Fallen ​Crest High (Fallen Crest High 1.) 204 csillagozás

Tijan: Fallen Crest High

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Samantha élete egyik napról a másikra rémálommá válik. Nem elég, hogy a szülei épp válófélben, de kiderül, hogy a pasija a legjobb barátnőjével csalja. És mindezek tetejébe új „mostohatesókat” is kap a Kade fivérek személyében.

Mason és Logan Kade piszkosul gazdag, piszkosul jóképű és végtelenül öntörvényű. Samantha minden lányismerőse odavan a két bombapasiért. Akik hirtelen a lakótársai, és a családtagjai lettek.

Te mit szólnál hozzá, ha a város két legdögösebb pasija lenne a mostohatesód?

Tijan pikáns és letehetetlen kultsorozatának első része nemzetközi bestseller, a fiatal olvasók kedvence.

Indoljon a buli, költözzünk be a Kade fivérekhez!

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Művelt Nép, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9786155676000 · Fordította: Farkas Melinda
>!
Művelt Nép, Budapest, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155617997 · Fordította: Farkas Melinda

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Logan Kade · Samantha Jacquelyn Strattan · Mason Kade · Adam Quinn · Garrett Brickshire


Kedvencelte 31

Most olvassa 8

Várólistára tette 81

Kívánságlistára tette 50


Kiemelt értékelések

KönyvMoly_1989>!
Tijan: Fallen Crest High

Emlékszem arra a részre a Holnapután című filmből, amikor azon vitatkoznak, hogy milyen könyveket égessenek el, és milyeneket nem szabad, hogy legyen egy kis meleg.
Ezt nyugodtan használhatjátok erre a célra.

31 hozzászólás
Nikolett0907 SP>!
Tijan: Fallen Crest High

Már tavaly kinéztem magamnak a könyvet.
A borító is tetszett, a fülszöveg pedig nagyon jóra sikeredet.
Ami nagyon tetszett, hogy a hősnő végig hozta a formáját, csak annyit rinyált amennyit kellett, a két srác illetve három viszont lehetett volna vadabb is. Nem mondom, hogy átlagosak, de a körítés miatt érezte az olvasó azt, hogy mennyire vadak, hogy nekik nincs szabály.
Kicsit többet vártam a szülőktől is, bár ha nekem lenne ilyen anyám, mint a hősnőnek, valószínű már nem beszélnék vele.
Sok kérdés lóg a levegőben, gondolom ezekre a következő kötetekben fogunk választ kapni.
A négy csillagot pedig azért adtam, mert kezdő kötetnek jó volt, olvastatta magát és elérte, hogy érdekeljen a folytatás. Remélem hamarosan megjelenik.
Ajánlom!

Sippancs P>!
Tijan: Fallen Crest High

Mikor még a történet negyedénél jártam, azt írtam a könyvről egy figyeltem értékelése alá, hogy olvasok, olvasok, és olyan, mintha egy helyben toporognék egy nagy semmi körül. Hát… a könyv egészen az utolsó oldalig megtartotta ezen szokását.
Pocsék volt. Nem tudok kíméletesebben fogalmazni, mert szívem szerint még könyvnek sem nevezném. Az egész egy hatalmas maszlag volt, ami nem szólt másról, mint tizenévesek bulizásáról, ivászatáról, szexeléséről és „utáljuk a szüleinket”-szerű családi drámáról. Néhány dolog annyira abszurd volt benne, pontosabban az, ahogy reagáltak rá a szereplők, hogy ha most megjelenne egy vámpír előttem, isten bizony, még az is piskóta lenne hozzá képest. És a párbeszédek… na neee! Agyatlan, követhetetlen, összevissza katyvasz.
Ami a szereplőket illeti, róluk sem tudok szebbet vagy jobbat mondani. Én is voltam egyszer 17 éves, és bennem is dúltak a hormonok, de hogy ilyen szinten elmezavarodott lettem volna, az nem rémlik. Meg aztán ennyi szereplő és mellékszereplő egy történetbe miért kell? A közepétől kezdve már azt sem tudtam, hogy ki kivel van és miért, mert jött az Elit, az ex, a haver, a barátnő, az apuci új nője és még sorolhatnám hosszasan… Arról nem is beszélve, hogy ennyire semmitmondó és érzéketlen emberekkel én még könyvben nem is találkoztam.
Amikor előrendelhetővé vált a könyv, emlékszem, hogy nagyon sokan ujjongtak (köztük én is), mert Tijan történeteinek – állítólag – nagy a rajongótábora külföldön. Ha ilyen a többi könyve is, fel nem foghatom, hogy miért…

31 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Tijan: Fallen Crest High

A pocsék fordítás ellenére számomra nagyszerű kikapcsolódás volt a Fallen Crest High. Egy igazi tinidráma, amelyet a stílusa tesz letehetetlenné. Sam-et, Mason-t és Logan-t a hibáikkal együtt szimpatikusnak találtam, a többi szereplő idióta, a felnőttek még az idióta tinik szintjét sem ütik meg. Ha ez az amerikai valóság, akkor nagyon szomorú vagyok. Nekem több ponton is a Papírhercegnő ugrott be, a stílusról a Miután, mindkettőt nagyon szeretem. Elég sok negatív vélemény érkezett a könyvről, szerintem egyáltalán nem volt ez oylan rossz. De aki teheti, angolul olvassa.

ZitussKa >!
Tijan: Fallen Crest High

Közismert tèny rólam, hogy ha nem is tudatosan de szeretek szembe menni az általános közvèlemènnyel :D Ahogy most is, mert èn ezt elkèpesztő módon èlveztem.
Nem mondom, hogy minden rèszletèben a valóságot tükrözi ès szilárd lábakon áll a törtènet. Bár a klikkesedèst abszolút eltudom kèpzelni mert nem kell messzire utazni, ez itt is megtalálható. Viszont nekem nèha olybá tűnt, hogy ezek a diákok nem is gimisek hanem egyetemisták. Arról nem is beszèlve, hogy ennyi cselszövès mellett mennyi idejük jutott tanulásra? Hiába, ez a könyv mozgalmas ès időnkènt bosszantó de mègis szórakoztató a sajátomtól ennyire èltèrő èletet megèlni ès annyifèle bőrbe bújni, mellőzve minden realitást.
Lehet nagyon tini vagyok mèg, de nekem megy a kedvencek közè :)

GytAnett P>!
Tijan: Fallen Crest High

Na jó, hát fogalmam sincs, hogy ez a könyv mégis mi volt. Olyan volt, mint egy katasztrófa, aminél az ember nem bírja ki, hogy ne nézze. Ebben az esetben, hogy ne olvassam tovább.
Akárhogy is nézem, ebben a történetben minden szereplő egy undorító kis görcs volt. Egyetlen egy olyan karaktert sem tudok mondani, akit csak hangyányit is, de kedveltem volna. Öntörvényű, önző, gyökér idióták gyülekezete. Pff… egyedül David volt az, akiben láttam valami potenciált. Ennyi, slussz passz.
Az egész könyvet utáltam. Olyan volt, mint egy felturbózott brazil szappanopera. Emberi, erkölcsi értéket ne keressen benne senki. Itt mindenkinek minimum pszichológusra lenne szüksége, de egyik másik személyt börtönbe dugtam volna.
Az biztos, hogy nem lesz újraolvasós… Nem folytatom tovább, mert csak dühöngenék, annak meg nincs értelme. :D
A két csillagot tényleg csak azért kapta, mert valahogy mégis olvastatta magát. Semmi többért.

3 hozzászólás
Madama_Butterfly P>!
Tijan: Fallen Crest High

Sekélyes és persze gazdag amerikai tinédzserek és szüleik következmények és korlátok nélküli, szinte követhetetlen élete… Ha ez az amerikai álom, hát köszi szépen, de inkább nem! Szánalmas és nekem több szempontból egy csöppet visszataszító történet.

8 hozzászólás
genevieve P>!
Tijan: Fallen Crest High

Nos, Kedves Mindenki!
Ez igen, bizton állíthatom hogy megérte várni erre a történetre.
Eseménydús cselekmény, rengeteg dráma, árulás, szerelem, szex. Tökéletesen kidolgozott karakterek.
Sam egy fantasztikus lány, olyan az se hülye aki hallgat típus. Élete fenekestül felfordul, mégis mindvégig Önmaga marad.
Logan és Mason a szabadszájú testvérek akik mindent megtehetnek, akiket senki és semmi nem érdekel.
Logan az aki minden csajt megszerezhet ha épp úgy tartja kedve, Mason pedig akinek nem kell egy sem. Na de tényleg?!
Semmi nem az aminek látszik, vagy éppen pont az, döntsd el Te!

Evika82 P>!
Tijan: Fallen Crest High

Jó volt az alapsztori, vaciláltam a 4 csillagon, de a drámahegyek miatt nem tudok ennek a könyvnek több csillagot adni. Régebben az angol nyelvű könyv adatlapján olvastam egy értékelést, amiben azt olvastam, hogy ebben a történetben annyi kavarás és dráma van, ami egy argentin szappanopera becsületére válna. Ez rögtön felkeltette a kíváncsiságom. Na mármost szerintem 2-3 szappanopera sorozat is kitelne belőle. Sokszor annyi kavarás történ egymás után, hogy azt sem tudtam ki-kivel van… :D
Vissza-vissza kellett lapoznom, hogy képben legyek. De mégis végigolvastam, és ne kövezzetek meg, de ha esetleg kijön magyarul a sorozat 2. része is, akkor természetesen azt is el fogom olvasni… :D :D :D

_Enii_ P>!
Tijan: Fallen Crest High

Kedvellek téged, az igazat mondod… nem túl illedelmesen, de a színtiszta igazat.

Hmm…én ilyet könyvnél még nem éreztem. Olyan volt az egész,mintha egy érthetetlen valamit kellett volna kibogoznom. Egyszerűen nem lehetett követni a párbeszédeket. :/
Ha nem szereted a túlhúzott,nyálas,"nagyon amcsi" feelingen feszülő,"mikor megláttalak,tudtam,hogy te leszel a gyerekeim anyja" könyveket,és biztos vagy benne,hogy nem olvasod el,akkor nyugodtan nyisd meg a spoilert,mert ebben valódi cselekményleírás lesz.
Dolgok amiért ez a könyv,megmaradt egy alsós fogalmazás szintjén:
– TÖRTÉNET-> spoiler
– SAMANTHA-> Nem vagyok pszichológus,de ezzel a lánnyal valami igazán nagy baj van.
– KADE-FIVÉREK-> Nem bírom ezeket a „kemények vagyunk,és mindenkit szó nélkül orrba vágunk,de no para,senki nem haragszik ránk,mert Kade-k vagyunk jelenségeket(?)”
A fülszöveggel semmi bajom,az alaptörténet is jó lenne…viszont sajnos marad a feltételes mód. :/

14 hozzászólás

Népszerű idézetek

Karinaa7 P>!

– Enned kellene. Logannek egy egész listája van a felesekről, amiket le akar nyomni a torkodon. Ő így fogad be a családba.

Kapcsolódó szócikkek: Mason Kade
Karinaa7 P>!

– Neked valami gond van a fejeddel, Becky.
– Tudom! – csicsergi vidáman. – Kézen fogva mentünk el a kocsiig!
– Mert részegen összeestél volna?
– Aha. …

Karinaa7 P>!

– Egy húzásra, hugi!
– Nem vagyok a húgod.
– Ha az anyádon múlik, akkor az leszel.

Kapcsolódó szócikkek: Samantha Jacquelyn Strattan
Karinaa7 P>!

– Kedvellek téged, az igazat mondod… nem túl illedelmesen, de a színtiszta igazat.

Karinaa7 P>!

– Ez egy víziparti buli, ugye?
– Aha! – motyogja az ajtó mögül.
– Akkor miért fested ki magad?
– Mert vízálló, és mert Adam visz el minket – mondja, miután visszajön a szobába.
– Ő visz el minket?
– Igen. Félóra múlva itt is lesz.
– Akkor miért kellett két órával korábban idejönnöm?

Karinaa7 P>!

– Az apámnak a gyenge nők a gyengéi.

Kapcsolódó szócikkek: Mason Kade
Jatti25>!

‒ Vegyél fel valamit ‒ sziszegi az anyja. ‒ Nem valami vezérszurkoló
gimnazista vagyok, akit zavarba hozhatnál, vagy lenyűgözhetnél azzal, hogy
a péniszedet mutogatod. Láttam már elégszer. Én voltam, aki a pelenkáidat
cseréltem, ha elfelejtetted volna.

Jatti25>!

‒ A megcsalás? ‒ kérdezi, és olyan sötétség fut át az arcán, hogy hátrébb kell
lépnem. ‒ A csalók gyengék. Önzőek és gyávák.

Karinaa7 P>!

– Hagyjátok csak. Valami nyomja a lelkét, segítsünk neki megkönnyebbülni. Erről szól a csoportos foglalkozés, nem? Hát tessék, terápiás csoportot mindenkinek!

lovEVly P>!

Mason mögém csúszik, Logan átkarolja a vállamat.
– Ez majd kikészíti őket. A látvány azt sugallja nekik, hogy velem is hetyegsz, és össze fognak zavarodni.
Elnevetem magam.
– És mi lesz Nate-tel?
Logan koccint velem.
– Ha ő is velünk van, akkor a varázslatos négyes vagyunk. Hála az égnek, hogy bármilyen számmal működik a név! Mindenesetre, ma már tényleg szereznem kell egy numerát.

Kapcsolódó szócikkek: Logan Kade · Mason Kade · Samantha Jacquelyn Strattan

Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Watt: Cifra palota
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg
Abbi Glines: Ha az enyém lennél
Sarah Addison Allen: Az első fagy
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara
Christina Lauren: Gyönyörű rohadék
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Penelope Douglas: Nélküled