Randi ​Darcyval (Könyvemben már láttalak 1.) 7 csillagozás

Tiffany Schmidt: Randi Darcyval

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​KÖNYVEKBEN ANNYIVAL JOBB PASIK VANNAK.
Legalábbis Merrilee Campbell szerint, akinek meggyőződése, hogy a való életben már nem létezik lovagiasság, és hogy mi sem lehetne romantikusabb annál, mint hogy talál végre egy olyan fiút, aki pont úgy imádja őt, mint a klasszikus szerelmi történetek hősei a hősnőiket. Barátnőjével, Elizával, és a húgával, Roryval új diákként érkeznek szeptemberben a Reginald R. Hero gimnáziumba, ahol minden fiú olyan, mintha egyenesen egy szerelmes regény lapjai közül lépett volna elő. Merri bármerre is néz, mindenhol egy kiköpött Rómeó jön vele szembe.
Így, amikor a titokzatos Monroe Stratford próbálja meghódítani, Merri azonnal úgy érzi, hogy ő Júlia.
Karizmatikus irodalomtanára segítségével egyre jobban elmerül a klasszikusok világában, aminek köszönhetően élete olyan fordulatot vesz, amelyre maga sem számított.
Hamar ráébred, hogy sorsa alakításának kulcsa egyedül az ő kezében van.
És hát „egyetemesen elismert igazság”,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2020
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634037934 · Fordította: Nánási Yvette
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2020
398 oldal · ISBN: 9879634038078

Most olvassa 1

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

csfannie P>!
Tiffany Schmidt: Randi Darcyval

„Az elmúlt évek során rengeteg YA-könyvet fogtam már a kezeim között. Voltak jók, kevésbé jók, vagy egyenesen szörnyűek, viszont ezt a "tetszett-is-meg-nem-is” kategóriába tudnám sorolni. Ez nem a könyv hibája, sokkal inkább azé, hogy egy rossz időszakomban talált meg, és talán kezdek kinőni ebből a zsánerből, de biztos vagyok abban, hogy a fiatalabb olvasók számára élvezetes olvasmány lehet."

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2020/10/tiffany-schm…

rafaelo0824>!
Tiffany Schmidt: Randi Darcyval

Ennek a könyvnek az a szerencséje, hogy a Büszkeség és balítélet nagy kedvencem, és tudtam róla, hogy ez annak a tinis átirata. Ilyesformán nem voltak nagy meglepetések, az elejétől fogva kiszámíthatóak a történések. Ami nem tetszett annyira, a főszereplő lány, Merrilee, ráadásul nekem ott veszített a hitelességéből, amikor kiderült, hogy nem ismeri az Austen regény cselekményét. Pedig ő annyira olvasott lány, ezt kihangsúlyozzák az elején is, imádja a romantikus regényeket, rengeteg olvas és még sosem találkozott említés szintjén sem Lizzie és Darcy párosával? Ez fura volt. Az irodalom tanárnő tetszett, főleg mikor Rory is megtalálta a saját könyvét.

Aurinko>!
Tiffany Schmidt: Randi Darcyval

Az elején megijedtem, hogy talán kinőttem már az ilyen YA regényekből. Nagyon idegennek és mesterkéltnek tűnt az egész könyv, furcsa volt… Aztán nem tudom mi történt, de… elkezdtem élvezni a regényt, nagyon is! Merrilee végül belopta magát a szívembe, és alig várom, hogy elolvashassam a sorozat többi részét!


Népszerű idézetek

_justreadwithme_>!

Az asztal alatt benyúltam a táskámba, és megsimogattam a Büszkeség és Balítélet borítóját. Egy dologban biztos voltam: amilyen gyorsan csak lehet, ki kell olvasnom. Tudnom kell, hogy végződik.

308. oldal

csfannie P>!

– Nagyon örvendetes, hogy az egyenruhánál nincs semmilyen lábbelire vonatkozó megkötés. Így legalább a lábamnak lehet egyénisége.

_justreadwithme_>!

Nagy levegőt vettem, készen rá, hogy megosszam vele és a csillagokkal a titkomat. És hogy köszönetet mondjak a világegyetemnek, amiért úgy kötötte össze sorsom pontjait, hogy ott lehessek, ahol vagyok. Kényelmesen, melegen beburkolózva a csillagképek alatt, egy végtelenül lojális legjobb baráttal, (…). És azért is, mert van egy barátom a város túlsó felében, aki minden bizonnyal tökéletes testtartással alszik épp a keményített pizsamájában. Erre a gondolatra felkuncogtam.
– Eliza, tévedtem… Bár egyértelműen egy Darcy-rajongó leszek, team Fittzy, Lizzwilliam forever, azt kel mondanom: a fiúk annyival jobban a való életben!

397-398. oldal

csak_olvass P>!

Miért kell a hétfőknek mindig sokkal szörnyűbbnek lenniük, mint a többi napnak?

MutiMit0lvasol>!

Nem hiszem el, hogy a mi kis álmodózonk randizik. Már kezdtem azt gondolni, hogy hús-vér fiú soha nem lesz képes felvenni a versenyt a könyvbeli imádottaiddal.

MutiMit0lvasol>!

A telefonom szerint már arra sem jutott időm, hogy tisztességesen összeomoljak.

MutiMit0lvasol>!

Lehet, hogy ha Ms.Gregorie elolvassa majd a bevezetőmet, átgondolja kicsit ezt a büntetés dolgot. Vagy beutaltat a pszichiátriára. Vagy egyik, vagy másik.

MutiMit0lvasol>!

– Hagyd már abba Gatsy. – Aztán még azt mondtam, hogy “ülj” és “kuss”, de ő valószínűleg azt hallotta helyette, hogy “mókus”, vagy hogy “rohanj, és kapsz egy kis nyers húst”, mert előrevetődött és engem is magával rántott.


Hasonló könyvek címkék alapján

Róbert Katalin: Szelídíts meg!
Val McDermid: A klastrom titka
Catherine Clark: Ki legyen Rómeó?
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Leiner Laura: Valahol
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Kelly Oram: Cinder és Ella
Amy Harmon: Arctalan szerelem