The ​Nightmare Before Christmas 17 csillagozás

Tim Burton: The Nightmare Before Christmas

In ​all the world, there's no place like Halloweenland, and Jack Skellington is Halloween's most important figure. It's Jack who devises Halloween's most macabre tricks and frights, and he's done it year after year with delight. But this year, something isn't q uite right: Jack has grown bored with the usual Halloween pranks, and the joy of seeing shock and horror on people's faces has faded.
One night, while out for a walk in the woods, Jack stumbled upon something he's never seen before: a strange door carved into a tree. Stepping through the door, Jack tumbles into a world unlike any he's ever known. He finds himself in a bright, cheerful, colorful place called Christmas Town. Immediately captivated by all the Christmas sights – shining tinsel, sparkling lights, gayly wrapped presents, and sweet confections – Jack knows that he must somehow find a way to become part of it all. And Santa Claus himself provides the key as Jack decides to bring Christmas to Halloween – with… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Disney Press, 2006
44 oldal · ISBN: 0786849088

Kedvencelte 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
AniTiger MP
Tim Burton: The Nightmare Before Christmas

Nem rossz, nem rossz, de azért az animációban több az élet, több a lélek – és sajnos ezek marhára hiányoznak ebből a szösszenetből. Az egyik kedvenc mesém, amit az egyik kedvenc elborultam álmodott vászonra! Elég beteg történet, amúgy hogy valami pozitívat is mondjak róla: SOKKAL JOBB A VÉGE, mint a meséé!

spoiler

Annyira aranyos! :')

1 hozzászólás
>!
Ad3lka
Tim Burton: The Nightmare Before Christmas

Jaj, nagyon cuki volt, de valahogy olyan, mint egy torta, amit nem lehet megenni. A filmbe belenyomod az orrod és tolod két pofára, ezen meg csak úgy elnézegeted a csillogó cukormázat, de egyébként száraz, mint a sivatag. Mint amikor nálad van a térkép, és mégse találod a legközelebbi metrómegállót, fú, de idegesítő. Mondjuk gyerekeknek szerintem perfekt mese, vicces és pörgős, reklámozza az ártatlanságot meg a jóakaratot. Nekem picit csalódás.

>!
art3mis
Tim Burton: The Nightmare Before Christmas

Ó, ez nagyon aranyos volt *.* Kicsit sajnálom, hogy ennyire rövid, és hogy ilyen hirtelen ér véget, így nekem kicsit szomorkás maradt a vége :(

>!
bookworm1227
Tim Burton: The Nightmare Before Christmas

Így Halloween alkalmából olvastam el. A mesét nagyon szeretem, és így könyv formában sem volt rossz, de nekem akkor is az animáció az igazi. Azt is újra kellene nézni.
Aranyos volt, a vége főleg.:)

>!
Letti23
Tim Burton: The Nightmare Before Christmas

Először a filmet láttam, és csak most olvastam el a könyvet. Imádtam mindkettőt. Aranyos történet, és örök kedvencem.:) 3 éve néztem meg először a filmet, és azóta nincs olyan év, hogy ne nézzem újra. A könyv is nagyon tetszett. Ez a történet számomra mindenhogy imádni való és örökzöld.♥

>!
Perly P
Tim Burton: The Nightmare Before Christmas

Mi mást is mondhatnék, mint hogy az utolsó pillanatban szükségem volt egy könyvre a fantasys kihíváshoz, így esett erre a választásom.
Őszintén nem vagyok egy Tim Burton-fan, ezért sem néztem még meg ezt a mesét. (Körülbelül olyan, mint Tarantino, ő is egy kaptafára készíti a filmjeit.)

Na, de most jön az érdekesség! Magam is meglepődtem ezen, de tetszett! Mivel sosem néztem utána, miről is szól pontosan a történet, ezért nem is értettem (a borító alapján), mi köze egy csontváznak a karácsonyhoz… De így már minden világos! :D
Nagyon könnyen olvasható és érthető. Nem is volt benne számomra ismeretlen szó. Egyedül talán az nem tetszett benne, ahogy a Télapó spoiler Oogie Boogie-t. Nagyon durva volt szerintem.

Határozottan örülök annak, hogy elolvastam. Meg is kapja a maximális csillagot! :-)

Ui.: Ezek után az animációs filmet is megnézem majd.

>!
Vivmilla
Tim Burton: The Nightmare Before Christmas

Imádtam ! Imádom Halloweentown-t . Eltöltenék egy éjszakát köztük :D A filmet is szeretem nagyon és a könyv meg annál is jobb volt. Csak sajnálom ,hogy ilyen rövid . Igazán olvastam volna meg tovább , főleg a nagyszerű írásmód miatt :)

>!
FitzwilliamDarcy667
Tim Burton: The Nightmare Before Christmas

Egy eléggé rövidke 'mese' de teljesen jó ha van az embernek kb. fél órája és csak gyorsan el akar olvasni valamit, pont egy vonatútnyi olvasmány a hosszúsága. Az a kevés karakter aki valamit hozzá is tesz a cselekményhez jól meg lett írva. A sztorit már ismertem a filmből, de a könyv sokkal gyorsabban mozog, ami nem baj. A könyvön keresztül annyira nem jött át a nyomasztó légkör, amit a film megteremt. Összességében egy teljesen jó és szórakoztató kis mese az egész, na persze nem esti mese anyag a kicsiknek.

>!
Anuika
Tim Burton: The Nightmare Before Christmas

Nagyon imádtam, bár Tim Burton nem egy versíró zseni, de így nagyon ötletes és vicces lett, pontosan úgy mint a film. Akinek tetszett a film annak mindenképpen kötelező!!! :)


Népszerű idézetek

>!
Ad3lka

Jack said, „I want the vampires to make red and green decorations. OK, vampires?”
„Can we use blood for the red decorations?” asked one young vampire.
„No, no blood in the decorations, please!” said Jack.

>!
Perly P

Suddenly, some beautiful white snow started falling on Halloweentown – a Christmas present from Santa Claus. „What is this?” asked the witches.
They put out their long fingers and tried to catch the snow.
„White blood?” asked the vampires.
„It's cold!” said the skeletons.
„It's snow!” Jack said happily.

>!
Ad3lka

Jack's three young helpers had a very different idea about Christmas in Halloweentown – so the nightmare before Christmas was beginning.

>!
Ad3lka

His Christmas plan was a mistake. That felt worse than his head, his legs, or his arms.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dr. Seuss: How the Grinch Stole Christmas!
Chris Van Allsburg: The Polar Express
George R. R. Martin: The Ice Dragon
J. R. R. Tolkien: Letters from Father Christmas
Terry Pratchett: Father Christmas's Fake Beard
Sarah Nathan – Sela Roman (szerk.): Frozen – Book of the Film
Neil Gaiman: Coraline (angol)
L. Frank Baum: The Wonderful Wizard of Oz
Shel Silverstein: The Missing Piece
Julia Donaldson: The Gruffalo