A ​szirén (Eredendő bűnösök 1.) 481 csillagozás

Tiffany Reisz: A szirén

Ez a világ a férfiaké, de egy nő van legfelül.

Nora Sutherlin erotikus regényeiről híres és hírhedt – és van egy titka, amelyet túl sokan tudnak ahhoz, hogy ne kerüljön napvilágra. Nora legújabb kézirata más, mint az eddigiek: komolyabb, mélyebb, személyesebb – és Nora biztos benne, hogy meghozza számára az áttörést… De vajon lehet-e együtt dolgozni a kimért, karót nyelt angol szerkesztővel, Zachary Eastonnal? Hiszen ő mondja ki az utolsó szót, de maximalizmusa felháborítja Norát. Zach-et Nora szabados életmódja kergeti az őrületbe – és a tény, hogy egyre inkább vonzódik ehhez a nyílt, mégis titokzatos nőhöz.

Nora azt hitte, mindent tud arról, milyen, amikor az ember a saját határait feszegeti. De abban a világban, ahol a szenvedély maga a fájdalom, soha semmi sem ilyen egyszerű.

Ki lehet az a férfi, aki öt év távlatából is irányítani képes a nő minden gondolatát? És egyáltalán: ki is Nora Sutherlin valójában? Képes lesz-e valaha önmagának megválaszolni ezt a kérdést?

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Sens Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2013
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633433850 · Fordította: Márton Andrea

Kapcsolódó zóna

!

Tiffany Reisz

175 tag · 738 karc · Utolsó karc: 2023. június 2., 09:43 · Bővebben


Enciklopédia 42

Szereplők népszerűség szerint

Søren (Marcus Stearns) · Nora Sutherlin · Griffin Fiske · Wesley Railey · Zachary Easton · Sheridan


Kedvencelte 116

Most olvassa 12

Várólistára tette 265

Kívánságlistára tette 185

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Tiffany Reisz: A szirén

2014. augusztus 4., 16:19 → 2014. október 30., 15:09
Mint az időpontokon is látszik, ez elég hosszú olvasás volt. Kétszer fogtam neki, míg harmadjára kedvenc lett. Arra emlékszem, hogy Young Adult könyv után fogtam neki, és egy pár oldal után képtelen voltam folytatni. Másodjára Søren nevéig jutottam el, és újból félbe hagytam. Tudom magamról, hogy elég nehezen rázódom egyik könyvből át a másikba, szóval hanyagoltam, de Søren nevének említése nem hagyott nyugodni. Míg olvastam az aktuális könyvet, folyton csak rá gondoltam, pedig akkor meg nem is tudtam, hogy ebből a könyvből egy mindent elsöprő szerelem lesz. Azt az érzést miután becsuktam a könyvet, nagyon kevés könyv váltsa ki, és Tiff elérte, hogy mar az első könyv után kedvenc legyen. Beírta magát nálam a legjobb, a legigényesebb írónői köze magát. Annyira fantasztikusan ír, hogy öröm olvasni minden egyes sorát. Mondanom sem kell, hogy rabja lettem Søren-nek, King-nek, és Nórá-nak. Sok helyen láttam, hogy kérték Søren szemszöget Tiffany-nál. Nem tudok elég hálát adni az égieknek, hogy Tiff azt mondta, hogy soha de soha nem fog Søren szemszöget írni. Nem szeretek férfi szemszöget olvasni, és egy olyan férfi mint Søren, egyszerűen képtelenség volna úgy megírni, hogy az maradjon meg bennem amit így gondolok, ahogy így elképzeltem, mert Sørenhez foghatót még nem olvastam. Søren lett nálam az első könyves pasi, aki még így jó pár könyv után is az első helyen áll. A BDSM téma meg teljesen megdöbbentett, de jó értelemben. Ez a gyönyörű nyers valóság. Azoknak ajánlom akik tényleg szeretnének olvasni egy igényesen megírt történetet, ami a BDSM-et nem próbálja átalakítani vaníliává, mert ebben a világban nem megengedett a vanília. Ez a történet nincs átitatva rozsaszin nyáladzással, és mégis annyira szép, annyira nyers, hogy nagyon.

2 hozzászólás
csillagka>!
Tiffany Reisz: A szirén

Van e igényessen megírt erotikus könyv? ez volt a kérdés. Megtaláltam a választ. Van!
Nagyon bennem maradt az a beszélgetés, amit az „Asztal három főre „ alatt folytattunk, azaz az „irodalom” és az erotikus téma együtt nem várható egy íráson belül. Ezért megkerestem az egyik legjobbra értékelt erotikus sorozat első részét, hogy kísérletezzek.
Lényeg a fantázia, nem kell mindent bedugattyúzni, elég finoman jelezni mi történik, és akkor mi alkothatjuk meg a képet, olyanná ami a saját buja képzeletünk terméke. Hófehér vaníliaként nem tudok a legkisebb mértékben se azonosulni a szereplőkkel, Søren megítélése részemről valahol a negatív tartomány legvégén található, és még nem értem hogyan lehet ezért az emberért lelkesedni. Elfogadom a leírtakat, mint a pokol nyolcadik bugyrának létezését, csak sosem szeretnék oda kerülni.
Azt hiszem most Szabó Magdával fogom kicsit ápolgatni a szívemet, mert ő biztos nem vezet ennyire mélyre az élet gödrében. A célt elértem, elmondhatom van olyan erotikus, ráadásul komolyan BDSM szerző, aki mellette ismeri a regényírás alapjait, érdekes, nekem egyedi történetet tesz le a asztalra, amit alig tudtam abbahagyni.

12 hozzászólás
Cicu>!
Tiffany Reisz: A szirén

Ha egy szóval kéne jellemezni akkor azt mondanám, hogy : Briliáns!!!
IMÁDTAM! ♥ Miért? Mert hiteles, szókimondó, izgalmas, megindító…tökéletes!

De kezdjük az elején: Elég szkeptikus voltam ezzel a könyvvel, sorozattal kapcsolatban. Bdsm témájú és magas százalékot elért itt, akkor valami gáz lehet vele, az itteni emberek prűdségét ismerve :D
De hála @Ittimi78-nak és egy barátnőmnek, akik addig mantrázták az agyam, hogy ezt mindenképp el kell olvassam, míg végül megvettem a sorozatot.
Be kell valljam elsősorban azért, hogy hagyjanak már békén ezzel a rábeszélősdivel, hogy neked tuti tetszeni fog :D
Éssssss igazuk lett! :)
Eddig csak egy könyvet olvastam ebben a témában, ami ennyire megragadott, Az engedelmesség naplóját.
És végre itt van még egy könyv, ami hitelesen leírja a Bdsm világában élők lelki, érzelmi motivációit és a fizikai metódusokat, mindezt olyan történetbe csomagolva, ami nagyon szerethetővé teszi magát a történetet.
Mivel ebben a világban élek, bevallom próbáltam hibát keresni, de még a szakszavak is teljesen rendben voltak :)

Kedves Nora! A stílusod és az életed nagyon emlékeztet engem valakire :) Már az első megnyilvánulásodnál megkedveltelek.
Egy érzelmi hullámvasút az életed és komoly döntések sorozata.
Zach , Wesley , Kingsley, és persze Søren , aki bevezetett ebbe a világba. Kérdés, hogy folytatódik a történeted….
Jöjjön hát a következő rész :)

15 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Tiffany Reisz: A szirén

„Milyen szabadon oldozol fel másokat a bűneik alól. Mondd, kicsikém, ha eljön az idő, te hogyan oldozod fel magad a saját bűneid alól?”
Húúú, hát nem is igazán tudom, mit mondjak. Nagy meglepetést okozott nekem ez a könyv, de nem tudom, meg tudom-e igazán fogalmazni miért. Annyian dicsértétek ezt a sorozatot, jött a kíváncsiság, és megvettem az első részt, majd feltettem a polcra, hónapokra. Majd jött „a nagy pofon” az élettől, és egy kb 200 kilométerre költözés, amikor újra előkerült a könyv, de csak annyira néztem utána, hogy ez „nem egy hagyományos szerelmi történet”, most, utólag megint csak örülök, hogy nem olvasom el a könyvek hátulját, és most sem tettem, mert lehet, hogy porosodott volna még egy darabig.
Azt hiszem, ha azt mondom róla, hogy a „Földbe döngölt.” akkor ez a legegyszerűbb, és legletisztultabb megfogalmazása annak, amit most érzek, hogy mit is okozott bennem ez a könyv.
Nagyon örülök, hogy elolvastam, nyilván folytatni fogom én is, mert kb a harmadik oldalon berántott az intelligens stílusával, és elég hamar függővé tett engem is.
Második olvasás: amikor Wes azzal nyitott ajtót, hogy 19, és nem 16, hangosan felnevettem.
„Wesley még nem jött rá, hogy nem lehet megmenteni valakit önmagától, ha nem akarja, hogy megmentsék.”

5 hozzászólás
perpetua P>!
Tiffany Reisz: A szirén

Ó, te jó ég… *-*
Én nem tudom, miért csak most kezdtem el ezt a sorozatot, pedig tudtam, hogy imádni fogom és mégis megvontam magamtól eddig ezt az élményt.
Ez a könyv fantasztikus, zseniális, jóformán már az első oldalon teljesen beleszerettem. Az alapsztori jól alakult, érdekesnek volt (nagyrészt) nyomon követni Nora regényének sorsát. Miután pedig egyre jobban megismerjük a nő életének többi részletét, jóformán le se lehet már tenni. Nagyon összetett személyiség, mellette/vele nem lehet unatkozni. Igyekszik élvezni az élet minden percét, és kellőképpen ambiciózus, ahhoz, hogy ne csak üljön a babérjain, az eddig megszerzett pénzén, hanem többet akarjon, vágyjon egy jobb életre. De egy olyan világtól, amiben ő van/volt nem könnyű elszakadni…
Az erotikus jelenetekre is a fantasztikus szót tudom leginkább használni, mert hát, huh *-* Remek volt a párhuzam, ahogy a könyvének szereplői megelevenítettek egy-egy jelenetet, amikkel tulajdonképpen Nora életéből kaptunk újabb részleteket. Ezek a részek, nem voltak finomkodóak, mindent leírtak és ez sok mindenkinek durva lehet. De a könyv elolvasása után máshogy kezdtem nézni az egész BDSM világra. Most jobban a dolgok mögé láttam, mint eddig bármikor és ez így tetszett. :)
Nora szerelmi élete se rendhagyó. A történet kezdetekor elkönyvelhettük, hogy mi lesz a nő sorsa, de mekkorát kellett tévednem. A férfiakkal való kapcsolatai igazán rendkívüliek. Ezzel se tudnak szerintem sokan azonosulni, de olyan valósághűen, átérezhetően volt minden megfogalmazva, hogy nekem teljesen sikerült. Ennyi érzelmet nem is lehet egy könyvbe besűríteni, és mégis… Tele volt fájdalmasan gyönyörű gondolatokkal. *-*
„Ismerve” Nora életét, még rengeteg titok és izgalom maradt, amit szeretnék megtudni. És persze a többi szereplővel is találkozni akarok még. Ha jól informált vagyok, akkor nagyon megnyugtató, hogy van kiadó aki folytatja ezt a sorozatot, mert ez igazán megérdemli, hogy ne maradjon abba. Eszméletlenül kíváncsi vagyok, mit tartogat még az írónő. :)

31 hozzászólás
Bélabá>!
Tiffany Reisz: A szirén

Na, kérem szépen. Furán mutat, hogy a rengeteg női olvasó között talán én vagyok az egyetlen férfi, aki olvasta a könyvet. Úgy kezdődött a „történet”, hogy a Szürke árnyalatot kívántam célba venni s olvasni. Erről azonban nagy hévvel lebeszélt @Böngyör6 illetve számos molytárs. Emellett voksoltak inkább. Nem tudom mit vesztettem a cserével, de az tény: egy érdekes, olvasmányos sorozat első darabjába csöppentem bele. Érdekes, mert bár olvastam ilyen témában (BDSM), A szirénben viszont szakmailag ki volt fejtve részletesebben a műfaj alfája és omegája. Ezért mindenképpen megérte.
Mivel férfiként kevéssé izgatott a könyvben szereplő férfihősök lelkivilága, karaktere. Igyekeztem az egy szem női hősre koncentrálni, de őt sem a belső tulajdonságok miatt vettem górcső alá. Amúgy nem egy kedvelhető nőszemély, Nóra, ezt el kell ismerni… Akkor mit is néztem? Nos, ez a könyv, ez a sztori kihozta belőlem az ösztönlényt, férfiszemmel csak is kizárólag a lényegi erotikus eseményekre koncentráltam. Ez talán ostoba dolognak tűnhet, de mint írtam nem izgattam magam a cselekmény lelki háttere miatt, más olvasásaimra is általában igaz ez. A főbb események nagyrészt tetszettek, nagyon látványosan, képszerűen voltak megírva, időnként perverzek, hátborzongatók voltak. Maga a háttér sztori sem túl buta, ósdi limóba való. Élveztem időnként a kiadói hangulatot, az irodai élet rezdüléseit. Azt azért elismerem, egyes pontokon döcögött, főleg az eleje indult lassan, mindennel együtt olvasható könyv volt számomra. 4 csillagot megér nálam, a kategóriájában (4,1 pont). Olvastam lebilincselőbbet Sophie Morgantól, viszont a Szirén is elment. Így jöhet a folytatás is! Örülök, hogy @Böngyör6 rábeszélt és belehajtott. :)

25 hozzászólás
Pillecukorkám>!
Tiffany Reisz: A szirén

Amikor elsőnek a kezembe vettem ezt a könyvet nem is akartam elhinni, hogy ez ilyen jó lehet. Aztán olvastam, olvastam és csak olvastam, amikor is eldöntöttem magamban,hogy tetszik ez a könyv…. Aztán teljes mértékben fordult a kocka spoiler!!! Aztán egyre csak jött a vége és egyszerűen annyira szerettem volna haspoiler! Aztán a végen megindult egy kissebb lavina, amikor is én szószerint falhoz akartam vágni a könyvet…. De csak annyira futotta(és merte), hogy elátközzam melegebb helyekre….. Sokáig nem folytattam megálltam valahol a háromszáz sarkán és nem akartam tovább menni….. Imádtam, hogy egy történetben előforduk egy másik is.. Mert egyszerűen mind a kettő zseniális volt…. Imádtam és imádtam…. De aztán valahogy az utolsó részeknél már meguntam a folyamatos vissza Sørenhez nyávogást így véleményem szerint egy zseniális oönyv kissebb hibákkal….. Na de ki tökéletes?!?!

agi89>!
Tiffany Reisz: A szirén

A legtökéletesebb szó arra amit érzek ahogy másodjára neki kezdtem a könyvnek az hogy BEZSONGTAM.

Hihetetlen erős érzelmi hatású könyv. Tiffany zseniális írónő.

Édes, drága Sørenbe hosszú hónapokon keresztül konkrétan bele voltam esve és most elég volt csak annyi hogy Nora épphogy megemlítse és újra fellobbantak az érzelmeim hatványozottan.

„– Miért jöttél ide? – kérdezte Søren.
– Hogy megadjam magam önnek, uram.
– Megint az enyém óhajtasz lenni?
– Igen.
– Teljesen?
– Teljesen, uram – mondta Nora. – Feltétel és kitétel nélkül.”

Sok vizek…

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2013
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633433850 · Fordította: Márton Andrea
3 hozzászólás
kellyolvas P>!
Tiffany Reisz: A szirén

Ráment a tegnap éjjelem. Vélemény: Hibátlan. Kedvenc szereplő? Kitalálod, ha csak egy kicsit is ismersz. Folytatás: Azonnal.

7 hozzászólás
Illatos_Hópehely>!
Tiffany Reisz: A szirén

Nem tudom még eldönteni, hogy szeretem – e a sorozat bevezető részét vagy nem.
De, hű a nemjóját, most már kezdem érteni, hogy sokaknak a Fény az éjszakában miért nem tetszett annyira. Az a könyv nyomokban sem tartalmazza a Tiffany Reisz féle világot.

Olvasás előtt kaptam némi képet a könyvről Kinga értékelésében, tehát annyira nem vágott képen, ami ott történt.
Olvastam már egy-két BDSM címkével ellátott könyvet, nincs is bajom vele, kivéve a verést és ez a "bánthatsz, de kárt nem okozhatsz” duma nem nagyon állta meg a helyét, tekintve, hogy Nora kórházban kötött ki.
Igazából egyik szereplő sem lett a kedvencem, mert Nora egy nagyon izgalmas és érdekes személyiség, de valahogy a döntéseit nem igazán értettem.
A többi szereplőről egyenlőre nem nyilatkozom, mert úgy istenigazából nem ismertem meg senkit, csak részleteket kaptam és ez nem volt elég, nem akarok elhamarkodottan ítélni.
Griffin minden esetre nagyon felkeltette az érdeklődésem ;)

53 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cicu>!

A férfiaknak egyszerűen nincs fogalma arról, milyen mély benyomást tesz egy nőre az illatuk.

347. oldal

Sippancs P>!

– […] Mi van, ha én is rossz ember vagyok?
– Te nem vagy rossz ember. Ha rossz ember lennél, nem ülnél felöltözve egy üres kádban, miközben attól félsz, hogy rossz ember vagy. Az ördög nem fél attól, hogy a pokolra kerül.

375. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nora Sutherlin · Wesley Railey
SzAngelika>!

De a hideg, kemény igazság az volt, hogy szeretni valakit és viszontszeretve lenni csak minden fájdalom kezdete, nem pedig a vége.

162. oldal

Cicu>!

– Roppantul tehetségesen tudok elrontani dolgokat. Néha még engem is lenyűgöz.

469. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nora Sutherlin
SzAngelika>!

Az a szél, amely lefúj minket utunkról, megfordíthat, és hazavezérelhet minket.

470. oldal (Egmont-Hungary Kft., 2013)

Cicu>!

– Brutális szerkesztő vagyok.
– Szeretek mindent, ami brutális.
– Az egész könyvet újraíratom magával!
– Ezzel fel akar izgatni, ugye?

36. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nora Sutherlin · Zachary Easton
3 hozzászólás
Cicu>!

Amikor tizenhat éves voltam, Soren azt mondta nekem, hogy a gázai fennsíkon vannak öngyilkos merénylők, akik kevésbé veszélyesek, mint én vagyok.

175-176. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nora Sutherlin · Søren (Marcus Stearns)
3 hozzászólás
SzAngelika>!

A megtört szerelem a legveszélyesebb. Minden érintéssel szétszakítja az embert.

264. oldal

1 hozzászólás
SzAngelika>!

– Zach, Søren nem egyszerűen egy pasi, akivel az ember összeveszik, majd megcsókolja és kibékül vele. Ő a hódító hadsereg, amelynek az ember megadja magát, mielőtt felgyújtja a faluját.

178. oldal

Cicu>!

– Tudom, hogy sokak szerint az erotikus könyv egyenlő azzal, hogy egy romantikus regényben sok szex van. De nem egyenlő. Ha az erotika bárminek is az alfaja, akkor a horroré.
– A horroré? Komolyan?
– A romantika nem más, mint szex és szerelem. Az erotika szex és félelem.

32. oldal


A sorozat következő kötete

Eredendő bűnösök sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Scandalous – A Néma
E. K. Blair: Bang
L. J. Shen: Vadító
H. D. Carlton: Haunting Adeline – Kísérteni Adeline-t
Penelope Ward: Stepbrother Dearest – Legdrágább mostohabátyám
L. J. Shen: Szenzációs szerető
Skye Warren: The Castle – A bástya
Ana Huang: Twisted Love
Lexie King: A jégszívű herceg
L. J. Shen: A szégyentelen