The ​Bourbon Thief 8 csillagozás

Tiffany Reisz: The Bourbon Thief

From ​the internationally celebrated author of the Original Sinners series comes a brand-new tale of betrayal, revenge and a family scandal that bore a 150-year-old mystery

When Cooper McQueen wakes up from a night with a beautiful stranger, it's to discover he's been robbed. The only item stolen—a million-dollar bottle of bourbon. The thief, a mysterious woman named Paris, claims the bottle is rightfully hers. After all, the label itself says it's property of the Maddox family who owned and operated Red Thread Bourbon distillery since the last days of the Civil War until the company went out of business for reasons no one knows… No one except Paris.

In the small hours of a Louisville morning, Paris unspools the lurid tale of Tamara Maddox, heiress to the distillery that became an empire. But the family tree is rooted in tainted soil and has borne rotten fruit. Theirs is a legacy of wealth and power, but also of lies, secrets and sins of omission. The… (tovább)

>!
ASIN: B01DPWBO4A · Felolvasta: Kim Staunton
>!
Mira, 2016
384 oldal · ASIN: B016UEJHTE
>!
Mira, 2016
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780778319429

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Levi Shelby · Bowen Berry · Cooper McQueen · Paris · Tamara Maddox


Kedvencelte 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii P
Tiffany Reisz: The Bourbon Thief

Imádtam. Annyit mondhatok, hogy Tiffany nagyon de nagyon tud. Nem kellenek ide Sørenek, Kingek de még Nórák sem, mert anélkül is olyan történetet tud írni, hogy megállja a helyét a legjobb könyvek közt. A történet izgalmas, valósághű, tele nagyon-nagyon sok fordulattal, titokkal, meg küzdelemmel. Imádtam a múltba játszódó részeket, a szereplőket. Levi és Tamara annyira jók együtt. A szócsaták, az ágyjelenetek, a küzdelmük a sok rossz ellen, mind-mind lélegzetelállítóan izgalmas. Ellenségeket is teremtett de nagyon nagyokat. Komolyan, nem gondoltam, hogy ennyire jó könyvet hoz össze. Kellemes csalódás volt annyit mondhatok. Ajánlom nagyon…

1 hozzászólás
>!
pveronika P
Tiffany Reisz: The Bourbon Thief

Talán az ilyen történetekre mondják azt, hogy időtlen. Olvasás közben kicsit úgy éreztem, mintha egy régi klasszikus filmet néznék (talán részben a hangoskönyv narrációja miatt), és végig arra gondoltam, hogy ez egy olyan történet, ami sok év múlva is megállja majd a helyét. Tiffany Reisz nagyon jó történetmesélő, és már az első oldalaktól magához láncolt ezzel a fordulatokban gazdag történettel. Ahogy a Bourbon érlelődik a hordóban évtizedekig (évszázadokig), ezen történet eszenciája is lassan, az idő haladtával kezdett egyre markánsabbá válni.

A Red Thread nevű bourbon készítő vállalat generációkon át a Maddox család tulajdonában volt, azonban mára már csak egyetlen maradt az eredeti, híres, szalaggal átkötött üvegekből. Az utolsó üveg whisky Cooper McQueen tulajdonába kerül egy aukción, aki nem kis összeget, egy millió dollárt fizet ki a 150 éves italért. Azonban meglepő dolog történik. Egy éjszakán egy rejtélyes nő tűnik fel , aki azt állítja, hogy őt illeti meg az utolsó üveg a híres Red Thread Bourbon-ből. Bizonyításképpen pedig elmesél egy történetet. Egy történetet, amely visszaröpít a 80-as évekbe, Kentucky-ba, a bourbon eredeti hazájába, egy tiltott szerelmespár Tamara és Levi életébe.

Nagyon magával ragadott ez a történet. Izgalmas, fordulatos, drámával teli és lenyűgöző volt. Imádtam olvasni Levi és Tamara küzdelmét a világ ellen. Az írónő rendkívül jó stílussal ír, maga a történet épülése is tökéletes volt, és rengeteg meglepetés, döbbenet és szívfájdalom várt az oldalakon. Őszintén ajánlom mindenkinek.

9 hozzászólás
>!
Ms_thebetty
Tiffany Reisz: The Bourbon Thief

Vannak írók, akik világokat hoznak létre. Vannak írók, akik élő, lélegző karaktereket alkotnak. Vannak írók, akiknek a történetei egy életen át az olvasóval maradnak. Vannak írók, akik képtelenek hibázni. Vannak írók, akik örökre magukhoz láncolják a lelkedet.
Tiffany Reisz egy ilyen író. Képtelen hibázni. Világokat alkot. Karaktereket kelt életre és minden egyes sor, amit leír egy életre az olvasóval marad. Minden. Egyes. Sor.

A The Bourbon Thief is egy hibátlan írás. Ha keresnék sem találnék benne kivetnivalót. Minden sora él és burokként vesz körül, míg olvasod. Minden szereplő valóságos, körötted ülnek, míg tart a könyv.
Ez a történet beszippant. Beszippant és elemészt. Mély, fájdalmasan igaz képet alkotva egy nagyon is valós világról. Megmutatva, hogy a pénz és hatalom iránti megszállottság miként dönthet nyomorba egész nemzedékeket.

Nem tudok spoiler nélkül bővebbet írni, így ezzel le is zárom. Elég annyi hozzá, hogy ez a történet határozottan azok közé tartozik, melyek elolvasása után bizton állíthatom, hogy gazdagabb lettem.

Köszönöm Tiffany! ♥

2 hozzászólás
>!
brigi11 P
Tiffany Reisz: The Bourbon Thief

Woww! Egyszerűen csak woww! Hát kérem szépen így kell egy történelmi romantikust megírni. Így kell egy történetet elmeséltetni egy mellékszereplővel, hogy az ember közben végig libabőrös, hogy a szíve megszakad a szereplőkért és közben elfelejti, hogy volt az írónőnek egy nagysikerű Eredendő bűnösök sorozata, elfelejti Kingsleyt, Sorent és mindenki mást és csak reménykedik, hogy talán lesz majd folytatás. Ez a könyv a kategória remekműve, és ha valaki jövőre csak egy egy erotikust akar olvasni, az mindenképpen ez legyen.

22 hozzászólás
>!
Nüx_Játékterme P
Tiffany Reisz: The Bourbon Thief

Ez a könyv pontosan olyan volt, mint a bourbon: dekadens, perzselő, zamatos, markáns és veszélyes.
Mestermű!

>!
CsepAdri
Tiffany Reisz: The Bourbon Thief

Az írónő ezzel a csavaros történettel bebizonyította számomra, h nemcsak egy témát tud úgy feldolgozni, h minden szaván csüngjek, itt is elérte. Tudni akartam a család történetét, tudni akartam mi fog történni Tamara-val, mindent tudni akartam. Volt meglepetés bőven az olvasás során.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Cheril

“A lady who knows her bourbon and isn’t afraid to drink it straight.” McQueen turned ten degrees on his bar stool toward her. “A woman after my own heart.”

“I’m a Kentucky girl,” she said with a graceful shrug. “And bourbon’s like the truth, you know.”

Kapcsolódó szócikkek: Cooper McQueen · Paris
>!
Cheril

“Some things are better off history.”

“Bourbon isn’t one of them.”

Kapcsolódó szócikkek: Cooper McQueen · Paris
>!
Cheril

“You’re in my sun,” she said.

“The sun is setting.”

“You’re in my shade, then.”

Kapcsolódó szócikkek: Levi Shelby · Tamara Maddox
>!
Ms_thebetty

„So do I. I’m scared, but I’m happy.” Levi rubbed her lower back and she finally started to relax a little.
„Me, too. Scared, I mean. But happy. Scrappy.”

314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Levi Shelby · Tamara Maddox
>!
Cheril

“(…) In all the old myths, the Fates were the villains.”

Kapcsolódó szócikkek: Paris
>!
Cheril

“(…) Ignorance may be bliss, but who really wants to be ignorant?”

>!
Cheril

“God loves bourbon, does he?”

“Who doesn’t?

Kapcsolódó szócikkek: Bowen Berry · Levi Shelby
>!
Cheril

“(…) You destroy what they loved, and you love what they destroyed.”

>!
Cheril

“I knew you loved me.”

“Somebody has to, Rotten. Might as well be me.”

Kapcsolódó szócikkek: Levi Shelby · Tamara Maddox
>!
Cheril

“Are you reading Shakespeare?”

“I am, forsooth. How didst thou knowst?”

“Lucky guess.”

“I’m reading Antony and Cleopatra,” Levi said as he pushed his sunglasses up on his head and waved his book in her direction. “A man falls in love with a woman. It is, of course, a tragedy.”

Kapcsolódó szócikkek: Levi Shelby · Tamara Maddox

Hasonló könyvek címkék alapján

Whitney G.: Reasonable Doubt 3.
E. K. Blair: Bang (angol)
Katy Evans: Ms. Manwhore
Laurell K. Hamilton: Affliction
J. J. McAvoy: American Savages
Tillie Cole: Sweet Soul