Winter ​Tales (The Original Sinners 8,7) 8 csillagozás

An Original Sinners Christmas Anthology
Tiffany Reisz: Winter Tales

Return to USA Today bestseller Tiffany Reisz's Original Sinners series with Winter Tales, a collection of three fan-favorite Christmas novellas plus a brand-new novella exclusive to this anthology.

In December Wine, the long-awaited story of Nora Sutherlin's first meeting with Nico can finally be told. Nora enlists her editor (and sometimes lover) Zach Easton on a mission to track down Kingsley's long-lost son. Nicolas „Nico” Delacroix turns out to be young, strikingly handsome, and very French. He wants nothing to do with his father…but everything to do with Nora.

This special holiday-themed collection also includes the novellas Poinsettia, The Christmas Truce, and The Scent of Winter (previously available only as ebooks). A bonus short story starring Søren rounds out the Winter Tales anthology.

>!
8th Circle Press, Louisville, KY, USA, 2019
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781949769128
>!
8th Circle Press, Louisville, KY, USA, 2019
376 oldal · ASIN: B07WV3ZXZ1
>!
8th Circle Press, Louisville, KY, USA, 2019
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781949769111

Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

CsepAdri>!
Tiffany Reisz: Winter Tales

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology

Voltak novellák amiket már régebben olvastam, úgyh ugrottam a számomra újakra.
Minden alkalmat megragadok, h visszakerülhessek Nora, King és Søren bűvkörébe, ezért is szeretem mikor karácsonyhoz közeledve az írónő meglepi az olvasóit egy-egy novellával. Most a December Wine és a Blood & Snow volt terítéken. Egyetlen bajom, h rövidek voltak, még olvastam volna.

Ms_thebetty P>!
Tiffany Reisz: Winter Tales

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology

5 novella kapott helyet ebben a gyűjteményben, sorba veszem őket:

1. December Wine
A történet főszereplői Nora és Zach, Franciaországban töltenek egy hetet, spoiler. Remek kis történet volt, tele vívódással és titkokkal, valamint fülledt erotikával. Zach és Nora imádnivalóak együtt, Nora itt kapja meg azt az egy hetet Zach-ke, amit Grace a The Mistress-ben ígért nekil, ha neki, Grace-nek egy éjszaka is adatik Sorennel… Időben a The Queen után járunk, nehéz spoiler nélkül bármit is írni. A következő 3 novella a korábbi évek karácsonyi történetei, ezeket korábban értékeltem, most nem teszem, csak annyit mondok, jóleső érzés volt újra olvasni őket.

5. Blood & Snow
Ez a novella Sørené. Papunk Rómába utazik egykori mesteréhez, Magdához, hogy kiönthesse neki a szívét. Igen, van szíve. Magda viszont talán Sørennél is nagyobb szadista, jól eljátszik Marcus barátunk fejével. Ez a novella azon ritka kincsek egyike, ahol Sørent bizonytalannak, és kijelenthetjük, félni látjuk. spoiler És legnagyobb örömömre Tiffany is szadista annyira, hogy nem ad egyértelmű befejezést… Időben szintén a The Queen után járunk. A borító pedig pluszpontot érdemel. A gyermekkoromra emlékeztet. Arra sarkallja az embert, hogy begyújtson a kandallóba, és kezében egy bögre forró csokival csak bámuljon erre a borítóra elmerengve…még 25 fokban is :D

Mondtam már sokszor, de mondom most is: nincs még egy olyan író számomra, mint Tiffany Reisz. És mindegy hogy a TOS vagy a standalone regényei. Mindegyik körülölel, bemászik a bőröd alá, az agyad legmélyebbjére fészkeli be magát. Mikor olvasod, nem kívülállóként szemléled a történteket, benne vagy te is. Ott vagy a szobában, mikor Zach és Nora egymásnak esnek. Ott vagy mikor Søren kiönti a szívét Magdának a gyertyafényes 300 éves egykori kápolna falai között. Ott vagy mikor Faye a tengerbe veti magát, hogy újra rátaláljon Carrickre. És így tovább, és így tovább. Tudom, állandóan csak a dicshimnuszokat zengem… just go with it. :D

Sz_Flóra>!
Tiffany Reisz: Winter Tales

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology

Tiffany Reisz minden kötet alkalmával képes meglepni, lenyűgözni, felgyorsítani a szívverésemet annyira, hogy időnként úgy érzem, átszakítja a mellkasomat. Azt hinné az olvasó, ha már novellák, azoknak a tartalma csak nem olyan átütő erejű, mintha valamelyik regényét olvasnád. De a Winter Tales novellái számomra felértek egy regénnyel. Oké, a kronológiát Tiffany alaposan megbontotta, de mindegyik novella elején szerepel egy kis szerzői magyarázat arról, éppen melyik kötet előtt/után vagyunk. Azt muszáj leszögezni, hogy A szenttel bezárólag mindenképpen szükséges elolvasni a sorozatot, mert a novellák történései csak így érthetők igazán. S akkor néhány mondatban mindegyikről:

December Wine: Amikor A szentet olvastam, kevésbé tudtam megbarátkozni Nico és Nora kapcsolatával, de itt ugye arról van szó, hogyan és milyen körülmények között ismerkedtek meg. Norának meg kell osztania egy súlyos titkot a huszonéves fiúval, akit nemrég nagy veszteség ért. A feltárult titok borzasztóan érinti Nicót, mégsem szabadulhat Norától. Szerettem a dialógusaikat; ahogy Nora már megállapította, Nico vérbeli mind-fucker: ha akarja, ha nem, közéjük tartozik. Ugyancsak érdekes volt újra együtt „látni” Norát és Zachet, főleg azok után, hogy ugye tudjuk, mi történt Grace és Søren között Az úrnő végén. Ahogy Fionn így kisbabaként is perzseli a kedélyeket, ahogy Nora és Søren de főleg Søren viszonyulnak hozzá, szívszorító, és rengeteg kérdést felvet a jövőjüket illetően. Na és akkor ott van Kingsley, aki előtt szintén feltárul a már emlegetett titok… Ez a novella összességében a szülő-gyerek kapcsolatokat helyezi előtérbe, amely kissé szokatlanabb, hiszen a sorozat általában a párkapcsolati dinamikák izgalmaitól forrong, de Tiffany remekül ír mindkettőről, és nagyon szépen kiegészíti mindazt, amiről eddig olvastunk.

The Christmas Truce: Két kedvenc novellát avattam a kötetből, egyikük ez. Az unholy trinity, azaz Nora, Søren és Kingsley kerülnek ismét a középpontba. Abban az időben Kingsley és Nora a saját útjukat járták, eltávolodva Sørentől, karácsonykor azonban egy éjszakára fegyverszünetet kötnek, akár az I. világháború alatt az antant és a központi hatalmak katonái tették annak idején. Mindhárman megkapják, amire vágynak, sor kerül némi keserédes nosztalgiára, és az együttlétük előrevetíti egy boldogabb jövő reményét. Az egész novellát utterly satisfying olvasni, annyira tökéletesek ők hárman együtt. Innen származik az egyik kedvenc idézem a kötetből:

Kingsley buried his head against Søren's shoulder as Søren whispered in his ear.
„The only way you could ruin my Christmas is by leaving now,” Søren said, his words tender but his tone steel-tipped. „Burn the tree down, burn the house down, I don't care. But don't leave.”

brainfreeze Ezek után nem hiszem, hogy szükséges megindokolnom, miért Søren és Kingsley a kedvenc párosom, szerintem egész eddigi olvasmányaim során ever.

Poinsettia: Régre utazunk vissza, amikor Søren még csak húszéves volt, és Rómában tanult, mielőtt felszentelt pap lett volna belőle. Meglátogatja Magdalenát, egy bordélyház szadista madamját, akinek Søren voltaképpen a tanítványa: Magda készíti fel őt arra, hogyan éljen együtt szadista énjével anélkül, hogy túlzottan elveszítené a kontrollt, és kárt tenne valakiben. Bátran állítom, hogy a mind-fucking legnyersebb, mégis legelőkelőbb formája zajlott köztük; a sorozat alatt eddig talán nem volt példa rá, hogy két ennyire hardcore szadista hosszasan eltársalogjon. Mindketten olyan ajándékot adnak egymásnak, amire egyikük sem számít, emellett egy rendkívül érzékeny gender-téma is kivesézésre kerül a novellában, amit üdítő volt olvasni, különösen azután, hogy az interszexualitás óriási tabu napjainkban. Millió piros pont Tiffanynak, hogy kendőzetlenül ír ilyen és ehhez hasonló tabukról.

The Scent of Winter: Oké. Kingsley és Søren novellája, Kingsley ötvenéves, Søren ötvenegy. Kettesben töltik a karácsonyt a farkasordítóan hideg Maine-ben, ahol a történetük több évtizede kezdődött. Ez az a novella, amire nehéz szavakat találni, amelynek olvasása közben borzongtam, zokogtam, ordítoztam az e-book olvasómmal, majd az utolsó oldalakon újra kitört belőlem a zokogás. Kingsley és Søren képesek felszabdalni az idegeimet, de a lehető legélvezetesebb módon. Legyen szó akár csörtéről, akár egy komolyabb összezördülésről, meghitt beszélgetésekről, akár fizikai vagy mentális túlfűtöttségről, mindet megkapjuk ebben a novellában. Újra tinédzserként látjuk őket, miközben mindketten apák már. Borzasztó nehéz döntések előtt állnak, de ekkor leginkább az számít, hogy együtt vannak. Képesek olyan lélekszaggató fájdalmat okozni egymásnak, hogy azt nehéz ép ésszel felfogni, de kettejük esetében a fájdalom és a gyönyör egy és ugyanaz. Ez a novella összetört és felépített. Elsőszámú kedvencem az összes közül.

Blood and Snow: Ismét Rómában, Magdánál, ám ezúttal Az úrnő és A szent eseményei között. Søren meglátogatja régi mesterét, hogy színt valljon neki Grace-ről és Fionnról, valamint feltegyen néhány, a jövőre vonatkozó félelmetes kérdést. Kurta novelláról van szó, amelyben viszont Magda olyan kíméletlen és hátborzongató jóslattal rukkol elő, ami enyhe függővég-jelleget kölcsönöz az egész kötetnek. Persze, miután olvastam a Tiffany által The White Years-nek nevezett sorozatrészeket (azaz A szent, The King, The Virgin, The Queen), vélhetném, hogy nincs okom aggodalomra, de… Tiffanynál sosem vehetem biztosra. Magas szinten űzi a mind-fucking mesterségét, nála sosem vehetjük biztosra.

Vivuska>!
Tiffany Reisz: Winter Tales

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology

De jó volt visszatérni az Eredendő bűnösök szereplőihez! Tetszettek ezek a Karácsonyra hangoló novellák.
Bővebben:
http://vivien-olvasokuckoja.blogspot.com/2019/10/winter…


Népszerű idézetek

CsepAdri>!

Zach had said to Søren, I realize it’s Christmas, but I’m calling to wish you a Happy Father’s Day. It’s a boy.
And when Søren heard that, it stunned him into a moment’s silence.
Then he’d laughed.
Nora would remember the sound of that laugh all her life. She’d remember it on her deathbed, in those last seconds when her life flashed before her eyes, showing her all the best memories. That would be one of them, that laugh. That sound of purest joy.

December Wine

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology

CsepAdri>!

“Now wait.” He furrowed his brow. “How is one night with him equivalent to a week with me? Are you and my wife implying I’m one-seventh of the lover that he is?”
Nora shook her head solemnly. “I drive a very hard bargain. One night with him was enough for her. One night with you wasn’t nearly enough for me.”

December Wine

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology

CsepAdri>!

“Also, Marcus tells me you’ve taken him in and helped him come to terms with his many, many varied and sundry perversions—”
“I only have the one,” Marcus said.
Father Ballard ignored him. “Any woman who could put up with that,” he said, pointing at Marcus, “and treat him with even the smallest modicum of compassion—”
“Actually, she’s very mean to me.”
“Shut up, Marcus. Your betters are speaking,”

Poinsettia

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology

CsepAdri>!

Zach broke the kiss and laid his head back on the sofa. “I’d forgotten what a good kisser you are,” he said.
She kissed him again, so he wouldn’t forget it.
The kiss was soft and warm and deep and wet this time. A kiss that couldn’t be taken back. A kiss that had big plans for the night. A kiss that meant business.

December Wine

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology

CsepAdri>!

“Oh, goody. Zach’s in a toppy mood tonight.” She rubbed her fingers together like a mad scientist brewing a potion.
“I’m on holiday,” he said. “The reason we go on holiday is so we can do things we can’t do at home.”

December Wine

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology

CsepAdri>!

“Søren. Has he not figured out yet that I know him? That I know he will be in pain every day because of this.”
“Because he can’t have Fionn?”
Nora nodded. “And when he hurts, I hurt. But I wouldn’t change it for all the money in the world. Why? It doesn’t make sense. It doesn’t make any sense. Maybe I’m the stupid one”

December Wine

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology

CsepAdri>!

What part of Never interrupt me when I’m with a client, or you will be murdered in your bed with a pickaxe did people not understand?

Blood & Snow

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology

CsepAdri>!

“You do everything in your power to make me think you’re as cold on the inside as you are on the outside,” she said, “and then you say something like that, and I find myself not wanting to gut you in your sleep with my claymore after all, just to see if there’s anything warm and alive in you.”
“I’ll keep my door locked tonight anyway.”

Blood & Snow

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology

CsepAdri>!

“Joy and terror—they’re twins, you know. Joy is born first. Then terror a few minutes after. Joy arrives when you recognize what you have. Terror comes on its heels, terror that you’ll lose the thing that gave you all that joy.”

Blood & Snow

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology

CsepAdri>!

“She’s not your wife. She’s the mistress of a Jesuit priest. She’s been your dirty little secret since she was fifteen years old. She can’t even walk down the street with you without being terrified she’ll ruin your life. That woman has given you her entire adult life, and when you’re in public you have to pretend you only know her from church. A slap in the face to any woman with pride. The bad sort of slap in the face.”
“It intrigues me how you always take Eleanor’s side, though you’ve known me thirty years and never met her once.”
“I have met you. That’s why I take her side. And I’ll always take the side of a dominant woman.”

Blood & Snow

Tiffany Reisz: Winter Tales An Original Sinners Christmas Anthology


A sorozat következő kötete

The Original Sinners sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

E. K. Blair: Bang (angol)
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me
Blanka Lipińska: This Day
Penelope Ward: Neighbor Dearest
Penelope Ward: Gentleman Nine
Abby Jimenez: Life's Too Short
Debbie Macomber: Twelve Days of Christmas
J. D. Robb: Holiday in Death