassan kiderül az is, hogy honnan, hogyan, és miért csöppent bele a kalandokba.

Fiatalok és kevésbé fiatalok, olvassátok, mert jó.

Vladi>!
Timothée de Fombelle: Ég és föld között

Nagy csalódás volt számomra ez a könyv. Jól indult, de ahogy haladt előre egyre csökkent a pontszámra nálam, és egyre jobban irritált.
Olyan ifjúsági könyv volt, amilyeneket gyerekkoromban olvastam, de az már jó rég volt, egy modern regénytől már nem ezt várja el az ember.
Utálom amikor egy könyvben kiderül, hogy mindenki ismer mindenkit még régről, mindenki találkozik véletlenül mindenkivel, minden mindennel összefügg, mindig mindenki ott van ahol éppen kell. A főszereplő azt sem tudja magáról kicsoda, de ezt nem is akarja kideríteni 20 éves koráig. 5 nyelven beszél folyékonyan, és mindenben tökéletes. Úgy ugrál országról országra minden pénz nélkül a huszadik szálad első harmadában, mintha teleportja lenne. És még sorolhatnám végtelenségig a hasonlóan bosszantó, életszerűtlen, logikátlan dolgokat a könyvben.
A hab a tortán az, hogy a könyvnek nincs vége, a történet egyik izgalmasnak szánt részénél egyszercsak véget ér, és szinte semmit sem tudunk meg az egész regényben arról, hogy ki a főszereplő, és miért menekül.
A magyar kiadás szép, igényes, a fordítás és a szövegminőség jó, minimális hibát fedeztem csak fel benne.

csobi P>!
Timothée de Fombelle: Ég és föld között

Olvastatja magát, ez kétségtelen, de azért van igazság abban, amit @Vladi ír. Kicsit sarkítok, de tényleg bosszantó úgy olvasni egy 300+ oldalas könyvet, hogy olyan érzésed van, hogy ha elolvasod fejezetenként az első illetve az utolsó bekezdéseket, akkor megkaptad 60 oldalban a könyv lényegét, a többi pedig a sallang. Néha előtűnik a szerző humora is, szerintem jól áll neki, azt is érzi, hogy melyik szereplőin kell ezt megcsillogtatnia, ezért úgy döntöttem, hogy megadom az esélyt a második résznek, s egyértelműen sziporkázást várok! :)

B_Panka>!
Timothée de Fombelle: Ég és föld között

Annyira, de annyira! És tényleg! De most teljesen komolyan… ZSENIÁLIS!!!
A főhős menekül… nem meglepő, szinte minden tiniregény erről szól :-) De nem számít, mert egyedi, mert nincs még egy ilyen, mert ötletes, mert furfangos. Történelmi is kicsit, tarzanos, mauglis is egy hangyányit, mégsem utánzat.
Eleinte kissé nehéz követni az időben ugráló eseményeket, de aztán egy idő után belejön az ember és minden világossá válik.
Kíváncsi vagyok a folytatásra.

Uzsonna >!
Timothée de Fombelle: Ég és föld között

Kaland, izgalom, rejtélyek és a 30-as évek Európája. Mikor lesz folytatás??

Kiskosar>!
Timothée de Fombelle: Ég és föld között

Tóbiás is szimpi volt, de Vangoba egesz egyszeruen beleszerettem :) hy ilyenek lennenek a mai fiuk, a hugomat sem sajnalnam :)

s vegre igazi ifjusagi kalandregeny, mennyire hianyzott :)

Szokeherceg P>!
Timothée de Fombelle: Ég és föld között

Háááát…
Sajnálom,de nem tudtam végigolvasni…
Nem tetszett, hogy kb. semmit nem tudunk az elején,
(nyilván ha végigolvastam volna…) és az se, hogy a történet közepébe csöppenünk bele,
előzményekkel tűzdelve .
Nem mondom, hogy másoknak nem tetszhet, de nem az én stílusom.

Viktória_Paulon>!
Timothée de Fombelle: Ég és föld között

kitűnő az un. letehetetlen könyvek kategóriában, és visszahozza azt a kamaszkori élményt, hogy szeretnék a hőssel találkozni.


Népszerű idézetek

Let_It_Beer>!

Ha az ember egy pontra meredve figyeli a hópelyheket, akkor elönti az unalom, de ha csak egy hópelyhet követ a pillantásával, egyetlenegyet, egészen fentről, ha követi a tekintetével akrobatamutatványait, akkor az kalandszámba megy, mámorító hatással bír.

309. oldal

Uzsonna >!

A nagy csapásokat apró csodák kísérik. Vango világéletében így gondolta. A fontos, hogy az ember ne veszítse el a reményét.

31. oldal

SzKatyesz>!

Különös sors…- Vannak emberek a földön, akikről soha nem fogjuk megtudni sem azt, hogy honnan jönnek, sem azt, hogy hová tartanak.

Let_It_Beer>!

Aligha létezik a szívdobogásnál lágyabb hang. A viharral szemben olyan, mint mikor egy csengettyű rézfúvós zenekarral kel csatára.

36. oldal

Jesper_Olsen P>!

A háború abszurd volta egy pillanat alatt megmutatkozott mind a négyünk előtt. Ha néhány harcos egymásra találhat egy csatamező szélén, amely úgy fel van túrva, mint egy temető, és egy olyan bizonytalan, olyan mulandó közös emlékük lehet, mint egy lány arca, akkor minden lehetséges.

206. oldal

Uzsonna >!

Az íróasztal olyan, mint a hajó – mondta neki egy nap Jean atya, miközben a székére telepedett. – Így kell dolgozni. A könyved fölé hajolsz, és felvonod a vitorlákat.

34. oldal

Jesper_Olsen P>!

Mivel késett pár másodpercet, Jean atya enyhén megdorgálta:
– Túl sokat alszol, fiam.
A szavai közben Vango hótól és sártól nedves cipőjét bámulta. Jean atya előtt semmi sem maradt rejtve.

28. oldal

Jesper_Olsen P>!

– Igen. A hazánk becsületét sértő festési munkálatok.
Eckener elmosolyodott.
– Nem sok maradt abból a becsületből, ha egy doboz festék is veszélyt jelenthet számára.

95. oldal

zsibip>!

– Csak a könnyen befolyásolható szellemek változtatgatják a véleményüket.
Hugo Eckener kacagásban tört ki. Kedvelte az ostoba fajankókat. Legalábbis volt egy időszak, amikor jókat mulatott rajtuk.
– Tudja, herr Kreisleiter, azért sikerült meghódítanunk az eget, mert megváltozott a véleményünk. Fogadjon meg egy szerény tanácsot egy tapasztalt embertől: soha nem fog magasra jutni, ha nem változik a véleménye.


A sorozat következő kötete

Vango sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Harsányi Gréte: Ne féltsük Évit
Pierre Gamarra: Tavasz kapitány
Jules Verne: A rejtelmes sziget
Alexandre Dumas: A fekete tulipán
J. H. Rosny: A kardfogú tigris
Jules Verne: Senki fia
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Gerald Durrell: Istenek kertje
Dékány András: Az Óceán Császára
Ransom Riggs: Üresek városa