The ​Priest (The Original Sinners 9.) 7 csillagozás

Tiffany Reisz: The Priest

New Orleans, four months after the events of THE QUEEN. . .

Søren has been suspended from the Jesuits for a minimum of one year after confessing to fathering a child. To say he's struggling with his newfound freedom is an understatement.

Kingsley is about to be a father again and is convinced something very bad is about to happen. Nerves? Or is he right that the time has come for the Sinners to pay for their sins?

And if things couldn't get worse, a handsome private detective shows up and tells Mistress Nora that a priest has just committed suicide, and she was the last person he tried to call. He would like to know why. . .

She doesn't know, but Nora and her new detective friend will turn over the city to find out, meeting liars, vampires, and witches along the way. When she finds what she's looking for, she may wish she'd never stepped foot in New Orleans.

>!
432 oldal · ASIN: B07YX62XC4
>!
442 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781949769135

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Ms_thebetty P>!
Tiffany Reisz: The Priest

***ARC***

„Nem tudsz kellően eleget a papokról, ha azt gondolod, jobbak vagyunk bárki másnál.”

Hol is kezdjem? Nagyon szeretem, hogy Tiffany, a maga vallásossága ellenére, mekkora tükröt tart a Katolikus Egyháznak. Ebben a könyvben egy érzékeny, elszomorító, dühítő és nagyon is valós problémával találjuk szembe magunkat, ahogy Nora és Cy és az egész bagázs is.
Tiffany sok új szereplővel hozott össze minket ebben a kötetben, és szokásához híven, alaposan beleláthatunk mindenki elméjébe/lelkébe. Természetesen a régi ismerősök is helyet kaptak, Nora és Søren leginkább. Ami igazán érdekessé teszi a kettejük történetet, az, hogy Sørent vívódni látjuk. Finoman szólva is megszakadt érte a szívem, az utolsó fejezet olvasása közben pánik rohamot kaptam. Nem, nem akarok több ilyet átélni, azt meg végképp nem, hogy S élje át..
Cyrus kellemes figura, hamar meg lehet kedvelni, Noraval is pikk-pakk közös nevezőre jutnak. Mercedes karakterét nagyon szerettem, egyfajta megnyugvást hozott rám a bölcsessége.
Ami Kinget illeti… Cukorborsó. Komolyan, mindenki apja lett mire ideértünk, édes, ahogy gondoskodik, félt, szeret. Persze mindezt úgy, hogy megmaradt annak az öntelt francia ficsúrnak enyhe túlzással, akinek megismertük, :D

Summa summarum, én szerettem olvasni ezt a sztorit, jó lassan is tettem, hogy minél tovább tartson. Izgalmas, pörgős, humoros, ugyanakkor elgondolkodtató és szívet tépő.

Ez a vers szerepel a könyvben, Rumi, a 13. századi perzsa költő műve. Annyira megtetszett, hogy úgy érzem, muszáj idetennem :) Fordítást nem találtam hozzá, így megcsináltam én :)
E világ lelkei,
akár három lepke
gyertyaláng előtt
szerelmet keresve.

Repült az egyik
hajszálnyira a lángtól,
ismerem a szerelmet,
vallotta onnantól.

követte a másik,
szárnya lángot ért,
a szerelem tüze éget,
már jól tudom én.

Repült a harmadik
egyenest a lángba,
elnyelte az, de tudta,
nem volt hiába,
az igaz szerelem
mit is jelent, csak
ő tudta egymagában.

3 hozzászólás
CsepAdri >!
Tiffany Reisz: The Priest

Mióta kiderült, h lesz folytatás alig vártam, h megjelenjen.
Az írónő most olyan témához nyúlt amihez nem hittem volna, h valaha is fog. Természtesen meg volt minden ami a sorozatra jellemző: humor, kink, Nora, Søren, King, valamint ahogy Nora újabb barátra tesz szert.
Nem igazán tettem le a könyvet, mert úgy ahogy Nora én is kíváncsi voltam a nyomozás végeredményére. Nem kis meglepetés ért… Aztán itt van Søren is…kíváncsi leszek mit fog választani.

Sz_Flóra>!
Tiffany Reisz: The Priest

Ezzel a regénnyel új fejezet indult a The Original Sinners sorozat „életében”. Manhattan helyett New Orleans, a szokványos kezdet helyett ismeretlen szereplőkkel köszönti az olvasókat az írónő. Furcsa volt ez így nekem, nehezen barátkoztam meg az új helyzettel, de amint Nora, Søren és Kingsley visszatértek (szerencsére nem kellett sokat várni rájuk), azonnal belerázódtam az olvasásba.
Miután Nora csatlakozott a magándetektív, Cyrus Tremont mellé, hogy kinyomozzák, miért lett öngyilkos egy bizonyos Isaac Murran nevű pap, aki közvetlenül a halála előtt Nora régi telefonszámát hívta (de nyilván nem érte el), kellően rejtélyes és egy csipetnyit misztikus utazás kerekedett a sztoriból. Nem gondoltam volna, hogy ennyire belefeledkezem Nora és Cyrus barátságra épülő kapcsolati dinamikájába, amelyben egyaránt helyet kapott a nyitottság, a kíváncsiság és az elfogadás. Cyrust nagyon megkedveltem, szerettem a menyasszonyával való kapcsolatáról olvasni, és rendkívül szimpatikus volt, ahogy Norát óvta és támogatta.
De valljuk be, ez a rész sem lett volna vérbeli TOS, ha Søren nem szerepel benne, és jelentem, ezúttal a férfi nem megszokott oldaláról olvashatunk. Midlife crisis, ahogy Nora említette, ám ennél sokkal többről volt itt szó, Sørennek az élete egyes rogyadozó alappilléreit kell megtartania, ami jelenlegi helyzetében egy halom kétséget és nehézséget von maga után. Amikor a szereplők a nyomozás végére értek, neki és Norának újra kellett értékelniük a kapcsolatukat, ugyanis olyan erkölcsi kérdések merültek fel, amelyeket noha pedzegetett korábban az írónő, hasonló kontextusban még nem közelítette meg őket. Rettenetesen izgultam értük, alaposan fejbe vágott a nyomozás végkimenetele és az, ahogyan Søren és Nora kapcsolatára az egész lecsapódott.
Ami a regény mélyebb üzenetét illeti, igen erős társadalom- és bizony egyházkritikát kapunk. A katolikus egyház a kezdetektől szerves része volt a könyvsorozatnak, részben emiatt is imádom annyira, de bevallom, én valahol Kingsley és Nora nézetei között ingadozom. Tiffany sosem kezelte elfogultan a témát, amit értékelek, ám ilyen kikacsintással mindeddig nem járta körbe, amiért viszont oda meg vissza voltam. Nem csalódtam az írónőben, megint tabukat döntögetett, és mélyen elgondolkodtatja az olvasóit arról, mi itt a helyes és helytelen bizonyos hasonló szituációk tekintetében (spoilerek nélkül nehéz kifejteni, mire akarok kilyukadni). Szerintem érdemes ilyen tabukon agyalni, megkérdőjelezni az intézményeket, melyek az emberek hitét és vallásosságát alapvetően meghatározzák.
Hogy mi várható ezután… Részemről nem is kérdés, hogy szeretném újraolvasni a sorozatot. Az első öt részt csak magyarul olvastam, azokat sem akarom kihagyni eredeti nyelven, ráadásul vár még rám egy csomó jó kis kiegészítő novella. A hozzám közel álló emberek bizonyára unhatják és megbotránkoznak rajta, haha, hogy szinte nap mint nap erről a sorozatról áradozom vagy idézek belőle, de… kicsit olyan nekem, mint a második otthonom. :') A 2022-es évem több ügyes-bajos dolgain átsegített, tulajdonképpen ennek a sorozatnak köszönhetem, hogy a saját életemben rátaláltam arra az útra és egy elfogadó, biztonságos és tabuk nélküli közösségre, amelynek hála lehetőségem nyílt felfedezni a szexualitásomat és az identitásom egy fontos részét. Ha nincs The Original Sinners, ki tudja, jártam-e volna elég nyitott szemmel, hogy rátaláljak…


Népszerű idézetek

CsepAdri >!

“Where’d you two meet?” Cyrus asked.
“Went to Starbucks one day,” Nora said. “Ordered a tall blond with whip. They gave me Søren.”

CsepAdri >!

“I’m still your priest, aren’t I, Little One?” he asked.
She kissed his chest over his heart. She knew if she could cut his chest open and look at his heart, she’d see her name tattooed across it, right next to Kingsley’s and Fionn’s and God’s. “You’ll always be my priest.”

CsepAdri >!

Gmork jogged to her in happy greeting. A yellow Post-it was stuck to his back fur. Muzzle me, it read.
“Søren,” she growled. Gmork growled when she growled. “Don’t worry, boy. I’m not going to muzzle you. I might muzzle Blondie though.”

CsepAdri >!

“Eleanor?” he said from behind his book.
“Give me a sec. I’m picturing you handcuffed to my headboard.”
He looked over the top of her book at her, eyebrow arched. The look was not friendly.
“You aren’t allowed to do that.”
“A girl can dream.”

CsepAdri >!

“You man the trunk.”
“What if there’s a monster in there?” she asked.
“You’re scarier than I am,” Cyrus said.
“This is probably true. Hit it.”

CsepAdri >!

“No, what are you saying?” She smiled, batted her eyelashes. Cyrus tensed. He was about to get himself hardcore murdered by a tiny white woman wearing knee-high leather shit-kickers and truck-stop hooker lipstick.
Murdered. To. Death.

CsepAdri >!

“It’s what I tell the married men I talk to when I catch them cheating. You can’t keep your vows, you don’t get to keep your wife. It’s just that simple.”

CsepAdri >!

Nora grabbed Kingsley by the back of his hair and yanked him out of his little chair.
“Ow,” he said.
“Come on, Big Papa. We need to talk.”
“Help me, petite,” he said to Céleste who only shook her head.
“You’re on your own, Papa,” she said, before dramatically throwing the covers over her head.
“On my own? You’ve been spending too much time with your auntie,”

CsepAdri >!

“Sometimes it doesn’t feel like telling you I love you is enough. I was in love with you when I left you. And I was in love with you the whole time we were apart. Saying I’ll never leave you means more than just ‘I love you.’ Besides,” she said, lightly tracing his bottom lip, “you already know and believe I love you. But I’m not sure you believe I’ll never leave you again.”

CsepAdri >!

“She does wear me out though. How do you sleep at night knowing your woman is that wild?”
“Helps to tie her ankle to the bedpost,” Søren said.


A sorozat következő kötete

The Original Sinners sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sierra Simone: American King
Meghan March: Ruthless King
Laurelin Paige: Last Kiss
Kendall Ryan: Sinfully Mine
Maya Banks: Fever
Jennifer Probst: Reveal Me
Liliana Hart: Riley
Meredith Wild: Hardwired (angol)
Meredith Wild – Mia Michelle: Misadventures of the First Daughter