Ezer ​csók 48 csillagozás

Tillie Cole: Ezer csók

Egy csók egy pillanat.
De ezer csók élethosszig kitart.

Van egy fiú.
És van egy lány.
A szerelem egy pillanat alatt szövődik köztük, de egy évtized, míg kibontakozik.
Ezt a szerelmet nem képes felbontani sem a távolság, sem az idő.
Ez a szerelem örökké tart. Legalábbis ők így hiszik.
Amikor a tizenhét éves Rune Kristiansen visszatér szülőhazájából, Norvégiából az álmos georgiai kisvárosba, Blossom Grove-ba, ahol még gyerekkorában összebarátkozott Poppy Litchfielddel, a fiút egyetlen gondolat gyötri: a lány, aki lelki társa, aki megígérte, hogy hűségesen megvárja, amíg ő visszatér, vajon miért szakított vele mégis szó nélkül?
Rune szíve két éve összetört, amikor Poppy megnémult. Mire Rune megtudja, mi az igazság, rájön, hogy a legnagyobb szívfájdalom csak ezután éri majd…

Eredeti mű: Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Twister Media, Budapest, 2018
464 oldal · ISBN: 9786155631498 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Twister Media, Budapest, 2018
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631504 · Fordította: Bozai Ágota

Kedvencelte 17

Most olvassa 20

Várólistára tette 191

Kívánságlistára tette 284

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Tillie Cole: Ezer csók

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/05/tillie-cole-ezer-…

"Ezer csók. Ezer érzés. Ezer élmény. Ezt kaptam ettől a könyvtől.
Egyszerre vagyok boldog és szomorú. Egyszerre sírok és nevetek. Ugyanazon pillanatban érzem, hogy a szám mosolyra húzódik, de a szememből potyognak a könnyek. Tillie Cole képes volt a bennem levő sötétséget csupa ragyogó napfénnyé változtatni. Segített feloldani a lelkemben régóta ülő bántalmakat és gondokat. Rengeteg mindenre megtanított, amiért nem lehetek elég hálás. Egy igazi csodát alkotott, mely a részemmé vált. Jobb lettem általa.
Az Ezer csók egy szerelem gyönyörű és egyben fájdalmas története. Megtanít arra, hogyan érdemes élni a nap minden percében. Begyógyítja a sebeket, s cseresznyevirág szirommal hinti be az előttünk álló utat. Poppy szavaival búcsúznék most tőletek:

„– Az élet valóban drága kincs – súgta. – Nagyon, nagyon drága kincs. Egyetlen másodpercét se vesztegesd el.”

Drága barátom, fogadd meg a tanácsát. Menj, és élj át minden egyes másodpercet. Mert egy életed van. Használd ki, hogy ha majd itt kell hagynod ezt a világot, akkor boldogan és elégedetten távozhass, hogy igen, mindent elértél, amit szerettél volna.
Mindenkinek meg kell ismernie Poppy és June történetét! Válj te is a részévé! Ne hagyd ki ezt a csodálatos élményt."

21 hozzászólás
>!
CsakSimánDorka P
Tillie Cole: Ezer csók

Csak annyit mondok, hogy egy csodálatos történet a maga sablonosságával.
Imádtam a kissé sánta szerelmet, amit Poppy és Rune által ismertem meg.
Imádtam Poppy-t és Rune-t is, hiszen mindketten bebizonyították, hogy érdemesek egymás szerelmére, annak ellenére is, hogy az nem mindig boldog.
És végül imádtam az ezer csókot, mert mind egy fantasztikus kaland részei.

Bővebben:
https://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2018/06/tillie-cole…

3 hozzászólás
>!
BreeS
Tillie Cole: Ezer csók

Csókok esőben, csókok napnyugtakor, csókok a szalagavatónkon… amikor magához ölelt, és a fülembe súgta, hogy én vagyok a legszebb lány az egész teremben.

Készülj fel, hogy ez nem egy hétköznapi olvasmány.
Gyönyörű mondatokkal megfogalmazott csodálatos mű, tele mély érzésekkel, szívszaggató jelenetekkel.
Készülj fel, hogy a végén nem látsz majd a könnyeidtől, a szívedet pedig úgy érzed mintha megszakadt volna.
Tudd, hogy ez egy különleges történet!
Tudd, hogy nem utoljára veszed kezedbe!
Érezd magadénak minden egyes mondatát, tanulj Te is belőle.
Olvasd el!

Bővebben: http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2018/05/tillie-co…

>!
KönyvMoly_1989 P
Tillie Cole: Ezer csók

Előre bocsátom, hogy szerettem ezt a könyvet.
Gyönyörű gondolatokat fogalmazott meg az írónő, rengeteg helyre post it – et ragasztottam, és hihetetlen módon tetszett Poppy életigenlése és pozitív szemlélete. Igyekezett mindenben a jót keresni, mindenben meglelni a szépet. Sokan tanulhatnának tőle, az egyszer biztos!
Viszont… Annyira, de annyira „too much” kategória volt ez a regény nekem, hogy az leírhatatlan. Imádom a romantikát, nagyon el tudok merülni az érzelmi mélységekben, de minden egyes lapozás után, és minden egyes legépelt „örökkön örökké” után azt vártam, hogy mikor kezd el folyni a nyál a lapokról.
Pedig értettem. Átéreztem. Sírva is fakadtam kétszer… De mégis… Nagyon túlírtnak találtam ezt a rengeteg érzelmet, fájdalmat, szerelmet…
Szép történet volt, hatalmas mondanivalóval és ajánlom is egy olvasásra, engem mégsem vett meg magának maradéktalanul, pedig azt hittem, hogy én leszek a könyv első számú rajongója.

20 hozzászólás
>!
K_A_Hikari P
Tillie Cole: Ezer csók

„Szabad mosolyogni. Szabad boldognak lenni. Különben mi értelme lenne az életnek?”

…törékeny, mint a szív, időtálló, mint a szerelem, és múló, mint a cseresznyefa virágzás.
(…)
Még több órával a befejezés után is nehezen találom a megfelelő szavakat. Ez egy olyan könyv, amit ezer százalék, hogy többször el fogok olvasni. Nem mondom, hogy minden évben, mert ahhoz lelkierőre lesz szükségem, (meg ezer zsepire) de két-három évente biztosan a kezembe fog kerülni.
Több van ebben a regényben, mint egy egyszerű sablonos YA.
Szerelem, kitartás, életkedv, hit.
Ahogy más érzés az első, az ötvenharmadik, és a kilencszáznegyedik csók, úgy más lesz olvasni ezt a könyvet, első, második és sokadik alkalomra is.
1. olvasás
A gyerekszobámban, miközben esett az eső…és a szívem egy kicsit megszakadt.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2018/05/tillie-cole-e…

9 hozzászólás
>!
perpetua P
Tillie Cole: Ezer csók

Ez is egy olyan könyv volt, amiről tudtam, hogy imádni fogom, de azt talán mégse gondoltam, hogy ennyire. És az ilyenek az igaziak, amik ennyire megérintik a szívemet, a lelkemet és ilyen pozitív üzenetet hordoznak. *-*
Már a nyitójelenet megolvasztotta a szívemet, két kis gyerek az első találkozáskor elhatározza, hogy ők örök és legjobb barátok lesznek. Utána az örömöm egyből bánatba fordult. Ez is ritka, hogy már a könyv elejét megkönnyezem, de az Írónőnek sikerült ezt elérnie. Saját élmények miatt érzékenyebben is érint a téma, de gyanús, hogy enélkül se bírtam volna ki. Már itt kiderül, hogy mi van a cím és a borító hátterében, mit jelképez az üveg és az ezer csók. Nagyon eredeti ötlet, maximálisan megvett magának az írónő ezzel is.
Poppy és Rune együtt nőnek fel és bár szüleik nem veszik komolyan a dolgot, ők érzik, hogy megtalálták a lelki társukat, az igazit. A körülmények mégis elszakítják őket egymástól és amikor Rune visszatér Blossom Grove-ba már semmi se ugyanaz. Újra meg kell találniuk egymáshoz az utat és olyan akadályok gördülnek eléjük, amiket senkinek se kívánok. Ezt a mély és igazi szerelmet beárnyékolja az élet és emiatt bennem is végig szívfájdító, szorító érzés uralkodott.
Imádtam, hogy minden rossz ellenére Poppy mindenben a szépet látja meg és a pillanatnak él. A zene iránti szenvedélye is nagyon tetszett, remekül átadta ezt az érzést az Írónő. Rune önmagából kifordulva tér vissza Norvégiából és nincs egyszerű dolga a lánynak, ha szeretné visszakapni az ő vikingjét. Gyönyörű a folyamat, ahogy egymás támaszaivá válnak, jobb emberré teszik a másikat és látszik, hogy csakis akkor mutatkozik meg igazi énjük, ha együtt vannak.
Olyan ez a könyv is, ami sokáig velem marad. Szerintem a Bright Side-hoz hasonlóan gyakran fogom még emlegetni. Nagyon örülök, hogy hazánkban is megjelent, és még boldogabb lennék, ha még sok ehhez hasonló történetet olvashatnék. *-*
ui: A rajongásomból nem vesz vissza, de egyetlen apróság van, ami zavart néha. Felfokozott érzelmi állapot jellemzi a történetet, és emiatt nagyon sokszor és nagyon hasonló, sőt gyakran ugyanazokkal a szavakkal vallanak egymásnak szerelmet, ami már ötödik alkalommal elhanyagolható lett volna. De a téma miatt megértem, hogy miért alakult így.

>!
Evika82 P
Tillie Cole: Ezer csók

Végtelenül boldog vagyok, hogy végre a könyvespolcomra kerülhetett ez a kötet.
Csodaszép könyv, ami egy gyönyörű, hamisíthatatlan, igaz szerelemről szól.
Már az olvasásom kezdetekor odakészítettem magam mellé a papírzsepit, mert tudtam, hatalmas szükségem lesz rá. Szegény szívem nem fogja bírni, biztos jópár könnycseppet el fogok morzsolni olvasás közben.
spoiler
Páromat is figyelmeztettem, ne lepődjön meg, ha sírni lát olvasás közben…
Ennek ellenére nagyon vártam, hogy olvashassam, és átélhessem Poppy és Rune szerelmének történetét. Tényleg megható, gyönyörű, imádnivaló és fájdalmas volt.
Szerintem ez egy olyan történet, ami megérdemli, hogy rengeteg könyvespolcra felkerüljön, rengetegen olvassák, még akkor is ha kicsit megtépázza az ember lelkét.
Ajánlom nagyon! De olvasás előtt mindenképp készítsetek zsebkendőt magatok mellé.

>!
Masni3 P
Tillie Cole: Ezer csók

Ha ezt a könyvet azért írták meg, hogy összetörjön, akkor sikerült.
Csodálatos szerelmi történet. Fájdalmas és valóságos. Szomorú, hogy egyik pillanatról a másikra így megváltozott Poppy és Rune élete. Fájdalmas leckét kapunk ebből a történetből, elég egy pillanat és mindennek vége lehet. spoiler
Poppy csodálatos személyiség. Amíg róla olvastam, folyamatosan az járt a fejemben, hogyan lehet valaki ennyire életrevaló, boldog és pozitív mindazok ellenére amin keresztül ment és ami még várt rá. Ő tényleg egy gyönyörű csersznyevirág.
Rune pedig …. az a szerelmes fiú akit megismertem, el sem tudom képzelni, hogy ennyire erős legyen valaki. És azokban a pillanatokban, amikor az írónő engedte, hogy lássuk összeomlani, csak még valóságosabb lett az ő személyisége.
Együtt annyira tökéletesek voltak.
A végétől pedig egyenesen elolvadtam. spoiler
Az ő történetüket olvasva azt kívántam, hogy bárcsak nekem is lenne egy „ezer csók”-os üvegem tele szerelmes csókokkal.

>!
Indie P
Tillie Cole: Ezer csók

Már az elején sikerült elrabolnia a szívemet a kis Poppy-nak. Hihetetlen mennyire árad belőle az életszeretet. Itt van a párosunk másik fele Rune, a mi vikingünk. :) Egy irtó cuki kisfiú, aki először dacol, de még ő sem képes ellen állni Poppy-nak. Egyből legjobb barátokká válnak, ami egy idő után szerelemmé alakul. A lelki társunk megtalálása nem mindenkinek sikerül elsőre, sőt valaki sohasem ismeri meg ezt a személyt. Ők szerencsére már gyerekként meglelik egymást. Az közös útjuk hamar elkezdődik, de sajnos a sors egy időre elválasztja őket egymástól. Ám az élet tud még ennél kegyetlenebb is lenni. Nem egyszerű újra egymásra találniuk, de a szerelmük bebizonyítja, hogy mindent legyőz. Nagyon megszerettem az Írónő stílusát. Gyönyörűen fejezi ki az érzelmeket, szinte én is éreztem a lapokon átsugárzó szerelmet, fájdalmat, boldogságot és bánatot. A lelkemig hatolt, nem bírtam ki könnyek nélkül az olvasását. Az alap ötlet, amely egy részben a történet mozgató rugója az ezer csók, amelynek története olyan szívhez szóló. Bárcsak mindenkinek lenne egy ilyen üvege, és hozzá egy olyan személy, akivel megtöltheti ezt.
Bővebben a blogunkon:
http://konyvjelzobloog.blogspot.com/2018/06/tillie-cole…

>!
Andismile
Tillie Cole: Ezer csók

1000 darabokra törtem és kb. majdnem ennyi könnycseppet is hullajtottam.
Ilyen hatással még sose volt rám könyv,mint az Ezer csók.
Tökéletes szerelem egy tökéletes kezdettel…
Sokat gondolkodtam azon, hogy létezhet-e ez a fajta szerelem. Talán igen, de olyan ritka lehet, mint a fehér holló. Viszont ez a történet pontosan rávilágít arra,hogy minden szeretetet meg kell becsüljünk és minden pillanatért hálásnak kell lennünk. Poppy nagyon sokat adott. Ezt a lányt 5,8,15, majd 17 éves korában is olyan érzékenység,boldogság és optimizmus lengi körül,hogy az ember ezt a lelkületét csak irigyelheti. Rune. Igazi vadság ,de a felszín alatt egy csodálatos szerelemmel,érzékenységgel megáldott fiú. Ő ennek a történetnek a hőse úgy gondolom. És azért is, mert ő ment át egy olyan folymaton, ami a legnehezebb lehetett, de megcsinálta.

Nem egyszerű könyv, mert egyrészt érzelmileg eléggé túlfűtött,másrészt sok fájdalom van benne. De az egészen biztos,hogy ez a fájdalom átalakul egy csodálatos kezdetté. Azt sem állítom, hogy tökéletes és mindenkinek való, mert könnyen lehet megbélyegezni azzal, hogy „csöpögős”, pont a rengeteg érzelmi megnyilvánulás miatt. Viszont a történet végére már máshogy foghatja fel ezt az olvasó.
Én viszont csak ajánlani tudom, mert elgondolkodtat a szerelemről, az elfogadásról, a megbocsátásról, megbékélésről…Az életről.


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

– Szabad nevetni – mondta pihetollpuha hangon. – Szabad mosolyogni. Szabad boldognak lenni. Különben mi értelme lenne az életnek?

192. oldal

>!
Niitaa P

Amikor az ember tudja, hogy valami véges, azt annál jobban becsüli.

414. oldal

>!
vgabi SP

Pontosan négy pillanat határozta meg az életemet.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Rune Kristiansen
1 hozzászólás
>!
Niitaa P

Megmutatta, hogy a szerelem egyszerűen azt jelenti, hogy az ember elég állhatatos tudatni a másikkal, a szíve másik felével, hogy feltétel nélkül szereti. A nap minden percében szereti. Hogy a szerelem a gyengédség legtisztább formája.

347. oldal

>!
vgabi SP

Csók 1.
Az én Rune-ommal.
A cseresznyeligetben.
A szívem majd kiugrott a helyéből.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Poppy Litchfield · Rune Kristiansen
>!
CsakSimánDorka P

– Ha egy napfelkeltét láttál, az olyan, mintha mindegyiket láttad volna – feleltem.
Poppy szomorúan ingatta a fejét. Rám nézett, és szánakozás volt a tekintetében. Összerándult a gyomrom.
– Ez nem igaz – érvelt. – Mindennap más. A színek, az árnyalatok… az, hogy milyen hatással van a lelkedre. – Felsóhajtott. – Minden nap ajándék, Rune.

2 hozzászólás
>!
Niitaa P

A nehézségek azért vannak, hogy legyőzzük őket… vagy legyőzzenek minket.

176. oldal

>!
Niitaa P

Miért legyek boldogtalan, amikor boldog is lehetek? Számomra ez egyértelmű választás.

203. oldal

>!
Niitaa P

– Az élet valóban drága kincs – súgta. – Nagyon, nagyon drága kincs. Egyetlen másodpercét se vesztegesd el.

406. oldal

>!
Niitaa P

Minden napom legjobb része az volt, amikor veled lehettem. Te voltál minden mosolyom oka és eredője.

424. oldal


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Rune Kristiansen · Poppy Litchfield


Hasonló könyvek címkék alapján

Benjamin Alire Sáenz: Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában
Lev Grossman: A varázslók
J. L. Armentrout: Origin
Kelly Oram: Csókelvonó kockáknak
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései
Ray Bradbury: Gonosz lélek közeleg
J. D. Salinger: Rozsban a fogó
J. D. Salinger: Zabhegyező
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia