A ​magyar tigris 7 csillagozás

Tibor Fischer: A magyar tigris

„Orbán ​se nem jobboldali, se nem baloldali. Orbán Orbánról szól. Orbán a nyerésről szól. Orbán 1848 óta a legfontosabb magyar politikus lett, olyan fontos, amilyet nem látott a világ, mióta Liszt ujjai csiklandozták az elefántcsont-billentyűket. Nem rossz." „Az egyetlen különbség a fiatal Orbán meg a mostani között szerintem abban áll, hogy a mostaninak már nincs kedve játszadozni az áldozatával." Görbe tükör? Pamflet vagy stand-up? Sírjunk, vagy nevessünk? Tibor Fischer szellemes könyvecskéje tömör összefoglalása mindannak, amit, jobb szó híján, rendszerváltásnak és demokráciának nevezünk. No meg arról, hogy milyen is valójában a magyar média, hogyan viszonyul a politikához. Ha viszonyul egyáltalán, és nem csak dörgölődzik. Vagy ez is viszony(ulás)? És miért van az, hogy a nyugati sajtó nem tud semmit rólunk. Illetve amit tud, azt többnyire itthonról szivárogtatják ki, kellően kozmetikázva. Ettől még Budapest Bukarest, és örök vicc, hogy két magyar három pártot alapít. Mert a… (tovább)

Eredeti mű: Tibor Fischer: The Hungarian Tiger

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Helikon, Budapest, 2014
142 oldal · ISBN: 9789632274454
>!
Helikon, Budapest, 2014
142 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632276403 · Fordította: Farkas Á. I.

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
dzsobacsi
Tibor Fischer: A magyar tigris

Gyenge könyv. Véleményfüzér, de nem érvel, nem használ igazi tényeket. Felszínessége miatt nem lehet igazán komolyan venni.

>!
konyvolvaso
Tibor Fischer: A magyar tigris

Egy könyv a jelenlegi miniszterelnökről. Megtekinthetjük egy magyar származású újságíró hogyan látja a rendszerváltást és az azóta eltelt időt. Bemutatja kapcsolatát a miniszterelnőkkel. Mesél hazalátogatása során ért benyomásokról. Elmondja mennyit láthatnak a külföldi újságírók Magyarországról.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jared Diamond: A világ tegnapig
Jared Diamond: Háborúk, járványok, technikák
Daniel Kahneman: Gyors és lassú gondolkodás
Julius Evola: Jobboldali fiatalok kézikönyve
Leonard Mlodinow: Részeg bolyongás
Patricia Spadaro: Az önbecsülés művészete
Debreczeni József: Ne bántsd a cigányt!
Tomas Sedlacek: A jó és a rossz közgazdaságtana
Frank Joseph: A véletlen hatalma
Robert Darnton: Lúdanyó meséi és más tanulmányok