Anti-Stepbrother ​– Vészkijárat 287 csillagozás

Tijan: Anti-Stepbrother – Vészkijárat

A mostohabátyám miatt iratkoztam be erre az egyetemre.
De mi van, ha beleszeretek valakibe, aki pont az ellentéte?

Igen, kicsit naiv voltam, nehezen illeszkedtem be, és túlzottan a fantáziavilágomban éltem, de Caden Banks nagyon téved, ha azt hiszi, irányíthat.

Új család, új barátok, új élet… és új kihívások.

Minden, amiről egy egyetemista élete szól: szerelem, buli, tanulás, siker, kudarc… és az élet nehéz kérdései is: veszteség, kétség, gyász.

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574729 · Fordította: Goitein Veronika

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Caden Banks · Summer Stoltz


Kedvencelte 24

Most olvassa 7

Várólistára tette 141

Kívánságlistára tette 122

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Tijan: Anti-Stepbrother – Vészkijárat

Az olvasás szüneteiben vègig az motoszkált a fejemben, hogy mègis mit fogok èn erről írni. Meg ugyan mègis ki fogja egy szavamat is elhinni azok után, hogy nekem Tijan másik könyve (is) kedvenc lett? Ami azèrt mint tudjuk nem aratott osztatlan sikert :) Finoman szólva.
Továbbra sem hiszem, hogy mèrvadó lesz a vèlemènyem de azèrt elmondom, hogy hihetetlenül èlveztem. Stílusban „Tijanos” de a fallen crestre csak nyomokban hasonlít. Nagy bánatomra ez a törtènet majdhogynem átlagos ès normális volt, szerethető szereplőkkel, kicsit dilis (elenyèsző mèrtèkben idegesítő) de abszolút aranyos főhőssel, aki igazán sziporkázó üde színfoltja volt a törtènetnek. A választott pasi pedig elvitte a szívem egy nagy darabját. Nèmileg egyèbkènt van az a sanda gyanúm, hogy a szerző fejèben megjelenő fèrfi karakterek között minden regènyèben van nèmi átfedès. Külsőre ès belsőre is nèhol szembetűnően azonosak. Ez az èn meglátásom de engem aztán kèptelensèg kibilleneteni.
Humoros, nèhol azèrt picit komoly kis romantikus törtènet. Èn bírtam. Egy próbát tehettek vele, nem katasztrofálisan hajtèpős. Magamat tudom ismètelni de ti is tudjátok: nagy szívfájdalmamra :) Vártam valami kiborítót.

Bár azèrt csendesen megjegyzem biztos lesz közületek olyan, aki olykor-olykor nèhányszor pár embert jó szívvel kèpen törölnètek, talán ez azèrt nem kizárt :D

13 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Tijan: Anti-Stepbrother – Vészkijárat

Sajnos nem érte el a Fallen Crest High szintjét (amit én imádtam). Kevesebb volt a balhé és az intrika, már-már az unalom szintjét ütötte néhány fejezet.

Ettől függetlenül új kedvenc könyves pasit avattam Caden személyében.

Ella19>!
Tijan: Anti-Stepbrother – Vészkijárat

Tetszett, sőt imádtam. Valami miatt nekem az írónő stílusa nagyon tetszik. Tetszett a történet is. Summer a főszereplőnk beleszeret a mostohatesójába és követi őt az egyetemre is, de közben rájön, hogy Kevin egy seggfej és sorba töri össze a lányok szívét. Találkozik egy buliban Cadennel, aki egy igazi rosszfiúnak tűnik. Magas, tetoválásos és ő az egyetem legmenőbb pasija, minden csaj őt akarja. Summer először egyáltalán nem volt szimpatikus számomra. Sokszor felelőtlen, dilis és idegesítő volt. Azonban, ahogyan haladt a történet egyre jobban kezdtem megkedvelni a dilijeivel együtt. Caden csak is a jót hozta ki belőle. Caden hát ő egy imádnivaló pasi, a szívem egy darabját biztosan magával vitte. A testvéreiért mindent megtett volna és Summert is támogatta. Kevin nekem az elején sem volt szimpi és végére sem sikerült megkedvelnem.
Összességében egy jó könyv volt. Végig lekötött és nem untam egyáltalán.

Violet_Finch_PMónika P>!
Tijan: Anti-Stepbrother – Vészkijárat

Végre végeztem vele……én mazochista…
Biztos,hogy ugyanazt a könyvet olvastam,mint a többiek?
Igazából tudnám püfölni a billentyűzetet,hogy elmondjam a véleményem,de nem fogok nagyon belemenni,mert csak felhúzom magam.
A könyv olvasása közben sokszor elhagyta a számat egy mondat. : „Ó,anyám ez de nevetségesen rossz”.
Az első amit megemlítenék az a nehezen érthető párbeszédek. Komolyan mondom azt se tudtam mikor ki beszél és kihez. Többször vissza kellett olvasnom,hogy rájöjjek „most mi van??” és volt,hogy nem is értettem,de hagytam a fenébe és inkább haladtam tovább a könyvvel.
A történet röviden:
A fülszöveg kecsegtető és ez fogott meg engem is. Nem olvastam még Tijantól,de megsúgom nem fogom elolvasni a másik könyvet….
Na szóval van egy lány,akinek lesz egy mostohabátyja,akibe szerelmes a középiskolában.. aztán elmegy arra az egyetemre,ahol Ő tanul és találkozik Cadennel aki hiperszuper dögös pasi….ahh.Kicsit bunkó, kicsit mufurc de halálosan beleszeret. Jah és Caden a könyvben egyáltalán nem akarta irányítani Summert. Ha igen akkor az annyira harmatgyenge volt,hogy észre se vettem. Nem akarok spoilerezni,de szerintem mindenki tudja,hogy mi lesz a vége…
A szereplők:
Summer meg az Ő szerelmi élete.. tragikus komédia. Egyáltalán nem szívlelem a csajt. Nagyon nagyon bugyután viselkedik az egész könyv alatt és megsúgom: „Egyáltalán nem vagy vicces Summer”
Azok az idióta beszólásai…. az egész csapat igazából max. a 13 évesek szintjén volt,kivéve,hogy szexelnek…….Jah bocs,sajnos ez manapság is divat ennyi idősen.Summer pánik rohamot kap a vége felé,de nem viszik kórházba vagy orvoshoz? Ha jól értelmeztem ,mert kicsit érthetetlen volt a szövegkörnyezet…..(most én vagyok a hülye de komolyan??) 3 órán keresztül. És végig Kevin (mostohatesó) fürdőjében dekkoltak . De elájul az utcán és egyből infúzió meg egyebek……a kórházban.
Caden pedig,hát nem is tudom…őt azért csíptem. Kiáll a tesói mellett és ha kell móresre is tanítja. Igazából Ő rá nem lehet mondani,hogy 13 éves szinten van,mert azért kicsit komolyabban viselkedett,kb 17 éves szinten.
Kevin egy p*cs ,röviden és tömören. Averyt nem is tudom jellemezni. Jó szívű de emelett olyan hülye,mint a föld. Bárki,bármikor kihasználhatja és Ő mindig megbocsájt. Kivéve persze Maggie, de ott se Avery tette fel az i-re a pontot.
Volt egy kis dráma,egy kis veszteség,de ezek annyira gyengére sikerültek,hogy nem tudta megdobni nálam a szintet. Harmatgyenge iromány és ismétlem önmagam….egyszerűen nem értettem mikor miről van szó és többször vissza kellett olvasnom,hogy tudjam ki mondta kinek.

Lehet kinőttem már ezekből a bugyuta tini könyvekből….nem tudom. Egyszer elég volt elolvasni,köszönöm szépen sose többet.

12 hozzászólás
christine>!
Tijan: Anti-Stepbrother – Vészkijárat

Nem vártam olyan hihetetlenül sokat ettől a könyvtől. Anno szemtanúja voltam a nagy hűhónak a másik könyv körül, de úgy voltam vele, ebben csak nem lehet olyan vészes a szerelmi háromszög, hogy annyira fájjon. Nos, tény, hogy az nem is fájt annyira, de minden más annál inkább. Caden nem nyerte el a tetszésemet, sokkal erősebb, határozottabb, uralkodóbb srácnak képzeltem el, ezzel szemben nagyon gyenge volt a jelleme, és abszolút nem úgy viselkedett, ahogy kellett volna bizonyos helyzetekben. Néha úgy tűnt, mintha két személyisége lenne, és nem tudni, mikor melyik bukkan fel éppen. Sokszor egyet mondott, másat cselekedett.
A mostohabátyónak már most nem jut eszembe a neve, pedig nem telt el olyan sok idő azóta, hogy befejeztem a könyvet. A viselkedése viszont határozottan kiborított, és bizonyos helyzetekben nagyon felhúzott.
Summer sem fogott fel, bár az tetszett, hogy sokszor volt higgadt, és az esetek többségében jó döntéseket hozott. Persze voltak kivételek.
A könyv sokszor volt zavaros, csapongott, néhány párbeszéd határozottan értelmetlen volt, és nem hiszem, hogy ezt csak és kizárólag a fordításnak köszönheti.
Összességében Nem tetszett. Nem úgy, ahogy kellett volna, pedig minden szereplőben volt valami, ami miatt igazán jó lett volna ez a történet.

kellyolvas P>!
Tijan: Anti-Stepbrother – Vészkijárat

Nagyon szerettem volna Tijantól olvasni, mert évek óta folyton belefutok, akkora a hype körülötte a külföldi könyves blogokon. Megbabonázott ez a borító, és ahogy elemezgettem a szerző sikerének lehetséges okait, az egyik szembeötlő elem, hogy a regényeinek szinte kivétel nélkül baromi jók a borítói, pontosan olyanok, amit azonnal leemelsz a polcról, és magadénak akarod tudni.
A borító pozitívuma után még a gyors olvashatóságot tudom kiemelni, mert semmire sem kell odafigyelni olvasás közben. Nem kell gondolkodni, legfeljebb azon, hogy épp ki szólal meg és miért, mert az gyakran nem egyértelmű. És ha valaki válaszol valamire, az se mindig odavaló, bár ezt a szerző szarkazmusnak álcázza, ami vicces kéne hogy legyen, de én ezeken egyszer sem tudtam nevetni, legfeljebb felhúzni a szemöldököm, ami a regény végére a hátamon kötött ki.
Miért nem kell figyelni különösebben a regény olvasása során? Mert nincs cselekmény. Summer a főszereplő, aki most kezdi az egyetemet, amit azért választott, mert ide jár a mostohatestvére, akibe évek óta szerelmes. Egyetlen szó magyarázat sem hangzik el, hogy mi az oka ennek a szerelemnek, azon kívül, hogy Kevin a világ legszebb pasija. Ebből rögtön lejön, mennyire sekélyes, naiv lány a főszereplő, ami rettentő rossz indítás. De Kevin sem az a szerethető rosszfiú kategória, az első oldalon lejött, hogy egy szemétláda, aki kihasznál minden csajt, és a megcsalás az egyik lételeme. spoiler Engem a végén sem győzött meg a szerző, hogy volt erre bármi pszichés magyarázat, ez nagyon gyenge próbálkozás volt.
Szóval a naivánk utánament az egyetemre, megjegyzem csodálkoztam, hogy ezt csak így minden nehézség nélkül meg tudta tenni, de lépjünk túl ezen, mint a szerző. Ám Kevin le sem bagózza gyakorlatilag, viszont a fiúegylet másik nagymenője valami furcsa oknál fogva (amire rá nem jöttem soha) kedveli a lányt, és kialakul köztük egyfajta barátság, ami okán sülve főve együtt vannak.
És ezután elindul a drámázás, a Kevin utáni sóvárgás, ami kavarodik a Caden iránti érzelmek növekedésével. Nem volt az egész felépítve, nem volt íve, én ebben egy csipet kémiát sem éreztem. Semelyik páros között sem, ami azt illeti.
Az egész lélektani teher Caden testvérével, nálam kiverte a biztosítékot. Ha valakit baj ér, beveri a fejét és spoiler De amit a szerző ezzel a sráccal művel a spoiler, az túlment minden határon. Ilyen nincs, ez nevetséges. Épp az ellenkezőjét éri el, szívszorítónak kellene lennie, de a hiteltelenséggel tönkreteszi.
Az egészre felteszi a koronát a szerző Summer ájulásával, ami olyan wtf pillanat volt, amit már rég olvastam, az egész gyászfeldolgozási téma is ilyen volt különben, látszik, hogy a szerzőnek fogalma sincs az egészről. Nagyon fura volt, hogy túl hosszú ideig még magában sem hozta fel, így az olvasó sem értesül a helyzetről, pláne az érzéseiről.
Azon már csak nevetni tudtam, mennyire random módon, a könyv utolsó negyedénél egyszerre Caden is szemszöget kap. Hirtelen úgy érezte a szerző, meg kell magyaráznia, miért hagyja faképnél Summert egy idegbeteg résznél, spoiler Nyomatékosan, kizárólag saját szemszögből.
A párbeszédek tragikusságától elképedtem, a visszakérdezések és értetlenkedések jellemzőek végig, és kivétel nélkül minden szereplőre. Jellemzően amatőr az írás stílusa, nem értem, mi a fenét esznek ezen a szerzőn, annyira nyilvánvalóak a hibái, amitől falra másztam, az eléggé nyilvánvaló, hogy szerkesztőt nem látott.
A karakterek közül senkit sem szerettem meg, nem tudtam azonosulni velük, a problémáikkal sem. Fejlődésről meg egyáltalán nem tudok beszélni, semmi ilyesmit nem mutat a szerző. Egyedül Caden üti meg alulról a mércét, de több érzelmet mutatott a testvérével történtek miatt, mint Summer felé, és valahol ez egy romantikus könyv (is) akarna lenni, szóval érzelmileg kevéske volt a srác, legyen bármilyen kockás a hasa.
A szerelmi szál nekem lapos volt és gyenge, és a romantikus részek is kevésnek tűntek a terjedelemhez és a rubin pöttyös besoroláshoz képest. spoiler
Összességében sajnálom, de az olvasás során semmilyen érzelmet nem tudott kiváltani belőlem a szerző, és ez a legnagyobb probléma. Az egész drámázás középiskolai szintű volt, gyengén alátámasztott problémákkal. A túlértékelésnek az oka az lehet, hogy a 15-18 éve olvasótábor ilyen történeteket akar olvasni, ahol a tinidráma a jellemző, „most járunk, vagy barátok vagyunk?” téma, szappanopera szerű stílusban, komoly témákat beleszőve, abszolút feleslegesen. Hát, vannak sokkal jobbak is ennél.

Csakegyolvasólány P>!
Tijan: Anti-Stepbrother – Vészkijárat

Először négy csillagot adtam neki, de visszagondolva és néha bele-beleolvasva a könyvbe, nem értem miért gondoltam így. A Banks testvéreken kívül senkit sem szeretem meg, illetve a történet sem volt a legjobb. Summer karakterével egyáltalán nem jönnék ki a való életben. Sokszor nagyon felelőtlen volt. Kevint pedig egyenesen ki nem állhattam és nem értem, hogy Summer, hogy szerethetet bele. Ha valóban igazak voltak az érzései a fiú iránt. Ezek mellett az írónő sokszor titokzatos volt és nem ment bele a dolgokba, mint például Colton agysérülésébe. Igaz, nem róla szólt a könyv, mégis kíváncsi lettem volna arra, hogy Caden és Marcus hogy élte át a testvérük egyes tetteit. Vagy egy kis információ morzsát adhatott volna Summer kutatása alapján, amikor az agysérülésről keresett információkat.
Szó, mi szó, nem lett kedvencem a könyv. Bár ez volt az első könyvem az írónőtól, nem fogom elzárkózni írásaitól, hiába volt negatív élményem vele. Hátha egyszer le tud nyűgözni az egyik könyvével.

Bővebb vélemény:
https://konyvekmindenhol.blogspot.com/2020/04/tijan-ves…

Bitten>!
Tijan: Anti-Stepbrother – Vészkijárat

Egy kis tornádó.
Kicsit szeles, kicsit csapzott.
Tetszett.

Negatívum: néhol kicsit jobban össze kellett volna fésülni a forditást. Akad szarvashiba…..

AniTiger P>!
Tijan: Anti-Stepbrother – Vészkijárat

Szórakoztató történet egy kicsit szeles elsőévesről, aki elég hamar megtalálja a nagy Ő-t az egyetemen. Egyszerre éreztem sablonosnak és humorosnak a történetet, ugyanis bár kiszámítható volt a cselekmény, akadtak benne vicces részek. Caden és Summer közös részeit nagyon szerettem, mert odáig vagyok a pasiért. Ez volt az első próbálkozásom az írónővel, és lehet, hogy az utolsó is, mert nem igazán kerültem egy hullámhosszra a stílusával. Egyrészt olvastam már hasonló sztorikat, másrészt az egész könyvnek elég gyerekes volt a hangvétele, ami elég zavaró, ha egy romantikus, erotikus NA regényről van szó.

Kedvenc: Caden Banks (meg a borító, amin ugyebár Ő szerepel)

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/01/tijan-ant…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574729 · Fordította: Goitein Veronika
turanett P>!
Tijan: Anti-Stepbrother – Vészkijárat

Húú, hát valami erősebbre számítottam, de ennek ellenére nem volt rossz. Jól szórakoztam. Summer nagyon szórakoztató. Tettszettek a viccei és a rímei. Főleg akkor , mikor Marcus agyára ment. Az vicces volt. Viszont ezt a Kevin szálat nem értem. Már az első oldalon leszűrtem, hogy egy pöcs. Folyton kihasználja és lerázza Summert, az meg megy utána mint valami pincsi kutya. Valaki semmiből nem tanul, pedig jósok pofont kapott.
Caden nagyon színpatikus, őt hamar megkedveltem, de vele meg az volt a bajom, hogy nem igazán tudtam eldönteni, hogy mit miért csinál. Mi a szándéka? A végén a konfliktust meg végkép nem értettem. spoiler Kicsit többet vártam tőle, de szódával elmegy. A lényeg, hogy kikapcsolt és sokszor megnevettetett. Néha ilyen könyvek is kellenek.


Népszerű idézetek

SeRa00>!

– Tetszett, hogy nem játszod meg magad – ismerte be. – Túl sok
körülöttem az olyan ember, aki igen.

pufivipi>!

– Hívhatsz Csöcsöskének. – Lepillantottam a melleimre. –
Talán ezt bóknak veszik, és nőni kezdenek végre.

Sciulan>!

Amikor kiszáll, lehúzom az ablakot.
– Úgy nézel ki, mint aki mindjárt elhányja magát.
Elfintorodott, és a gyomrára szorította a kezét.
– Nem tudom, hogy emiatt, vagy elkaptam valamit. Azt hiszem, Avery is lebetegedett a hétvégén. Amikor eljöttem reggel, pont hányt.
– Avery? Nálad?
Marcus grimaszolt.
– El se kezdd!
– Pedig muszáj elkezdenem. Avery a barátnőm. És a bátyáddal is jóban vagyok. Veled meg egy csoportban tanulok. Szerintem eljuthat odáig a barátságunk, hogy cseszegetlek. Sőt, akár egymás mellé is ülhetünk az órákon.
– Ne ragadtasd el magad!
– Pedig ez a természet rendje, Marcus. Ne is tiltakozz! Olyan, mint az evolúció. Az ellen is hiába tiltakoznál, esélyed sincs. A természet nagy ribi tud lenni. Úgy is legyőz.
– Mi a szarról beszélsz te összevissza?
– Hogy jogomban áll téged cseszegetni. Lenyűgöző élmény, olyan, mint a szülés. Az egyiknek fáj, de a másiknak csoda. És itt én vagyok a kisbaba, aki először érzi a simogató levegőt a bőrén. Hagyd, hogy lélegezzek, Marcus! Hagyd, hogy az újszülött kis tüdőmet használatba vegyem, és hangoskodjak!
– Komolyan mondom, egyre rosszabul vagyok a dumádtól.
– Ha kell jöjjön a róka. Ne tartsd vissza, jó móka!
Rám meredt.
– Ezt most direkt szedted rímbe?
– Lehet. Vagy csak őrült vagyok? – Rákacsintottam. – Efelől kétséget sem hagyok.
– Fejezd be, vagy tényleg kitaccsolok. – Felnyögött, és a fejére szorította a tenyerét. – Valami szellemeséggel szeretnék visszavágni, rólad és Cadenről, de a rímeiddel inkább nem próbálok szembeszálni.
– Állítólag csodás költő vagyok.
– Ki mondta?
– Inkább az a kérdés, hogy ki nem mondta.
– Ennek semmi értelme.
– Néha értelmetlen vagyok. De a tehetségem ragyog. -Valóban elgondolkodtam, hogy szereznem kéne egy zacskót, hátha tényleg rókázni fog.
– Most már komolyan várom, hogy végre megjelenjen a felmentő sereg, mármint Caden és Colton. Azt hittem, miattuk remegnek az idegeim, de nem. Te vagy az oka. Téped az idegeimet.

318-319. oldal

inmydreams>!

Könnyebb a tagadás, mint az elfogadás.

323. oldal, 34. fejezet

Zso89 P>!

– A kedvencem, amikor azt mondtad, hogy én vagyok a Télapó, és bármikor becsusszanhatok a kéményedbe az ajándékaimmal.
Ezen már nevetni sem volt kedvem.
– Kizárt, hogy ilyet mondtam.
– Pedig mondtad. – Felemelte a fejét. – És aztán egész éjszaka pörögtem tőle.
Eltoltam magamtól, és a tenyerembe rejtettem az arcomat.
– Lesújtó!
– Ne szégyelld! De tényleg. – Magához húzott, és elvette a kezem az arcom elől.

Zso89 P>!

Most olyan képet vágtál, mint egy éhes mókus, aki mogyorót talált.

Beusom24>!

– Hát igen. A bolond csajok olyanok, mint a sorozatgyilkosok.Visszatérnek.

Sciulan>!

– Most jut eszembe… milyen vagy utazás közben?
Elvigyorodom, és bekapcsolom a rádiót.
– Imádom a nyolcvanas évek zenéjét, bébi. Ne is mondd, hogy te nem!
Caden felnyögött.
– Ez hosszú útnak ígérkezik.
De mosolygott, és én is mosolyogtam.

282. oldal

Vörös_Viktória>!

– Egy tízes skálán, ahol a tíz azt jelenti, hogy úgy olvasol, mint
egy nyitott könyvet, hová helyeznél?
Egy pillanatig csak nézett.
– Nyolc.
Elakadt a lélegzetem.
– Komolyan?
Leült a kanapé végébe, és az asztalkára tette a lábát. Én a másik végébe ültem, felé fordulva.
– De csak az első este miatt. Ha akkor nem futunk össze, sosem gondoltam volna.
– Tényleg? – Kicsit megkönnyebbültem.
– Azért vonzódsz hozzám, mert bántottam azt, aki bántott
téged.

14.fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
Jay Crownover: Rule
Tammara Webber: Breakable – Törékeny
Corinne Michaels: Ne csak a testemre figyelj
Kendall Ryan: Szeress és akarj
S. C. Stephens: Esztelen
Brittainy C. Cherry: Lebegés
Vi Keeland: A beosztott
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara