A ​sárkány háborúja 6 csillagozás

Tihor Miklós – Mazán Zsolt: A sárkány háborúja

Ennek ​a könyvnek nemcsak olvasója, hanem egyszemélyben a főhőse is Te vagy.

Történetünk a fantázia világában játszódik, amelyet harcosok, varázslók, szörnyetegek és csodálatos lények népesítenek be. Ebben a világban éppoly mindennapos a sárkányokkal küzdő lovag, mint a minden képzeletet felülmúló varázslatokat használó mágus.

Te egy tapasztalt, edzett harcos vagy, aki képes e fantasztikus világ olyan szörnyeit is legyőzni, amelyekkel közönséges ember nem küzdhet meg. A harc mellett azonban gyakran kell az eszedet használni, adott helyzetekben megfelelő döntést hoznod. Ilyenkor nemcsak a vak szerencsére, hanem józan ítélőképességre is szükséged van. Ez garancia arra, hogy ha velünk együtt kalandozol, egy pillanatig sem fogsz unatkozni.

A kalandhoz a könyvön kívül mindössze egy ceruzára, radírra és két dobókockára van szükséged., Na és persze sok fantáziára.

Feladatod hogy megmentsd az országot, egy hatalmas sárkánytól, amely pusztulással fenyegeti… (tovább)

>!
132 oldal · ISBN: 9635930143 · Illusztrálta: Lexa Klára

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
LuPuS_007 P
Tihor Miklós – Mazán Zsolt: A sárkány háborúja

A Kaland, Játék, Kockázat hátszelén evezve érkezett

https://moly.hu/polcok/jackson-livingstone-jatekkonyvek csak ez a magyar-magyar vonalon. Igazán jól összerakott, ellenben ezzel https://moly.hu/konyvek/crag-hatchet-a-sarkanyvar-titka

Itt oly mértékben lehetett elpusztulni, ellentétben a KJK könyvekben itt nagyobb volt az elhalálozási esély. Itt még a legelején igencsak csaltam, . . Tényleg az egyik legjobb könyv a mai napig… vagy csak nem találkoztam mással.
Gyermekként és felnőttként is élvezhető és ajánlható mindnekinek.

>!
Nyra
Tihor Miklós – Mazán Zsolt: A sárkány háborúja

Az elmúlt órákban legalább 15 különböző módon haltam meg :D Majd ha lesz időm, újrapróbálkozom, úgy érzem már közel voltam a végéhez!

>!
Matisyahu
Tihor Miklós – Mazán Zsolt: A sárkány háborúja

Figyelembe véve a tényt, hogy az olvasás idején még nem voltam hat éves és ez volt életem első lapozgatós fantasy könyve, eszméletlenül tetszett. Nagyon hangulatos volt sokadszori nekifutásra is.

1 hozzászólás
>!
Sang
Tihor Miklós – Mazán Zsolt: A sárkány háborúja

Nincs vele semmiféle komolyabb probléma, mint ahogy a Kard és mágiával sem. Csupán túlontúl lineárisnak éreztem a kalandot, mert ha nem olyan úton haladunk, amelyiken kell, akkor előbb-utóbb mindenképpen kampec.
Rengeteg poénos rész van a műben. A folyónál például választhatjuk azt, hogy repülve próbálunk átjutni rajta, erre: „Nekifutsz, és elkezdesz karjaiddal a levegőben csapkodni. Minden hiába, nem emelkedsz fel. Talán az a baj, hogy nem vagy madár.” Vagy az egyik halál: „Megfordulsz, és látod, ahogy iszonyatos sebességgel feléd dübörög a kőgolyó… Aztán találkoztok.” Ja, és úgy is meg lehet halni a kaland során, hogy egyszerűen viharban fa alá húzódunk.
Vannak azért itt érdekes jelenségek is. Teszem azt, az ogre itt „ogr”. Vagy külön figyelmet érdemel a regenerálódó troll is.

Bővebben itt: http://kjk-anime.blogspot.hu/2013/01/kjk-sarkany-haboruja.html


Hasonló könyvek címkék alapján

Jonathan Graves: Lélektükör
Steve Jackson: Kharé – A csapdák kikötővárosa
Steve Jackson: Az elátkozott ház
Gordon Fletcher: A tök(él)etlen katona 2
Sárkánykrónikák
Mark Evans: Riveti utcák
Ian Livingstone: A halál seregei
Ian Borouge: Ahol a Gonosz lakik
Ian Livingstone: Zagor legendája