A ​gilfek kincse 9 csillagozás

Tim Zocney: A gilfek kincse

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Derf, a fiatal ork, akit fura külseje után Goblinfattyúnak neveznek, hosszas bolyongás után egy világtól elzárt szigetre jut. Azt reméli, hogy a megpróbáltatásai véget értek, ám valójában csak ekkor kezdődnek igazán. Goblinfattyú szerencsés csillagzat alatt született és épp ez a veszte. A sziget ura egy varázsló, aki a gilfek legendás kincsét keresi. Egy ősi térkép alapján már azt is tudja, hol bukkanhat rá a kincsre, ám tekintettel a halálos veszélyekre, olyan valakit szemel ki a feladat elvégzésére, akit pártfogolnak az istenek.
A fiatal ork két alkalmi társával, egy barátságos démonnal és egy varázslattal eldeformált csodaszörnnyel útnak indul a kincs helye felé, és nem is sejti, hogy az ősi mocsárban nem ők az egyetlen kincskeresők…

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 1997
190 oldal · ISBN: 9637841830

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

vadpingvin>!
Tim Zocney: A gilfek kincse

Kicsit féltem az elején, már a szerző álneve (Zocney – Zokni?) és a főhős neve (Derf, olvasd visszafelé) miatt, de nem kellett volna.
Ez egy Káosz Világa könyv és az érzésem az volt, hogy bizony elég ügyesen sikerült visszaadni a korai káosz könyvek hangulatát: gyors történetvezetés, szedett-vedett kalandorcsapat, a főszereplő nincs teljesen képben, stb-stb. Itt-ott még vicces is volt. Magához Worlukhoz viszont nem sok minden köti, azon kívül, hogy gilfekről is van szó benne. Inkább éreztem Középfölde meg crpg kikacsintásokat, de ez lehet csak az én agymenésem.


Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: Kardok vihara
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Rick Riordan: Neptunus fia
A. O. Esther: Kristályfény
J. L. Armentrout: Origin
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Karen Chance: Holdvadász
Michael J. Sullivan: Télvíz idején
Terry Goodkind: Az inkvizítor I-III.
Jennifer A. Nielsen: The Runaway King – A szökött király