A ​magyar tigris 9 csillagozás

Tibor Fischer: A magyar tigris

„Orbán ​se nem jobboldali, se nem baloldali. Orbán Orbánról szól. Orbán a nyerésről szól. Orbán 1848 óta a legfontosabb magyar politikus lett, olyan fontos, amilyet nem látott a világ, mióta Liszt ujjai csiklandozták az elefántcsont-billentyűket. Nem rossz." „Az egyetlen különbség a fiatal Orbán meg a mostani között szerintem abban áll, hogy a mostaninak már nincs kedve játszadozni az áldozatával." Görbe tükör? Pamflet vagy stand-up? Sírjunk, vagy nevessünk? Tibor Fischer szellemes könyvecskéje tömör összefoglalása mindannak, amit, jobb szó híján, rendszerváltásnak és demokráciának nevezünk. No meg arról, hogy milyen is valójában a magyar média, hogyan viszonyul a politikához. Ha viszonyul egyáltalán, és nem csak dörgölődzik. Vagy ez is viszony(ulás)? És miért van az, hogy a nyugati sajtó nem tud semmit rólunk. Illetve amit tud, azt többnyire itthonról szivárogtatják ki, kellően kozmetikázva. Ettől még Budapest Bukarest, és örök vicc, hogy két magyar három pártot alapít. Mert a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Helikon, Budapest, 2014
142 oldal · ISBN: 9789632274454
>!
Helikon, Budapest, 2014
142 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632276403 · Fordította: Farkas Á. I.

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

pável>!
Tibor Fischer: A magyar tigris

„Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy ennyi tökfilkó létezhet, és hogy ezeket mind a média alkalmazza.”
Senki nem fogja szeretni ezt a vézna kis könyvet: balról, mert – a Tigris helyett – sokkal többet foglalkozik a médiával, jobbról pedig azért nem fogják magasztalni, mert plüss Benitónk* már szerzőnknél is – legalábbis egyes jól eldugott mellékmondatokban – csak egy fáraói allűrökkel bíró kiskirály.
(Érdemes tudni: nem nekünk, hanem a külföldnek, az angolszász olvasóknak készült a pamflet – vagy micsoda is ez, szóval sok újra nem kell számítani.)

(* 2014 körüli jegyzetem, de ezt persze utólag írtam bele, cop.BödőcsTibike – a Ramszeszre azért ráéreztem!)

konyvolvaso >!
Tibor Fischer: A magyar tigris

Egy könyv a jelenlegi miniszterelnökről. Megtekinthetjük egy magyar származású újságíró hogyan látja a rendszerváltást és az azóta eltelt időt. Bemutatja kapcsolatát a miniszterelnőkkel. Mesél hazalátogatása során ért benyomásokról. Elmondja mennyit láthatnak a külföldi újságírók Magyarországról.


Hasonló könyvek címkék alapján

Aldous Huxley: Visszatérés a szép új világhoz
George Orwell: Az irodalom fölszámolása
Szelényi Iván: Tanulmányok az illiberális posztkommunista kapitalizmusról
Oriana Fallaci: Az értelem ereje
George Orwell: Esszék
Bernard Dumpleton – Anne Gatti – Anna Grayson – Derek Hall – Tim Healey – Tim O'Hagan – Peter Leek – John Man – Antony Mason – Geoffrey Sherlock – Keith Spence – Jill Steed: Varázslatos Föld körüli utazás
Douglas Adams – Mark Carwardine: Utoljára látható
Jared Diamond: Háborúk, járványok, technikák
Anna Milbourne: Nézd meg, milyen egy kert!
Ésik Sándor: Sanyikám, én nem politizálok