A ​hazátlan herceg (Vango 2.) 36 csillagozás

Timothée de Fombelle: A hazátlan herceg

1936, New York. Egy épülő manhattani felhőkarcoló állványzatán függeszkedik Vango. Hét év telt el azóta, hogy a Graf Zeppelin léghajó világkörüli útján először találkozott a szép Ethellel, hét éve menekül szüntelen égen-földön ismeretlen üldözői elől. Hét év hajsza a párizsi háztetőkön, a szicíliai szigeteken és a skót felföldön át, és most, New York utcarengetegeiben talán végre fény derül a származását övező titokra. Az évek múlnak, és közben Európa térképe átrendeződik, a szereplők sorsa tragikus fordulatot vesz, megrendítően szomorú és felemelő szépségű pillanatok váltják egymást, míg a történet a madárfiókáktól hangos, festői Lipari-szigetek fehér kőházai közt ér véget.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2012
348 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631191912 · Fordította: Pacskovszky Zsolt

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Ethel · Vango


Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Uzsonna>!
Timothée de Fombelle: A hazátlan herceg

Végre összeálltak Vango életének darabkái számára és számomra is. Ezekhez társult még sok kaland, pár szerelmi szál és a 30-as 40-es évek történelme, amely izgalmas keretét adja a történetnek.
És a zeppelin még mindig lenyűgöz…

kiralyek>!
Timothée de Fombelle: A hazátlan herceg

A véletlenül megvett Ágrólszakadt Tóbiás után ezt a könyvet már tudatosan kerestem.
Kalandor/s lelkű felnőtteknek való könyv, szerintem az ifjúság történelmi ismeretei nem elegendőek a könyv megértéséhez.
A tavalyi szicíliai nyaralás során a Lipari-szigeteket is útbaejtettük, így duplán élvezetes volt a szigeteken játszódó cselekményszál. A meseszövést imádtam. Egy zökkenőt éreztem csak:az 1937–1942 közötti öt év, amíg Vango a Blanche-ban van, Vakond Emilie-ből Marie-vá változik és Ethel élete szabadesés – ez így túl rövid összefoglalója ezeknek az éveknek. A Szetankás szál is elakadt, kár.
Mademoiselle volt a kedvenc szereplőm, Mazzattástul, szamarastul, Basilio doktorostul.
A zeppelin elképesztő találmány lehetett!!

Jesper_Olsen >!
Timothée de Fombelle: A hazátlan herceg

Egyelőre nem találok szavakat.

(Másnap): szóval az év egyik nagy olvasmányélménye volt ez számomra. Az ismert európai történelem kulisszái mögött számos eddig ismeretlen hősért lehetett izgulni szinte az utolsó oldalig. Számos mellékszereplő alakja is remekül ki volt dolgozva és az életsorsok, -utak egymást keresztezése is bravúrosan volt megoldva. Több helyszínt szívesen felkeresnék ezek után, természetesen a zeppelinen is jó lenne utazni (főleg, ha nem ér tragikus véget).

SzKatyesz>!
Timothée de Fombelle: A hazátlan herceg

Nagyon jó volt! Négy kontinensen átívelő cselszövések, üldözések, bujkálások, titkok. Lehet, hogy el kellett volna olvasnom még egyszer az első részét, mert kicsit homályosan emlékeztem a dolgokra, leginkább a nevekre. Így néha bele is kavarodtam a dolgokba, de a végére azért kitisztul. Majdnem. Szívesen olvasnám még tovább a történetet.
Azért meglepő volt mikor kiderült Vango származása. Legmerészebb álmaimban sem gondoltam rá, de még a névből sem esett le a dolog.

9 hozzászólás
Imcsiolvas>!
Timothée de Fombelle: A hazátlan herceg

Az első része kicsit bonyolult de ez már jobban megérthető! nagyon izgalmas, fordulatos! néha szomorú de egy igazi különleges könyv!:) É nagyon jóó:D

Tipti>!
Timothée de Fombelle: A hazátlan herceg

Rögtön egymás után olvastam a sorozat két kötetét, ezért nem is tudnám őket külön értékelni. Nem sok könyvnél fordult elő még számomra, hogy minden egyes helyszínt, szereplőt, esetleg jelentéktelen részletet úgy, ahogy van, magam előtt láttam. Most olvasás közben éreztem az illatokat, átéltem minden kalandot.
Olyan valóságos volt.
Imádtam a szereplőket. Ethelt, Vakondot, Zefirot, Maryt, a szobalányt de legfőképpen Vangot.
Bár egy kicsit hamarabb is befejeződhetett volna a történet, a könyv vége gyönyörű szép.

B_Panka>!
Timothée de Fombelle: A hazátlan herceg

Nem lehet letenni. Már az első is hihetetlenül izgalmas volt, de a folytatás… kb. ilyen gondolatok jártak a fejemben közben: „Akkor most ez is az a bizonyos személy lenne?” "Neee… komolyan így jutott fel a léghajóra?" „Ó! Nem akartam/akarom, hogy meghaljon… :-(!” "Hűűű, ezt nem gondoltam volna… és vele mi lesz? És amazzal? És akkor ő hova tartozik? És X. Y. ki valójában? Na neee… tényleg ő lenne?" „Csak legyen lezárva a vége!” (Aki olvasta vagy olvasni fogja, az megérti :-) )
És az író lezárta… vége. Minden a helyére került a földön, a fejben, a szívben. Szép! Szeretem!


Népszerű idézetek

SzKatyesz>!

Az élete bámult rá, az élete kuporgott egy fehér repülőgépszárny alatt. Érezte, mennyire egyértelmű, hogy mire vágyik.

326. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ethel · Vango
Uzsonna>!

Elmondhatod a titkodat a barátodnak, de a barátodnak is van barátja.

261. oldal

Uzsonna>!

Minden bánat megvető, bevehetetlen, olyan magasságokban fészkel, amilyen magasságokba senki sem hághat. Talán túlzottan félünk attól, hogy valamiféle vigasztalás eltörli a megmaradt emlékeket.

298. oldal

Jesper_Olsen >!

Scott szeme elkerekedett. Eszébe jutottak azok a történetek, amelyekben hercegnőket sárkányok rabolnak el. No de kik rabolnak el nyolcvannyolc éves hercegnőket? Vén sárkányok?

184. oldal

Jesper_Olsen >!

A haragunk tart most talpon mindkettőnket. De mihez kezdünk utána?

42. oldal

Jesper_Olsen >!

ha valaki azt hiszi, hogy egyedül van, akkor nem kényszerül arra, hogy okosságokat mondjon.

126. oldal

Jesper_Olsen >!

Gyermekkora minden egyes pillanata selyempapírba burkolt kis csomaggá vált, amely az első naptól fogva kibontatlan maradt.

172. oldal

Jesper_Olsen >!

Mosolyogva egymásra néztek. Ha számba vették a barátaikat, csak egy rakás önfejű embert láttak, és egyik önfejűbb és eszelősebb volt, mint a másik. Ez megvigasztalta őket.

288. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jules Verne: A tizenöt éves kapitány
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Erich Kästner: Május 35.
C. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a szekrény
Astrid Lindgren: Harisnyás Pippi
Rick Riordan: Neptunus fia
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Linda Sue Park: Viharjelzés
Jessica Townsend: Nevermoor
Pierdomenico Baccalario: A Képzeletbeli Utazók Klubja