Ezer ​csók 447 csillagozás

Tillie Cole: Ezer csók

Egy csók egy pillanat.
De ezer csók élethosszig kitart.

Van egy fiú.
És van egy lány.
A szerelem egy pillanat alatt szövődik köztük, de egy évtized, míg kibontakozik.
Ezt a szerelmet nem képes felbontani sem a távolság, sem az idő.
Ez a szerelem örökké tart. Legalábbis ők így hiszik.
Amikor a tizenhét éves Rune Kristiansen visszatér szülőhazájából, Norvégiából az álmos georgiai kisvárosba, Blossom Grove-ba, ahol még gyerekkorában összebarátkozott Poppy Litchfielddel, a fiút egyetlen gondolat gyötri: a lány, aki lelki társa, aki megígérte, hogy hűségesen megvárja, amíg ő visszatér, vajon miért szakított vele mégis szó nélkül?
Rune szíve két éve összetört, amikor Poppy megnémult. Mire Rune megtudja, mi az igazság, rájön, hogy a legnagyobb szívfájdalom csak ezután éri majd…

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Twister Media, Budapest, 2018
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631504 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Twister Media, Budapest, 2018
464 oldal · ISBN: 9786155631498 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Rune Erik Kristiansen · Poppy Litchfield · James Litchfield · Nagyika


Kedvencelte 127

Most olvassa 15

Várólistára tette 293

Kívánságlistára tette 329

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Tillie Cole: Ezer csók

Az első Tillie Cole könyvem… Az én Poppymmal és Rune-ommal.A szívem meghasadt.

Erre nincsenek szavak. Vagy gondolom mégis, ha várnék pár napot és lecsillapodnék. De képtelen vagyok.
Ennyire szeretni valakit. Vajon lehetséges?
A történet gyönyörű, de felér egy szíven szúrással.
Nagyon rég sírtam már ennyit.
Viszont azokért a pillanatokért éltem, amikor a könyv újra mosolyra fakasztott. Amikor megmelengette és teljességgel megdobogtatta a szívemet.
Jaj, Poppymin! Drága Rune!
Hogy élhet az ember újra teljes életet egy ilyen meghatározó, mindent betöltő szerelem után?
Szerettem volna. Vágytam rá. Reméltem, de közben mégis… belül tudtam.
Az epilógus.❤

8 hozzászólás
Niitaa P>!
Tillie Cole: Ezer csók

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/05/tillie-cole-ezer-…

"Ezer csók. Ezer érzés. Ezer élmény. Ezt kaptam ettől a könyvtől.
Egyszerre vagyok boldog és szomorú. Egyszerre sírok és nevetek. Ugyanazon pillanatban érzem, hogy a szám mosolyra húzódik, de a szememből potyognak a könnyek. Tillie Cole képes volt a bennem levő sötétséget csupa ragyogó napfénnyé változtatni. Segített feloldani a lelkemben régóta ülő bántalmakat és gondokat. Rengeteg mindenre megtanított, amiért nem lehetek elég hálás. Egy igazi csodát alkotott, mely a részemmé vált. Jobb lettem általa.
Az Ezer csók egy szerelem gyönyörű és egyben fájdalmas története. Megtanít arra, hogyan érdemes élni a nap minden percében. Begyógyítja a sebeket, s cseresznyevirág szirommal hinti be az előttünk álló utat. Poppy szavaival búcsúznék most tőletek:

„– Az élet valóban drága kincs – súgta. – Nagyon, nagyon drága kincs. Egyetlen másodpercét se vesztegesd el.”

Drága barátom, fogadd meg a tanácsát. Menj, és élj át minden egyes másodpercet. Mert egy életed van. Használd ki, hogy ha majd itt kell hagynod ezt a világot, akkor boldogan és elégedetten távozhass, hogy igen, mindent elértél, amit szerettél volna.
Mindenkinek meg kell ismernie Poppy és June történetét! Válj te is a részévé! Ne hagyd ki ezt a csodálatos élményt."

21 hozzászólás
Gorkie P>!
Tillie Cole: Ezer csók

Fú, de nagy bajban vagyok az értékeléssel.
Amint megláttam a könyvet, bíztam benne, hogy magyarul is jönni fog. Nem olvastam a fülszöveget, a borító egyből megvett magának, illetve beleolvastam az angolul olvasó figyeltjeim véleményébe. (Óvatosan, nem szeretem a spoilert.)

Tény, hogy néhol sok(k) volt ez a nagy szerelem, kevesebb nagy vallomással is beértem volna. Vajon létezik ilyen erős kapocs? Néha úgy tűnt, másról sem szól, mint, hogy mennyire szeretik egymást, egy idő után sok volt, de talán pont ez adta az egyensúlyt a fájdalmas részekhez. A nagyon fájdalmas részekhez, mert abból akadt bőven. Bevallom, időnként tényleg majd megszakadt a szívem.
Nagyon szerettem a stílust, olvastatta magát, nehéz volt letenni. Tillie Cole nagyon jól ért ahhoz, hogy minden érzelmet átadjon. Éreztem a boldogságukat, a fájdalmukat, a kétségbeesést, a tehetetlenséget, a dühöt.
Ahogy Poppy gondolkodik az életről, az példamutató.

Nagyon furcsa ez az üveges ötlet, de végül is, egyedi elgondolás. Nagyika különleges karakter, illik hozzá ez az elvetemült feladat.

No igen, az epilógus, az tényleg teljesen felesleges volt. Egyrészt, hihetetlen és így olyan szálat visz bele, ami felesleges. Másrészt, jobb lett volna az olvasóra bízni, hogy milyen jövőt szán Rune-nak.

Összességében, tetszett, mert teljesen lekötött, ha nem olvastam, alig vártam, hogy folytassam. Sokféle érzelmet váltott ki belőlem, és bár mondhatjuk, hogy tényleg klisés, a jó stílus miatt, ez sem zavart. Szerettem is, meg nem is. Nem volt hibátlan, de elérte nálam, hogy 2 nap alatt kiolvassam, ezért pedig megérte.

>!
Twister Media, Budapest, 2018
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631504 · Fordította: Bozai Ágota
4 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Tillie Cole: Ezer csók

Tipikusan az a könyv, ami összetör és megdolgoztatja a könnycsatornáidat. Évek óta (amióta pveronika értékelését olvastam) a várólistámon volt, de nehezen kezdetem neki, mert tudtam, hogy nem lesz HEA. (Az epilógus számomra nem boldog befejezés.)
Annak ajánlom, aki szerette Kim Holden Bright Side-ját, mert a két főhősnő életszemlélete nagyon hasonló.
Az, hogy mennyire reális (nyilván nem) ekkora szerelem ilyen fiatalon, abba nem megyek bele, de szép az irónőtől, hogy a regény álltal tiszteleg azok előtt, akik megküzdöttek a betegséggel.

CsakSimánDorka>!
Tillie Cole: Ezer csók

Csak annyit mondok, hogy egy csodálatos történet a maga sablonosságával.
Imádtam a kissé sánta szerelmet, amit Poppy és Rune által ismertem meg.
Imádtam Poppy-t és Rune-t is, hiszen mindketten bebizonyították, hogy érdemesek egymás szerelmére, annak ellenére is, hogy az nem mindig boldog.
És végül imádtam az ezer csókot, mert mind egy fantasztikus kaland részei.

Bővebben:
https://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2018/06/tillie-cole…

3 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Tillie Cole: Ezer csók

Előre bocsátom, hogy szerettem ezt a könyvet.
Gyönyörű gondolatokat fogalmazott meg az írónő, rengeteg helyre post it – et ragasztottam, és hihetetlen módon tetszett Poppy életigenlése és pozitív szemlélete. Igyekezett mindenben a jót keresni, mindenben meglelni a szépet. Sokan tanulhatnának tőle, az egyszer biztos!
Viszont… Annyira, de annyira „too much” kategória volt ez a regény nekem, hogy az leírhatatlan. Imádom a romantikát, nagyon el tudok merülni az érzelmi mélységekben, de minden egyes lapozás után, és minden egyes legépelt „örökkön örökké” után azt vártam, hogy mikor kezd el folyni a nyál a lapokról.
Pedig értettem. Átéreztem. Sírva is fakadtam kétszer… De mégis… Nagyon túlírtnak találtam ezt a rengeteg érzelmet, fájdalmat, szerelmet…
Szép történet volt, hatalmas mondanivalóval és ajánlom is egy olvasásra, engem mégsem vett meg magának maradéktalanul, pedig azt hittem, hogy én leszek a könyv első számú rajongója.

24 hozzászólás
Málnika>!
Tillie Cole: Ezer csók

”Miért kell az élet végére jutni ahhoz, hogy az emberek megtanulják ezt nap mint nap élvezni? Miért kell megvárni, amíg kifutnak az időből, hogy elkezdjék megvalósítani az álmaikat, amikor rengeteg idő volt rá az életben? Miért nem úgy nézünk arra, akit szeretünk, mintha utoljára látnánk? Mert ha ezt tennénk, az élet olyan élénk lenne! Akkor élnénk igaz és teljes életet.”

Az Ezer csók az a fajta sírós ifjúsági regény, amely jól bevált alapokra épít, az első szerelem és egy súlyos betegség témájára, tele van töményen túláradó érzelmekkel, de valahogy mégis igen szerethető. Pedig riasztóan vékony határán mozog a borzalmasan giccses romantikának és a szív mélyéig hatoló tiszta érzelmességnek. Olvasás közben e kettősség miatt szinte lehetetlen eldönteni, hogy borzalmasan idegesítő vagy épp csodaszép Poppy és Rune kalandozása, amely az első szerelem ártatlan lenyomata. Az állandóan ismétlődő kifejezések, mint a „Poppymin”, az „örökkön örökké”, „a szívem majd kiugrott a helyéről”, valamint a „holdsugár szív és napfény mosoly” sem segít, hiszen eléggé bugyutává teszi a könyvet, de egyben bájossá is, és valószínűleg pont ezek azok a különleges ismertetőjegyei, amelyekről még évek múltán is emlékezni fogok rá. Egyben azonban biztos vagyok, az epilógust, amelynek jogosultságáról vita is volt, jobb lett volna elhagyni.

Bevallom, a túlzottan szirupos romantika nekem legtöbbször túl sok volt, ennek ellenére szívembe zártam a két fiatalt és annál a bizonyos ezredik csóknál csak elkezdtek potyogni a könnyeim. Kell néha az ember lelkének egy ilyen könyv, amely bár messze esik a valóságtól, de mégis fontos üzenetet közvetít, a jelen pillanat értékelését.

8 hozzászólás
Hddorka P>!
Tillie Cole: Ezer csók

Sokáig gondolkoztam, hogy szavakkal hogyan is tudnám jellemezni ezt a könyvet. De egy idő után feladtam, mert minden szó, jelző, sokszor használt klisék semmitmondóak, elcsépeltek lennének. Méltatlanok ehhez a könyvhöz.
Ez az a könyv, amit mindenkinek olvasnia kellene. Mert Tillie Cole egy csodát alkotott. Egy olyan csodát, melyet mindenkinek át kell élnie egyszer.
„– Az élet valóban drága kincs – súgta. – Nagyon, nagyon drága kincs. Egyetlen másodpercét se vesztegesd el.”
A könyv egyszerre tesz boldoggá, tör össze egy pillanat alatt, majd újra épít, hogy a végén darabjaira hulljak szét. Fájdalmasan gyönyörű történet ez az életről. Egy szerelemről, mely csupa holdsugár és napfény. Két fiatalról, akik egy szív, egy lélek. Egy lányról, aki az élet minden pillanatában csak a szépet látja. Egy fiúról, aki harcol a lelkében dúló sötétség ellen, de ugyanakkor hű marad saját magához. Poppy és Rune 1000 csókjáról, mely egyszerre boldog és szomorú.
Legyenek álmaink, igyekezzünk megvalósítani őket, keressük a kalandot… és ragadjuk meg a pillanatot. Szépen éljünk.”

Ha nem olvastad még ezt a könyvet, akkor szánj rá időt. Éld meg minden mondatát, engedj az érzéseidnek. Ne tarsd vissza, ha sírnod kell, mert fogsz higyj nekem. Éld át Poppy és Rune kalandjait.
Az összes zenét hallgasd meg. Csodálatos lesz vele a könyv: https://www.youtube.com/playlist…
Ez a történet ∞ számú csillagot érdemel nálam.

2 hozzászólás
K_A_Hikari>!
Tillie Cole: Ezer csók

„Szabad mosolyogni. Szabad boldognak lenni. Különben mi értelme lenne az életnek?”

…törékeny, mint a szív, időtálló, mint a szerelem, és múló, mint a cseresznyefa virágzás.
(…)
Még több órával a befejezés után is nehezen találom a megfelelő szavakat. Ez egy olyan könyv, amit ezer százalék, hogy többször el fogok olvasni. Nem mondom, hogy minden évben, mert ahhoz lelkierőre lesz szükségem, (meg ezer zsepire) de két-három évente biztosan a kezembe fog kerülni.
Több van ebben a regényben, mint egy egyszerű sablonos YA.
Szerelem, kitartás, életkedv, hit.
Ahogy más érzés az első, az ötvenharmadik, és a kilencszáznegyedik csók, úgy más lesz olvasni ezt a könyvet, első, második és sokadik alkalomra is.
1. olvasás
A gyerekszobámban, miközben esett az eső…és a szívem egy kicsit megszakadt.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2018/05/tillie-cole-e…

11 hozzászólás
Finn_Hudson P>!
Tillie Cole: Ezer csók

Megértem, hogy miért szeretik olyan sokan, tényleg nagyon szép történet spoiler. Maga az alapötlet nagyon kreatív és az írónő igyekezett is a legtöbbet kihozni belőle. Poppyt és Runet is nagyon szerettem, mindketten érdekes és kicsit fura karakterek külön-külön, ugyanakkor tökéletesen kiegészítették egymást. Az írónő stílusa is kiemelkedő és ezt a fordításnak is sikerült átadnia.
Akkor mégis mi zavart, ami miatt levontam fél csillagot? Egyszerűen elképzelhetetlen nekem ilyen nagy szerelem ilyen fiatalon. Mármint persze, van a tinédzserkori szerelem, de ez a te-vagy-nekem-az-egyetlen-örökkön-örökké érzés néhol már túlzottan sok volt. Ha viszont ettől eltekintünk, tényleg szerethető egy könyv.


Népszerű idézetek

Niitaa P>!

– Szabad nevetni – mondta pihetollpuha hangon. – Szabad mosolyogni. Szabad boldognak lenni. Különben mi értelme lenne az életnek?

192. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Poppy Litchfield
CsakSimánDorka>!

Legyenek álmaink, igyekezzünk megvalósítani őket, keressük a kalandot… és ragadjuk meg a pillanatot.
Szépen éljünk.

8 hozzászólás
Niitaa P>!

– Az élet valóban drága kincs – súgta. – Nagyon, nagyon drága kincs. Egyetlen másodpercét se vesztegesd el.

406. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Poppy Litchfield
Niitaa P>!

A nehézségek azért vannak, hogy legyőzzük őket… vagy legyőzzenek minket.

176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Poppy Litchfield
Niitaa P>!

Miért legyek boldogtalan, amikor boldog is lehetek? Számomra ez egyértelmű választás.

203. oldal

_Katie_ P>!

Csók 1.
Az én Rune-ommal.
A cseresznyeligetben.
A szívem majd kiugrott a helyéből.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csók · Poppy Litchfield · Rune Erik Kristiansen
Niitaa P>!

Amikor az ember tudja, hogy valami véges, azt annál jobban becsüli.

414. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Poppy Litchfield
CsakSimánDorka>!

Miért kell az élet végére jutni ahhoz, hogy az emberek megtanulják ezt nap mint nap élvezni? Miért kell megvárni, amíg kifutnak az időből, hogy elkezdjék megvalósítani az álmaikat, amikor rengeteg idő volt rá az életben? Miért nem úgy nézünk arra, akit szeretünk, mintha utoljára látnánk? Mert ha ezt tennénk, az élet olyan élénk lenne! Akkor élnénk igaz és teljes életet.

Kapcsolódó szócikkek: Poppy Litchfield
CsakSimánDorka>!

– Ha egy napfelkeltét láttál, az olyan, mintha mindegyiket láttad volna – feleltem.
Poppy szomorúan ingatta a fejét. Rám nézett, és szánakozás volt a tekintetében. Összerándult a gyomrom.
– Ez nem igaz – érvelt. – Mindennap más. A színek, az árnyalatok… az, hogy milyen hatással van a lelkedre. – Felsóhajtott. – Minden nap ajándék, Rune.

Kapcsolódó szócikkek: napfelkelte · Poppy Litchfield · Rune Erik Kristiansen
2 hozzászólás
Szelén>!

Pontosan négy pillanat határozta meg az életemet.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Rune Erik Kristiansen

Hasonló könyvek címkék alapján

Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság
John Green: Alaska nyomában
John Green: Csillagainkban a hiba
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?
Kasie West: A távolság relatív
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Ann Brashares: Négyen egy gatyában