A ​Thousand Boy Kisses 58 csillagozás

Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses

One kiss lasts a moment.
But a thousand kisses can last a lifetime.

One boy.
One girl.
A bond that is forged in an instant and cherished for a decade.
A bond that neither time nor distance can break.
A bond that will last forever.
Or so they believe.
When seventeen-year-old Rune Kristiansen returns from his native Norway to the sleepy town of Blossom Grove, Georgia, where he befriended Poppy Litchfield as a child, he has just one thing on his mind. Why did the girl who was one half of his soul, who promised to wait faithfully for his return, cut him off without a word of explanation?
Rune’s heart was broken two years ago when Poppy fell silent. When he discovers the truth, he finds that the greatest heartache is yet to come.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
CreateSpace, Washington, 2016
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781530496198
>!
316 oldal · ASIN: B01CXYSEB2

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Rune Erik Kristiansen · Poppy Litchfield


Kedvencelte 28

Most olvassa 4

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses

Miután tegnap éjszaka befejeztem ezt a könyvet, egy darabig csak a plafont bámultam, közben folytak a könnyeim, és még csak arra sem vettem a fáradságot, hogy letöröljem őket, mert minek is? Hiszen egész este folytak. És közben csak azon gondolkoztam, hogy mit érzek ezzel a könyvvel kapcsolatban. Csak egyetlen szó visszhangzott a fejemben újra és újra: tökéletes. Ez a könyv tökéletes volt az első oldalától az utolsóig. Egyszerre tépte ki, és melengette meg a szívemet. Keservesen zokogtam, mert fájt, nagyon fájt, de közben mosolyt varázsolt az arcomra. Minden egyes csóknál az ezer közül, úgy éreztem, hogy az én szívem is ugrik egyet és táncot jár. Csodálatos volt.

Poppy és Rune öt éves korukban találkoznak először, amikor Rune a családjával Norvégiából Georgia-ba költözik, pontosan Poppy-ék szomszédságába. Poppy egy különleges kislány, minden nap egy új kaland számára, mindent vidámabbnak, fényesebbnek, izgalmasabbnak lát, mint a társai, így mikor meglátja a hosszú szőke hajú norvég kisfiút, azonnal kipattan a szobája ablakán, és odaszalad hozzá. Azonnal megállapítja, hogy Rune egy igazi viking, és hogy innentől kezdve, ők legjobb barátok. :) És így is lesz, ők ketten innentől kezdve elválaszthatatlanok.

Poppy másik legjobb barátja a nagymamája, aki igazán megtanította őt arra, hogy minden napot úgy kell megélni, mintha egy új kaland lenne, és a lehető legnagyobb beleadással. Azonban Poppy még csak nyolc éves, amikor a nagymamája viszonylag fiatalon hosszú betegség után eltávozik. Utolsó erejével, még egy új kalandra küldi a kis Poppy-t. Ad neki egy üveget, amelyben ezer üres papírszívet talál. A feladata az, hogy gyűjtsön „ezer csókot egy fiútól”. Ha olyan csókot kap, amelynél a szíve majd szétrobban, akkor azt fel kell írnia az egyik üres papírszívre, és bele kell dobnia az üvegbe, és ez a kaland az egész életén át fog tartani…

spoiler

spoiler

Gyönyörűséges volt ez a könyv. Egyszerűen még most is folynak a könnyeim, ahogy ezt az értékelést írom, pedig órák teltek el azóta, hogy bejeztem. Imádtam Poppy-t. Ő is egy olyan karakter, akit soha nem fogok elfelejteni, akit úgy érzek, hogy bárcsak élőben is ismerhetnék. Aki az élet minden egyes pillanatát élvezi, mindent szépnek lát, aki mosolyog, még a legfájdalmasabb órákban is. Aki táncol az óceánban, vagy éppen a cseresznyefa virágok alatt. Aki minden nap felkel, hogy megnézhesse a napfelkeltét, mert minden nap tartogat valami újabb szépséget. Aki nem szeret aludni, mert úgy érzi, hogy csak elvesztegetett percek, amit újabb kalandokkal tölthetne.

A Poppy és Rune közötti szerelem eszméletlenül szép, és lélegzetelállító volt. Én hiszek abban, hogy létezik ilyen mély szerelem, hogy valaki ennyire fiatal korában megtalálja a szíve másik felét, aki nélkül nem tud élni. Annyi gyönyörűség volt ebben a kötetben, és írónő igazán szép nyelvezettel adta át ezt a rengeteg érzelmet. Köszönöm szépen Tillie Cole ezt a csodálatos, érzésekkel és élményekkel teli kalandot.
And my heart burst.

http://veronikasreaderfeeder.com/tillie-cole-a-thousand…

30 hozzászólás
Naiva P>!
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses

Jaj anyukám ….With every page…my heart burst…, de ez „A” tökéletes könyv. Kívül-belül kifogástalan. Minden túlzás nélkül az egyik legszebb szerelmi történet, amit valaha olvastam, pedig porrá zúzta a szívem. Ugyanakkor elragadta a lelkem, megnyugtatta és gazdagította. A szem alatt keletkező karikák, táskák, kofferek, utazótáskák etc. a sok bőgéstől meg a ráadás, de még most is lúdbőrzik mindenem. Jó pár könyvnél sírtam már, annak minden fokozatával és szinonimájával, de ennyit még nem hiszem.
Megfogalmazhatatlanul csodálatos az a fajta első szerelem, amit az írónő ebben a történetben elém tárt. Hogy milyen bonyolult és milyen szép is lehet az első szerelem? Az első szerelem vakmerő, minden elsöprő, határokat nem ismerő és felejthetetlen. Amilyen a nagy könyvekben meg van írva. Ilyen volt hát’ Poppy és Rune szerelme. Tipikus szerelmi történet (ami nem rózsaszín), amikor a fiú találkozik a lánnyal és egymásba szeretnek Elválaszthatatlanok gyermekkorukban, amíg Rune családjának vissza nem kellett költözni Oslóba, és ez megváltozott mindent. Amikor Rune és családja évekkel később visszatért az Államokba, úgy tűnt, mintha minden ott folytatódott volna, ahol, abbahagyták
Gyermekkori fellángolásból eljutottak a legszebb emberi érzés minden szintjére. Egészen addig, hogy nagyon fiatalon lelki társakká váltak. Ez a szerelem pedig soha nem hal meg. Elhitette velem az írónő. Köszönöm neki.
Mint egy száguldó vonat, kétségbeesetten, könnyeken keresztül láttam, éreztem, miként fog a történet kibontakozni, hová tart, mégis egyre jobban érdekelt. Nagyon megfogott és tetszett az írásmód, miközben teljesen beleszerettem a karakterekbe, és lenyűgözött, ahogy a szereplők ténylegesen kapcsolódnak a történethez. Számtalan alkalommal fel kellett függesztenem az olvasást, mert hát’ a szemeim mindent elárultak. Ezek a karakterek annyira jól meg voltak alkotva. Poppy egy angyali teremtmény, szépsége, bája pedig jó értelemben fertőzte meg maga körül az embereket. Így történt ez a látszólag áthatolhatatlan, lobbanékony természetű Rune-nal is, aki sokkal jobbá vált a lány hatására. A lány pedig mindezek ellenére, úgy érezte, azért született, hogy teljes szívből szeresse az ő vikingjét. spoiler
Nem hiszem, hogy még egyszer el tudnám olvasni (egy jó darabig), de a szívembe zártam, Tillie Cole-t pedig figyelni fogom. Kell ez a könyv, igazi könyv formájában is és ha lesz olyan szerencsém, hogy kiadják magyarul, azt is muszáj lesz beszerezni. Aki teheti, vonuljon a szobájába, mert utálni fogja egy jó darabig azokat, akik zavarják, vagy megkérdezik „minden rendben?”. Az sem árt, ha kitalálsz valami hihető indokot, hogy miért duzzadt állandóan a szemed. Elő a karikaeltüntető korrektorral!
Ja, és10 ragyogó csillag járna neki.

20 hozzászólás
Szami81>!
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses

Kedves leendo olvaso, mielott kezedbe veszed ezt a gyonyoru konyvet, bizonyosodj meg rola,
1, hogy van eleg zsebkendo nalad
2, hogy nincs otthon senki, aki a hiszterikus, orakig tarto, huppogo bogesedet hallva radhivja a mentoket :)
***
– cukisagmero sorozatos kiakadasa – pipa
– csendes sirdogalas – pipa
– taknyom-nyalam osszefolyva boges orakig – pipa
– kedvenceles meg a konyv fele elott – pipa
– mosolyogva siras – pipa
– homalyos latas tobbszaz oldalon at – pipa
– konnybelabado szem barmikor es barhol a nap folyaman, amikor eszembe jut a konyv – pipa
– igaz szerelem, becezo suttogasok, olelesek, csokok, amiktol a szived alig fer el a mellkasodban – pipa
– menthetetlenul beleszeretni Runeba…a francokat! mindkettejukbe! – pipa

for infinity…forever always

13 hozzászólás
_Eriii>!
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses

Ha egy szóval kéne jellemeznem ezt a könyvet, azt mondanám a leggyönyörűbb, kívül-belül! Nem vagyok egy nagy borító mániás, de ez a leggyönyörűbb borító ami a kezeim köze kerül majd. Tillie Cole megírta a leggyönyörűbb és legjobb YA könyvet. Ez a második könyvem az írónőtől, az első is nagyon tetszett, de ez mindent vitt. Gyönyörű és szívbemarkoló történet, egy lányról és egy fiúról. Az első barátságról, az első szerelemről, az első csókról, és még sorolhatnám. Poppy és Rune. Annyira gyönyörűek kívül-belül, hogy azt kívánod bárcsak lennének ilyen emberkék a környezetedben, bárcsak neked is lennének ilyen barátaid. Olyan szerelem az övek, amely tényleg eget és földet renget. Eltölt szeretettel és szerelemmel. Megtapasztalod, hogy a cseresznye virágzás azért annyira gyönyörű és azért tart oly keveset, mert minden ami szép, nem maradhat a végtelenségig fent e világba, mert akkor nem tudnánk értékelni mindazt ami szép! Nagyon nagy kedvenc, bármennyire is összetört a szívem olvasás közben.

5 hozzászólás
ƨɔɴом P>!
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses

4 ev… Alig negy eve volt egy konyv, ami olyan mely erzelmeket hivott elo belolem, amikrol azt gondoltam, hogy nincsenek meg bennem. Amik eloszor furcsanak, am megis termeszetesnek hatottak. Azota maniakusan kutatom ezt az érzést minden egyes konyvben, voltak amik kozel jartak hozza, de egeszen eddig varnom kellett ra, hogy ujra felszinre torjenek belolem.
Nincsenek szavaim ra, mert minden amit elmondhatnek azt tokeletesen kifejezi az a par szaz oldal olvasas kozben.
Koszonom, hogy ujra erezhettem ezt.

7 hozzászólás
loveQhuay>!
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses

Ha egy mondattal kéne jellemeznem a könyvet, akkor ez lenne az:

„As special as special can be.”
„Annyira különleges, amennyire különleges csak lehet.”

Gyönyörű volt, és fájt is rendesen. Volt, hogy sírtam, volt hogy le kellett tennem pár percre, volt, hogy csak bámultam ki a fejemből és nem tudtam mit csináljak, és a végén…. a végén csak rázkódott a testem. Remegtem és némán sírtam.
Utoljára 2 könyv volt ami ilyen mély nyomot hagyott, a Bright Side és az Amikor esik. Most már három ilyen gyönyörű könyv van.
Muszáj lesz beszereznem papírkiadásban, és dedikáltatnom Tillie Cole-lal, mert ez az a könyv aminek ott kell lennie a polcomon.

Féltem a könyvtől egy kicsit olvasás közben, mert annyi de annyi helyen lehetett volna elrontani vagy túlírni, és én úgy örültem, hogy nem lett elrontva. Tillie Cole nagyon jól ír és jól bánik a szavakkal, a legjobb helyeken szúrta be a leghatásosabb mondatokat, és a szereplők fejlődését is jól vitte végig.

Az epilógusra meg egyszerűen nincsenek szavaim. „My heart completely burst.”

18 hozzászólás
FairyDust P>!
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses

Csodaszép borító és rettentő szépen megírt, szívszorító történet.
Remélem mihamarabb lefordítják magyarra, hogy eljusson hazánk olvasó rétegéhez is, mert ezt a könyvet nagyon fogjátok imádni. Aki nem bír várni, nyugodtan kezdje el, mert nem olyan vészes a nyelvezete Már az első oldalakon elmorzsoltam pár könnyet, és jól tudtam mi lesz a könyv vége. Nem tudom mit mondhatnék, lélegzetelállító az egész… de nekem már túlontúl nyálas. Nagyon durván nyálas, te jó ég, átáztam a nyáltól.
A két főszereplő nagyon szimpatikus volt, érdekes volt nyomonkövetni a kialakuló szerelmüket, és a bensőséges kapcsolatukat.
Szóval, szépnek szép, gyönyörűnek gyönyörű, sírosnak, naná hogy sírós, de nekem ez már túlontúl érzelmes.

gabiica P>!
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses

Nehezen találok szavakat. Egyelőre talán az mindent elmond, hogy rég kellett már ennyire erősen arra koncentrálnom, hogy ne sírjak. Hiba volt a befejezést trolin/munkahelyen olvasni.
Direkt nem olvastam értékeléseket, nem mélyültem el a történet lényegében, mielőtt belevágtam, nem akartam elrontani az érzést, amit kiválthat belőlem.
Már a borítójába beleszerettem, azt viszont már nem is tudom szavakkal leírni, hogy mit tett velem a könyv.
Eltekintve attól, hogy mennyire rózsaszn és mennyire romantikus volt, amit kicsit már soknak éreztem, csodálatosan megírt történet. Sikerült elvonatkoztatnom attól, hogy túl szép és túl szerelmes a szituáció ellenére.

A Thousand Boy Kisses mélyen beleitta magát a gondolataimba. Nem tudom elereszteni. Bár szinte végig mindennek a szép oldalát ismerhettük meg, mélyn a háttérben ott volt a szörnyű gondolat, hogy ennek bizony vége lesz. És nem úgy, ahogy megérdemlik. Rune nem csak csodálatos barát, hanem csodálatos ember is. Mindent megtett azért, hogy az álmok valóra váljanak. Én azt remélem, hogy sok ilyen ember van körülöttünk is, nem csak könyvekben és filmekben. Az erő, amit sugárzott, az akarat és a hit jó emberré tették.

Poppy… Poppy karaktere nagyon erős és példamutató. Nem ad fel, hanem küzd, nem a saját érdekeit nézi, hanem mindig másokét próbálja. Nagyon megszerettem.

Ez a könyv számomra maga volt a csoda. Bár tény, hogy kissé szirupos, csöpögős, rózsaszín romantika, de a maga módján a könyv így volt tökéletes.

Trice29 P>!
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses

Könyv még ennyire soha nem borított ki, ugyanakkor olyan mélyre ásta magát a szívemben, hogy nem fogom elfelejteni.
Írói zsenialitás remekműve, egyszerre vagdossa apró darabokra és emeli fel a lelkedet. Poppy személyében egy olyan lányt ismertünk meg, aki annyira egyedi és értékes, hogy ha millió lenne belőle, még akkor is kevés lenne, egyszerűen elvarázsolt. Rune, Te „viking harcos” bekerültél a kedvenc pasijaim közé, nagyon magas helyre.
Maga a történet igazságtalan és kiborító, de nagyon életszagú. Hatalmas üzenete van, nem a miérteket kell keresni és feladni, hanem hittel és erővel megélni a mindennapokat.
Egyértelműen kedvenc könyv lett!

9 hozzászólás
Lady_E>!
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses

Ez a könyv kitépte a szívemet! A végét a buszon olvastam, és tuti, hogy mindenki őrültnek nézett, mert végig bőgtem az utat a munkahelyemig, ami kb. 1,5 óra!
Csodálatos volt ennyi pozitív gondolatot és életbölcsességet olvasni egy YA könyvben. Teljesen lenyűgözött, hogy a két főszereplő a fiatal koruk ellenére milyen mély érzéseket éltek át, hogy mennyire jól látták a világot és milyen szép elképzelésük volt arról, hogy hogyan is kell élni.
Sokan elfelejtjük, pláne felnőtt fejjel, hogy minden napot meg kell élni! Mégpedig úgy, hogy észrevegyük az apró csodákat, amik folyamatosan körbevesznek bennünket.
spoiler
Ez volt az első könyvem Tillie Cole-tól, de biztos, hogy nem az utolsó.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

_Eriii>!

“Maybe we’re like the cherry blossom, Rune. Like shooting stars. Maybe we loved too much too young and burned so bright that we had to fade out.” She pointed behind us, to the blossom grove. “Extreme beauty, quick death. We had this love long enough to teach us a lesson. To show us how capable of love we truly are.”

Kapcsolódó szócikkek: Poppy Litchfield · Rune Erik Kristiansen
Naiva P>!

You’re my best friend, he said and puffed out his chest, pulling on my hand. I don’t want you to kiss boys!

Naiva P>!

It was why she was my everything. My forever always. Because she was unique. Unique in a town full of carbon-copy bimbos. She didn’t want to cheer, or bitch, or chase boys. She knew she had me, just as much as I had her.
We were all we needed.

pveronika>!

“I don’t normally bring people with me on my journeys, but you’re a Viking, and we all know that Vikings grow big and strong, and they are really really good with adventures and exploring, and long walks and capturing baddies and… all kindsa things!”
I was still confused, but then Poppy stepped back and held out her hand again.
“Rune,” she said, her voice serious and strong, “you live right next door, you’re a Viking and I just love Vikings. I think we should be best friends.”

Kapcsolódó szócikkek: Poppy Litchfield · Rune Erik Kristiansen
_Eriii>!

“Why does it take a life ending to learn how to cherish each day? Why must we wait until we run out of time to start to accomplish all that we dreamed, when once we had all the time in the world? Why don’t we look at the person we love the most like it’s the last time we will ever see them? Because if we did, life would be so vibrant. Life would be so truly and completely lived.”

Naiva P>!

She was like a bird: at its most beautiful when flying free.
Can you feel it, Rune? she asked, her eyes still closed as she soaked up the warming sun.
What? I asked, finding my voice.
Life! she called, laughing harder as the wind changed direction, almost knocking her off her feet. Life, she said quietly, as she grew still, rooting her feet in the dry grass. Her skin was flushed and her cheeks wind-burned. Yet she’d never looked more beautiful.

_Eriii>!

“He kissed me until there was no part of me that didn’t know who it belonged to. He kissed me until my heart again fused with his—two halves of one whole.”

loveQhuay>!

Poppymin.
Rune’s perfect name for me.
My Poppy.
His girl.
For infinity.
Forever always.


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: Making Faces
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart
John Green: Looking For Alaska
Lisa Jane Smith: Night World – Secret Vampire
Denise Jaden: Never Enough
John Green: The Fault in Our Stars
Ann Brashares: The Sisterhood of the Traveling Pants
Jessica Park: Flat-Out Celeste
Rachel Bateman: Someone Else's Summer